Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במעמד מכירת האוטו בצע שיחה חופשית וקולחת עם המוכר והקלט אותה בסתר(ישנם היום אמצעים זולים ופשוטים שניתן להשכיר). התרכז בעיקר בסיבה מדוע לא מעוניין הקונה לקחת את האוטו לבדיקה. את השיחה שמור במחשב.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים תודה,

בסוף הייתה בדיקה (הוחלט ברגע האחרון)- הכל יצא תקין, עשינו זכרון דברים. כולם מבסוטים שלום על ישראל.

תודה לעוזרים.

פורסם

תתחדש על הסוויפט :).

המחשבה הראשונה, שהייתה לי בקריאת הטופיק, היא: מי קונה רכב בשווי 60000 ש"ח בתור חדש, בן חצי שנה? אני לא יודע מה היה המחיר בו נמכר הרכב, מה עוד שזה לא בדיוק ענייני, אבל אני בטוח שהוא לא היה רחוק מרכב חדש מהסוכנות. כן, רכב בן חצי שנה זהו רכב חדש, אבל לא חדש מהסוכנות :).

נ.ב

כל "הנביאים" שמנבאים כי רכבים כאלו (מיני זולות) ימכרו בעוד כמה שנים בחצי מחיר, הולכים לאכול את הכובע. מצב שוק היד השנייה, של האלטו לפחות, לא מזהיר מבחינת מחיר לקונים.

פורסם

מה שונה ירידת הערך של רכבי מיני מאשר סופר מיני או משפחתיות?

חצי מחיר של אלטו חדשה זה סה"כ 30,000 ש"ח, וגם זה הערך שאליו יגיעו המכוניות כשהן יהיו בנות 3-4. חצי מחיר של משפחתית חדשה זה אלטו חדשה מהניילונים. מה עדיף?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עכשיו כשהאוטו לא אצלי אני יכול לומר שהאוטו נמכר ב55 אלף ש"ח.

אלפיים מעל המחירון המשוקלל.

אני גם יכול להגיד שקיבלתי קרוב ל30 טלפונים והרכב נחטף תוך קצת יותר מיממה מהרגע שפורסם ביד2.

מאד נהניתי מהאלטו, הפתיעה אותי מאד מאד לטובה !!

הסויפט כמובן ליגה אחרת לגמרי :)

פורסם
עכשיו כשהאוטו לא אצלי אני יכול לומר שהאוטו נמכר ב55 אלף ש"ח.

ועל זה נאמר: פראיירים לא מתים :wink:

תתחדש על הסוויפט, אוטו מצויין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני פשוט בשוק כמה אנשים טיפשים יש בשוק...כל הכבוד ושיחקת אותה עם מכירה כזו מהירה ובמחיר טוב -

אבל אין ספק שהרוכש הוא מטומטם ברמות על.

במבצעים של ארגון המורים\חבר אפשר לקנות את האלטו כחדשה ב-57,500 ואני מניח שאפשר להתמקח ולקבל את המחיר הנ"ל בסוכנות, כך שבעצם המרחק בין רכב חדש למשומש בן חצי שנה הוא 2500 ש"ח...מדהים!

פורסם
אני פשוט בשוק כמה אנשים טיפשים יש בשוק...כל הכבוד ושיחקת אותה עם מכירה כזו מהירה ובמחיר טוב -

אבל אין ספק שהרוכש הוא מטומטם ברמות על.

במבצעים של ארגון המורים\חבר אפשר לקנות את האלטו כחדשה ב-57,500 ואני מניח שאפשר להתמקח ולקבל את המחיר הנ"ל בסוכנות, כך שבעצם המרחק בין רכב חדש למשומש בן חצי שנה הוא 2500 ש"ח...מדהים!

עד כמה שאני יודע יש זמן המתנה דיי גדול לקנות אחת מהסוכנות. אחי חיכה חודשיים +

אם מישהו רוצה אלטו במיידי זה לא כזה טפשות אחרי הכל.

זה רכב חדש.

ברור שככל שעולים ברמה של המכונית המחיר יורד משמעותית... זה הייתרון ברכב זול שאפשר למכור אותו ולא להרגיש שנדפק.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
כשאין זכרון דברים קובע חוק החוזים.

זכרון הדברים לא יכול לעמוד בסתירה להוראות החוק ולפיכך די ברור שאחרי כל מופעי תום הלב מצד הקונה ומצד המוכר ולאחר שישנה גמירות דעת בין הצדדים והעיסקה הושלמה - אין (כמעט) דרך חזרה ממנה והיא סופית.

זכרון דברים זה מסמך הצופה פני העתיד. הוא יכול להיות חוזה או לא להיות חוזה, אם הצדדים התחייבו בזכרון הדברים לחתום על חוזה בעתיד. אין שום משמעות לכותרת של "זכרון דברים".

הדבר היחידי שקונה הרכב יכול להאשים אותך זה בחוסר תום לב, זאת אומרת שידעת על תקלה מסויימת ולא דיווח עליה בזמן המכירה.

מי אמר שהוא חייב לגלות? החוק לא אומר שהוא חייב לגלות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
מה שונה ירידת הערך של רכבי מיני מאשר סופר מיני או משפחתיות?

חצי מחיר של אלטו חדשה זה סה"כ 30,000 ש"ח, וגם זה הערך שאליו יגיעו המכוניות כשהן יהיו בנות 3-4. חצי מחיר של משפחתית חדשה זה אלטו חדשה מהניילונים. מה עדיף?

איתמר.

3 שנים = איבוד חצי משוויו של הרכב? מעניין, נחייה ונראה.

מצד שני, לפי מה שנכתב כאן, מחירו של רכב בן חצי הוא 53000 ש"ח - ירידה חדה, לטעמי. כנראה שרוב המוכרים ביד 2 מוכרים מעל המחירון, דבר שמתבטא, בסופו של דבר, במחירון YAD2.

לא מזמן, יצא לי לצפות, מתוך סקרנות בלבד, במודעות על רכבים בני חודש-חודשיים אשר מוצעים ב-500 ש"ח (!) פחות מהמחירון. בנוסף יצא לי לראות מודעה למכירה, בה היה המחיר המבוקש אותו מחיר של אחת חדשה מהסוכנות. למען ההגינות, במודעה נכתב כי זמן ההמתנה לאלטו חדשה הוא מספר חודשים.

פורסם

האלטו הולכת כנראה לאבד את יתרונה בשוק. בעוד כמה שבועות הולכות להיכנס שחקניות חדשות ורעננות לשוק. קאיה פיקנטו ושברולט ספארק. מחירים דומים פחות או יותר ואיכות עדיפה בכל פרמטר. החיים של האלטו הולכים להיות קשים יותר. ושוב, באמת לא ברור איך בן אדם קונה רכב משומש כשהוא יכול להשיג חדש כמעט באותו המחיר... :shock:

פורסם
כרמי צודק,

רק שלא קוראים לזה תום לב, אלא גילוי נאות.

לא קוראים לזה גילוי נאות, אלא הטעייה או אי גילוי (פאסיבי או אקטיבי). ולפי החוק יש להחזיר את הרכב כנגד הכסף, ללא התערבות ביה''מ. הקונה מסתכן במקרה זה בכך שביה''מ לא יכיר ב"תקלה" כהטעיה או טעות משמעותית אשר הובילה לרכישת הרכב. ולפי כך יכול ויפצה את המוכר דווקה בהוצאות טרחה ויחייב הקונה בהוצאות משפט ופיצויים בגין ביטול בלתי חוקי של החוזה. אם מדובר על טעות בכריתה ("התקלה"), על הקונה לתת אפשרות למוכר לתקן את ה"תקלה". עכשיו תגידו איזו תקלה יכולה להיות ברכב עם אחריות יצרן? איך שאני רואה את זה אין פה למוכר כמעט שום סיכון. כי הרכב באחריות והוא לא ידע האם נעשו תיקונים כל שהם ברכב טרם קבלתו. כמו כן הקונה ויתר על הבדיקה, כך שהסיכונים הם אפסיים.

פורסם
חשוב מאוד לנסח מסמך שיגן עליך במידה וביום מין הימים הקונה ימצא פגם ברכב, שיכול להיות שלא ידעת עליו כמו צביעת הפגוש או החלפת דלת בגלל תאונה בבונדד או כל דבר אחר (והיו דברים מעולם, הרבה יותר שכיחים ממה שנדמה לאנשים).

אין כזה סעיף בחוק שמגלגל את האחריות על המוכר כפי שציינת.

החוק מחייב אותך לספר כל מה שידוע לך על הרכב,

אתה סותר את עצמך. תקרא שוב מה שכתבת. הוא לא יודע, כך שאין לו אחריות כלפי המוכר על מה שלא ידוע לו.

פורסם

לא סתרתי. תקרא שוב את מה שכתבתי.

יכול להיות מצב שבו בעל הרכב לא יודע שהרכב עבר תאונה בעברו, ואז במשפט לך תוכיח אם ידעת או לא.

ורשמתי שהוא חייב לגלות את מה שהוא יודע.

אין כאן סתירה.

ואגב, יש כפתור עם אייקון של מרכאות שנקרא "הוסף הודעה זו לרשימת הציטוטים". תשתמש בו להבא ותוכל להגיב לכמה אנשים במקביל ובהודעה אחת.

איתמר.

• תוכן חדש...