Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי לי רכב ביד2. מצאתי רכב שנראה עונה לצרכי (תקציב, שימושים). התקשרתי לבחור והוא אומר לי שחבר שלו נסע לדרום אפריקה מהר מהר והשאיר לו את האוטו בשביל למכור. עד כאן הכל סבבה. הוא אומר שהאוטו מאוד נקי ושמור והוא אפילו עשה לו טיפול - טיימינג ושתי רצועות. הוא טוען שנסע איתו ביום ראשון לפארק עם הילדים או משהו כזה. האוטו, לדבריו, נמצא כחודש וחצי אצלו.

התקשרתי אתמול ע"מ לברר עם סוכן הביטוח של חמי כמה יעלה לי התענוג (גם מה המחירון וגם כמה עולה ביטוח). הוא ביקש שאומר לבחור לפקסס לי את רשיון הרכב ע"מ שיבדוק. דיברתי הערב עם הבחור ולא זו בלבד שסירב לפקסס את הרשיון (טענתו: הוא לא יודע מי אני ואיזה שימוש אעשה בזה...) אלא אפילו סירב לתת לי את מספר הרישוי (מאותה טענה). במודעה בה פירסם את הרכב באתר יד2 פירסם אף תמונות ובהן מתנוסס לעין כל מספר הלוחית.

האם יש להזהר מן האיש כי אולי הוא סוחר(סוכן) סמוי או שמא סתם אזרח פרנואיד לפנינו?

תודה מראש לכל העוזרים

אליסף גוטליב

פורסם

אני לא הייתי מוסר לאדם אקראי פרטים אישיים שלי, כגון כתובת מיגורים, תעודת זהות (כל אלה רשומים ברישיון הרכב).

מעבר לזה, הסיפור ניראה טיפוסי לסוחר קטן. לפני כמה ימים הייתי במגרש רכב, סוחר הגון מיד מצביע ברישיון הרכב על הפקדת סוחר. סוחרים קטנים שמתחזים למוכר פרטי מספרים סיפורים:

(מ)וכר: "זה רכב יד חמישית, אבל למעשה הוא יד ראשונה כי עבר ידיים במשפחה. סבתא שלי נסעה לסופר פעמיים בשבוע, אחרי זה סבא נסע לבקר את הנכדים שלו. אחרי זה הרכב עבר לבנם, הוא נסע איתו רק בסופי שבוע כי היה לו רכב מעבודה. אחרי זה האוטו עבר לבן דוד והוא נסע לחו"ל אז אני עושה לו טובה ומוכר את הרכב בשבילו, כי לסבתא שלו אין זמן להתעסק בזה וסבא הולך בשעות האלה לחוג שחייה. הרכב יותר טוב מחדש, הוא עבר הרצה."

(ק)ונה: "יש ספר טיפולים?"

מ: "לא, אני עושה את הטיפולים אצל חבר שלי. הוא היה פעם מנהל של מוסך הכי טוב ועכשיו הוא מטפל ברכב שלי בביתו. שם שני בלוקים, מוריד את השמן ואז מערבב עם שמן סוייה שנישאר לו מפלאפלים שהוא עושה. זה שמן מצויין, נותן לרכב ויטמינים."

ק: "וואוו, איזה יופי! תן לי טלפון של חבר שלך, גם אני רוצה לשים שמן סוייה."

מ: "תיראה, בשבילך אם תקנה את הרכב, תקבל שמן סויה. אם לא תקנה, אז הוא יתן לך רק שמן תירס. אבל זה עדיין שמן יותר טוב ממה ששמים לך במוסך."

ק: "תגיד, למה כל התחתית מרותכת?"

מ: "הרכב פעם עלה על המדרכה. אתה יודע, עכשיו הרכבים מאוד עדינים והוא קיבל מכה קטנה."

ק: "רגע! אבל זה מכה בשלדה!"

מ: "לא, מה פתאום! כל רכב שפוגע במדרכה זה קורה לו."

ק: "למה החזית של מרצדס? זה הרי סוזוקי!"

מ: "אני לקחתי את החזית של מרצדס כי יש לו מנוע אמין. תאמין לי, לא תמצא אוטו כזה. המנוע הוכיח את האמינות שלו, הוא שימש מרצדס מונית שני מיליון קילומטר בשטחים ועדיין עובד."

ק: "אבל אמרת רק עבר הרצה!"

מ: "קילומטרז' זה רק מספר. מה זה משנה שרכב עבר מיליון או מאה קילומטר? זה כמו הרצה. זה רק מוכיח שהרכב טוב."

מקווה שהרעיון מאחורי הסיפורים ברור. יש סוחרים אמינים לדעתי ויש כאלה שמתחזים ומספרים סיפורים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם אני לא הייתי נותן פרטים כמו מספר רישוי בטלפון, ובטח לא הייתי מפקסס.

שיחת טלפון זאת ההתחלה של תהליך, השלב הזה לא רציני.

נניח שהוא מקבל כל יום 5 טלפונים, הוא צריך לשלוח 5 פקסים?

בהחלט יכול להיות סוחר, אבל הבקשה לפקסס רשיונות בשיחה ראשונה דרך טלפון, לדעתי, לא מקובלת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חייב לחזק. אני כרגע מוכר רכב ומקבל יותר מחמש שיחות ביום.

שזה כאב ראש רציני ביותר ד"א.

בכל אופן אני אישית חוץ מלתת פרטים ופירוט על הרכב לא הייתי נותן כלום אם בן אדם רציני ומגיע לראות אז זה כבר סיפור אחר.

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

הגזמתם קצת.

כשמכרנו את הרכב של אישתי, הכנתי קובץ סרוק של רישיון הרכב+ביטוח, הוספתי ידנית "לא תואם למקור" עליהם (סתם פראנויה). כל מי שהתקשר והתעניין ברכב והוכיח רצינות קיבל אותו באי-מייל.

מה הסיפור?

-גניבה? בדרך כלל רוב האנשים משאירים את הרישיון הרכב+ביטוח המקוריים ברכב.

-זיוף? זיוף של עותק מודפס בפקס? לשם מה? כל תלמיד ביה"ס יסודי יכול לסרוק רישיון כלשהו ולערוך בו פרטים.

לדעתי, לפני שאני בכלל מבזבז את הזמן לראות את הרכב, אני רוצה לראות רישיונות+ביטוחים+תיעוד טיפולים (אם קיים). קרה לי כבר שרכב שנסעתי לבדוק והיה אמור להיות יד-שנייה היה יד 02. אי-מייל/פקס היה חוסך לי את הביזבוז זמן.

פורסם

אני לא מתחיל תהליך של רכישת רכב לפני שאני מברר היכן טופל, מה הק"מ שעבר ומי היו הבעלים הקודמים.

את כל זה אפשר לדעת על ידי מספר הרישוי של הרכב.

אם לא מוכן לתת לך את זה - אתה מוזמן לדפדף הלאה באתר YAD2.

פורסם

את כל זה אפשר לדעת על ידי מספר הרישוי של הרכב.

רק אם יש קומבינות במשרד הרישוי ובמוסכים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אף אחד לא חייב לתת לך פרטים מזהים, וכל מיני צילומים של רישיונות. אל תהייה תמים.

אם אתה רציני - לך ראה את הרכב, בדוק את הרישיונות ובקש ת.ז. של המוכר + ייפוי כח למכירה (או שזה סוחר, ואז ברשיון רכב כפי שאמרו יהיה רשום "הפקדת סוחר").

מה שכן - אני אוהב את הסיפורים של מוכרי הרכבים "אני מוכר ל-X את הרכב כי הוא נסע". כבר חשוד לטעמי, אם בעל הרכב לא מוכר את הרכב שלו בעצמו. מישהו אמר שיש כאן סוחר קטן ?

alfa 156 2.5.

פורסם

יש סיבה להתעקש דווקא על האוטו הזה ולהסתכן וקניית רכב גנוב או מסוחר ששופץ לאחר תאונה קשה? לא חסר רכבים בשוק, ולמציאות בו יש נטייה לאכזב.

בלי קשר, אין שום צורך בצילום/פקס של רישיון רכב כדי לקבל הצעת מחיר לביטוח, גם לא במס' רישוי. לכן כנימוק לבקשתך להסגיר ערמה של פרטים אישיים (המופיעים ברישיון) לאדם זר, זה נשמע חשוד בפני עצמו.

כבדהו וחשדהו תקף בשני הכיוונים.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
יש סיבה להתעקש דווקא על האוטו הזה ולהסתכן וקניית רכב גנוב או מסוחר ששופץ לאחר תאונה קשה? לא חסר רכבים בשוק, ולמציאות בו יש נטייה לאכזב.

בלי קשר, אין שום צורך בצילום/פקס של רישיון רכב כדי לקבל הצעת מחיר לביטוח, גם לא במס' רישוי. לכן כנימוק לבקשתך להסגיר ערמה של פרטים אישיים (המופיעים ברישיון) לאדם זר, זה נשמע חשוד בפני עצמו.

כבדהו וחשדהו תקף בשני הכיוונים.

נכון, סוכן הביטוח שביקש פרטים אלו הוא בעצמו נשמע חשוד.....

פורסם
רק אם יש קומבינות במשרד הרישוי ובמוסכים.

לא צריך קומבינות במוסכים. מספיק שתפנה בצורה מנומסת למוסך חברה שאתה רוצה לטפל בו ולבצע בו יישור קו.

הם יכולים לומר לך מי הבעלים הנוכחי ומי האחרון שטיפל ברכב ובאיזה ק"מ נכנס בפעם האחרונה לטיפול.

פתאום תגלה שהרכב עם 110 אלף ק"מ נכנס בפעם האחרונה לטיפול ב-180 אלף ק"מ...הממ, מעניין :oops:

פורסם

drsubaru, מה שאתה אומר המוסך מאפשר אחרי שכבר קנית את הרכב. אני לא חושב שאם מישהו יבוא למוסך של צ'מפיון ויבקש פרטים על הרכב שלי יתנו לו, לפחות מאוד מקווה שזה לא יהיה כך.

פורסם

מוסך שמוסר פרטים (למי שלא בעל הרכב וללא רשותו ) , על בעלות הרכב, טיפולים וקילומטראז' , עובר על החוק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...