Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חדש פה, אני מעוניין לדעת למי יש ממכם אלטו חדשה ידנית ומה לדעתכם עליה? למרות שאוטו פצפון וקטנטן, האם הוא מספיק סוחב עליות, ואיך הוא בנסיעות רחוקות, כמו צפון או עד אילת (מישהו ממכם כבר ניסה על אלטו), ומה לגבי חיסכון דלק אמיתי, גם אני חושב שזה מתאים לצרכים שלי, אני לא נהג מטורף כבר הפסקתי להשתולל על הכביש. בשנה הבאה אני אלמד במכללה אולי אקנה אלטו חדשה כל נסיעה יומית כולל הלוך וחזור 60 ק"מ.

פורסם

האלטו תעשה את העבודה בצורה מצויינת. כל עוד אתה דובק לגרסא הידנית מדבור ברכב לא רע (עם גיר אוטומט המצב ממש גרוע לדעתי). הרכב עד לא מזמן היה בקטגוריה משלו מבחינת מחיר, כיום יש מתחרות שנושפות בעורפה ועדיין הרכב מצליח להימכר בכמויות מכובדות (כנראה שיש יתרון להיות חלוץ בקטגוריה). היתרונות הבולטים הם צריכת דלק ועלויות רכישה ואחזקה נמוכות. בכל השאר האלטו לא מצטיינת אבל גם לא מתרסקת, הנוחות בסדר, הביצועים בסדר (אפילו יחסית טובים), המרווח בסדר, וכו'. הרבה אנשים אוהבים את הלוק החיצוני ה"חמוד" (אני אישית לא מת עליו אבל יופי זה עניין של טעם), מבפנים ההרגשה דיי זולה ומורגש טוב מאוד ש"חסכו" עלייך בכל פרט שניתן (וכל תוספת של אביזרי פינוק יקפיצו את המחיר באי אילו אחוזים וכשאני רושם פינוק אני מתכוון להרבה דברים שרוב האנשים לוקחים כמובן מאליו כגון כיוון מראות חשמלי, מגיני דלתות, חלונות חשמל וכו').

מה האלטרנטיבות? פיז'ו 107/סיטרואן C1, מציעות מראה חיצוני נורא שיקי, מבחינת הגודל הוא זהה לאלטו (אבל קטן מהפנדה וה-I10), חולקת פלטפורמה עם הטויוטה אייגו, הנוחות לדעתי טובה יותר מאשר באלטו וההרגשה בפנים טיפה יותר "נעימה" (המרכאות נמצאות שם מכיוון שגם פה הרכב ערום מאבזור אבל העיצוב הפנימי יותר מושקע מאשר באלטו). יתרון נוסף הוא שתוכל בעלות סמלית להרחיב את האחריות על הרכב בשנה נוספת (תקף למכלולים עיקריים ולא מפגוש לפגוש כמו שנהוג).

כמובן שיש גם את הפנדה וה-I10 אבל הם פחות רלוונטיות לדרישות שלך. הפנדה יקרה יותר (יש כרגע מבצע על הגרסא הידנית ב-67K ש"ח) אבל החסרון שלה שהיא מאוד מיושנת ואבזור הבטיחות שלה כבר לא עומד במבחן אל מול המתחרות. ה-I10 תהיה מרווחת יותר וחזקה יותר (וגם מאובזרת יותר אם תהיה מוכן להגדיל קצת את התקציב) אך עם הגודל והכח באה גם צריכת הדלק והיא גרועה בכ- 10-15% לעומת המתחרות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עדיף סיטרואן C1 בכל פרמטר ( ומניחה שהשוק יזכור עוד כמה שנים שמדובר בתחופשת של סיטרואן לטיוטה כמו שכל ילד יודע ששברולט היא בעצם תחפושת לדייהו בלא מעט מקרים)

פורסם

גם חשבתי ש107 ו-C1 טובים בהשוואה לאלטו אבל דווקא חשבתי ללכת על אלטו בגלל שנדלקתי עליו וגם העדפתי את סוזוקי בגלל שאוטו זול לאחזקה, טיפולים, ביטוח למרות שאוטו מיוצר בהודו, אבל מה לגבי ירידת ערך שנתית של אלטו, נניח שנקנה אותה בשנה נוכחית ומה יקרה בעוד 3-4 שנים מחירו יגיע ל-20 אלף? קלאץ' ארוך או קצר? העברת מוט הילוכים קצר או ארוך?

פורסם
עדיף סיטרואן C1 בכל פרמטר ( ומניחה שהשוק יזכור עוד כמה שנים שמדובר בתחופשת של סיטרואן לטיוטה כמו שכל ילד יודע ששברולט היא בעצם תחפושת לדייהו בלא מעט מקרים)

אלמוגית, התחלת טוב אבל בסוף פישלת!!!

אני שמח לראות שזיהית את המעלות הטובות של ה-C1 מבית סיטרואן למרות המוניטין והסחירות הלא כ"כ

טובים שיצאו ליצרן זה.

אבל, באותה נשימה גם ישר שללת מתוך דעה קדומה לדעתי את השברולט\דייהו ובמקרה של פוסט זה את הספארק.

אני מציע לשקול כל רכב לגופו של עניין. כמובן שמוניטין גם צריך לבוא בחשבון אבל לא רק.

במצב שרכב היה דחוף לי פחות הייתי שוקל אותה ברצינות.

אל תשכחי דוגמאות מהעבר של רכב שהתחיל כסימן שאלה או ככישלון עד שהגיע רוכש רציני ובנה מוניטין חדש

או מחודש.

דוגמאות:

- יונדאי בעצמה הייתה סימן שאלה גדול בשנותייה הראשונות ומי שלקח סיכון קיבל רכבים לא רעים

בכלל במחירים מצויינים.

סקודה - מיצרן כושל ממדינה במזרח אירופה ולא חסרים דוגמאות של רכבים שלהם מלפני קרוב לעשור

עד שהגיע פולסווגן ועשתה מהפכה במותג.

בקיצור אל תמהרו לשפוט, בואו עם ראש פתוח לכל אופצייה ואולי גם אתם תהנו מרכב וממחיר מצויין.

פורסם

היתרון של הC1 (וגם של ה107 וגם של האייגו אם תגיע איי פעם) זה שאפשר לטפל ברכב הזה גם במוסכים של יבואן אחר :-D בתיאוריה אמנם אבל לדעתי אם אני ארכוש רכב כזה ואבוא למוסך של טויוטה הם לא יגידו לי "לא".

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שובבה, מהירה, חסכונית, קצת קופצנית, אמינה, סחירה! (יפנית)

מנוע 3 בוכנות מהיר ועצבני

בעומס מלא = 4 מבוגרים עולה את הקסטל ב 80 קמ"ש בהילוך 4

אין לה בעייה עם נסיעות ארוכות (לך תהיה = נוחות שמתרגלים אליה)

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

נשברת אה??

האם חובב הצרפתיות מתחיל להישמע כמו לקוח ממוצע של טויוטה...??

פורסם

נא לדייק, סוזוקי הודו :|

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תוכן חדש...