Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב משפחתי בעלות של עד 65000 ש"ח, שיהיה רחב מאחורה ועם בגז´גדול.

חשבתי על הפורד פוקוס וקיבלתי המלצה גם על פורד מונדיאו.

הפוקוס היא בנפח מנוע של 1600 והמונדיאו בנפח מנוע של 2000,

1. אשמח לשמוע את חוות דעתכם מי מ 2 הרכבים עדיף?

2. האם יש הבדלים מהותיים בין 2 הרכבים הנ"ל בשנתון 2005 לעומת אותם רכבים בשנתון 2007?

3. אני מניח שמכיוון שלמונדיאו יש מנוע של 2000 היא צורכת יותר דלק מהפוקוס (תקנו אותי אם אני טועה),

האם יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין 2 הרכבים?

פורסם

בתקציב כזה, אני אישית הייתי הולך על המונדאו, אבל זה תלוי בגודל המשפחה...

מציע שתיצור קשר עם חבר הפורום V8Driver (אלעד) ותבקש שישתתף בדיון.

בתור בעל משפחה וגם בעל מונדאו, הוא יוכל לייעץ לך ממקור ראשון.

גם בעלי פוקוסים לא חסרים פה, הם כבר יבואו לבד. :wink:

בהצלחה.

פורסם

המונדיאו תיתן יותר מבחינת מכונית, היא מאובזרת יותר, נוחה יותר, גדולה יותר, כבדה יותר, יקרה יותר לתחזוקה.

תצרוכת הדלק תהיה בהחלט גבוהה יותר, ככל שתיסע בדרכים עירוניות הפערים יגדלו.

שילוב גיר מנוע במונדיאו לא כלכך טוב וזה בעצם עקב אכילס הגדול שלה. מעבר לזה מדובר ברכב נפלא.

הפוקוס הרבה יותר עממית אם כי תענה על צרכיה של כל משפחה קטנה (4 נפשות בכיף, 5 גבולי).

פורסם
בתקציב כזה, אני אישית הייתי הולך על המונדאו, אבל זה תלוי בגודל המשפחה...

מציע שתיצור קשר עם חבר הפורום V8Driver (אלעד) ותבקש שישתתף בדיון.

בתור בעל משפחה וגם בעל מונדאו, הוא יוכל לייעץ לך ממקור ראשון.

גם בעלי פוקוסים לא חסרים פה, הם כבר יבואו לבד. :wink:

בהצלחה.

תודה Derish שלחתי הודעה ל V8Driver.

המטרה היא שיהיה מקום מאחורה ל 3 בוסטרים

פורסם

בתור אחד שנוסע הרבה בפורד מונדאו, אבל רק נוסע.

התחושה במונדאו היא הרגשה "יוקרתית יותר", מאובזרת יותר, הרבה יותר מקום, גם לדעתי יהיה הרבה יותר קל להכניס לשם שלושה בוסטרים, התיבת הילוכים שלו לדעתי טובה מאוד[ שישה הילוכים], לעומת התיבה בפוקוס [ארבעה הילוכים, די מיושנת..].

אבל ב2011 אמורה לבוא תיבה כפולת מצמדים, ככה שאני חושב שעדיף לחכות עד 2011 ולראות..

אני בסדר עם קיה סטוניק 1400 רמת גימור LX אוטומטית.

פורסם

אתה מדבר על המונדיאו החדשה, בתקציב שהבחור ציין מדובר על הדגם הישן.

אם אתה רק נוסע ברכב אין לך דרך לדעת שהתיבה טובה או לא.

או בקיצור, אם אתה לא יודע, נא לא לייעץ.

פורסם

אחים שלי !

אההמ... סליחה.

שלום לכם !

אכן יש לי מונדאו, ולצורך העניין יש לי גם - פוקוס !

לכן אני יכול לומר לך בוודאות ש:

1. המונדאו לוקח בהחלט יותר דלק - לא מדדתי מצטער אבל בהחלט יותר.

2. המונדאו "כבדה" יותר גם מבחינת משקל כמובן, אבל כנהג יש תחושת כבדות מול הפוקוס.

3. כפי שצויין פה. יחס גיר מנוע במונדאו הוא בעייתי כצת והוא זה שתורם לאותה תחושת כבדות שתוארה לעיל.

4. המונדאו הרבה יותר נוחה, יוקרתית, חזקה, מרווחת, יפה.

יש לי 2 ילדים, אז לא ניסיתי 3 בוסטרים, אבל אם זה נכנס לפוקוס, אז במונדאו יהיה יותר קל.

תא מטען הרבה יותר גדול במונדאו. כשיש ילדים זה ממש חשוב !

אמנם רחוק מהתענוג שהיה לי בלומינה.... אבל זה עניין אחר.(סליחה הייתי חייב).

אז לסיכום.

אם אתה נוסע המון בעיר, אתה תחוש את המונדאו בכיס בגלל צריכת דלק.

אז תעשה חושבים מה הכי חשוב לך. מרווח? - מונדאו. חיסכון ? פוקוס.

אגב הפוקוס שלי זה 2004 והמונדאו 2007.

הפוקוסים של שנתונים חדשים יותר כבדים יותר ופחות זריזים מהפוקוס שלי וצורכים יותר דלק - לא יודע לעומת המונדאו.

וזה אולי מצמצם לך את ההשוואה. ואז אולי אני במקומך הייתי הולך על המונדאו.

שים לך שהמנוע החשמלי של הכיסא במונדאו שתקנה (אם כך תחליט) פועל. כי זה בהחלט עושה בעיות.

אצלי למשל, הוא "עבר לניוטראל" = סתם עושה רעש.

אם יש עוד שאלות - אשמח לענות.

בהצלחה.

פורסם

מציע לך בחום לעשות נסיעת מבחן טובה - גם על כביש עירוני וגם על כביש מהיר - לפני שאתה מחליט לרכוש את המונדאו

לאחרונה רכשתי רכב ואחד הרכבים שבחנתי לרכוש היה פורד מונדאו 2006

הרכב יפה!

גדול, מרווח!

נוח!!!

ואז התנעתי - לחצתי על הגז... הגעתי לרמזור ראשון... סיבוב פרסה חד חזרה למקום החניה ושלום שלום.

הרכב ט-נ-ק!!!

מגיב לדוושת הגז משהו כמו שניה אחרי שלחצת עליה - פשוט רכב רדום וכבד.

לא לכל אחד זה מתאים, מה גם שברגע שהרגשתי את זה הבנתי מה תהיה צריכת הדלק.

על כביש מהיר אני בטוח שהוא יותר מתענוג - אבל בשבילי זה פשוט לא בא בחשבון כזו תגובה לנסיעה עירונית.

אפרופו - הרכב שבסוף כן הלכתי עליו היא טויוטה אוונסיס שנת 2006 - לעומת הפורד, מטוס סילון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לאשתי פוקוס 2007.

רכב משפחתי מרווח ונוח ואמור גם להיות אמין (יש לי אותו רק חצי שנה, ללא תקלות, אז זה עדיין מוקדם להסיק מסקנות אישיות בעניין זה).

מבחינת צריכת דלק - ממוצע 1/9.5 כאשר רוב רובן של הנסיעות הן פנים עירוניות.

המינוס היחיד שמצאתי ברכב עד עכשיו (חוץ מהעובדה שהוא די כבד, שאת זה ידעתי בזמן הקניה) הוא שבחצי שנה שהוא אצלי הוא הספיק לאבד 10K מהערך (כ-12%) לפי מחירוני לוי יצחק ויד2, שזה המון!!!!!

פורסם
מציע לך בחום לעשות נסיעת מבחן טובה - גם על כביש עירוני וגם על כביש מהיר - לפני שאתה מחליט לרכוש את המונדאו

ואז התנעתי - לחצתי על הגז... הגעתי לרמזור ראשון... סיבוב פרסה חד חזרה למקום החניה ושלום שלום.

הרכב ט-נ-ק!!!

מגיב לדוושת הגז משהו כמו שניה אחרי שלחצת עליה - פשוט רכב רדום וכבד.

הרכב שבסוף כן הלכתי עליו היא טויוטה אוונסיס שנת 2006 - לעומת הפורד, מטוס סילון.

בהחלט חובה לעשות סיבוב לפני רכישת כל רכב.

הרכב אכן טנק.

אבל אחרי כמה דקות הרכב "יקלוט" שאתה רוצה טיפה יותר זריזות וה"פתיחות" שלו יהיו הרבה יותר חזקות.

לכן עוד טיפ חשוב שנאי נותן פה, זה לא לעשות סיבוב על רכב פוטנציאלי ולהתייאש אחרי שנייה.

לקחתם סיבוב ? אז סעו !!! לפחות 15 דקות אם לא שעה אם ניתן.

תנו קיק, תרגישו את הרכב, עיצרו. האיצו במתינות. לימדו את הרכב. רק כך תוכל לגבש דיעה סבירה.

פורסם

הרכב אמנם לא מגיב בעצבנות על כל פעולה עקב משקלו והתיבה אך ניתן להסתדר עם זאת,משחק עם 1,2,D יביא לבלאי מואץ אך ייספק תגובה חדה יותר בעת הצורך.

אצלי בשיירות ביטחוניות הרכב עבד כמו פנתר וגמע לא מעט ק''מ בתקופה של שנתיים,מבלי להזדקק לדבר מלבד טיפולים שוטפים ואלטרנטר ששבק עקב ריבוי מערכות שהתקנו עליו שצרכו חשמל רב.

הרכב מאוד מהנה,יציב,מאובזר.

לי היה דלקן ורוב הנסיעות שלי לא היו ממש מנהלתיות גם בימים רגועים,תדלקתי אחת ליום פול טנק.

לשותף שעבד איתי הייתה מאזדה6 (2007 מגיעה עם 5 הילוכים אוט',אמורה להיות חסכונית יותר) שעברה את אותו המרחק באותה צורת נהיגה שצרכה הרבה יותר דלק והרבה יותר טיפולים ותיקונים

פורסם

אני קורא את סיפורי הזוועה שלכם ותמה פעם נוספת מדוע הדיזל אינו פופולרי בארץ. :evil:

המונדאו הקודמת בגרסת TDCi, ועוד סטיישן, היא אחת המכוניות הכיפיות ביותר שיצא לי לנהוג עליהן.

אולי היא לא מהירה במיוחד בכביש בינעירוני, אבל בפרברי בריסל היא עשתה אחלה עבודה גם בעומס מלא.

פורסם

הדיון שמתנהל פה בהחלט מרתק (למרות שלא את הכל הבנתי :-) )

אבל תסלחו לי על אם אני אכניס לדיון שאלה נוספת,

האם לדעתכם מאזדה 3 יכולה להתאים לקריטריונים שציינתי?

פורסם

המזדה יותר צפופה מאחורה מהפוקוס.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
המזדה יותר צפופה מאחורה מהפוקוס.

האם היא צפופה ברמה כזאת שלא יכנסו 3 בוסטרים מאחורה או שהיא רק צפופה יותר ביחס לפוקוס

• תוכן חדש...