Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ בחו"ל.

Ahbarony
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש כאן אנשים ששלחו את רכבם לשיפוץ בחו"ל אחרי שיבאו את רכבם לארץ וגיירו אותם כהלכה?

האם זה אפשרי בכלל?

מה עמדת המכס בעניין?

איזה עוד הבטים יש בצעד כזה?

פורסם

לפי התקנות החדשות של המכס הם יחכו לך עם פרחים ויודו לך על שהבאת דבר כל כך יפה לארץ והשקעת בו מכספך האישי. סליחה, זה המכס באוסטרליה.

לפי התקנות הישנות הם יחכו לך ויגידו אה, השקעת פה מה? בוא נראה כמה השקעת, ניקח לך יותר ממה שהשקעת על כלום, ונטרטר אותך כשאתה מנסה כבר לשלם, איזה קטעים.

יש כאלה שעשו את זה אבל אני מניח שמחמת צניעותם המופלגת והבהחלט מוצדקת, ומחמת חשש מעין הרע הם לא יספרו על זה בפומבי. זה מביך אותם.

ועכשיו בקצת יותר רצינות. הרמה בארץ בהחלט התקדמה, ואפשר לעשות כאן עבודה טובה בהחלט ובדרך כלל בפחות כסף ממה שתשלם ביורו ובדולר, אלא אם כן תשלם ברופי וזה לא מומלץ. גם במערב אירופה יש שמוציאים לשיפוץ במקומות כמו פולין ובהונגריה פשוט בגלל שזה יקר הרבה פחות. בקיצור, את הפחחות הייתי ממליץ לעשות בארץ.

אז איפה היתרון לשפץ בחו"ל? בצד המכאני. לשמחתנו הדואר מאוד יעיל בארץ, ומשרד התחבורה מתעלף משמחה שיש יבוא אישי של חלקים ויוצא מגדרו לעזור. גם במכס יש אנשים נפלאים. כתוצאה מכך על כל בורג שתביא תשלם את המכנסיים, תחכה לו חודשיים, ותצא לך הנשמה לשחרר אותו מהשבי של הגופים שהוזכרו.

בשביל שהם לא יתאמצו עבורך כל כך כי חבל להטריח אותם, כדאי לעשות את הצד המכאני ואת כל ההשלמות שצריך בחו"ל. זה הכי נכון שאפשר.

בהצלחה

איתן

פורסם

נהנתי לקרוא את התשובה שמעלי, היא שנונה ונכונה ברובה. הבעייה בארץ ברכבים שצרכים שיפוץ מורכב

היא בזמינות חלקים "מהמדף", הרבה מאוד בעלי מוסכים ועסקים מעדיפים שלא לעשות פרוייקט כזה בגלל

שהוא מסובך והלקוח לא מוכן לשלם להם "תמורה" מלאה.

בחו"ל ובארה"ב קיימים עסקים שזה בדיוק תחום העיסוק שלהם. שוב האם שיפוץ כזה יעלה יותר, התשובה

אינה חד משמעית.

אם מודבר ברכב נפוץ יחסית חיפושית, מיני או פורד, קרוב לוודאי שהתשובה נכונה, עלות השיפוץ בחו"ל

תהיה יקרה יותר ופחות משתלמת.

המצב משתנה שמדובר על רכב "נדיר" יותר או כזה שקשה להשיג לו חלקים בארץ, אם נעזוב לרגע את עיניין המכס,

משלוח חלקים לארץ לשיפוץ גדול ומשך זמן ההמתנה מייקר ומסבך את הפרויקט,

ואם ניקח לדוגמה את הרכש החדש שלי (אופנוע BMW R100RS מודל 1977) שיפוצו למצב תצוגה יעלה בין

4000-6000 יורו בהתאם למדינה נישמע הרבה אבל אותו שיפוץ בארץ בתוספת משלוח

החלקים העבודה זמן ההמתנה ואיכות העבודה מקרבים אותך למחיר זה.

עכשיו נשאלת השאלה בנושא האופרציה, אם נניח רכיבה על האופנוע ליוון/אירופה (בחלקים הקשים) על הים

כמובן שהאופנוע יובל בבטן האונייה, בשילוב טיול שם, השארת הרכב לשבוע עבודה או יותר היא לא אופציה

שפויה יותר? בבדיקה שאני עורך היום אין תשובה חד משמעית, במדינות כמו הולנד (סדנאות שיפוץ

מהטובות בעולם) גרמניה (הבית הטבעי לתוצרת גרמניה) שעת עבודת מוסך גבוהה אבל העלות מתקזזת

במחיר חלקים נמוך יחסית וזמינות כמעט מלאה, לרוב מגוון החלקים (מקוריים תחליפיים משופרים).

במינכן (המוסך המרכזי לאופנועי BMW) קיימת מחלקה שלמה לאופנועים קלאסיים. הכוללת הבחנה ראשונית

ובדיקה מקיפה לאופנוע, תיכנון משותף עם בעל האופנוע על מהות ועומק הפרוייקט, לוח זמנים מדוייק. ושימוש

בחלקים מקוריים עם אחריות החברה על השיפוץ והחלקים-המחיר בשמיים! העבודה כמו במפעל....

ביוון והסביבה המחירים מעט זולים יותר אבל זמינות החלקים תלויה בעיקר בתיכנון נבון.

בתאום מוקדם עם מוסך השיפוץ ניתן להגיע להסכמה מראש על מועד ההגעה למוסך, בעיקר בתקופות

החלשות של המוסך, ואז ניתן להגיע להסדר הולם יותר. ברוב המקומות יש הערכה למשפץ שמגיע

מחו"ל וקיימת נטייה טבעית לסייע לו יותר. הכרה קודמה והמלצות למוסך כזה נידרשות.

דרך נוספת להוזלה היא באמצעות פורום של בעלי עיניין משותף בחו"ל מועדון רכב, או מועדון חברים

שממליצים לך על מקום הוגן ומסייעים לך באופרציה תיאום חלקים וכד'.

חבר טוב או מידע נכון יכולים להוזיל את השיפוץ מאד. עבודה כזו דורשת עבודת הכנה מדוקדקת

קרוב לוודאי שברוב המקרים התשלום יהיה זהה ואולי גבוה יותר במקצת למה שניתן להשיג בארץ.

סגנון שיפוץ זה אינו לכל אחד, אבל יכול להיות מעניין לחלק מהאנשים, אם מדובר ברכב נדיר ויש כמה

כאלה בארץ הייתי נוטה לטובת שיפוץ בסדנא בחו"ל לגבי רכב יום יומי ופשוט כמעט אין טעם

אלה אם הרכב הוא חיפושית וחו"ל זה ירדן....

הפתרון תלוי בהמון גורמים. אם תגלה לנו את סוג הרכב והמקום שאתה רוצה להגיע אליו תקבל תשובה

ברורה יותר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ולעצם הענין,

אתה אמור לשלם מס על שיפוץ כזה. כשהמכונית תצא מהארץ יצלמו אותה וישוו את הצילומים כשתחזור. כך ש...אם מדובר למשל בשיפוץ מכני כניראה שיהיה קשה לעקוב אחרי זה. לעומת זאת, אם תוצא גרוטאה ותחזיר בונבונירה, תצתרך לשלם על ההפרש.

אריה

פורסם

רן

קודם כל, שמחתי שנהנית...

ולעצם הענין, אני מסכים איתך לחלוטין אבל עשיתי הפרדה בין השיפוץ הקוסמטי לשיפוץ המכאני. כשמדובר באופנוע הצד הקוסמטי פחותמסובך כי אין פחחות נרחבת כמו במכונית. לגבי מכונית אני לחלוטין בעד לעשות את הצד המכאני בחו"ל יחד עם העצות החכמות שהזכרת של איך לגשת לפרוייקט כזה.

פורסם

תודה רבה. החכמתי. אם הבנתי נכון עדיף לעשות חידוש מכני בחו"ל בטרם הבאת רכב ופחחות לעשות בארץ.

האומנם?

אני מתכנן על W460 של מרצדס. רצוי תחת מיתוג של שטייר-פוך אבל לא קריטי.

השנה הוא הפך לאספנות אבל הדגם שקרוב ללבי הוא החל מ82.

למיטב הבנתי אין חלקים בארץ והרכב אינו נפוץ כלל.

יש לי כמה שנים, אבל אם צריך לתכנן ולחשוב על דברים זה הזמן.

זה גם חשוב כדי להעריך את תקציב הפרוייקט כי אני לא רוצה למרוח.

שאלה שעולה, בהתחשב בשאלות שקבלתי כאן:

מה קורה מבחינת חלקים פנימיים כמו כסאות, דשבורד ושאר פלסטיקה?

עדיף להביא בנפרד ולהרכיב בארץ או לעשות לפני הבאה לארץ?

• תוכן חדש...