Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

כמה מאמץ אתם משקיעים בכיוון המראות, המושבים ושאר האביזרים ברכב מזדמן?  

135 הצבעות

1. 1. כמה מאמץ אתם משקיעים בכיוון המראות, המושבים ושאר האביזרים ברכב מזדמן?

• לא נוגע בכלום, אפילו לא מזיז את המושב.
      3
    • במקסימום מזיז קצת המושב אחורה ומכוון מחדש את המזגן.
      24
    • מכוון את המושב, מגוון את ההגה לגובה, מכוון מראות ויוצא לדרך.
      83
    • מכוון את כל מה שאפשר, כולל הדיבורית והמשענת של הגב.
      20
    • עושה טסט חפיף לרכב, בודק לחץ אוויר בגלגלים, בודק שהרישיונות והביטוח בתוקף, מכוון ה-כ-ל ויוצא לדרך.
      5

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קורא לכל נהגי האוטובוס בפורום להתפקד!

כשאני עולה לאוטובוס של מישהו אחר, אני משתדל לגעת במה שפחות כיוונונים. כסא: קדימה-אחורה בלבד, ומראות כמובן, רק במידת הצורך- אלו הדברים היחידים הנחוצים למען הבטיחות.

כשאתה עובד בחברות גדולות בתח"צ, יש אוטובוסים המוגדרים כ"מחוץ לתחום" לנהגים הפושטים, אלו המכונות של ה"בָּלַבָּתים";

אלו אותן מכונות שאסור לאף אחד לנהוג בהן, רק לאחר שבעל-הבית של המכונה בחן את הנהג המזדמן, אישר אותו, והחתים אותו על מסמך מחייב, בו הוא מתחייב לא לגעת בכוונון של שום דבר.

היה והנהג המזדמן בכל זאת שינה מי מהכיוונונים, הוא יסבול מבלבולי מוח אינסופיים, ובכיינות טורדנית מצד אותו "בָּלַבָּית" שהעמיד לרשותו את ה"מכונה המופלאה" שלו.

בד"כ אלו מכונות מדגם מיוחד, שלאט לאט יוצאות משירות אך אותם בלבלתים לא מוכנים להחליף את האוטו, ונשבעים שהם ייצאו לפנסיה ביחד עם המכונה שלהם.

:puzzled:
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשיוצא לי לעלות על אחד מרכבי החברה, דבר ראשון אני בודק את הביטוחים: ביטוח חובה, וביטוח חיים. למה החולרות לא מתחזקים את המכוניות כמו שצריך. קמצנים. זה מה יש. וויכוחים לא עזרו.

מכוון את המשענת, את הכיסא, גובה ההגה קבוע ברכבים האלה (אחד נתקע במקומו מהדביקות והריח, בשני לא חושב שניתן לכוונן בכלל), ואת המראות (אני גבוה מהממוצע, והכסא תמיד נמצא בפוזה של זקנה בת 200 עם משקפי ערק).

בדיבורית לא נוגע. משתדל שלא לדבר בסלולרי בזמן הנהיגה אם אפשר להימנע. ואגב, אין שם דיבורית בכל מקרה.

ברדיו אני נוגע רק אם מדובר על נסיעה ארוכה (בהנחה שזה הרכב עם הרדיו שעובד), וגם אז רק מגביר הווליום, או מחפש את הפריסטים הנורמאליים שהנהג הראשי הגדיר. באם אין, מחזיר לאן שהיה וזהו. או מכבה. ומדבר לעצמי כל הדרך. ושר. ומתעצבן על שאני מזייף. ונוזף בעצמי. ומתחיל וויכוח לא נורמאלי. מזל שאני לא עוצר ושואל מישהו מי אשם. :loco::drinking::screwy:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברכב המשפחתי, אני רק מכוון את גב המושב (אבא שלי אוהב לשכב כשהוא נוהג :S).

ומדי פעם את המראות.

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

לא רק שאני מכוון הכל לקראת נסיעה אלא גם שלקוחות שמגיעים לנסיעת מבחן אז אני גם מסביר להם על כיוון המראות,מושב,גובה וכל מה שצריך בכדי שיהיה להם הכי בטוח ונוח.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
אני קורא לכל נהגי האוטובוס בפורום להתפקד!

כשאני עולה לאוטובוס של מישהו אחר, אני משתדל לגעת במה שפחות כיוונונים. כסא: קדימה-אחורה בלבד, ומראות כמובן, רק במידת הצורך- אלו הדברים היחידים הנחוצים למען הבטיחות.

כשאתה עובד בחברות גדולות בתח"צ, יש אוטובוסים המוגדרים כ"מחוץ לתחום" לנהגים הפושטים, אלו המכונות של ה"בָּלַבָּתים";

אלו אותן מכונות שאסור לאף אחד לנהוג בהן, רק לאחר שבעל-הבית של המכונה בחן את הנהג המזדמן, אישר אותו, והחתים אותו על מסמך מחייב, בו הוא מתחייב לא לגעת בכוונון של שום דבר.

היה והנהג המזדמן בכל זאת שינה מי מהכיוונונים, הוא יסבול מבלבולי מוח אינסופיים, ובכיינות טורדנית מצד אותו "בָּלַבָּית" שהעמיד לרשותו את ה"מכונה המופלאה" שלו.

בד"כ אלו מכונות מדגם מיוחד, שלאט לאט יוצאות משירות אך אותם בלבלתים לא מוכנים להחליף את האוטו, ונשבעים שהם ייצאו לפנסיה ביחד עם המכונה שלהם.

ומה יקרה באם תעשה נזק לרכב כי לך לא היה נוח או בטוח,האם זה !! יעבור בשקט???

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
ומה יקרה באם תעשה נזק לרכב כי לך לא היה נוח או בטוח,האם זה !! יעבור בשקט???

אני לא עושה נזקים לרכב.

:puzzled:
  • 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

תלוי כמה אני מרגיש חוסר נוחות בשניה הראשונה שאני מתיישב במושב נהג....בכל מקרה אני מקדיש למראות מינימום חצי דקה לדקה רק כדי לראות שיש לי שדה ראייה. זה אחד הדברים הכי חשובים ישר בתחילת הנסיעה (בייחוד אם יוצאים מהחניה ולא רוצים להפוך את הנסיעה לקצרה מהצפוי )

פורסם

אכוון מה שצריך לצרכים הבטיחותיים (כיסא קדימה-אחורה, מראות) ולא מעבר לכך, אנסה לזכור איך היו הכיוונים לפני ששיניתי ואנסה לכוון כך שוב בסיום הנסיעה.

אעביר לתחנת הרדיו המועדפת עלי אך לא אשנה תחנות שמורות ואדאג בסיום הנסיעה להחזיר את הכל

כפי שהיה.

בנוסף, ברכב שהשאלתי אנהג בצורה הזהירה והעדינה ביותר.

פורסם

מכיוון שאף אחד חוץ ממני לא יודע (או, לא רוצה ללמוד) איך לכוון הכל בצורה בטיחותית, אני משנה את כל ההגדרות ומשאיר כך כדי שהבא אחרי יתרגל לישיבה נכונה יותר.

מיותר לציין שזה לא מחזיק הרבה והמראות חוזרות להראות חצי מהרכב..

את רוב הרכבים שאני משאיל אני מכיר כמו כף ידי, כי יש לי הרבה ק"מ עליהם ולכן נוהג כרגיל, אלא אם זה ממש מישהו לא קרוב ואז אשתדל לא לקחת או להיות זהיר, בכל מקרה סיבובים מהירים הם בדם שלי ולא משנה על מה אני נוהג הם יקרו..

את הרדיו אחזיר למצבו המקורי ואת הכיסא אחזיר קצת יותר אחורה כדי שיהיה מקום לבא אחרי.

ארביטמן - חפש בפורום איך לכוון מראות בצורה נכונה, רמז - זה לא איך שמרגיש לך ולא לוקח יותר מ 20 שניות.

פורסם

את הכסא אני אכן מזיז , אבל את המראות בדר"כ לא, רק אם הן במצב שבאמת לא יאפשר לי להשתמש בהן כמו שצריך.

רוב הכיוונים הסטנדרטים של כולם מאפשרים עדיין להשתמש במראות צד בצורה סבירה ובטוחה.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

מזיז הכל. אצלי ברכב לקח לי כמה ימים בהתחלה להגיע לתנוחה הנוחה בשבילי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ותודה למשתתפי הסקר בארבע השנים האחרונות. מסקנות יפורסמו לאחר הבחירות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...