Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קטנה לי...

לפני הרכבת הלאגרים , האם יש לפתוח המכסה שלהם ולגרז אותם או שמא ברגע שפתחתי את אותו מכסה איבדתי את הלאגר?

שמעתי דיעות חלוקות בנושא.

אשמח תשובה חד משמעית .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי מה שאני זוכר מהצבא מגרזים אותם עם היד בלי לפתוח אותם, מועכים עליהם את הגריז ומכניסים אותם למקום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בצבא מדובר בלאגרים שונים ...

אני לא מדבר על לאגר פתוח שמורכב עם קסווה (ככה כותבים את זה ?!) , הכוונה ללאגר סגור שמגיע עם מגן אבק

פורסם

אתם חייבים להיות יותר ספציפיים.

יש לאגרים עם מכסי אבק מפלסטיק/גומי שניתנים להורדה-גירוז-החזרה חזרה ויש מכסים מתכתיים שלא מוציאים.

על איזה סוג מדובר?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

בסויפט 94 יש לאגרים ללא קאסווה, , יש לו כיסוי גומי\מתכת תלוי בחברה..

אם פותחים את המכסה יש מעט גריז , השאלה אם יש צורך באמת לפתוח ולגרז אם שמא המייסבים מגיעים מגרוזים ופתיתחת המייסב הורסת אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כתוב כלום על האריזה של זה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש דגמים שאפשר לפתוח את המכסים אך זה חאפרי וממש לא מומלץ.

אם מדובר במיסבים סגורים הם מגיעים מגורזים. כמובן שיש לוודא שאתה קונה מיסבים עם הגריז הנכון (מתבטא בסיומת של המק"ט ואצל כל יצרן זה שונה). יש גריז למהירויות גבוהות, לטמפ' גבוהות לעומס גבוה וכיו"ב. אם תקנה מיסב עם גריז לא מתאים המיסב לא יאריך ימים ועשוי להכשל מהר מאד.

אם המיסב פתוח- על פי הוראות היצרן יש לנקות אותו מהשמן המגן נגד חלודה שהוא מגיע איתו ולגרז עם גריז מתאים. השיקולים בבחירת הגריז כפי שציינתי.

התכונות העיקריות הנדרשות מגריז למיסבי גלגל- עמידות בטמפ' גבוהה ועמידות בעומס גבוה (מכיל תוספי EP).

פורסם

מיסבים סגורים אמורים להיות אטומים והם נמצאים במקומות שלא מספקים אטימה נוספת מעבר לזו הקיימת על המיסב. פתיחת הכיסוי תפגע באטימה ותגרום לגריז לצאת החוצה וללכלוך לחדור פנימה.

פורסם

אני מסכים שלא צריכים לפתוח מיסבים.

מיסבים סגורים לא אומר בהכרח מיסבים אטומים. מיסבים סגורים עם פחית מתכתית (למשל סיומת ZZ ב-SKF) הם לא מיסבים אטומים. הם מגיעים עם גריז, סגורים ע"מ לספק הגנה בסיסית כנגד שבבים/לכלוך קל.

לעומת זאת מיסבים כדוגמת אלו שמשתמשים בהם באלטרנטור (סיומת 2RSH או 2RSL ב- SKF) אלו הם מיסבים אטומים שמתאימים לסביבה של לכלוך קשה יותר.

כל זה כמובן כשמדברים על מיסבים סטנדרטיים. מיסבים לאפליקצות מיוחדות זה כבר סרט אחר.

פורסם

האמת שמיסבי הגלגל שאני מכיר הם בכלל פתוחים והאטימה נעשית ע"י מחזיר שמן חיצוני למיסב, מהצד הפנימי ופקק בחלק החיצוני.

פורסם

ניתן 'לשפץ' מיסבים סגורים במידה ועושים זאת נכונה.

יצא לי 'לשפץ' מיסבים של מאווררים שמקררים את שמן המנוע במסוקי הייסעור היי שם בתחילת שנות השמונים.

הסיבה החריגה שנדרשנו לשפץ את המיסבים היא שייצרן המיסבים הפסיק לייצר את המיסבים וחיל-האוויר לא מצא ספק אחר, בתיאום עם מחלקת הנדסה הוחלט על שיפוץ המיסבים.

התהליך הוא מאוד פשוט (לא זוכר פרטים מדוייקים).

1. הסרת טבעת האבטחה.

2. פירוק המיסב וניקוי בדס"ל (דלק סילוני).

3. בדיקת הטבעת החיצונית והפנימית לשחיקה.

4. בדיקת הכדוריות.

5. הרכבת המיסב עם גריז ייעודי לפי הנחיית מחלקת הנדסה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני הייתי ממ"סניק בצבא, האמת זו פעם ראשונה שאני שומע שמשפצים מיסבים, בדרך כלל לא מתעסקים עם זה.

איך הייתם מחליפים כדוריות? שני הטבעות לוחצות על הכדוריות מבפנים ומבחוץ.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תוכן חדש...