Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרפה מטורפת בכרמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שגם נהנתנות ושוחד היו שם, ולא כולם בשירותי הכבאות מסכנים כמו שאתה מתאר.

לא שזאת הסיבה למצבם הגרוע, אבל שחיתות קיימת בכל מקום עם היררכיה, זה פשוט הטבע האנושי.

• תגובות 175
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם יש בתקן ציוד לא תקין שאמור להציל חיים, קודם כל מחליפים ומשדרגים אותו.

אין לי ויכוח על הנקודה הזו.

אבל אם את הכסף שנותנים מוציאים על דבר אחר, במקום על ציוד, ואז מבקשים עוד, בשביל הציוד שלא נקנה... מה אז?

שמשרד האוצר ייקנה ישירות את הציוד?

בעיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ותזכיר לי מתי בפעם האחרונה אתה זוכר ששרותי הכבאות שבתו

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/422/485.html

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/164605

http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/729/016.html

http://www.xoox.co.il/news/item_204440.htm

וגולת הכותרת:

http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=595440&blogcode=12042730

אזרחי ישראל צריכים להודות על כל שביתת כבאים בעשור האחרון, בלי שביתות אלו לא היה ניתן ציוד ולא היו ניתנים תקנים

הכתבה הזאת מספטמבר האחרון

פורסם
להגיד פה את מה שמאכילים אותנו בעיתונות

עם השנים למדתי לא להאמין לאף מילה שכתובה בעיתון, זה בא לידי ביטוי כשכותבים על נושא שאני מבין בו או כשאני קורא על אותו אירוע במספר עיתונים שונים.

אם כתבתי משהו כנראה שחשבתי עליו לבד לאחר ניתוח של כל העובדות הידועות לי.

גם אני בעד תקציב, אבל קודם רפורמה ומהר.

אולי אפילו חלוקה של חלק מהתקציב לפני הרפורמה, לדברים החיוניים והרוב אחרי.

הבעיה בעייני היא שהכבאים רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, ראייתם בנוגע להפיכתם לרשות כיבוי אש לאומית מעוותת.

הם לא מוכנים להתייעל עקב חשש שיפגעו בזכויותיהם.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

החשש שלהם לגיטימי, הרצון לאגד אותם לגיטימי, כל אחד והחשש שלו והרצון שלו.

הדבר היחידי שכולם מסכימים שהוא לא לגיטימי הוא שהם נוסעים עם כבאיות משנות ה 60 (במקרה הטוב).

מה הבעיה למשרד הפנים למנות איזה רב תפסר (או איך שלא קוראים לדרגות שם), שירכז את כל הציוד הדרוש לקניה, שיוציאו מכרז, שהוא יצייד כל תחנה בציוד הדרוש ולסגור את הפינה הזאת?

הרי מי סובל מהציוד המיושן? הכבאים? אותם (בהקצנה רבה) זה בכלל לא מעניין, יש להם עבודה והם מבצעים אותה עם הכלים שהמדינה מספקת להם.

מי שסובל זה אני ואתה שכשאנחנו קוראים להם הם מגיעים באיחור רב ועם ציוד לקוי.

תאר לך שמשרד האוצר היה מחליט שעד שאנשי הקבע לא יסכימו לפרוש בגיל 67 כמו יתר המשק, הם לא משחררים כספים לקניית תחמושת! :brickwall:

אופיר, אם מה שהצלחת לדלות מגוגל זה 3 דוגמאות ל 3 תחנות ספציפיות שבעקבות איזה מחלוקת נקודתית איימו לא להגיע למשחק כדורגל וכל זה במשך 5 שנים, אז זה פשוט שום-כלום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מהכרות קרובה מאוד של שנים רבות עם מערכות דומות לצערי הרעיון שלך, מעולה ככל שיהיה, לא יצא לפועל בעולם האמיתי.

דבר ראשון יקח המון זמן למנות את ה"רב תספר" הנכון, כולם ירצו את התפקיד ובסוף האדם הכי לא מתאים והכי מקומבן יקבל אותו.

לרוב זה יהיה איזה בחור עב כרס בן 50 שנמצא כל חייו במערכת עם הבנה של ילדה בת 11 בכלכלה, מנהל עסקים, ניהול כספים מכרזים וכל היוצא בזה ודעות שמתאימות לשנות ה70.

אותו בחור ינסה להראות לכולם שהוא יודע מה הוא עושה ולכן לא יקשיב לאף אחד ובסופו של דבר יחליט את ההחלטות הכי לא נכונות.

לצערי ראיתי את זה קורה יותר מפעם אחת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אתה מזכיר לי את כל אלא שתמיד מגיבים פה כשהם מקבלים דו"ח משוטר תנועה "שילכו יטפלו במשפחות הפשע", אין שום קשר בין אחד לשני.

מי שצריך לטפל ביערות ובקוי האש, שיטפל בזה!

בלי שום קשר, אם אני מזמין מכבי אש לשריפה בדירה עירונית בקומה חמישית (ומעלה), אני אשמח לדעת שיש להם ציוד חדיש ומשאית-סולם שמגיעה לקומה חמישית (ומעלה כמובן), או שאם השריפה היא באמצע פרויד, שהכבאית בכלל מסוגלת לטפס את העליה או שלאורך כל כביש 90 יש רק תחנה אחת שמאוישת ע"י כבאי בודד!

מכבי אש צריכים רענון של הציוד ושל התקנים וישא"ק!

ןאיפה ראית התנגדות שלי או של אחרים לציוד טוב יותר לכיבוי אש?

מה שחשוב הוא קודם לטפל בבעיה הגדולה ואחרי זה בבעיה הקטנה. הטיפול העיקרי שהיה צריך להיות בשריפה בכרמל ( או זו שצפויה בהרי ירושליים) הוא פסי הפרדה , תצפיתני אש ותגובה מהירה. עוד כבאיות או מטוסי כיבוי יכולים להשפיע נקודתית בלבד על שריפת ענק כזו.

המאמץ המשני הוא ציוד טוב יותר לכבאים, וגם הוא חשוב.

לא כדאי להתרשם מהדיסאינפורמציה על משאיות הכיבוי הישנות. הידעת כי חלק מהבואינגים של אל על ומסוקי היסעור של חיל האויר הם בני יותר מ 30 שנה? והם טסים נון סטופ.

רצוי כמובן לחדש כבאיות אבל בהתחשב בק"מ הנמוך שהן עושות המצב לא כזה גרוע. תרשה לי לנחש שברגע שברזי התקציב יפתחו הכספים ינותבו למשכורות ולצ'ופרים והציוד ידחק לסוף התור.

יהודה

פורסם
מה הבעיה למשרד הפנים למנות איזה רב תפסר (או איך שלא קוראים לדרגות שם), שירכז את כל הציוד הדרוש לקניה, שיוציאו מכרז, שהוא יצייד כל תחנה בציוד הדרוש ולסגור את הפינה הזאת?

הבעיה היא שיש מערכות קיימות, יש חוקים, יש נהלים, יש פרוטוקול... אתה פשוט לא יכול להוציא כסף באילתור שתמציא לך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ב"ידיעות" מיום 25.11.2011 (ראה הקטע המצורף) מאשים ראש המועצה האיזורית חוף הכרמל את הירוקים בכך שלא הרשו לכסח צמחיה כדי להקים איזורי חייץ מסביב לישובים. אם זה נכון, הם האשמים העיקרים לנזקים מהשריפה הגדולה בכרמל.

הכבאים לא יכולים לעשות הרבה מול שריפת ענק כזו.

"כשהגיעו הכוחות הראשונים למקום השריפה", אמר השבוע ל-ynet קצין כיבוי בכיר בצפון, "והם הגיעו די מהר, כבר היה מדובר בחזית אש של 400 מטר. אש צמרות שזינקה למרחקים של מאות מטרים, וכמות אדירה של זבל, צמיגים וצמחייה נמוכה שיצרה כמות של אש שאי אפשר היה כבר להשתלט עליה. רק אם היו במקום ברגע הראשון משהו כמו 20 צוותי כיבוי, אולי אפשר היה להשתלט על האש".

מענין אם למדו לקח ועכשיו מרשים להקים איזורי חייץ, לצמצום נזקי השריפה הבאה.

יהודה

yediot111125fire-carmel.jpg

פורסם

ככל הידוע לי ראש המועצה טועה, יש אי הסכמה תהומית בנוגע ליערנות בין קק"ל לרט"ג, הרט"ג מעוניינים להשאיר הכל כמו שהוא כי זה, בצורה כזו או אחרת, הפאונה והפלורה הארץ ישראלית.

קק"ל לעומת זאת הם יערנים שמעוניינים לנהל את היער בצורה הטובה ביותר ליער ולציבור המטיילים.

הם מעוניינים לגזום, לנקש, לרווח את המרחקים בין העצים, לאסוף צמחיה מתה ויבשה ושאר פעולות שמבצעים בייעור מנוהל.

הבעיה היא שאף אחד לא החליט אם הכרמל (או כל יער אחר) הוא שטח טבעי או יער מנוהל ובגלל זה הוא גם מטופל בהתאם.

דבר אחד בטוח, כמו שהוא היה (ובחלקים רבים בכרמל הוא עדיין ככה), זאת הייתה מלכודת אש שרק חיכתה לניצוץ שידליק אותה.

בנימה אופטימית יותר , היינו לפני כשבועיים בכרמל ואזור השריפה מלא במרבד מדהים של אורנים בגובה 10 ס"מ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ככל הידוע לי ראש המועצה טועה, יש אי הסכמה תהומית בנוגע ליערנות בין קק"ל לרט"ג, הרט"ג מעוניינים להשאיר הכל כמו שהוא כי זה, בצורה כזו או אחרת, הפאונה והפלורה הארץ ישראלית.

קק"ל לעומת זאת הם יערנים שמעוניינים לנהל את היער בצורה הטובה ביותר ליער ולציבור המטיילים.

הם מעוניינים לגזום, לנקש, לרווח את המרחקים בין העצים, לאסוף צמחיה מתה ויבשה ושאר פעולות שמבצעים בייעור מנוהל.

מה שכתבת שונה ממה שנטען בכתבה.

רשות הטבע טוענת שכן ביקשה מהקק"ל אישור אבל הק"קל נתנו אישורים בקמצנות.

אם זה נכון, ניתן לדעתי להעמיד גופים ירוקים אלה לדין ( אני לא משפטן).

יהודה

• תוכן חדש...