Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

יהלומים מישהו?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יהלומים בד"כ הולכים יותר טוב לחברה - אבל כל אחד וטעמו... 8)

 

Diamonds - making wives out of girlfriends for centuries

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ועכשיו בנימה יותר רצינית,

תחום היהלומים פרוץ מאוד, בדר"כ הלקוח הממוצע ישלם הרבה יותר ממה שצריך על אבן מסכנה.

כמו כן לא תמיד אפשר לסמוך על התעודות שמקבלים עם האבן, במידה ורמת הצבע ו\או הניקיון גבולי מבחינת האבן קצת לחץ והיא תקבל תעודה שמראה שהיא טובה יותר ממה שהיא באמת.

 

אבן שהסוחר הראשוני מוכר ב2000 ש"ח תימכר בחנויות בהערכה גסה של 13-15K ש"ח ויותר!

כאשר חיפשתי טבעת לארוסתי ניתקלתי ברוילאטי ומקומות דומים באבנים צהובות יחסית שקיבלו צבעים כגון H מה שאפילו אני שלא מבין יותר מידי רואה שהיא במקרה הטוב G.

כמו כן המוכרת טוענת שרמת הגימור X היא רמת גימור גבוהה מה שלא נכון ורמת הגימור הנ"ל היא בינונית במקרה הטוב.

 

מומלץ לעשות שיעורי בית בסיסיים לגבי טבלת הצבעים ורמות הגימור ובעיקר לגבי מחירים והכי חשוב, להיתמקח :twisted:

פורסם

שיקנה תכשיט יפה ולא ישבור את הראש עם השטויות והצבעים. לרוב הכל זבל בשוק. לא משנה לאיזה רשת תלך.

אולי שטרן, פדאני ופוזיילוב מחזיקים משהוא מעל המסחרי. אולי.

אם הוא רוצה אבן יפה ואקסקלוסיבית שילך לSHOWROOMS בבורסה. שיגדיר תקציב. אם זה קרוב למציאות, אני יכול לארגן סיבוב.

חבל לבלבל את המוח לבן אדם שלא בקטע עם כל מיני אותיות ומספרים.

G מול H לא משחקים תפקיד כמו SI מול 1 VVS.

עזבו שטויות.

פורסם

דווקא רוב הרשתות הגדולות מחזיקות אבנים ברמה סבירה ולא יותר.

 

חברה שלי מנהלת משרד של חברת תכשיטים מוכרת והשותף שלי לעסקים הוא יהלומן די רציני וההבדל בינן האבנים הוא שמיים וארץ בין האבנים הטובות שהשותף שלי משבץ לאלו של הרשת.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

תודה למגיבים

התקציב אמור להיות בעל ארבע ספרות.

האם נהוג לקנות את האבנים לבד ואת הטבעת לבד?

עד כה התקבלה הצעת מחיר בפדאני שהיתה די גבוהה [ביחס לתקציב] אבל עם הבטחה שהאבן היא מהאיכות הכי טובה שיש...

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לאשתי יש צמיד טניס עם 63 אבנים. פעם הוא נפל לה מהיד. כמובן שהיה בכי והכל. אחרי כמה ימים מישהו הביא להם את זה. הוא אפילו לא חשב שזה אמיתי. אשתי ברוב הנאיביות ספרה לו כמה זה עולה והיה צריך לראות את הפרצוף שלו. יותר מזה, בזמן אחרון נמאס לה ואנחנו קונים סברובסקי. אף אחד לא מעלה בדעתו שאלה קריסטלים ולא יהלומים.

חבל להכנס למרוץ האותיות. בן אדם סביר מהרחוב לא יודע להבדיל בין זכוכית ליהלום, שלא לדבר על הבדל בין צבעים ודרגות נקיון.

גילוי נאות. בני משפחתי עוסקים בתחום.

פורסם

כמאורס טרי, נחשפתי לתחום לאחרונה. כמה חודשים אחרי, התארס חבר קרוב.

ההבדל ביננו היה שאני עשיתי מחקר בשוק, ביררתי מחירים ומצאתי (ביחס למחירי השוק)

את הטבעת שרציתי. חברי, לעומת זאת, מכיר קרוב-רחוק שעוסק בתחום היהלומים. המחיר

שהוא קיבל - חצי!

 

מסקנה - גם אם לא מדובר באח/חבר/דוד שלך - תמצא מישהו שעוסק בתחום כי ה"מסחרה"

שהולכת במחירים בשוק היא עצומה. גם אם לא מדובר ב-50% הנחה שהוא קיבל, עדיין ניתן

באותו התקציב לשדרג משמעותית את האבן. כמו כן - אל תוותר על תעודה של מכון מוסמך (GIA,

EGL) גם אם מדובר בתוספת קלה בתשלום.

 

לגבי הרכישה- אני קניתי את הטבעת והאבן באותו המקום, פשוט מכיוון שהייתי מרוצה מהסחורה.

לא חייבים לפעול כך, אבל אם רוכשים בנפרד ומדובר באבן לא זולה - תהיה נוכח בשיבוץ עצמו.

מנסיון של הורי ארוסתי - גם מול העיניים ישנם סוחרים שאין להם בעיה לעשות "הוקוס פוקוס" ובידך

נשארת אבן זולה יותר. הרי אתה לא תקח אותה להערכה, לאחר השיבוץ...

 

Ahbarony - אני נוטה להסכים איתך, ואני לא ראיתי טעם ברכישת אבן בעלת הפרמטרים הגבוהים ביותר.

לטעמי, כאדם הדיוט, הרגשתי שההשפעה העיקרית על האפקט שהיהלום יוצר טמון (איך לא) בקראט ובנקיון.

הצבע פחות ריגש אותי (לפחות במעבר בין הרמות הגבוהות שבטבלה). מנגד, היהלום בדרך כלל מיועד עבור

מישהי, וכאן הפלונטר - אני רכשתי את הטבעת בהתבסס על מה שחשבתי שהיא תרצה. למזלי, היא מעדיפה

דברי איכות על כמות, אז קניתי משהו שתואם את טעמה. יש אחרות שטעמן מכתיב יהלום של קראט ובאיכות

גבוהה מאוד. בעבור רכישה של פעם בחיים (אני מאוד מקווה), כאן לא המקום להתקמצן.

 

נ.ב - אופק, G זה יותר טוב מ- H :roll:

PUG-306 XSI MK2

פורסם

היי

 

בגדול, בכל הנוגע ליהלומים, ישנם 4 פרמטרים המיוחסים לאיכות האבן. תוכל למצוא המון מידע בויקיפדיה - זה ממש לא מסובך.

 

מניסיוני, אין טעם לרוץ אחר הנתונים הטובים ביותר, אלא, אם אתה מתכנן למכור את התכשיט באיזשהו שלב ואז הוא הופך לנדיר יותר ומבוקש ככל שאיכות האבן גבוהה יותר. כלל מנחה, אל תתפשר על אבן ברמת ניקיון פחותה מ VS1, וברמת צבע פחותה מ G. כמו כן, מאחר ומדובר בטבעת, תשקול לצרף כמה וכמה יהלומים קטנים במשקל 2 נקודות (אבק יהלומים..) מסביב לטבעת (התוספת לעלות היא שולית אבל מבחינת אפקט הוואוו והנצנוץ וגם מבחינת הערכת המחיר של הטבעת זה יהיה ממש משתלם.

אני באופן אישי הצעתי נישואים לפני שנה ואת הטבעת הזמנתי מבחור מדהים בשם יוסי (הוא סוחר יהלומים בבורסה ליהלומים - קומה 14 אאל"ט) הוא מתעסק בעיקר באבנים כך שהוא אפילו לא מנסה להרוויח על הזהב עצמו שמהווה עלות שולית באופן יחסי. המחירים שלו פשוט מעולים מאחר וקונים מסוחר האבנים בעצמו ובלי מתווכים באמצע (חסכון של 40-50% במרבית המקרים).

 

הוא כבר מכר כמה וכמה תכשיטי יהלומים לחברים ששלחתי אליו וכולם מאוד מרוצים !

 

אני מציע שתרים אליו טלפון 054-3452172, 03-7514937 - יוסי (תיזהר עם השעות/ימים בהם אתה מתקשר מאחר ומדובר בבחור דתי/חרדי)

 

רק תגיד לו שחגי/לירן שלחו אותך..

 

אם זה יצא לפועל - תעדכן את הת'רד בבקשה ותפרסם תמונה :)

...CASKA for life

פורסם

כשתארסתי קניתי לאשתי טבעת ב2000 שקל במשביר שסך כל הקראטורה שלה היא 10 נקודות. זאת לא הייתה אבן אחת, דרך אגב.

בקיצור זבל שבזבלים כי זה מה שהייתי מסוגל בתור סטודנט תפרן. היום, כעבור 12 שנה, קשה להפתיע את זוגתי ביהלומים כי היא שבעה מהם. היא קונה טראש ב50 שקל ונהנית ממנו. אבל מכל הטבעות שיש לה, ההיא שמורה בכספת ובעלת ערך גבוהה ביותר בעיניי אישתי יותר מטבעת פרח וזוג עגילים תואמים שקבלה הקיץ. האבן לא קובעת, רבותי.

פורסם

אבן שהסוחר הראשוני מוכר ב2000 ש"ח תימכר בחנויות בהערכה גסה של 13-15K ש"ח ויותר!

 

"קצת" נסחפנו ידידי, אף אחד בעולם לא עושה אחוזי רווחים על יהלומים כמו אלה שציינת.

 

ככלל אצבע, חנות עושה כ-25-45% רווח על התכשיט (זהב+יהלומים+עבודה).

 

 

אף אחד לא מעלה בדעתו שאלה קריסטלים ולא יהלומים.

בן אדם סביר מהרחוב לא יודע להבדיל בין זכוכית ליהלום, שלא לדבר על הבדל בין צבעים ודרגות נקיון.

.

 

צודק בהחלט, באותה מידה אותו אדם סביר מהרחוב לא ידע להבדיל בין שעון של פאטק פיליפ ב-200K שקל או בחיקוי הסיני שלו שעולה 100 שקלים, כנ"ל לגבי בגדי מעצבים, תיקים ושלל דברי יוקרה.

מי שכן יבדיל זה האדם שנושא את אותו פרט יוקרה, יש כאלה שלא מזיז להם "להיות בלי ולהרגיש עם" וזה בסדר גמור, אחרים לא יסכימו לכך, לכן קשה לבוא ולקבוע "אין צורך להשקיע ביהלומים כשגם ככה אנשים לא יכולים לזהות שזה יהלום".

 

באותה מידה אישתך יכולה לקנות תכשיטים עם זירקוניה (ויש היום זירקונים מ-א-ו-ד איכותיים) שיעלה לה אפילו זול יותר מהסברובסקי (שהם בלי קשר אחלה תכשיטים וגם אישתי משתמשת בהם).

 

ולעניין המקורי,

 

צבעים: צבעי היהלומים נמדדים לפי סקאלה של אותיות, צבע D הינו הגבוה ביותר משמע הלבן ביותר וככל שעולים בסקאלה הצבעים הולכים ונהיים צהובים יותר ויותר (לבן=יקר, צהוב=זול).

 

נקיונות: לא אכנס לנקיונות F או IF, נתייחס לנקיונות המסחריים יותר, הם הולכים בסדר הבא:

VVS- אבנים שנחשבות EYE CLEAN, כלומר אם לא תרים את האבן עם לופה (הזכוכית מגדלת של היהלומנים) לא תראה את הפגם שלה, כאשר תרים עם לופה תגלה פגם מאוד מאוד קטן עד בלתי נראה,נחשב לרמת נקיון מאוד גבוהה.

VS- רמת נקיון יותר זולה ומסחרית, גם פה בחלק מהמקרים יהיו אבנים שהם EYE CLEAN אבל הן יהיו עם פגמי נקיון גדולים יותר מאשר ברמת נקיון VVS ועלולים לכלול פגמי נקיון שחורים, לרוב פגמי הנקיון יהיו יותר צדדיים ופחות במרכז האבן.

SI- רמת נקיון נמוכה וזולה יותר, לרוב האבן תכלול נקודה\נקודות שחורות, פגמי הנקיון יהיו גדולים יותר מאשר באבני VS ובמקומות בולטים יותר במרכז האבן.

 

זה על קצה המזלג של עניין הצבעים והנקיונות של יהלומים.

 

ועכשיו מה קורה בתכל'ס ?

 

חלק ניכר מהיהלומנים שיקנו יהלום לאשה (או המאהבת, רחמנא ליצלן..) יקנו אבן שהיא עם צבע יחסית גבוה (G ומעלה לכיוון D) ורמת נקיון מסחרית (VS לכיוון SI יפה).

הסיבה לכך פשוטה:

לאותו אדם סביר מהרחוב קל יותר לזהות שזה יהלום לבן, את רמת הנקיון של האבן יהיה לו קשה עד בלתי אפשרי לזהות.

 

ולמה בכל זאת אותו יהלומן לא יקנה לאישתו אבן שהיא גם צבע גבוה וגם נקיון גבוה ?

כי הוא יהלומן ומבין עסקים, פער המחירים בין נקיון גבוה לנמוך מאוד מאוד גדול, וכשמוסיפים למשוואה את העובדה שאף אחד לא ממש ישים לב לנקיון (כולל אישתו או המאהבת) הבחירה ידועה ומובנת.

 

למען האמת רק לפני שבועיים עשיתי טבעת לאישתי, את האבן המרכזית קניתי בצבע גבוה ונקיון מסחרי (SI יפה לבן בצד- EYE CLEAN).

 

לעניין התעודות שמישהו הזכיר, נכון, חלק מהיהלומים מגיעים עם תעודות (GIA, HRD,IGI וכו'), תעודות אלה קובעות דירוג של האבנים מבחינת איכות ליטוש,צבע ונקיון.

GIA נחשב למכון הבדיקה הכי אמין,אבל גם עליו ניתן להשפיע בדרכים כאלה ואחרות.

 

ושוב,בתכל'ס ?

אלא אם אתה מתכוון לתלות את התעודה בסלון כדי שכולם יראו כמה אתה גבר גבר, מיותר לחלוטין לקנות יהלום עם תעודה,

זה מייקר את האבן ולא ממש תורם למשהו (אלא אם כן אתה חושש שירמו אותך וימכרו לך זירקון במקום יהלום).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תודה על ההערה עידן,

זה יהיה סביר לבקש בקשה מפורשת כזו מיהלומן - תביא לי אבן בצבע יפה ונקיון לא משהו?

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אם אתה מכיר יהלומן תגיד לו שאתה עם תקציב X ואתה מחפש אבן עם צבע טוב ו-SI נעים, הוא כבר יבין את הכיוון שלך.

 

תבקש ממנו שיביא לך כמה אבנים כדי שתוכל לבחור מתוכן את זו שנראית לך הכי יפה.

 

קח בחשבון שאבן שהלכלוך שבה יהיה בצד תיהיה יקרה יותר מאבן שבה הלכלוך יהיה במרכז האבן כך שאל תתפלא כשהוא ידרוש מחיר לקרט גבוה יותר עבור האבן שבה הלכלוך בצד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
היי

 

כלל מנחה, אל תתפשר על אבן ברמת ניקיון פחותה מ VS1, וברמת צבע פחותה מ G. כמו כן, מאחר ומדובר בטבעת, תשקול לצרף כמה וכמה יהלומים קטנים במשקל 2 נקודות (אבק יהלומים..) מסביב לטבעת (התוספת לעלות היא שולית אבל מבחינת אפקט הוואוו והנצנוץ וגם מבחינת הערכת המחיר של הטבעת זה יהיה ממש משתלם.

 

זה לא כלל מנחה ומאוד מטעה ובלי סיבה, אין שום בעיה לקנות אבן עם SI1 שתיהיה זולה משמעותית מאותה אבן בדיוק עם VS1, יכול להגיע בקלות לפערים של מאות דולרים לקרט בסחורות ה"זולות".

 

לגבי צבע אני מסכים איתך לגבי זה ש-G זה הגבול שבין הצהובות ללבנות (כאשר G כבר "זורק" גוון צהבהב) אבל אין בעיה להשתמש גם ב-H עם גוון טוב (גם בתוך כל רמת צבע=אות יש לעיתים מספר גוונים).

 

חבר שהציע נישואין לפני 3 חודשים התעניין לגבי טבעות, בסופו של דבר טבעת שהוא ראה בחנות ועלתה קצת מעל 5K שקלים הסתיימה עם קצת עזרה בטיפל'ה מתחת ל-3K שקלים ועם אבן עם צבע טוב יותר ונקיון נמוך יותר שגם ככה לא ניתן להבחין בו).

 

הכלל המנחה הוא דווקא כן להתפשר על הנקיון, לא להתפשר על צבע טוב יותר (זו אגב מגמה עולמית כרגע אפילו בשווקים שהיו נחשבים בעבר ל"נחלת הסחורות היקרות ביותר").

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

×
×
  • תוכן חדש...