Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ותודה לעונים,

כחלק מהמאמץ שלי לחסוך בדלק, אני מנסה להבין כיצד לעלות עם הרכב (1600 סמ"ק אוטומטי) נכון בעליות:

להאיץ בעליות לטורים גבוהים ולא לשחרר את הגז, או להאיץ לשחרר את הדוושה, לתת לאוטו להעלות הילוך ואז להאיץ שוב?

2. תמיד אומרים שהמהירות החסכונית לאוטו היא 90 קמ"ש, וב110 קמ"ש העלות הינה עוד כ15% בתצרוכת הדלק.

זה נכון? או שהעיקר זה הסל"ד, ואם הסל"ד בשתי המהירות הוא זהה - אזי הצריכת דלק דומה.

נ.ב. יש לי תחושה שהרכב שלי (לאנטיס 2001) לפעמים לא מאיץ טוב בעליות לירושלים, ואני נאלץ לעבור לנתיב הימיני ולנסוע ב70 קמ"ש. זה הגיוני, ומותאם לרכב אוטומט? או שיש בעיה ברכב?

פורסם

2. ב90 קמ"ש התנגדות האוויר והסל"ד נמוכים מב110 קמ"ש ולכן חוסכים יותר.

אם אתה באותו סל"ד במהירויות שונות אז אתה כנראה בהילוכים שונים, ככל שההילוך נמוך כך עולה צריכת הדלק.

פורסם

אצלי בספר רכב לא התייחסו לעליות ולירידות אך התייחסו לזה שאם אני יעביר ב 2000 סל"ד וכמה שהילוך גבוהה יותר החיסכון גדל

פורסם

תאיץ בתחילת העלייה ותן לרכב לעלות להילוך הכי גבוה. אחרי זה תלחץ על כפתור HOLD שנמצא על הגיר ותנעל את ההילוך.

אז תוכל לשמור על סל"ד של 1500-2000. בתחום הזה , החיסכון בדלק גדול מכל השאר.

שונא גזענים !.

פורסם

בעליות ארוכות תוריד הילוך בצורה ידנית עם המוט או ותנעל או תשתמש בטיפטרוניק, לפי מה שיש ברכב.

זה יתן לך זמינות כח יציבה ותגובת דוושה טובה בלי תדירות גבוהה של העלאת/הורדת הילוך ע"י התיבה.

אם השיקול העיקרי הוא חסכון בדלק - מצא את הסל"ד בו ברכב מרגיש נוח עם המהירות הרצויה והיא לא תהיה גבוהה עניין של תחושה והכרת הרכב שלך.

ככל שהמהירות תגבר צריכת הדלק תגדל, אפילו פי 2. קח אוטו עם מחשב דרך ותראה זאת בבירור.

עשה חיפוש בפורום לגבי עליית הצריכה בהתאם למהירות. ה-15% יותר ב-110 מול 90 די קרוב למציאות, אם כי בלחיצה רכה והרפייה קלה תוכל לחסוך. תתפלא שהרבה פעמים בהרפייה קלה נשמרת המהירות ותריכת הדלק פוחתת. שוב, עניין של תרגול והתנסות.

זה לא נכון להגיד שלכל רכב הכי חסכוני ב-90. לפעמים איני רואה הבדל בין 90 ו-100. הכל מותנה ברכב, מצבו, משקלו, נפח המנוע, מצב הכביש (איכות ושיפוע) ומי נוהג.

ובינינו - אז עלית לירושלים על 70. מה קרה? תסע על 100 ותראה התחממות, אולי תתקל בבעיות אחרות. וגם תשלם על הדלק פי 2. אל תשכח שהרכב שלך לא הכי צעיר.

סמיר - איזה אוטו רגיל ימשך במהירות סבירה, אפילו לא מהירה, בעליה ארוכה בסל"ד של 1500-2000 ?

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בעליות-בטל את ההילוך הרביעי ע"י לחיצה על כפתור "HOLD" במוט ההילוכים ושמור את הסל"ד מעל 3000 ע"מ שתצליח לשמור על המהירות ואף להאיץ.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...