Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה היא השיטה הטובה ביותר והאמינה ביותר כדי לא לפגוע בסאב עצמו גם ?

באיזה חומרים..

בהנחה ונשאר לי רק לחבר את הפלטה הקדמית האם אפשרי פשוט להצמיד אותה לשאר הפלטות ולהבריג אותה עם ברגים ?

מסביב?הרבה ברגים..

עם סיליקון ועם ברגים ?או עם סיכות עדיף?

האם הפלטה צריכה להיות"מעל"לשאר הפלטות(להתחבר אליהן) או שפשוט היא צריכה להיות בתוך התיבה ?בתיבה הישנה שלי ראיתי שהיא כזאת דחוסה לבפנים, נהיה בה הרבה חורים הפלטה הזאת אז הוצאתי אותה עם פטיש ועכשיו הבאתי פלטה אחרת שאני אחבר..

איך גורמים שלא יברח אוויר ?

יש דרך אחרת לעשות חור ל12 אינץ' חוץ מג'קסון?

פורסם

לגבי על הפלטות האחרות או בפנים, זה קשור לנפח שהסאב דורש.

עדיף למרוח סילקון ואז לחבר את הפלטה, לקדוח מובילים לברגים כדי שהעץ לא יתבקע ואז להכניס ברגים.

לאחר מכן לפתוח חור לסאב שכל העסק יבש ויציב, לתת יומיים לאדים של הסיליקון לצאת ואז לחבר את התיבה.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

דבק נגרים צהוב , בלי ברגים בלי סיליקון. הדבר הזה מהונדס להחזיק עץ בכוח שאתה לא מתאר , הסיכויים שתשבור את הפלטות גבוהים יותר מהסיכויים להפריד את ההדבקה במידה ותנסה.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אם מדובר בתיבה מMDF -

קודחים חורים מובילים במרחק של כל עשרה עד חמישה סנטימטרים ואחרי זה קודחים קדח ראש לראש של הבורג (כמה מילמטרים בודדים לתוך החור המוביל ולא יותר).

אח"כ מדביקים את הפאות של התיבה אחת לשניה בדבק נגרים כמו שכבר הוסבר כאשר משאירים תיבה אחת פתוחה בכדי שתוכל להכניס פנימה זוויתונים לחיזוק המבנה של התיבה - בכל זוויתון ארבעה ברגים קטנים שלא יחצו את התיבה אלא רק יתפסו בה.

סיימת לחזק את הכל - תדביק את הפאה האחרונה ואחרי שהדבק התייבש תתחיל להבריג את הברגים.

אחרי שהברגים הוברגו אתה יכול לקחת שפכטל עץ ולכסות את ראשי הברגים אם אתה מתכוון להחליק את התיבה אח"כ או פשוט לרפד מעל.

כמובן לא לשכוח לפתוח חורים בתיבה לפני הריפוד או שלב הגמיור שלה...

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חיבור הפלטה האחרונה(הפלטה ש"עליה" יהיה הסאב) בדבק נגרים צהוב לא מספיק?(רק הפלטה האחרונה)..

פורסם
יש כללים נוקשים לברייסינג אפקטיבי.

אתה בטוח שאתה בפורום הנכון? או, רק לי זה נשמע כמו S&M?!

:roflmao:

מתחדשת*

פורסם
S&M?!

זאת לא חברת משקפיים בכלל?

כל אחד יוצא לנושא אחר

טוב, תודה רבה לכולם,

היום אני אביא את הדבק הזה, האם יש סוגים ממנו?(תרסיס/דבק כנוזל)?ומה עדיף?

פורסם
אתה בטוח שאתה בפורום הנכון? או, רק לי זה נשמע כמו S&M?!

אתם יכולים לראות את השרשור שאני פתחתי באוגוסט עקב לבטים בנושא , פשוט נמאס לי לשמוע אנשים שאומרים שזה לא שמיע :

http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/172073-bracing-overkill-yay-nay.html

19 עמודים על BRACING מפי מיטב האנשים בתחום כולל בדיקות מעבדה ומאמרים מאגודת הסאונד הבינלאומית ( AES ) , אשכרא זה גם הדבר הראשון שמופיע אם רושמים בגוגל :)

בעיקרון מדובר בדבר מאוד חשוב ( בגלל זה רמקול בדלת תמיד יהיה מלווה ברעשי דלת בלי קשר לכמות הבידוד ) , בתיבה לסאב הדבר עוד יותר חשוב בשביל לשמוע את הסאב ולא את התיבה.

אנשים שבונים תיבות לסאב מעץ 19 מ"מ מצחיקים אותי , למידבאס 4 אינץ' לא הייתי בונה 19 מ"מ.

כמו כן יש מידע רב על decoupling ( באחד העמודים יש קישור למאמר מעניין שאומר מה זה ולמה זה חשוב ) של הרמקול מהתיבה ועל דברים שנובעים מזה ועוד ... לא יודע את המילה בעיברית.

בעיקרון אתה יכול לראות פה את המדידות שביצעו אנשי AES :

Tappan-braces.gif

כמה שתדר התהודה גבוה יותר כך טוב יותר והתיבה מחוזקת יותר , אפשר לראות את ההבדל הקריטי מאוד בין תיבה לא מחוזקת בכלל NO BRACE לבין תיבה עם ברייס שחוצה את התיבה לשתיים ומחזיק את החלק העליון התחתון הקידמי ( כן כן איפה שיושב הרמקול עצמו ... חותכים חור בברייס בשביל שהמגנט יכנס ) והאחורי של הרמקול , שזה הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות בגלל שהפלטה שהרמקול יושב עליה רועדת הכי הרבה ( יש גם כאלה שבונים פלטה מאלומיניום יצוק ).

השיטה של הזויות לחיזוק הצדדים היא לא אפקטיבית בכלל , העיקרון הוא לחתוך את התיבה לכמה שיותר "חלקים" שווים.

בעיקרון דיונים כאלה הם OVER KILL כמו שאומרים , ואולי לא שווים את המאמץ , אבל זה ההבדל בין הטוב למצויין כמו בכל תחום , העוד קצת השקעה.

איי שם בעבר כשכל התיבות היו ענקיות עם מידבאסים ענקיים ותיבות עלובות הכל היה נחמד , עד ש B&W הוציאה את סדרת ה 800 עם תיבה כזאת מחוזקת שהפנים שלה היה נראה כמו מבוך של דבורים , כשאנשים שמעו אותם הם הפסיקו לצחוק. עד היום סדרת 800 ידועה בגלל זה.

ההבדל מתבטא בדיוק של הבאס ובכמות שלו , כי האנרגיה של הרמקול לא מועברת לתיבה ולא מתבזבזת.

לא לקח את התרופות שלו.

• תוכן חדש...