Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

את האלטו הדנדשה שלי בת ה6 חודשים אני מוכר ומעביר בעלות מחר בבוקר.

הבחור לא מעוניין בבדיקת רכב בכלל.

כיוון שעוד לא נתקלתי בסיטואציה כזו, השאלה היא כזו:

האם יש איזשהו מסמך שכדאי לי להחתים אותו עליו שאומר שהוא מודע למצב הרכב ושלא יבוא אלי בעתיד בשום טענה במידה והתהיה אחת כזו?

האם צריך במקרה כזה משהו בשביל לכסות אותי או שאני מגזים?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תחתים אותו על זכרון דברים, יש טפסים סטנדרטיים באינטרנט. צריך להיות סעים שהקונה מצהיר שבדק את הרכב לשביעות רצונו ושהקונה מוותר על זכות לתבוע על כל פגם או מום שיימצא בהמשך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ניתן להחתימו על משהו בסגנון: "הרוכש קונה את הרכב במצבו AS IS", אך לדעתי זה לא מאוד חיוני.

אגב, למה מוכרים רכב לאחר חצי שנה בלבד?

פורסם

חשוב מאוד לנסח מסמך שיגן עליך במידה וביום מין הימים הקונה ימצא פגם ברכב, שיכול להיות שלא ידעת עליו כמו צביעת הפגוש או החלפת דלת בגלל תאונה בבונדד או כל דבר אחר (והיו דברים מעולם, הרבה יותר שכיחים ממה שנדמה לאנשים).

החוק מחייב אותך לספר כל מה שידוע לך על הרכב, ספר וציין את זה בחוזה ביניכם. גם אני חושב שאתה חייב להוסיף משפט בדמות "הוקנה בדק את הרכב ומצא אותו לשביעות רצונו. לא יהיו לרוכש כל תלונות ו\או תביעות כנגד מוכר הרכב בעתיד".

שוב, אי אפשר לדעת למי אתה מוכר את הרכב ואי אפשר לדעת מה עבר על הרכב לפני שהוא נמסר לך. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

אגב, למה מוכרים רכב לאחר חצי שנה בלבד?

גם אני מכרתי רכב חדש לאחר 8 חודשים. עושים את זה מכל מיני סיבות, במקרה שלי העדפתי למכור רכב ב 100,000 ש"ח ולרכוש רכב זול יותר. הייתי צריך את הכסף ובדיעבד זו הייתה החלטה חכמה מאוד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
האוטו נבדק ע"י הקונה ונמצא תקין ולשביעות רצונו של הקונה

בדיוק מה שאני עשיתי כשמכרתי את הרכב, והקונה לא היה מעוניין לקחת לבדיקה..

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

הדבר היחידי שקונה הרכב יכול להאשים אותך זה בחוסר תום לב, זאת אומרת שידעת על תקלה מסויימת ולא דיווח עליה בזמן המכירה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

למה לדחוף בנאדם לבדיקה אם הוא לא מעוניין? או כל מיני דברים בסגנון.

הקונה פשוט רוצה את האוטו כמו שאמרו " AS IS " ולכן לא משנה גם אם האוטו עשה 29 תאונות והשלדה מודבקת עם איזולירבנד זה כבר בעיית הקונה ולא המוכר.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אל תכתוב דברים שאתה לא יודע, בחוק קיים מושג חובת תום הלב בזמן חתימת חוזה, אם ידעת על תקלה מהותית או בעיה כזו שהקונה לא היה רוכש את הרכב בגללהף עליך להיות גלוי ולאמר אותה, לא דיווחת והקונה הצליח להוכיח זאת אתה תחוייב להחזיר את הכסף וגם את הוצאות המשפט אם יהיו כאלה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אל תכתוב דברים שאתה לא יודע, בחוק קיים מושג חובת תום הלב בזמן חתימת חוזה, אם ידעת על תקלה מהותית או בעיה כזו שהקונה לא היה רוכש את הרכב בגללהף עליך להיות גלוי ולאמר אותה, לא דיווחת והקונה הצליח להוכיח זאת אתה תחוייב להחזיר את הכסף וגם את הוצאות המשפט אם יהיו כאלה.

זה.

ובאמת תדאג להחתים את הבחור על זיכרון דברים של "הרכב נבדק (או לא ניבדק כי הקונה וויתר על הבדיקה) לשביעות רצונות של הקונה".

הנייר הזה שעליו אתה והקונה חתומים מהווה מסמך משפטי דיי רציני במקרה שדברים מתדרדרים.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

חברים תודה על העזרה.

האוטו נמכר מסיבות אישיות נטו - או יותר נכון בגלל האישה, עוברים מידני לאוטומט.

הכלה החדשה, סויפט 2008.

גם סוזוקי, גם שחורה.

פורסם

ואיך בדיוק זכרון הדברים משפיע על חובת תום הלב?

אפשר לחתום על זכרון דברים ללא כל תום לב ואפשר שלא לחתום עם תום לב מלא, מה הקשר?

להבנתי את העניין (אינני עו"ד) ומתוך שאני נזכר בקורסים "מבוא למשפט עסקי" שאותם למדתי אי שם לפני שנים במסגרת התואר(ים) שלמדתי, אזי כשאין זכרון דברים קובע חוק החוזים.

זכרון הדברים לא יכול לעמוד בסתירה להוראות החוק ולפיכך די ברור שאחרי כל מופעי תום הלב מצד הקונה ומצד המוכר ולאחר שישנה גמירות דעת בין הצדדים והעיסקה הושלמה - אין (כמעט) דרך חזרה ממנה והיא סופית.

מהטעם הזה אני אינני רושם כל זכרון דברים בעת מכירה, הכסף מתקבל והבעלות מוחלפת ובזה נגמר העניין. לא רוצה ניירות שעלולים לשמש כנגדי תוך שהקונה נותן להם פירוש הזוי משלו.

• תוכן חדש...