Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.tymphany.com/830514

זה הסאב מהדובר.

אני מעוניין לבנות תיבה אטומה שתתן נפח מקסימלי לבאס, לדיוק אני מפחד פחות מכיוון שמדובר ב 10"..

קראתי איפשהו המלצה על 14 ליטר לנפח תיבה, מישהו יכול לעזור לי לחשב טווח נפחים מהמינימום למקסימום?

למישהו יש המלצה לצורה/נפח מסויים לתיבה?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

לא הייתי מתקין אותו בתיבה אטומה , האלמנטים האלה לא בנויים לעבוד בתיבות אטומות.

אלה אם כן אתה רוצה מידבאס מגודל ולא סאב אמיתי , ה Qts נמוך מידיי , הוא יגיע לגבולות ה XMAX מאוד מהר בתיבה כזאת ויתקבלו עיוותים , בעצם הוא יתקשה לנגן 40 הרץ בתיבה אטומה בלי להגיע לגבולות שלו ולעוות הכל.

במקום זאת תיבה פתוחה עם פורט , הבעיה באלמנט הזאת שאם אתה לא משתמש ב Passive radiator מאותו הסוג אתה צריך פורט ענק ותיבה לא קטנה כל כך.

אין שום קשר בעולם בין דיוק לעצם היותו 10 אינץ'.

עריכה : בקיצור 26 ליטר מכוונת ל 25 הרץ , עושים את זה עם פורט עגול בקוטר של 70 מ"מ על 930 מ"מ. רק אל תשכח להפעיל subsonic filter על אזור ה 30 הרץ.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

+1

תגובה עניינית ומעולה.

אין לי ממש מה להוסיף, חוץ מזה שאלמנט PR זה דבר די נדיר וגם קשה להשיג אותם,

לכן עדיף ללכת על תיבה פתוחה מתוכננת היטב מכל הכיונים, זה יתן תוצאה טובה ועם תיכנון טוב, מינימום פשרות.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

DIFORCE נו מה יהיה?

מאיפה הבאת את זה שהם לא בנויים לעבוד בתיבות אטומות? ואם פירלס בכבודם ובעצמם מצהירים שכן? שמעת פעם את הסאב הזה בתיבה אטומה ברכב? לא, נכון?

אז אני כן שמעתי והוא נותן תוצאה לא פחות ממצויינת. ושוב, תיבות עם רדיאטור פאסיבי או פורט הן לא התיבות הכי מומלצות לשימוש ברכב למי שמחפש דיוק מקסימלי, אז אנא ממך, די כבר עם הנימוקים והקיצורים באנגלית כי בפעם המליון שמעירים לך על זה, יש הבדל עצום בין תיאורייה לפרקטיקה והתנאים האקוסטיים במכונית משנים הכל, אז מספיק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני חושב שזה אבסורד שמנהל פורום אודיו שלא כל כך חדש בתחום ( מ 2004 , עם כנראה ניסיון לפני זה ) אומר דברים כמו "תיבות עם רדיאטור פאסיבי או פורט הן לא התיבות הכי מומלצות לשימוש ברכב למי שמחפש דיוק מקסימלי" כי זה פשוט לא נכון.

אני לא אומר שאתה צריך להיות צודק כל הזמן ולדעת יותר מכולם , אבל להגיד " שמעתי ככה וזה נשמע טוב " זה חובבני כי אני מביא לך מספרים ועובדות , הנתונים מראים חד וחלק שהרמקול יעבוד טוב יותר בתיבה פתוחה... אתה חושב שסביבת הרכב משנה את הפרמטרים של הרמקול ? הוא פשוט ידגיש לך את התדרים שהסאב מפיק.

אחרי הכל הוא ישמע "טוב" ושמיע גם בתיבה אטומה , אבל מדוע לא לנצל את הרמקול עד הסוף ? נתוני T\S מביאים לך בדיוק את המידע הזה והם קיימים בשביל להבין באיזה תיבה הרמקול ישמע הכי טוב.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

תסלח לי, אבל מי שמקשקש כאן בלי הפסקה וחושב שהוא יודע יותר מכולם זה אתה.

תפסיק כבר עם המאמרים מבית היוצר של "חברת הרמקולים הטובה בעולם" וצא כבר מהקבעון שאתה תקוע בו עם כל התיאוריות שמלמדים אותך. אמרתי לך את זה כבר כמה וכמה פעמים, יש תיאורייה ויש מציאות, והמציאות היא שרדיאטור פאסיבי או תיבות PORTED אינם מומלצים לשימוש ברכב מהסיבה הפשוטה שמי שמחפש דיוק לא יקבל אותו בתנאים של רכב. בבית הסיפור שונה לגמריי, אבל ברכב התנאים לא מיטיבים עם תיבות מהסוג הזה ומי שמחפש דיוק יקבל אותו רק באמצעות תיבה אטומה. סוף פסוק.

תיבה פתוחה תגרום לניצול טוב יותר של הרמקול ושל העוצמה, אבל במבחן השמיעה ביצועי תיבה כזאת נופלת מתיבה אטומה ועד היום לא שמעתי סאב אחד בתיבת PORT שהיה מדוייק. אתה מוזמן לחלוק עלי, אבל הנסיון שלי מוכיח אחרת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מספיק לריב,

יש צדק בדברים של טל (דיפורס) - צדק רב.

יש צדק בדברים של איתמר - צדק רב.

תשימו לב לשני הקישורים הבאים:

https://www.madisound.com/store/product_info.php?cPath=45_338_340&products_id=686

https://www.madisound.com/store/product_info.php?cPath=45_338_340&products_id=8637

בסאב של הXLS מדיסאונד מציינים:

Works well with 830481 passive in 20 liters

אבל הם לא מציינים שום דבר לגבי רכב...

בסאב של הXXLS הם מציינים את הדברים הבאים:

Sealed Box Alignment:

Home: You can use this woofer in a sealed and stuffed box of about 0.6 cubic feet for an in home F3 of 55Hz. If used with a plate amp that has a boost, it would go even lower.

Car: If the same sealed box is used in a vehicle, assuming 6dB of cabin gain, your F3 would be about 35Hz.

Vented Box Alignment:

Home: You can use a 1.25 cubic foot box with a 3" diameter vent by 12" long for an F3 of 35Hz. If using a plate amp with a built in boost, it should go to the upper 20's.

Car: Sealed boxes are usually recommended for autosound applications as vented boxes can seem boomy.

Passive Radiator Alignment:

Home: When used with the Peerless 831481 10" passive radiator in a 1.1 cubic foot box, your F3 will be about 35Hz.

Car: In a car response, the bass is boosted on the low end and the F3 extends to 20Hz. I'm not sure how passive radiator systems would sound in a car.

תשימו לב שהם רושמים לגבי רדיאטור פסיבי נותן אפקט חזק מאוד של בוסט בתחום ה20 הרץ והם ממש לא בטוחים איך זה ישמע ברכב - סביר להניח שפשוט זוועה.

אני רואה באתר של מדיסאונד כרפרנטים מעולים לרכישת רכיבים וההמלצות שלהם פוגעות יפה מאוד בנקודות.

אני רכשתי מהם סאב של אאורה 10 אינטש מסדרה חמש

ההמלצות של מדיסאונד לסאב לתיבה אטומה היו 0.5CF משמעו כמעט 15 ליטר

ואתם יודעים מה קרה כשהשתמשתי בתיבה הזו - טל פגע מאוד קרוב בתיאור שלו שהסאב וופר כמעט נהפך למיד.

היה באס מורגש, אבל הוא היה חנוק, לא ירד מספיק נמוך ואם סיפקתי לו קצת יותר הוא כבר עיוות.

במעבר לתיבת פורטד 45 ליטר עם פורט (גליל של פרינגלס) 7 ס"מ קוטר על 23 ס"מ אורך הסאב מדוייק להפליא, טונאלי להפליא וחזק להפליא ביחס לסאב 10 אינטש עדין.

כאשר סאב מתוכנן לעבוד בתיבת פורטד ומדובר בסאב מדוייק וטונאלי - זה גם אמור להשאר ככה.

ההבדל היחידי הוא שאאורה לא ממליצים על הסאב הזה בתיבה אטומה אלא רק מדיסאונד.

אם פירלס בעצמם ממליצים על הסאב גם בתיבת פורטד וגם בתיבת SEALED כנראה שהוא אמור להשמע טוב בשניהם.

מן הסתם לתיבה פורטד יהיה יתרון בעוצמה - אם הסאב מתוכנן לעבוד בתיבת פורטד - הדיוק שלו לא אמור להפגע, ההבדלים יהיו זניחים אבל זה תלוי בסאב.

אני מאוד אוהב תיבות אטומות במקור אבל אם הזמן למדתי שלתיבת פורטד יש המון יתרונות במידה והסאב שמושם בה מתוכנן לעבוד בה - הצרה היחידה עם סאבוופרים טובים ותיבות פורטד היא שלרוב הנפחים הם פשוט מגוחכים.

האאורה 10 אינטש הקטן הזה זקוק ל45 ליטר!!! זה נפח לתיבת פורטד שלא תבייש סאב 12 אינטש עממי.

הסיז שיש לי בחתימה - בשביל לעבוד פורטד הוא זקוק לתיבה בנפח של 64 ליטר!!! - זה מגוחך.

אאורה סאונד NS12 וסדרות הNRT בשביל לעבוד בתיבה פורטד זקוקים ל3.5CF - מדובר בתיבה של 100 ליטר... :shock:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היה לי את הסאב בגרסאת ה12 אינטש.

השאלה מה אתה שומע בעיקר

אם משהו הדוק ומגיב מהר אז תיבה אטומה ועם הגברה נכונה אתה מקבל דרייבר שיכול לשחזר צלילים מאוד מהירים של באס (כמו דאבל קיק מהיר או אלקטרוני), שזה הדבר שהכי נהנתי ממנו בסאב הזה.

עריכה

גם אצלי הסאב היה מורכב עם סט קדמי של פוקל, עובד מעולה ביחד, למרות שבסאב הזה הייתי הולך על הגרסה של 12 אינטש או 2 10

פורסם

או קיי.. הקשו עליי כאן עכשיו.

שימו לב שמדובר הגרסה שמותאמת לרכב ולא לגרסה הביתית של XLS

יש למישהו ניסיון עם הדגם והגודל הנ"ל?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

איתמר, אני לא יודע למה אתה כל כך נעול על תיבות אטומות, אבל מכולם ציפיתי שאתה דווקא תדע שתיבות פתוחות טובות יותר מאטומות, זה ידוע שיש דרייברים שבתיבות אטומות פשוט מגיעים לשיא המהלך שלהם מהר מאוד, ואז מעוותים ואז כבר אי אפשר להגיד עליהם שהם מדויקים, גם ללא עיוותים תיבות אטומות לא תמיד עדיפות.

אני אישית חובב תיבות פורט, אז דעתי לא אובייקטיבית, אבל עדיין יש לנו את המדע (דיפורס) שיוכיח את זה. :-D

Volvo S40 T4 MT

פורסם

רוב הרמקולים מתנהגים טוב יותר בתיפות עם פורט, אין על כך ויכוח.

במבחן השמיעה, תיבות עם פורט מוציאות באס "מרוח" יותר, וזה בשילוב האקוסטיקה של הרכב לא עושה טוב לדיוק.

אז נכון שהרמקול עובד טוב יותר כי יש לו תנאים טובים יותר, אבל הוא נשמע הרבה פחות מדוייק.

מי שמחפש עוצמה ונפח ימצא אותם עם תיבה פתוחה, מי שמחפש באס מדוייק לא יקבל אותו.

לגבי מהלך מקסימלי, מה הקשר? אם כבר, לסאב בתיבה אטומה קשה יותר לזוז בשל הוואקום ותנועת האוויר המוגבלת בתוך התיבה. מצד שני, זה בדיוק הפאקטור שגורם לו להיות יותר מדוייק.

איתמר.

פורסם

תיבות פתוחות דורשות התעסקות מאסיבית עם EQ ביחס לתיבות אטומות , פשוט בונים תיבה אטומה והיא תשמע סביר ביחס לתיבה פתוחה שתישמע כנראה זוועה ללא שום כיוונים.

הבעיה בתיבות פתוחות היא התדר שהתיבה מכוונת אליה , אנשים לא מבינים שבתדר הזה יהיה ספייק של דיליי ( חוסר דיוק ) מטורף כי ככה עובדת תיבה פתוחה , כמו כן הווליום שהיא מוציאה הוא לא ליאנרי בתחום התדרים בניגוד ליבות אטומות שהן מאוד ליאנריות וקל לכוון אותם ברכב ... אנשים פשוט לא יודעים מה זה ולא יודעים שזה קיים , ברכב זה הופך לעוד יותר מודגש , החוסר דיוק הוא רק בתדר הכיוון והתדרים המאוד קרובים אליו , התיבה תהיה מדוייקת בדיוק כמו תיבה אטומה בתדרים רחוקים מתדר הכיוון ( שלא לדבר על נצילה יותר , עם הרבה יותר HEADROOM לתווים היותר חזקים בשיר , מה שתיבה אטומה לא מסוגלת לעשות ).

חוסר ההתעסקות הזה גורם לאנשים לאהוב תיבות אטומות , זה פשוט לבנות להתקין וגמרנו - התוצאה תהיה סבירה.

בגלל זה גם , חברות מאוד אוהבות להמליץ על תיבות אטומות , כי אם בן אדם בונה תיבה פתוחה לא נכון ואז אומר שהיא לא מדוייקת הוא יאשים את הסאב ולא את התיבה , כי הוא פשוט לא מבין.

פשוט יש לשאוף לכוון את התיבה לתדר הכי נמוך שאפשר , ואז לחתוך את התדרים הסופר נמוכים עם subsonic filter , ככה נהנים מכל העולמות , ומה שנותר פשוט לשחק עם EQ בשביל שהסאב ישתלב טוב עם המערכת ( וזה קשה יותר כי תיבות פתוחות לא ליאנריות כמו תיבות אטומות ), יתקבל בדיוק אותו דיוק כמו תיבה אטומה .

DD מאמינים בזה , AE מאמינים בזה ורבים אחרים , למעשה לא זכור לי בשום מקום שהוזכר שעדיף תיבה סגורה.

ברכב זה פשוט קשה יותר ליישום נכון ו 98% מהאנשים עושים את זה לא נכון , כי יש מעבר לסתם לבנות על פי המפרט של היצרן.

פשוט ... תקרא את הלינק שהבאתי.

יצרנים רבים אוהבים להוציא " גרסאות לרכב " עם נתונים שמתאימים לתיבות אטומות אבל זה סוג של סירוס ... למה הם עושים את זה ? כי הם רוצים למכור יותר , ותיבות אטומות קל לבנות קל לכוון וקל ליישם , Plug & play .

:)

זה מצחיק שרשמת " מרוחות " יותר עם גרשיים , ככה בדיוק רשם כותב המאמר של AE , עם גרשיים את המילה " BOOMY " כי זאת סטיגמה נפוצה מאוד שנובעת מחוסר ידע .

זה גם לא הגיוני בעליל , 95% מהרמקולים בעולם נמצאים בתיבות פתוחות , כולם לא מדוייקים ? רוב המוניטורים בעולם בתיבות פתוחות , גם הסופר יקרים והמדוייקים להחריד , שאיתם עושים את הביקורת איכות האחרונה של המוצר לפני שהוא יוצא לשוק , וגם בשלבי המיקס , הם משתמשים ברמקולים לא מדוייקים ? כמובן יש להם אקוסטיקה מושלמת ... אבל אקוסטיקה זה בעצם סוג של EQ.

בעצם אני מתקשה לחשוב על רמקולים בתיבות אטומות חוץ מה NS10M המהולל , שנשמע זוועה אבל אם תגרום למשהו להישמע טוב עליו הוא ישמע טוב על כל מערכת .

ברכב החוקים קיימים הם לא משתנים , הרכב מגביר באס ? תנמיך אותו בחזרה.

בגלל שאתה לא מתכוון לקרוא את מה שנתתי לך בכל מקרא ואתה מעדיף להישאר בדעה שלך ( אני במיוחד אוהב את מיתוס התיבה אטומה מדוייקת יותר כי האויר הדחוס בפנים זה כמו קפיץ :) ) אביא לך כמה ציטוטים :

"The sealed will give the closest approximation to flat for a box just put into the vehicle. This approach is easier than EQ'ing the system and less costly. However, the properly EQ'd vented/PR system will overall have the ability to play the cleanest and have the most headroom for dynamic transients down low."

הוא מדבר על הסאב בתוך הרכב , לא בבית.

"Of course you may now be thinking "ported boxes don't sound good though, they're boomy." That leads me to the second part of accurate reproduction and that is flat response. When wanting to get flat response, it is important to realize that it is the whole system that has to be looked at and not just the drivers alone. The woofer is part of the system but without taking into account the vehicle transfer function and the enclosure, the woofers response doesn't mean much. This happens in a home theater room, recording studio, night club, etc. As a result there are two things you can do if you want flat response."

כמובן שיש גם גראפים , מדידות וכדומה ... כי אדם ששואף להיות מקצועי לא יסכם הכל ויגיד " שמעתי ככה וזה נשמע סבבה ! "

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

איתמר, אני מצטער שאני צריך לעשות את זה, אבל...

http://www.aespeakers.com/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=2440

ד"א זה מאמר שדיפורס הביא לנו, קראתי אותו בעיון רב והאמת?

זה הוכיח לי את מה שרציתי שזה יוכיח.

תתרכז בפסקה הרביעית והחמישית, שם נמצאת התשובה.

ד"א אני חייב לציין שזה נראה כמו דיון פורה מאחר ואנחנו מדברים ומתנהגים טוב,

ממש כמו סאבים בתיבות פתוחות :)

Volvo S40 T4 MT

• תוכן חדש...