Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2 ווספות, שיפוץ ושיפורים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הווספה gl שלי הגיעה לקצה...

קיבלתי אותה לפני כ 8 שנים, עשיתי לה החייאה קלה ונסעתי עד היום, לא האמנתי שהיא תמשוך עד לכאן...והיא יכלה גם להמשיך אבל באמת הגיע הזמן לתת לה את השיפוץ שמגיע לה בצורה הטובה ביותר.

במשך הזמן הגיעה אלי גם 200 ראלי שנמצאת אחרי פירוק יסודי וניקוי חול.

החלטתי לעשות פרויקט כפול, ולשפץ את שתיהן ביחד.

דבר ראשון, עוד לפני שפירקתי את המנועים לראות מה שקורה שם, לצמות החשמל שלהן יש רק מקום אחד: בפח.

ראיתי באי ביי הרבה צמות חשמל שלמות אבל רובן מהודו תאילנד וטייואן ובהן אני מפחד לגעת. אני צודק? מה עדיף, לייצר צמה כאן או להזמין אחת חדשה? מישהו מכיר מקור להזמנת צמות חשמל איכותיות?

וחוץ מזה, שיפורים...

לא מכיר, לא ניסיתי, לא יודע מי עשה, אבל אני מניח שהילוך חמישי יהיה נפלא (...) והגדלת נפח ופורטינג יעשו להן רק טוב. לא מכיר את העולם הזה בכלל, עד היום כל השיפוצים שעשיתי היו די סטנדרטיים והם היו של מכוניות.

אם מישהו עשה ויכול להמליץ מה כן ומה לא, מאיפה מזמינים, האם בכלל כדאי לשנות בווספות (איך הן עומדות בזה) ומי באמת מבין בזה בארץ אשמח לדעת.

אשמח גם להמלצות על ספרות טכנית משובחת, ועל אתרים שמפרטים איך עושים עבודת שיפורים מהצד הטכני. עד כמה שאפשר אני אוהב לעשות דברים כאלה לבד.

תודה לעונים

איתן

פורסם

שידרוג טוב לראלי: לשתול מנוע ומערכת חשמל של PX 200. אם המנוע המקורי טוב, אפשר להסתפק בהצתה אלקטרונית של ה PX.

צמה של PX אמורה להתאים לראלי.

גיר 5 הילוכים: ממה שראיתי באתר שמוכר כזה גיר, אין אחריות כלל ומודגש שהגיר מיועד לשימוש אוף-רוד בלבד. לא ברור לי למה.

לדעתי כדאי לבדוק אפשרות של בולמי זעזועים משופרים עם מיכל גז. יכול לשדרג את איכות הנסיעה.

יש לי נסיון לא עשיר במיוחד עם חלקים מהמזרח, אבל לדעתי אין ספק שהם פחות איכותיים ממקורי. יחד עם זאת, לפעמים הם בסדר. למשל ספידומטר מהמזרח שעובד יפה כבר כמה שנים, ידיות בלם/קלאץ' מוייטנאם שומרות יפה על הכרום כבר 5 שנים.

פורסם
שידרוג טוב לראלי: לשתול מנוע ומערכת חשמל של PX 200. אם המנוע המקורי טוב, אפשר להסתפק בהצתה אלקטרונית של ה PX.

צמה של PX אמורה להתאים לראלי.

גיר 5 הילוכים: ממה שראיתי באתר שמוכר כזה גיר, אין אחריות כלל ומודגש שהגיר מיועד לשימוש אוף-רוד בלבד. לא ברור לי למה.

לדעתי כדאי לבדוק אפשרות של בולמי זעזועים משופרים עם מיכל גז. יכול לשדרג את איכות הנסיעה.

יש לי נסיון לא עשיר במיוחד עם חלקים מהמזרח, אבל לדעתי אין ספק שהם פחות איכותיים ממקורי. יחד עם זאת, לפעמים הם בסדר. למשל ספידומטר מהמזרח שעובד יפה כבר כמה שנים, ידיות בלם/קלאץ' מוייטנאם שומרות יפה על הכרום כבר 5 שנים.

יש לי נסיון מסוים עם הצתות אלקטרוניות במכוניות, ולדעתי האישית ברוב המקרים (אלא אם כן מדובר על lsd ומגבירי הצתה דומים) הן לא מוסיפות כלום, לפעמים רק גורעות. במקרה של הווספה בה התכנון המקורי כל כך פשוט וכל כך יפה, אני לא רואה סיבה לשנות להצתה אלקטרונית מה עוד שזה אומר (אם אני לא טועה) להוסיף מצבר. הסיבה היחידה לשנות בעיני אם זה מוסיף משהו להתנהגות של המנוע. האם זה כך?

בענין ה px והראלי, שאלת מנוע: האם בוכנות וראשים מתאימים אחת לשניה? ראיתי למשל סט משומש של בוכנה צילינדר וראש משופרים של חברה מוכרת ומצוין שהם של t5 האם זה יתאים גם לדגמים הישנים?

בענין הכרום, זה מפתיע...ממה שראיתי בכמה דוגמאות הכרום מהמזרח מחזיק בערך 5 דקות...איפה אתה קנית? כנראה שזה מקור טוב

פורסם

אני יודע שיש בעלי PX שמוותרים על המצבר כשמגיע הזמן להחליפו, כך שאפשר ליישם הצתה אלקטרונית בראלי ללא מצבר.

יש לי באלפא רומיאו הצתה עם פלטינות שמגובה במגבר פשוט וזול. ההבדל מוחשי: המנוע מושך יפה ועובד חלק יותר. יתרון נוסף הוא שהבלאי לפלטינות נמוך מאוד.

אחת הסיבות שאני חושב שכדאי לשדרג למנוע ומערכת חשמל של PX היא שכשצריך לתחזק אותה אין בעית חלפים. חוץ מזה PX סוחבת יפה מאוד.

הידיות מוויטנאם נקנו באיביי לפני כ 4 שנים תמורת דולר אחד (לא כולל משלוח). הצלחתי למצוא את כתובת הפייפאל של המוכר: [email protected]. מקווה שזה יעזור לך.

קניתי מסקוטרס רס כיתוב "vespa" איכותי ביותר, ממש כמו מקורי, אחרי שראיתי הרבה דוגמאות אחרות עלובות ודקות.

לגבי תאימות חלקי מנוע בין ראלי ו PX, אברר אצל המכונאי שלי (אלי מרח' עלייה בת"א) ואעדכן מחר.

פורסם

רכבתי בחו"ל על ווספה משופרת, לדעתי השיפור רק עושה רע.

בכדי לשמור על קצב צריך לעבוד חזק על ההילוכים.

ההרגשה לא נעימה ואתה מתרסק לכל בור וקמט בכביש.

האמינות המופלאה יורדת פלאים, הרעש בלתי נסבל בנסיעה ארוכה יחסית.

ומה שלא תעשה לא יהיה לך אופנוע "ספורטיבי" אמיתי.

רוב תיבות ההילוכים מיועדות למירוצי ווספות מה שאומר הילוכים קצרים מאד

ותצטרך להחליף גם את ידיות הקלאץ והברקסים. אחרת מהר מאד

תתחיל לטפל בבעיות אוטופדיות בשורש כף היד.

גב תחתון יסבול מכאבים כי רמת השיכוך הבעייתית רק מחמירה!

קלאץ יסבול מאד ותצטרך החלפות תכופות יחסית,

בארץ יהיה קשה להשיג צמיגים עונים לדרישות, והסיניים מסוכנים!

שמעתי על תיבת הילוכים בעלי יחס העברה ארוך אבל מעולם לא ראיתי כזה.

חברות מאלוסי ופייאליי מתמחות בשיפורים האלה, אבל קח בחשבון עלות

מכובדת, וכל פלסטיק מודרני חבוט יכה בך ברמזור!

שמעתי כבר על השתלת מנוע R750 בווספה-חפש ביוטיוב!

בכל מקרה לא חוקי ולא שווה את המאמץ-הווספה לא נועדה לזה

ולמען האמת גם הרוכב עליה לא.

מנוע 200 מכוון ובמצב טוב ווספה שמורה תיתן לך מהירות שיוט של 70-80

אמינות של פטיש 5 קילו. ויכולת גמיעת מרחקים מופלאה.

להפוך אותה לכלי מרוץ זה תהיה טעות לדעתי.

אגב מחירי הקלאסיות המקורית והמשופצות NOS עולים כל הזמן!

גילוי נאות-אני מוכר ווספה מקורית ומכור אמיתי למקוריות! -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אייל, מענין שאתה מזכיר אלפא רומיאו כי שם זה הכי נכון בעולם...

יש לי בפורשה מערכת הצתה מבוססת פלטינות עם מגבר מקורי של פורשה שעובדת נפלא. קיבלתי פעם טיפ ממכונאי רציני ביותר לגבי לקוח שלו ששתל מערכת כזו באלפא וזה שינה אותה מקצה לקצה.

הסיבה היא שבכל אלפא ישנה יש הפרש לחצים משמעותי בין הבוכנות ולכן ההצתה הזו שמספקת ניצוץ חזק ביותר משנה אותה מאוד. גם בהתנעה וגם בנסיעה. זה שונה לדעתי בווספה מאחר ויש רק בוכנה אחת והיא תהיה משופצת, ולכן אני לא רואה סיבה טכנית להגביר ניצוץ, תקן אותי אם אני טועה.

תודה לגבי הכתובת של התאילנדי, אני בהחלט אשלח לו מייל.

רן

אני בהחלט מסכים ששיפור שישנה את המקוריות הוא לגמרי לא במקום, ובגלל זה אני שואל. פעם היה פה פוסט לגבי שיפורים מול מקוריות ברכבי אספנות, וכתבתי בו ששיפורים ששומרים על התכונות המקוריות והאופי של הכלי זה מבורך, מה שמשנה והופך לכלי אחר, ממש לא. חייבים לשמור על האופי המקורי.

מה שאני בודק הוא האם אפשר לשמור על האופי המקורי אבל להוסיף פה ושם. למשל, בווספה אני מפחד מאוד לעלות על כביש כמו איילון, תוספת של כמה כ"ס וק"משים תעשה לא מעט הבדל כמו גם תוספת כח בבלימה, הכל כמובן אם זה לא פוגע.

דיברת על מאלוסי ופוליני, וזה עניין אותי אם כי אין לי מושג איך זה מתנהג בסופו של יום, וזו בדיוק השאלה. בענין המחיר, אפשר למצא קיטים משומשים כאלה ואז העלות תהיה סבירה מאוד.

בענין המתלים, בהחלט אין לי כוונה לשנות אותם כי בולמים מקוריים טובים (כשהווספה ישרה...) עושים את העבודה בסדר גמור. יש לי מספיק נסיון עם מתלים מוקשחים כדי לדעת שבכבישים משובשים למשל, הם די סיוט. אין ספק שבכלי כל כך רועד וקשיח מלחתכילה, הם לא יוסיפו אלא יגרעו.

ובענין הרעש, אגזוזים פתוחים אף פעם לא היו הקטע שלי, הם נשמעים לי כמו חור באגזוז...ואגב בשתי הווספות הצמיגים הם 10 אינטש, כך שהבעיה למצא לא גדולה.

בקיצור, אין לי כוונה לייצר ווספה למירוצים, אלא לשפר כמה נקודות תורפה אם זה לא יזיק, ובדיוק בגלל זה אני מתייעץ...לגבי ההילכים באמת ראיתי דבר כזה רק באתר תאילנדי משום מה. ברמת העיקרון והרעיון ברור לי שהילוך חמישי יעשה פלאים ויתן לי שיוט רגוע ונינוח במהיריות 70-90 במקום שהיא תצרח למוות...אם ההילוכים קצרים כמו שאתה אומר, זה ממש לא יתאים.

פורסם

שום דבר לא הורג ווספה פרט לנסיעה רצופה בגז מלא לאורך זמן!

(עניין של שימון הבוכנה והחלקים הנעים), תוספת בשמן עוזרת תאוריתית

מעשית המנוע קורס לאחר כמה אלפי ק"מ.

הדרך הנכונה היא נהיגת אינטרוואלית היינו האצה נסיעה של מס' דקות

סגירה של הגז נסיעה על ה"תנופה ומומנט" ושוב גז מלא, יש לשנות

לעיתים קרובות את מצב המעצרת. אחרי שלומדים סגנוון נהיגה זה

ומחברים אותו לקצב התנועה בעיר, אתה מגלה לפתע שאתה הכי מהיר

ומה שאתה מפסיד במהירות אתה מרוויח בטקטיקה והשתחלות!

קח את היתרונות של הווספה ועבוד איתם ביחד, ואל תנסה לעשות

ממנה מה שהיא לא!

בנושא הצמיגים לא מספיק הקוטר יש חשיבות לטיב הגומי ולצורת

החביקה של הג'אנט היחודי לווספה. בווספה יש פנימית שלא מתאימה לצמיגיים

איכותיים שמגעים טיובלס!

הכי טוב להשיג מישלין בחו"ל.

ניתן לשנות את הדיזות בקרבורטור לנסיעה בשפלה ולא בהרים, גם עניין

העליות פחות קריטי. אבל קח בחשבון שצריכת הדלק תעלה!

שפץ למקוריות, הימנע מחלקים מהמזרח, דאג לתערובת נכונה ונהג בה

בהגינות היא תיתן לך תמורה מלאה. אם תיתיחס אליה רע תשלם שבעתיים-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ראש ובוכנה של PX מתאימים לראלי 200.

ע"פ המכונאי שלי, להצתה אלקטרונית של PX יתרון גדול על הפלטינות של הראלי גם בהיבט של אמינות וגם בביצועים.

פורסם
ראש ובוכנה של PX מתאימים לראלי 200..

ראלי 200? :shock: לא מכיר. לי היתה ראלי 180. PX קיים בארץ ב 150 וב 200.

במסגרת שיפורים שלא משנים את האופי בהחלט ניתן לשקול קיט הגדלה שניתן להשיג באיטליה (שיפורי וספות באיטליה זה כמעט ספורט לאומי). קיט מלא כולל צילינדר 230 סמ"ק, בוכנה, קרבורטור והמהדרין מחליפים גם אגזוז.

אני הייתי שוקל השתלת פרונט של PX מהדור האחרון עם בלם דיסק - וזה השיפור המשמעותי!

פורסם

לא מכיר? תעשה שיעורי בית.

לגבי השתלת פרונט של PX: יש בעיה להתאים את משאבת הבלם העליונה לכידון של ראלי. אני לא טוען שבלתי אפשרי, אבל ללא ספק לא מדובר בהרכבה פשוטה.

פורסם
שום דבר לא הורג ווספה פרט לנסיעה רצופה בגז מלא לאורך זמן!

(עניין של שימון הבוכנה והחלקים הנעים), תוספת בשמן עוזרת תאוריתית

מעשית המנוע קורס לאחר כמה אלפי ק"מ.

הדרך הנכונה היא נהיגת אינטרוואלית היינו האצה נסיעה של מס' דקות

סגירה של הגז נסיעה על ה"תנופה ומומנט" ושוב גז מלא, יש לשנות

לעיתים קרובות את מצב המעצרת. אחרי שלומדים סגנוון נהיגה זה

ומחברים אותו לקצב התנועה בעיר, אתה מגלה לפתע שאתה הכי מהיר

ומה שאתה מפסיד במהירות אתה מרוויח בטקטיקה והשתחלות!

ן

לא נכון התאוריה הקלאסית של 2 פעימות לגבי הוספה,

הוספה הינה אמינה מאד יחסית לתקופתה והיום להשוואה היא לא שם, כמובן הכל תלוי בסוג ואופן הרכיבה.

רכיבה אלימה ,החלפות הילוכים בטורים גבוהים , ויליסים וכו פשוט שוברת צלבים בוספה, מנסיון.

בדרך מהירה תהיה תפיסות מנוע כי האויר שהמוארר שמוצמד למנוע לקירור אינו מספיק!! בגלל זה בעיר האמינות גבוהה, לשם היא תוכננה. כמובן שגז סגור יהרוס מנוע יותר מהר כי זה פול גז.. אבל שמן שתי פעימות כמו אופנוע 2 פעימות מקוצועי של היום שונה מהוספה, יחס דחיסה חומרים ומנוע שונה ברמת הקצה שלו. המאוורר...

ובסך הכל זה וספה, קלסית מקורית טובה ומיוחדת... אבל וספה.. לא נוחה לא נוסחת ביטחון לא עוצרת אבל גדולה מהחיים....

להפגת מתחים: husberg 250f 2014

לי ולילדים: פגארו Q 2800 ארוך. 2000 אוטומט יד2

לי: PX200 88 + side car פיאגו סי 1991 בשיפוץ, Vespa 50 N 1973

לאשה רנו גרנד סניק דיזל.

פורסם

קודם כל תודה לגבי הבירורים בענין החלקים של הפי איקס, זה יבדק...האם אפשר גם לשתול בוכנה של 200 בתוך מנוע 150???

ולגבי ההודעה האחרונה.

על האמינות של הווספה קשה להתווכח, מאוד קשה. ה ג'י אל שלי עמדה במשך 12 שנה לפחות, עד שגאלתי אותה מיסוריה. הידיות היו תפוסות, היא נראתה נורא, אבל אחרי קצת שימונים ושחרורים, בלי לפתוח מנוע או לגעת בגיר או לבדוק את הקלאץ, שלא לדבר על מצברים וחשמליאדה...היא הניעה ונסעה ככה 6 שנים נוספות, בלי שום תקלה. לא מכיר רכב כלשהו בעולם שיכול להתחרות בזה.

בענין הפרימיטיוויות, אין ספק שאתה צודק. יחד עם זה, כמו בכל כלי אספנות זה חלק מהיופי. לא רק זה, כמו במיטב הכלים האיטלקיים של פעם, יש לה נשמה ענקית ואופי מפה עד הירח. זה כל הקסם.

ואם כבר ביצועים, נכון - ה 150 לא בדיוק זזה במונחים מודרניים, אבל מהזכרונות שלי מה פי איקס 200 שנהגתי עליה בשליחויות (...) היא פשוט עפה ברמזורים. לא ממש עוצרת, לא מגיעה למהירויות סבירות מחוץ לעיר, אבל בין רמזור לרמזור אף כלי אוטומטי מודרני לא התקרב אליה. ומה שיותר חשוב, היא עשתה את זה בסטייל!!

אגב, אם אני מתאר אותה התיאור הוא כזה: המון רעש, ויברציות מפה עד הודעה חדשה. ברזל יצוק של פעם, לא נוסעת הכי ישר או בעלת אחיזת כביש מי יודע מה, אבל כיף אופי ואגדה. יסלחו לי כל מי שחושבים שזו סטייה, אבל הויברציות והכיף מזכירים לי מאוד כלי אגדי אחר שגם עליו הדעות חלוקות אבל הוא אגדה באותה מידה: הארלי!!!

• תוכן חדש...