Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחילה יש לציין שאני מרוצה מהרכב ושגם באופן כללי אני נקשר לרכבים ואין לי בעיה להשאר איתם לאורך שנים ארוכות.

כך לדוגמא החזקתי בעבר:

1. פורד ברנדה מגיל 5 (שלה) ועד היותה בת 14 - לא הייתי נפרד ממנה אם נהג רשלן שנכנס בה לא היה הופך אותה לטוטל-לוסט

2. סיאט איביזה מגיל 0 עד גיל 11 - גם ממנה לא הייתי נפרד אם לא הייתי מקבל רכב מהעבודה.

קצת פרטים על הרכב הנוכחי

פאביה 1600 ידנית דגם הספורט, שנת 2009 קילומטרז נוכחי 21,000

הרכב נוסע כ 11,000 ק"מ בשנה, בדר"כ רק הנהג ברכב ולכל היותר מצטרפים שני מבוגרים, צריכת דלק ממוצעת של הרכב בהתאם לאופי נהיגתי הוא 1:13.4

חשבתי להחליף את הרכב לאחד מדגמי המיני החדשים כדוגמת הפיג'ו 107 ודומיו, צריכת דלק אמיתית בהם למיטב הבנתי היא 1:18

שינויים והשפעות מכירת הרכב

1. מכירת הרכב שלי וקניית רכב כאמור תשאיר בידי מספר אלפיות בודדות.

2. בהנחה שמחיר הדלק הוא 7 ש"ח, בעקבות החלפת הרכב הרוויח כ 1500 ש"ח לשנה.

3. נוחות נסיעה תרד, להערכתי לא כל כך נורא מכיון שכאמור לא יהיו יותר משלושה מבוגרים ברכב.

4. ביצועי רכב בוודאי שיירדו.

5. תא מטען שייקטן עוד יותר אפילו ממה שיש לי עכשיו, לא נורא מקסימום מקפלים חלק מהמושב האחורי או ששמים ישירות דברים על המושב האחורי, כאמור לא אמורים לנסוע הרבה אנשים ברכב.

חלק מהמחשבה אולי להחליף רכב נובע מכך שאני רוצה להרכיב תפוח גרירה וחבל לי להשקיע כ 2000 ש" שיירדו לטימיון אם החליף את הרכב בקרוב ולא החזיק אותו עוד מספר שנים.

אז להחליף רכב? עכשיו? לדחות לעוד מספר שנים?

פורסם

אני אישית לא הייתי עושה את זה. כמו שאמרת בעצמך, בגלל ירידת הערך שספגת על הפאביה העסקה כעסקה בפני עצמה (כלומר רק ההחלפה של הרכב, אם מזניחים לרגע את עלות הדלק שתיגרר מזה אח"כ) היא לא כדאית - זאת תהיה עסקה (כמעט) בלי להרוויח כסף מצדרך, ובעצם תרד לרכב ברמה הרבה יותר נמוכה ולא תרוויח על כך דבר (שוב, הכוונה בשלב הראשוני של העסקה עצמה). לאחר מכן אמנם תישאר עם רכב שצורך פחות דלק, אבל לדעתי אתה תשלם על כך במטבע של נוחות ושימושיות ולדעתי האישית זה לא שווה. עדיף בהרבה (שוב לדעתי) ללמוד איך לנהוג בצורה קצת יותר חסכונית בדלק. אני חושב שזה בהחלט אפשרי להשיג תוצאות טובות יותר בפאביה, לאור העובדה שני בגולף 1.6 משיג באופן קבוע צריכה של 13.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת, וזה כאשר רוב החלק העירוני של הנסיעה הוא בעליות והירידות של חיפה, ותאמין לי שגם אני יכול לעשות יותר אבל יש דברים שאני לא יכול להתפשר עליהם.

פורסם

תשדרג ל-1.2TSI ידנית, אתה תהנה מצריכת דלק עדיפה משמעותית, יחידת כוח הרבה יותר נעימה - ולא תצטרך לוותר על התא מטען או על המרחב הפנימי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

petit nicolas תודה על התבונות.

RS, נכון שיש שדרוג במעבר ל 1.2TSI, חווית נהיגה מצויינת וכו'.

אך החיסכון בעלות הדלק הוא כ 800 ש"ח בלבד לשנה, לעומת זאת אצטרך להשקיע על הרכב עוד כ 24,000 ש"ח.

נכון שיש כאן מעבר לרכב חדש וחדיש יותר, אך מכיון שהרכב שלי רק בן שנתיים אינני חושב שהדבר כדאי כל בך.

• תוכן חדש...