Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני סטודנטית ומעוניינת לקנות רכב שישמש אותי למהלך הלימודים לנסיעות קצרות וסידורים אך גם לנסיעות ארוכות יותר -בינעירוניות בתדירות של פעם או פעמיים בשבוע.

זהו הרכב הראשון שלי ואני לא יודעת מאיפה להתחיל ואיך לבחור דגם רכב שיתאים לי. התקציב הוא עד 15K. אני רוצה למקסמם את התמורה לסכום כך שהרכב יהיה אמין כמה שיותר מבחינת - מינימום תיקונים וצריכת דלק נמוכה, מעדיפה אוטומט (אך אפשרי גם הילוכים).

על אילו עוד קריטריונים אני צריכה לחשוב? אילו דגמים מומלצים?

תודה :)

פורסם

ראשית, התקציב נמוך מאוד. בתקציב זה נכנסים בעיקר רכבים מתחילת שנות ה-2000 מתוצרת קוריאה או אירופה, או מתחילת שנות ה-90, כשמדובר ברכבים מתוצרת יפאן.

אני ממליץ לך להתרחק מגיר אוטומט בכל הנוגע לרכבים בתקציב שכזה, מכיוון שהגיר הוא תעלומה, אין דרך לדעת כמה נותר לו לנסוע - ושיפוץ שלו עולה כמה אלפי שקלים טובים, בערך שליש מערך המכונית או יותר מכך.

כמו כן מומלץ ללכת על רכבים קטנים יותר, על מנת להשיג חיסכון בדלק.

עיקרון אחרון - עדיף לחפש רכב כמה שיותר שמור וכמה שיותר חדש.

אפשרויות רכישה:

1. פיג'ו 106.

2. סיטרואן סקסו.

3. קיה פרייד (מגיעה גם באוטומט).

4. פיאט פונטו (אפשר גם ספייס בתקציב הנ"ל).

5. פורד פיאסטה.

אני אישית לא ממליץ על רכבים תוצרת יפאן מכיוון שבתקציב שלך תוכלי לרכוש רק רכבים ישנים במיוחד - ואלה מועדים לתקלות הרבה יותר מכל רכב אחר עקב הזמן הרב שהם כבר צברו על הכביש - מתבטא בבלאי מאסיבי גם אם הק"מ שלהם נמוך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה על התשובה...

מעוד כמה בירורים, נראה כי אם אגדיל קצת את התקציב, לכיוון ה20,000 שקל יהיו אופציות טובות יותר מבחינת אמינות של הרכב.

אילו מכוניות מומלצות לתקציב כזה, שוב הצרכים הם של סטוודנטית - מקווה להוצאות שוטפות נמוכות (דלק, ביטוח) מצד אחד אך מכונית שגם תעמוד בנסיעות מחוץ לעיר.

האם ההבדל במחיר הוא קריטי או שבתקציב הנמוך יותר יהיה אפשר למצוא מכונית אמינה מספיק?

באופן כללי, אילו קריטריונים צריך לבדוק מול בעל הרכב?

תודה רבה :)

דפנה

פורסם

לדעתי תוספת התקציב עדיין משאירה אותך באיזור של הדגמים שציין דר סובארו - רק משנתונים קצת יותר טובים (וזה משמעותי).

בין השרשורים הדביקים בפורום (הנושאים שמופיעים ראשונים כשאת נכנסת ל"ייעוץ ברכישת רכב") יש אחד עם טיפים לרכישת רכב משומש. מומלץ לך להסתכל. בגדול במכוניות בתקציב כזה ומהשנתונים הרלוונטיים יכולים להיות הבדלים גדולים מאד במצב הרכב בין כאלה שתוחזקו היטב לבין כאלה שהוזנחו. תנסי "לרחרח" כבר בטלפון: מס' ידים, כמה קמ', היכן ואיך טופל, בעיות קיימות, בעיות שתוקנו, תאונות וכו'. יש לציין שמראהו החיצוני של הרכב אינו מהווה אינדיקציה אמינה למצבו מבחינה מכאנית.

בדיקה במכון מאד מאד מומלצת כמובן, ורק תביאי בחשבון מראש שהמכונים כמעט תמיד " מכסת"חים " את עצמם ורושמים הרבה בעיות והסתייגויות שרובן קלות מאד ולכן לא צריך להתרגש מרובן, ומצד שני - ברכב מהשנתונים האלה בהחלט צפוי וסביר שיהיו בעיות שדורשות טיפול (כמו החלפת קלאצ' לדוגמא). ולא כל הבעיות האלה צריכות להבהיל מלקנות - לפעמים עדיף לקנות ולתקן אוטו שמבחינות אחרות הוא סבבה.

בכל מקרה צריך לתכנן תקציב לתיקונים שונים - וחלקם בלתי צפויים. ככה זה במכוניות בנות 10. דר סוברו צודק גם בעניין הזה לגבי אוטומטיות. תיבות אוטומטיות דורשות בד"כ שיפוץ מקיף בשלב של המכוניות שאת שוקלת, וזה אכן אלפי שקלים רבים.

מסקנות מעשיות: תתמקדי בדגמים שנראים לך, תתחילי לראות אופציות, את האופציות הטובות תקחי למכון בדיקה, תעלי לפורום את תוצאות הבדיקה כדי לקבל אינדיקציה לגבי חומרת הממצאים ומשמעותם (כי יהיה קשה לך לבד - לכולם זה קשה).

פורסם

לפני חודש עמדתי גם בפני רכישת רכב ראשון.

אני יכול להמליץ לך על רכב ידני,הייתה לנו יונדאי לנטרה ופעמיים השופץ גיר אוטומטי בעלות של 5000,מה גם שגיר ידני יותר אמין וחסכוני,התקציב שלי גם היה עד 18-20K,היו לי אפשרויות כמו הקליאו B,ספייס,לבסוף רכשתי פיאט דובלו.

מנסיון שלי חשוב לשאול גם על מצב הריפודים (כיסאות,גג אם לא נפול),הפלסטיקה,כול נושא החישמול,כי הרבה מוכרים לא מספרים את הכול,ורק כשמגיעים פתאום נזכרים להגיד,לחפש אוטו בכאלו מחירים זה לא קל,לכן חשוב לא להיות פזיז.

בצלחה ותהני מהרכב הראשון :)

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני גם לפני קניית הרכב הראשון שלי, עדיין לא מצאתי אותו אבל מה שכן מצאתי זה המלצות טובות וחכמות.

ממליצה לך בחום לקרוא את סדרת המאמרים שנכתבו באתר "אוטו", במיוחד לשנן את כל מה שרשום ברשיון, אותי זה הציל מקניית רכב על ידי סוחר מתחזה

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-23603-%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%A9-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9-%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%98%D7%A8%D7%94.aspx

ההמלצה שלי - גם אם את מתלהבת מרכב, חכי לפחות יום וכל פיפס שנראה לך לא מובן או מוזר תשאלי פה

פורסם

אני רוצה להמליץ לך על כמה דברים:

1. אל תלכי לבד לראות רכב, כמה הידע שלך כבר במערכות הרכב?

2. לא כל רכב שיראה לך מתאים תקחי למכון- כי אז תוציאי את כל התקציב שלך על הבדיקות, אני הייתי הולך קודם כול למוסכניק שבו המשפחה מטפלת, לרוב לא אכפת להם והם יעשו סיבוב על הרכב ויגידו לך האם כדאי לך ללכת איתו למכון בדיקה או למכון גריטה.

מאיזה איזור את בארץ?

קובי

פורסם

היי,

תודה על העצות, אני אכן קוראת הרבה ונראה לי שיקח קצת זמן עד שאחליט מה אני רוצה.

אני מאזור השפלה...

תודה לכל העונים בינתיים :)

• תוכן חדש...