Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוננן לקנות בשל המחיר האטרקטיבי, צריכת דלק נמוכה, והספק גבוה לרכב מיני קומפקט. (סקודה פאביה)

קיבלתי עכשיו הרצאה של שעה מאבא שלי, שמנוע טורבו, הוא בעייתי,

מצריך סבלנות - חימום מנוע, בהתחלה

והמתנה לפני כיבוי בסיום הנסיעה.

שהמנוע מייצר חום ולחץ ומסוכן.

שהרכב לא יסחוב עם מנוע 1.2 עם מזגן,

בקיצור קטילה טוטאלית

שהטורבו הוא לדעתו הדבר הנורא ביותר.

האם כך הדבר ?

כמה נהגי רכב פרטי מקפידים על חימום מנוע או קרור בסוף,

עד כמה יש בעיות עם המנוע הנ"ל.

אודה לכל עזרה.

פורסם

מדבר שטויות.

במנועי טורבו יש הרים של מומנט, שכבר פוסלים את כל הקטילות של הסחיבה והעליות.

במנועי הטורבו של VAG, החברה אומרת שיש מנגנון שמאפשרת לכבות ולהדליק את המנוע ללא המתנה, וזאת מפני שיש מערכת

שעושה זאת במקום הנהג.

המנועי 1.2 שלהם חזקים מהמון מנועי 1.6, תראה המון השוואות והסקודה המדוברת משאירה המון מכוניות מאחור.

המנוע מייצר חום של מנוע רגיל, זה כבר שטות גמורה.

אולי ורק אולי, תצפה לתחזוקה יותר דחופה ועקבית של הרכב. אך זה מומלץ בכל רכב.

אבא שלך צריך ריענון מידע דחוף.

פורסם

תודה

הרגעת אותי

אבא שלי מכונאי בפנסיה

הוא זוכר לשמצה כנראה מנועי טורבו דיזל מיושנים.

בכל מקרה הולך כנראה על עסקת מימון לשלוש שנים,

ומצפה למעט תחזוקה בשלוש שנים הראשונות של הרכב (מלבד טיפולים כל 15K כמובן...)

באמת שכחתי לבדוק לכמה שנים האחריות יצרן !

פורסם

במנועי הטורבו של VAG, החברה אומרת שיש מנגנון שמאפשרת לכבות ולהדליק את המנוע ללא המתנה, וזאת מפני שיש מערכת

שעושה זאת במקום הנהג.

מה זה "החברה אומרת"? יש לך סימוכין לשטות הזו?

פורסם

החברה אומרת שאפשר לכבות ולהניע את המנוע ללא המתנה.

הסימוכין זה ספר רכב, בו לא מוזכר בשום מקום שיש לנהוג אחרת.

פורסם

אתה בעצמך טענת באחד השרשורים בנושא, שיש הגיון בהמתנה לפני דימום מנוע ברכב טורבו. אתה צודק כמובן.

אם אין בספר רכב שום אזכור לעניין, לא אומר שאין בזה צורך. ועם כל הכבוד ל"חברה", לך ספר להם את אשר אמרו כשהטורבו ימות. איפה החברה אמרה את זה באמת? יש את זה בחוזה רכישה? פרסומות? איזה מערכת עושה את זה במקום הנהג? מה שמה?

פורסם

אין כמובן כל מערכת, זו המצאה של הבחור מהתגובה השניה.

אני לא אמרתי שאין הגיון, ואני בעצמי ממתין מעט לפני כיבוי המנוע, רק שאני לא בטוח שזה באמת תורם למשהו.

אני בדעה שאם זה היה באמת כל כך נחוץ היצרנים היו דואגים למנגנון שיעשה את זה באופן אוטומטי. או לפחות היו מוסיפים איזו נורת ביקורת שמראה לנהג מתי אפשר לכבות מנוע.

למה היצרנים דאגו כבל לפני עשרות שנים לצ'וק אוטומטי? אפשר היה לכתוב בספר רכב "המתן במקום 3 דקות תוך לחיצה מתונה על הגז, ורק אחר כך צא לדרך".

יש לי כאן ספר רכב של דגם טורבודיזל מתחילת שנות ה 90, עוד לפני שהחלו להשתמש בשמנים סינטטטים וגם בספר זה אין הנחיה להמתין לפני כיבוי.

רשום רק שלא מומלץ לעלות סל"ד ממש לפני כיבוי המנוע. וזה בגלל שלפני 30 שנה היה מנהג משונה - לתת מכת גז ממש לפני כיבו, על מנת שבפעם הבא המנוע "יניע מהר יותר"

פורסם

כל המטרה של המתנה לפני נסיעה ולפני כיבוי המנוע זה שהמשאבת שמן אשר פועלת מכוח המנוע לא תפסיק לשמן את הטורבו כשהוא עדיין בתנועה.

אם הטורבו יעבוד בלי שמן תוכל לומר לו יפה להתראות.

לגבי "מנוע 1.2 לא יסחוב לך"

מנוע 1.2 TSI עם גיר DSG יסחוב לך הרבה יותר טוב מאשר רכב עם מנוע 1.6.

קובי

פורסם
מה זה "החברה אומרת"? יש לך סימוכין לשטות הזו?

לא שטות. אצל מרבית היצרנים הגדולים, מנועי טורבו מודרניים לא זקוקים לשום המתנה לפי הכיבוי. אפשר גם לא לנסוע כמו סבתות אחרי התנעה - לא יקרה כלום למנוע.

יותר מזה - ב.מ.וו מגדילים ומצהירים שבמכוניות שלהם אפשר לנסוע פול גז במשך דקות ארוכות, לעצור ומיד לכבות את המנוע ושום נזק לא ייגרם. ברור שאף אחד לא יעשה את זה באמת, אבל גם לא צריך להיות בהיסטריה לכיוון השני.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נמאס לי כבר לכתוב את זה בפעם המי יודע כמה :

היום כמעט בכל רכב אפשר להזמין מערכת STOP & GO, שמכבה את המנוע בכל עצירה של מעל 2-3 שניות.

המערכת מגיעה גם עם מנועי טורבו, בנזין ודיזל. אפילו בארץ מתחילים לראות אותה בכמה דגמים.

כשהמערכת פועלת המנוע מכובה ומונע עשרות פעמים בכל ניסעה, ואף אחד לא דואג לתקינות הטורבו.

פורסם

כשהמערכת פועלת המנוע מכובה ומונע עשרות פעמים בכל ניסעה, ואף אחד לא דואג לתקינות הטורבו.

עשרות פעמים בכל נסיעה? זה לא מקצר בהרבה את חיי הסטארטר?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

רוני, אין שום היסטריה. בדימום מנוע מהיר לאחר נסיעה ארוכה יש בוודאי בלאי מוגבר לטורבו. זה אולי לא קטסטרופלי, אך עדיין לא בריא לטווח הרחוק יותר. אולי זה גם פחות קריטי למנועים להם מגדש קטן יותר, דוגמת ה-1.2 TSI. עדיין יש יצרנים המציינים כהערה בספר רכב שמומלץ להמתין זמן מה טרם דימום המנוע. כלמוביל למשל מוסיפים מדבקה על שמשת הרכב בה כתוב אותו הדבר (ידוע לי ממספר רכבי מרצדס). אם יש יצרנים שלא ציינו את העובדה בספר הרכב, לא יהרוג את היבואן של אותו היצרן להוסיף הערה בספר המתורגם. just in case...

פורסם

מן הסתם מותקן שם סטרטר (ומצבר) שלא נפגע מזה, בדיוק כמו שמגדש הטורבו לא נפגע.

רוני, אין שום היסטריה. בדימום מנוע מהיר לאחר נסיעה ארוכה יש בוודאי בלאי מוגבר לטורבו.

אז אני אומר לך שוב, גם "בוודאי", שלפחות אצל ב.מ.וו ההצהרה הרשמית היא שאין צורך. אני יודע את זה לא מהודעה לעיתונות אלא ישירות מבכיר בב.מ.וו ששאלתי אותו בעת ביקור שם. הוא תיאר בפני במדויק את הניסויים שהם עורכים - מדמים נסיעה בהרים במהירות גבוהה ותחת עומס כבד, הגעה ל"פסגה" בסל"ד גבוה וכיבוי מיידי של המנוע, ללא שום נזק למגדש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מן הסתם מותקן שם סטרטר (ומצבר) שלא נפגע מזה, בדיוק כמו שמגדש הטורבו לא נפגע.

יש מספר סוגי מערכות STOP & GO.

פיז'ו ומרצדס משתמשים במערכות של VALEO, במערכת זו אין בכלל סטרטר קונבנציונאלי. יש מכלול שמשלב תפקידים של אלטרנטור וסטרטר, הוא מחובר באופן קבוע למנוע באמצעות רצועה, בזמן פעולת מנוע רגילה הוא מייצר חשמל, ובעת התנעה משמש כסטרטר.

במערכת זו אין בלאי לזר שיניים, אין בנדיקס וכו'.

אצל פיאט, פולקסווגן ועוד משתמשים במערכת פשוטה יותר של BOSCH. במערכת זו עדיין יש סטרטר רגיל.

אבל הספק הסטרטר גבוה בהרבה על מנת לאפשר התנעה מהירה מאוד, מייסבים מוחוזקים, בנדיקס מחוזק.

כמו כן זר שיניים מחוזק בגלגל תנופה. כל אלו מאפשרים לבצע הרבה יותר מחזורי התנעה ללא בלאי חריג.

אם מדובר במנוע דיזל - תוכנת ניהול מנוע יכולה להיות שונה, על מנת לאפשר כיבוי "רך" יותר, ללא זעזוע אופייני.

מערכות אלו מניעות את המנוע כשלוחצים על דוושת מצמד על מנת לשלב להילוך ראשון, או אצל חלק מהיצרנים - כשמורידים את הרגל מדוושת הבלם.

חיסכון בדלק בנסיעה עירונית - עד 5-8%.

במדינות אירופה מכוניות עם מערכת זו נהנות מהטבת במס ובאגרת רישוי.

פורסם

דווקא הספקנים הגדולים בשרשור הזה פשוט טעו ובלי אפילו לבדוק.

במנועי TSI לאחר כיבוי המנוע יש משאבת שמן אשר ממשיכה לספק לחץ שמן לטורבו על מנת למנוע את הנזק ובעצם מבטלת לחלוטין את הצורך לחכות לפני דימום מנוע.

סימוכין? ספרות טכנית של מנוע 1.4 TSI מאת VW.

• תוכן חדש...