Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחותי התחדשה ברכב בשעה טובה ובו, יש הסכמה סוף סוף להתקנה(ככל הנראה ).

ברכב (פיזו 307)מותקנת מערכת מובנת, למגבר יש מנחת מובנה.

שתי בעיות-

תקציב מינימאלי(זאת אומרת כמה שפחות).

סט אקטיבי- אין ר"ד מתקדם או פרוססור(תקציב כבר אמרנו?)

אפשר בעזרת הJBL DA 5040 לחתוך בקרוס המובנה שבו, אבל הוא קרוס קבוע,לא סקאלה כמו במגברים החדישים.

הוא מסרס לו תחומים שאפילו אני הרגשתי, ועוד בשמיעה בבית בצורה חאפרית לחמש דקות.

אפשרות שניה, קרוסים של אודיובנק שקיבלתי במתנה מחבר טוב, שהנם לא קרוסים מתקדמים, ואעלה את הערכים של הקבלים וגודל הסלילים ובעזרתם תוכלו להגיד לי מה הנק' חיתוך בערך?

אפשרות שלישית, להשתמש בקבלים ובסלילים שיש לי מהקרוסים ולתכנן אחד אחר מתאים יותר בעזרת הוספת קבלים וסלילים והורדת אחרים (אופציה שפחות מועדפת עליי בגליי שחנויות האלקט' מועטות באזורי יחסית.)

הסט הוא הUP6 של DLS.

אני יודע שסאונד כמו שאני מצפה לא ייצא מהמערכת, מנחת מובנה, ר"ד מובנה, חיתוך תדרים לא איכותי בכלל,ללא איטום ולו המינימלי, ומגבר לא חזק במיוחד.

משהו שאני זוכר ממה שאיתמר עשה, שהשתמש בREAR ובFADER כדי לאזן(כמה שאפשר) בין הטוייטרים למידבאסים.

התהליך הולך להיות ארוך, ולדעתי מהנה ומשפשף בגלל שזוהי מערכת ראשונה שלי.

ערכי קבלים:

4.7 מיקרו פראד זוהי היחידת מידה שלהם נכון ?

10

שניהם של חברת SUNWAY

סלילים:

קוטר:2 ס"מ.

גובה:1ס"מ.

תודה רבה

פורסם

אתה מדבר על אקטיבי ורוצה ליבנות קרוס פאסיבי :shock: תסביר קצת יותר

ולגבי ה-307 מה הבעייה להחליף לרדיו רגיל

קח בחשבון שהרמקול במקור יושב על הדיפון של הדלת :idea:

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

ישראל, לא שמים רדיו דיסק חדש, בגלל התקציב.

כמו שגיל הסביר,אני רוצה לבנות לו קרוס שבעצם אני אקבע את נקודות החיתוך שלו, וכמובן יהיו קבועות לאורך כל הזמן שהקרוסים מחוברים.

פורסם
שלום לכולם,

ערכי קבלים:

4.7 מיקרו פראד זוהי היחידת מידה שלהם נכון ?

10

שניהם של חברת SUNWAY

סלילים:

קוטר:2 ס"מ.

גובה:1ס"מ.

תודה רבה

ערכי סליל נמדד ב "הנרי" , והוא ניגזר גם מעובי התיל ומספר הכריכות בנוסף לקוטר. על מנת לתכנן קרוס יעיל צריך לדעת ראשית את העכבה הנומינלית של כל אלמנט. יש מספר סוגים של קרוסים.

הקבלים צריכים להיות בי-פולר ורצוי שיסווגו כ AUDIO GRADE . יתכן כדי לבצע תיאום עכבות תצטרך גם נגדי הספק , שוב הכל תלוי בסוג הקרוס שאתה רוצה. צריך להזהר כי אתה עלול למצוא את עצמך עם קרוס שעושה חיתוך מדוייק לתדר בין האלמנטים אך מוריד את הטוויטר בכמה דציבלים טובים מה שלא תוכל לפצות בשיטת עבודה כזאת.

מחשבון יעיל לבנית קרוסים תמצא כאן

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

מוטי

יש לי משהו שאני יכול להציע לך - סוג של "חבילת פיצוץ" בדיוק בשביל מערכת מהסוג שאתה מנסה לבנות וזה אפילו ישאיר לך מקום לגדול למערכת שלושה חלקים.

דבר איתי שוב, בהודעה פרטית :wink:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מוטי, אל תהיה בטוח שלבנות קרוסים יהיה זול.

אלכס (JUSPER) מוכר קרוסים של קלארוס, הם דומים מאוד לקרוסים המקוריים של ה UP6 מבחינת נקודות החיתוך והסלופים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

שיהיה בהצלחה ובשעה טובה מוטי.

לדעתי הצנועה,הרעיון של שרול הוא הזמין והזול ביותר ורק אם אכן הקרוסים של הקלארוס אכן דומים לנקודות החיתוך המבוקשות של הDLS שבידך.רק הנסיעות לחנויות,הבירורים,החיפושים,הבניה וההרכבה ,כסף לפריטים וזמן לכל אלה-מתגמדים לעומת ההוצאה שבקנית הקרוסים. אלא אם כן אתה הולך על כך במודע ובמושכל על מנת ללמוד ולחוות על בשרך את התהליך.

מקווה שההשהיה שרשמת מקורה בעזרתו האדיבה של אדי הבלתי נלאה. :wink:

אילו רק יכולתי להשמיע לך כבר את "זוג העופרים" האלה(כלשונו של שרול)-היית מבין איזה אוצר כמוס יש לך ביד! (ותודה שוב לשרול).

בכל מקרה,בהצלחה מכל הלב.

ליאור

פורסם

הקרוסים של ה UP6I שהיו לי חותכים את המידבאס והטוויטר ב- 5K, כאשה המידבאס נחתך בסלופ 6 והטוויטר בסלופ 12:

Crossover Box filter with slope LP: 6 dB, HP: 12 dB

הקלארוס חותך ב 5K את שני האלמנטים בסלופ 12 !

והדבר המוזר:

הקרוס המקורי של ה UP6 הישן חותך את האלמנטיםם ב- 7K ! :bad-word:

זה מעצבן? אני אגיד לך מה מעצבן....

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

הצעתו של אדי מדהימה, אך אין לי תקציב שמשויך למערכת, גם אם יציעו לי ג'נסיס ב1000 שח .

בתחום הזה חייב להציב גבול, ובגילי, ובהתחשב בזמן שהרכב יהיה איתי, לא שווה לי להשקיע סכום מסויים.

כשיגיע הרישיון בע"ה,זה כבר סיפור אחר:evil: :evil:

מי שזה מעניין אותו: חשבתי להתקין את הסט בעלות מינימלית למרות כל המגרעות שציינתי למעלה, אבל המינוסים הולכים וגודלים אז זה דיי הוריד אותי מזה(מנחת מובנה, מגבר לא משהו, התקנה לא איכותית ביותר, חיתוך דרך קרוס שלא קשור לכלום:-) ובנוסף, לשלם על התקנה שאיך שישמע, לא יהיה שווה לדעתי את זה.)

תודה רבה לכולם.

פורסם

יש לי קרוס חדש של MLK165 של הרץ שעבד שבועיים, ואני מוכר אותו במחיר משומש. אם מעניין אותך דבר איתי בהודעה

MLK165 + HL70 @ Steg K4/02 + Celestra FA2150X | ML3000 @ LRX1.1K | Alpine 9887R | Audison Bit1

פורסם

כול קרוס פסיבי בנוי לדרייבר ספציפי או מספר דרייברים. למחשבונים מהסוג תכניס עכבה נומינלית תקבל קרוס אין שום ערך מעשי. זה שלשני אלמנטים יש עכבה נומינלית דומה לא אומר ולא נותן כלום. לקחת רמקולים של DLS ולחבר אליהם קרוסים של CLARUS, HERTZ או משהו אחר - צריך הרבה מזל כדי לקבל משהו טוב.

• תוכן חדש...