Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

...

לאחרונה הותקן אצלי מגבר Rockford Fosgate 501X...

אחלה מגבר, הוא מאוד איכותי ואני מאוד מרוצה ממנו...

אבל (תמיד יש את האבל הזה) (בעצם, בלי האבל לא הייתי מפרסם פה הודעה)

ישנה בעיית רעשי האלטרנטור (כמובן, תמיד יש אותם, הזונות האלה!)...

הכל חובר היטב הפרדה בין כבלי מתח לכבלי RCA, כבלים מתאימים (מבחינת ה GAUGE שלהם) , אורך מומלץ (לפי כל הטבלאות החישובים שיש באינטרנט)... פיוז מורכב קרוב למצבר, כבל GROUND מחובר היטב (גם מה HU וגם מהמגבר)

ה HU דרך אגב, זה Kenwood KDC2023... נחמד, לא יותר מזה... קצת פשוט, אבל זה מה יש...

עכשיו, משום מה המתקין הוסיף עוד כבל GROUND מהיציאה השמאלית של ה RCA שב-HU...

הוא מלופף סביב מחבר ה RCA, מחובר לשלדת הרכב, ועליו (על החיבור RCA בעצם) יוצא הכבל LEFT למגבר...

כנראה שהGROUND כאן לא משהו, כי ברגע שיש תזוזה קטנה (כבישי ישראל, לא צריך לחכות יותר מדי), הכבל לא יושב טוב ואין מגע טוב ואזי יש רעשי אלטרנטור...

עכשיו, בכל מקום שהייתי בו וקראתי לגבי חיבור מגבר, לא ראיתי אף פעם חיבור של GROUND ל RCA, ובכלל לא ידעתי שיש צורך לכך... מה גם שפעם היה לי מגבר אחר (נגנב כמובן) ושם זה לא היה...

מדוע יש כעת כבל GROUND ל RCA, האם הוא נחוץ, האם המערכת מורכבת נכון, ואם כל זה נכון, מדוע יש עדיין רעשי אלטרנטור (הGROUND לא מתנתק, פשוט זז קצת)...

רמי

נ.ב...

מחר יש את מפגש מועדון BMW, ואם אני לא טועה, זה באותו מקום ששעתיים לאחר מכן מתקיים גם מפגש האודיו, נכון? ככה נדפוק שני ציפורים במכה...

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

אתה בטוח שהחוט המלופף על הRCA הוא לא חוט REMOTE?

לדעתי הרעשים לא נובעים משם, אלה מחיבור המינוס של המגבר לשלדה, אבל ההסבר הכי טוב הוא באמת הלינק שדיאבלו נתן לך.

פורסם

טוב, פירקתי, בדקתי שיחקתי קצת והנה הממצאים:

כבל GROUND לכבל אודיו (מסתבר שזה כן חיוני)... הולך מהRCA השחור (שמאלי?) לכבל GROUND שיוצא מהHU (ומשם בטח מתחבר למרכב)

שיחקתי קצת עם הכבל וחיבורו מסביב למחבר הRCA (זה המינוס, לא?) ואז הרעשים נפסקו... אך עדיין היה רעש מאוד מאוד חלש... חשבתי קצת, חיברתי לRCA האדום, אותו דבר... חיברתי לשני ה RCAים ואזי הרעש נפסק לגמרי... הבעיה היא שזה ממש רגיש, תזוזה קטנה ורעש האלטרנטור חוזר, באם החזק יותר (יעני שניהם לא GROUNDED) או החלש יותר (רק אחד GROUNDED)... איך אני מאבטח את החיבור שיהיה תמיד GROUNDED? אני פשוט ליפפתי את ה GROUND מסביב למחבר ה RCA שעל ה HU. ודרך אגב, שמתי לב שזה סתם כבר חשמל רגיל, לא מאלה המסיביים יותר (כמו זה שמחובר למגבר) אבל הוא אותו גודל כמו כבל החשמל + של ה HU...

האם עדיף יהיה לנתק את הGROUND מהGROUND של ה HU ולחבר אותו ישר לשלדה?

פורסם

נשמע מאד לא הגיוני..

כבל RCA (סטראו) זה בעצם 2 זוגות של חוטים. ומקשרים בין המגבר לHU

היציאות האלה מאוזנות, מה שאומר שיש לכל אחת מהן GROUND משלה.

כל "בננת" RCA מורכבת מ2 חוטים, שהחיצוני הוא הGROUND.

מה נותן עוד GROUND שמחובר מהקצה של הבננה במגבר, חיצונית, אל הGROUND של הHU - רק סיכוי לעוד רעשים.

למען האמת יש פה ערבוב של שני GROUNDים שונים לגמרי - וזה מקור הרעשים.

לדעתי הכבל הזה הוא מיועד כמו שכתבתי, לREMOTE (אם הוא באמת בא כחלק מהכבל RCA ולא איזה קומבינה של סתם ללפף חוט)

בקיצור, חבר את הGROUND של הHU לGROUND שהולך לשלדה.

בעזרת איזה כבל המגבר יודע אם להדלק? אתה יכול לראות מה מחובר ביציאת REMOTE של הHU?

נשמע כאילו שהוא לא קיים אצלך או שהמתקין שלך התכוון שהכבל הבעייתי שאנחנו מדברים עליו יתפקד ככבל REMOTE רק לא ממש חיבר אותו למקום הנכון.

פורסם

אני חושב שלא הבנתי נכון (אולי אני קשה הבנה) אבל בעברית פשוטה,את הHU מחברים בעזרת פלוס ומינוס.

ואת הRCA מהHU למגבר בעזרת כבל RCA.

ואתה אמרת שחיברו את הRCA שלך למינוס של הHU (זה שאחראי להדליק ולכבות את הHU כביכול) ובאותו זמן למגבר?אף פעם לא שמעתי על זה אם לזו הכוונה שלך

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

ככה מההתחלה...

כבלי RCA מחוברים היטב למגבר.

REMOTE מחובר היטב למגבר מהREMOTE של ה HU...

חוט לפלף כזה שמלופף קלות מסביב (כרגע זה ככה) לשני חיבורי ה RCA שבHU ומתחבר לחוט הGROUND הלפלף שמחובר לHU (שניהם ביחד הולכים לאיפשהו בפנים (בטח למרכב)...

אני מקווה שהסברתי הפעם טוב, מצטער על הבלבול...

דרך אגב, אם זה יעזור לכם, גם כאשר מעבירים שירי בדיסק אפשר לשמוע את ההעברה ממש (לא חלש, אבל גם לא חזק מדי) ברמקולים...

ועוד דבר קטן, לעיתים הדלקת מזגן מחזקת את רעש האלטרנטור (קשור/לא קשור? לא יודע)

רמי

• תוכן חדש...