Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ה- GPS שלי דביל - הפרטים בפנים!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים שלי!

חזרתי היום מטיול של כמה ימים באיזור ירושלים, ים המלח ועין גדי.

עזבתי הבוקר את עין גדי והקלדתי ב- GPS, רחוב יפו, ירושלים.

כל הדרך, ראינו את ים המלח, עד שהגענו לאיזור הבקעה, בית שאן ושות'.

אבל!! אבל!! אבל!!:

כל הזמן, עד לעליות של ירושלים, ה- GPS לא הפסיק להגיד לי: בפנייה הבאה פנה שמאלה.

אילו הייתי פונה שמאלה, הייתי נכנס במעקות ביטחון, בהרים, ובעיקר בכלום. הסיבה? כי לא היו פניות שמאלה.

אגב, גם כשפניתי, בפניות שבהם כן היה שמאלה (ידעתי בדיוק לאן אני נוסע), הוא לא הפסיק להציק לי ולהגיד לי במשך כל הדרך: "בפנייה הבאה פנה שמאלה ואז פניית פרסה", במילים אחרות, הוא רצה שאחזור על עקבותי כל הזמן, מהרגע שיצאתי מעין גדי, ועד לפתחה של ירושלים.

והשאלה היא כזו (זו לא חידה, שאלה רצינית כמו המוות):

למה ה- GPS רצה שאשוב על עקבותי ללא הרף? מה הסיבה לכך שהוא "פחד" שאסע דרך המקום בו נסעתי? יש למישהו רעיון?

(לכל התוהים, מדובר בתוכנה מעודכנת ודנדשה, כך שאין מצב שמדובר בתוכנה ישנה, וכזו שבה ה- GPS לא מזהה איפה אני נמצא)

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

סימנת בהגדרות שיעבור בקו הירוק\שבילים וכו' [יכול שהוא מזהה חלק מהכביש כשביל או שפשוט הוא חושב שאתה עובר את הקו הירוק]? יכול להיות שזה הסיבה, בכול מקרה ניסית לאפס אותו?

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

רוב הסיכויים הם שההגדרות שלך לא מוגדרות כראוי.

כמו ש ICE COLD כתב, יכול שזה קשור להגדרות קו ירוק/יש"ע. או שזה קשור להגדרות מסלול כמו: מהיר/קצר/חסכוני..

אני אישית תמיד בודק את המסלול לפני תחילת הנסיעה ומשנה הגדרות לפי הצורך.

עם איזו תוכנה אתה עובד?

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אתה חושב ששלך דביל?

יש לי סיפורי זוועה בשבילך מפה ועד למחרתיים.

אישית, אני לא יודע לנווט בשיט. פשוט לא.

לנהוג-כן. לנהוג לאן שצריך-לא תמיד.

מצאתי עצמי פעם עובר מקום שזכרתי שהוא אמור להיות במיקום X (פשוט עברתי על פניו כי המכשיר לא אמר לי שהיגעתי) אך לא הסתמכתי על הזיכרון. המשכתי ישר עוד כ-3 קילומטר. הכביש עבר בתוך שדה (או משהו כזה), צמחים יותר גבוהים ממני מימיני ומשמאלי, לא רואים כלום חוץ מישר קדימה.

באמצע הכביש האומו צועק לי "הגעת אל היעד!!!" ועוד בהתרגשות.:x

זה היה המכשיר הישן. החדש עוד יותר גרוע.

למה כשצריך להמשיך ישר הוא אומר לי תיצמד לימין\לשמאל, ואז צועק לי "אנא בצע פניית פרסה חוקית"?!?! למה?! חתיכת מזד...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
סימנת בהגדרות שיעבור בקו הירוק\שבילים וכו' [יכול שהוא מזהה חלק מהכביש כשביל או שפשוט הוא חושב שאתה עובר את הקו הירוק]? יכול להיות שזה הסיבה, בכול מקרה ניסית לאפס אותו?

בוודאי שניסיתי לאפס, אבל הוא פשוט התאהבל, כל הזמן שיגע אותי תעשה פרסה תעשה פרסה.

רוב הסיכויים הם שההגדרות שלך לא מוגדרות כראוי.

כמו ש ICE COLD כתב, יכול שזה קשור להגדרות קו ירוק/יש"ע. או שזה קשור להגדרות מסלול כמו: מהיר/קצר/חסכוני..

אני אישית תמיד בודק את המסלול לפני תחילת הנסיעה ומשנה הגדרות לפי הצורך.

עם איזו תוכנה אתה עובד?

עודד.

נדמה לי שבמכשיר יש תוכנת I GO (לא זוכר בע"פ והמכשיר עצמו בתא המטען של הרכב כרגע) בכל אופן, אחת לשנה בערך (בעיקר לפני טיולים) אני עושה עדכון תוכנה.

נגנבתי, ממש נטרפתי כל הדרך, כשהוא אומר לי: בפניה הבאה פנה שמאלה, בפנייה הבאה פנה שמאלה.

אולי מה שכתבתם על הדרך הקצרה יותר/מהיר יותר/בטוחה יותר הוא הנכון, אז במצב כזה, מה עדיף לסמן?רק את המהירה ביותר? גם גום קצרה/בטוחה יותר? אולי את כולם ביחד?

אני משוכנע בוודאות שהפונקציה "בטוחה יותר" מסומנת, אבל לא בטוח לגבי השאר.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

לי זה נשמע שהתוכנה הוגדרה להימנע מנסיעה בשטחים, וכשנכנסת אליהם היא בחרה לך מסלול החוצה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני אוהב את אלה שרק מקשיבים לGPS.

אני לא מאלה שיקשיבו אך ורק ל- GPS ורק בגלל שהוא יגיד לי שדרך רמאללה זה יותר קצר, אז אסע משם, ממש לא.

פשוט שאת הסביבה המדוברת, לא הכרתי כל כך (קצת נו כי הכביש חדש)

לי זה נשמע שהתוכנה הוגדרה להימנע מנסיעה בשטחים, וכשנכנסת אליהם היא בחרה לך מסלול החוצה.

גם אני העליתי בליבי השערה כזו, כנראה שהתוכנה בסדר, ורצתה (כלומר תוכנתה כך מלכתחילה) לא לנסוע במקומות שמסוכנים.

פורסם

אומנם סיימתי רק שנה א' גיאוגרפיה, אבל אם הגעת לשם:

כל הדרך' date=' ראינו את ים המלח, עד שהגענו לאיזור הבקעה, [b']בית שאן[/b] ושות'.

אז כנראה שהמכשיר צדק:

כל הזמן שיגע אותי תעשה פרסה תעשה פרסה.

אני אוהב את אלה שרק מקשיבים לGPS.

גם אני. מאוד. פשוט משגע אותי איך אנשים לא מכירים מטר מהחור שהם גרים בו וסומכים על ה GPS כאילו זה אלוהים.

זה באמת מעניין איך הסתדרו בארץ שלנו עד לפני 3-4-5 שנים. הנה, יש לי תזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אומנם סיימתי רק שנה א' גיאוגרפיה, אבל אם הגעת לשם:

אז כנראה שהמכשיר צדק:

גם אני. מאוד. פשוט משגע אותי איך אנשים לא מכירים מטר מהחור שהם גרים בו וסומכים על ה GPS כאילו זה אלוהים.

זה באמת מעניין איך הסתדרו בארץ שלנו עד לפני 3-4-5 שנים. הנה, יש לי תזה.

איתמר.

חח איתמר חח, אתה כל כך צודק איש. אמרתי בית שאן והתכוונתי בכלל יריחו.

סליחה בנאדם, ותודה על שהעמדת אותי על טעותי.

פורסם
חח איתמר חח, אתה כל כך צודק איש. אמרתי בית שאן והתכוונתי בכלל יריחו.

סליחה בנאדם, ותודה על שהעמדת אותי על טעותי.

מה אני אגיד לך, תמשיך להקשיב לGPS ונראה לאן תגיע... (תרתי משמע)

אני אישית התחדשתי במכשיר סלולר עם GPS מובנה, התקנתי WAZE והפעלתי אותו איזה 3 פעמים.

וגם כשהפעלתי אותו - לא ממש עניין אותי ההכוונה, אלא רק המסלול שהוא צייר על המפה.

אני נוהג מ2003, ומאז כל שנתיים משקיע 150 שקל באטלס הזהב של "מפה". עוד לא קרה מצב שבו לא מצאתי מקום על המפה במדינה שלנו. וברוך השם יוצא לי לנסוע בכל הארץ.

בברכה!

יונתן.

פורסם

במקום לפתוח מפה, תפתח GPS, רק תדאג להגדיר אותו כמו שצריך ואתה מסודר.

יש המון אנשים שנוסעים עם GPS ברקע אם בשביל מצלמות ואם בתור גיבוי כשהם נוסעים למקום חדש.

אני הרבה זמן לא השתמשתי במכשיר שלי, גם כשאני נוסע למקום חדש אני רואה במחשב בבית בגדול את המפה וזוכר איך ולנסוע, אבל בכל זאת במקרים כאלה אני לוקח איתי את המכשיר למקרה שאצטרך. שלא לדבר על התראה מפני מצלמות וכ"ו

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם הייתי נוסע בצורה שתצריך התראה בפני מצלמות, תאמין לי שהGPS היה המקור האחרון שהייתי מחפש בו התראות.

כמוני כמוך - אני בד"כ רואה על מפה גדולה את המסלול וזוכר את רובו, ואם לא אז תמיד יש לי את המפה באוטו. (גם עם הרכש החדש בצורת GPS בפלאפון).

אני לא איזה טכנופוב, אבל אני לא חושב שתוכנות חינמיות שקיימות בשוק (וגם חלק מאלה שבתשלום) שוות הסתמכות בעיניים עצומות.

מפה לעומת זאת (במיוחד כשהיא מעודכנת ומדוייקת) - היא בהחלט מקור מהימן שאני מסתמך עליו.

בברכה!

יונתן.

פורסם

יש לך דרך אחרת לגלות את המצלמות החדשות? למיטב ידיעתי רק GPS מסוגל לתת התראות לגבי המצלמות האלה.

מעבר לזה, מהניסיון שלי אין בעיות אמינות, ואת זה אני אומר מניסיון של כמה שנים טובות עם IGO על MIO 168 RS ענתיקה.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...