Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים של חבר טוב ראו את הסוויפט בסוכנות בת"א, והיו מרוצים מהרכב.

הם מחזיקים כרגע סריון 2007 שנרכשה מאחת מחברות הליסינג הגדולות,

ולמרות שהם מרוצים מאוד ממנו רצו להחליף.

החבר שהוא והוריו לא הכי מבינים בכל המונחים וההליכים של רכישת רכב,

טרייד אין וכד', ביקש את עזרתי.

פנינו טלפונית לסוכנות, אמרנו שזה בקשר לסוויפט, שכבר ראו, ובעקרון רוצים לרכוש אותה, ושאלנו אם הם גם יבצעו טרייד אין

לרכב שלהם. אמרו "בטח, יש לנו מח' טרייד אין, אבל צריך להגיע עם הרכב, ולקבל הערכת מחיר.

כיוון שאני קצת מכיר את העולם הזה, ולא בא לי לבזבז זמן בנסיעות, שיחות וכד',

ביקשתי לקבל הערכה ראשונית ולא מחייבת לגבי המחיר בו הם יבצעו את הטרייד אין.

"אין בעיה, יחזרו אליך ממח' טרייד אין ויתנו לך מושג לגבי העסקה, כמובן שהמחיר לא מחייב אותם

עד שלא רואים בפועל...".

ובאמת אחרי כמה שעות חזרו אליי, ואז הבחור מתחיל... רכב ליסינג: 18% הורדה. בסדר, רשום

במחירון. רק שתי כריות אוויר, זה עוד 2000 שקל, ניחא.

100K ק"מ, זה עוד 7.5%(למרות שאם מסתכלים במחירון, יש הבהרה שרכב ליסינג מחלקים את הק"מ

ב 1.5 ואז מציבים חזרה בטבלת הק"מ, ולכן זה לא אמור להוריד).

ואז אחרי כל זה הוא מוסיף: ואנחנו, בגלל שאנחנו טרייד אין, אנחנו מורידים עוד 12%.

תגידו, אתם רוצים למכור רכבים חדשים ולעשות טרייד אין, או מה?!

לתת על רכב שמתחיל במחירון ב 70K שקל, 45K שקל?

מילא אם זה מגרש/סוחר שקונים רכבים ללא טרייד אין, אבל הרי הרווח שלכם הוא במכירת הרכב החדש לא?

אז אתם רוצים גם "לשחוט" על הרכב הישן? אין לכם בושה? כנראה שלא...

וסתם לסיום, שאני הצבתי את הנתונים באתר של לוי יצחק, הגעתי אחרי כל ההפחתות(לא כולל 12% שהם

רוצים להפחית בנוסף, "כי הם טרייד אין").

ואני שואל, אנשים באמת קונים במקומות כאלה רכבים?!

פורסם

בטח שיש קונים.

אנשים, שלא רוצים להתעסק בתהליך המכירה\ לא מצליחים למכור לבדם באים ועושים טרייד אין.

טרייד אין רוצה להרוויח, ללא שום קשר עם סוכן המכירות באולם התצוגה. 12% הורדה מקובלת בעיסקת טרייד אין.

וחוץ מזה - רכב עם עבר של ליסינג, 100 אלף ק"מ למודל 2007, שמציף את השוק, יימכר מתחת למחירון. טריד אין רוצה להיות בטוח שירוויח על הרכב הזה, לכן זאת ההצעה.

זכותם\ זכותכם למכור את הרכב לבד, ואני סבור שתקבלו עליו יותר מההצעה הזאת.

אבל זאת התעסקות, זמן, אולי עצבים, פרק זמן מסויים ללא הרכב (או עם שני הרכבים).

בקיצור, טרייד אין זה נח, אבל לרוב לא משתלם (אלא אם יש לך רכב מבוקש, בעל נתונים טובים, ואתה נופל על מבצע בטרייד אין).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני עומד למכור קורולה 1998 מחיר המחירון שלה (יד 2) הוא 29500 ש"ח ולוי יצחק (באוגוסט) 28500 ש"ח, ולמעשה יותר כיון שהיא יד שניה מפרטי עם קילומטראז' יחסית נמוך והיסטוריית טיפולים מסודרת. ההצעה הראשונית מהטרייד אין של טויוטה היתה 19,000 ש"ח. למזלי יש לי אפשרות למימון ביניים כך שאוכל למכור את המכונית לאחר שאקבל את המכונית החדשה, אפילו אם אמכור מתחת למחירון קשה לי להאמין שאגיע לסדר גודל של הפסד של שליש מערך הרכב. הצד השני של המטבע הוא שאני שונא את ההתעסקות במכירה, ובמיוחד במו"מ עם הרוכש הפוטנציאלי ובחוסר הבטחון בהעברת הכספים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תסתכל על זה מהצד השני - כשתרצה לרכוש מטרייד אין דיהטסו סיריון שנת 2007 מליסינג עם 100 אלף קילומטר - האם לא תדרוש הפחתת אחוזים על בעלות ליסינג, על קילומטרז' ועל האיבזור הנמוך ?

בטח שתדרוש, ועוד איך.

בנוסף, תרצה לקבל אחריות לשנה ותיקון הליקויים אם יתגלו בבדיקה.

אז מה ישאר בידי הטרייד אין, אם הם ישלמו על הרכב מחיר מחירון מלא ?

ברוב המקרים מחלקת טרייד אין היא יחידת רווח עצמאית, והיא צריכה להרוויח במכל עסקה, ללא קשר לרווח של היבואן ממכירת רכב חדש.

פורסם

אני מסכים איתכם בקשר לעובדה שטרייד אין זה נוח וקל, וחוסך הרבה טרחה,

אבל חולק עליכם בעניין המחירים והקונספט הכללי.

שאתה בא ליבואן רכב, ואתה קונה רכב חדש, הטרייד אין בא לתת לך מענה

ושירות למכירת הרכב הקיים.

זה אמור להיות חלק מכל החבילה, ואמור להיות משהו שבא לסייע ללקוח, ולא

"לדפוק" אותו.

אותי בתור לקוח לא מעניין איך היבואן מחלק את הרווחים שלו, אלא רואה את החבילה

הכללית. אני קונה רכב חדש, וחלק מהשירות זה טרייד אין.

ולגבי ההפחתות, אני מסכים שהם לא חייבים לרכוש אותו ב 55K(שכחתי להקליד את זה בהודעה המקורית

שלי), שזה מחיר מחירון משוקלל, אבל להוריד כ 20% נוספים, זה כבר לצחוק לקונה בפנים.

כבר עדיף שהיו נותנים תשובה שלרכבים כאלה הם לא עושים טרייד אין, זה יותר מכובד,

ולא מבזה את הלקוח.

פורסם

גם אני קיבלתי בזמנו הצעה לטרייד אין מסוזוקי ואמרתי להם בפנים מה אני חושב על ההצעה שלהם.

הם מפרשים את מחירון יצחק לוי איך שבא להם: מפחיתים על כל סעיף אפשרי , אבל מתעלמים מסעיפים שמעלים את המחירון.

כשנתתי להם להבין שאני מכיר את כל הדקויות במחירון, הם פתאום נסוגו: "לא כדאי לך לעשות אצלנו טרייד אין" .

אי אפשר לקרוא לזה אחרת אלא נסיון הונאה של אנשים תמימים .

פורסם

אני מת על אנשים כמוכם.

אתם שוכחים שכשאתם באים למחלקת טרייד אין אתם לא "מוכרים" את האוטו למישהו שלא מבין. אתה רוצה לסבן אנשים בסיפורים "הרכב ליסינג אבל נהג אחד היה כל התקופה אני מכיר אותו" זה תספרו כשאתם מוכרים בשוק הפרטי כמו גם תוספות על ק"מ ויד, זה הוספה בשוק הפרטי בלבד.

כשאתה רוכש רכב מליסינג/השכרה אתה לא רוכש אותו במחירון, אז למה אתה מצפה לקבל עליו מחירון כשאתה בא למכור?

דבר אחד הם באמת עשו לא בסדר, שלא חילקו את הק"מ ב1.5

Confidence In Motion

פורסם
תוספות על ק"מ ויד, זה הוספה בשוק הפרטי בלבד.

זה לא נכון, ורכב עם יד וקילומטרז' נמוכים שווה יותר גם במכירה לטרייד אין, כי הוא ימכר ללקוח הסופי במחיר גבוה יותר.

אחרי כל ההפחתות או התוספות הם מורידים עוד 12%, שזה הרווח שלהם.

פורסם
אני מת על אנשים כמוכם.

גם אני מת על אנשים כמוך, אבל לא נכנס לזה...

עניינית, אתה קונה רכב מליסינג אחרי הפחתה של 15-20 אחוז ממחיר מחירון מלא.

אם תקרא טוב, תראה שאחרי הפחתות בגין ליסינג, ק"מ, וכל מה שצריך, אתה מגיע ל 55K ש"ח.

(מחיר מחירון מלא הוא 70K ש"ח)

ואם הטרייד אין מציע לך 45K ש"ח, אז עדיף שלא יציע בכלל.

פורסם

45 אלף שקל זה אכן קצת נמוך, יתכן שאם היית מגיע אם הרכב, היית יכול לסגור באיזור 48 אלף.

ושוב, כמה כסף לדעתך צריך להשאר בידי הטרייד אין ?

הרי הלקוח שיבוא לקנות את הרכב גם כן ירצה לקבל הנחה מ 55 אלף.

פורסם

ניסו לשחוט אותך. זה הכל.

גם ככה הם שוחטים בטירוף על רכב חדש - אני רק חושב על איך קנינו לאחרונה פיאט גרנדה פונטו 2010 במחיר של 79 אלף ש"ח, כשבמקביל נכנסה מישהי שביצעה כבר עסקה ושמה את הרכב שלה (בראבה 98 עם 60 אלף ק"מ) בטרייד אין.

היא שילמה 88 אלף ש"ח על הגרנדה פונטו שלה, ונפרדה מהרכב. אנחנו שילמנו 9 אלף פחות ולא נפרדנו משום רכב.

ככה בשמחה ובששון עשו על הגברת פעמיים רווח - גם 9 אלף ש"ח לקח היבואן וגם הרוויח על הרכב, שאותו מכר מעל המחירון.

מסקנה - תמכור פרטי, תקנה פרטי. או שתשלם על זה בשחיטה כשרה.

פורסם

קודם כל, כמו שכתבתי, אותי לא מעניין איך היבואן מחלק את הרווח שלו,

אותי מעניינת החבילה.

אני לא יודע אם הם ימכרו אותו בפחות מ 55K, שזה מחיר אחרי כל הפחתה אפשרית.

היבואן מרוויח על הרכב החדש, וחלק מזה בפעמים רבות "מסבסד" את העלויות כתוצאה

מהטרייד אין.

נכון שלא באתי לקנות כאן ב.מ.וו. 530, אבל עדיין זה נראה לי לא רציני לנקוט בעמדה כזו.

בקיצור, כרגע הם לא קונים את הרכב, אלא קודם הם ימכרו את שלהם, שאני מניח שזה יהיה

בקצת יותר מ 45K(ואני בטוח שאם הייתי מגיע עם הרכב, היו מוצאים עוד סיבות לנסות להוריד עוד

איזה כמה אלפי שקלים), או שהם יחפשו רכב אחר, עם יבואן שנותן מחיר קצת יותר הגיוני.

פורסם

כנראה שהם לא ממש לחוצים למכור רכבים חדשים עד כדי וויתור על הרווח בטרייד אין.

ועוד פעם - אל תחשוב על החבילה כולה, טרייד אין זה לא חלק מהחבילה, אלא עסק נפרד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא ניראה אומרים לא תודה. אתה כועס על סוחר שרוצה להרוויח?. אתה רשאי ללכת לבדוק אצל סוחרים אחרים. אל תכנס לכיס הסוחר, מסביב למכירה יש לו הרבה הוצאות כגון: פרסום, משכורות, ביטוחים, ארנונה, רואה חשבון, עו"ד, ריבית, נפילות, עמלות - נעצור כאן.

לפרטיים, סך הכל מאוד לא קל למכור רכב, בעיקר אם הוא לא מבוקש או בעייתי, איכן שהוא. אני אומר לך את זה מניסיון קרוב. על פני השנים המצב מחמיר. לא אחת אתה מוצא את עצמך מצטער שלא ביצעת את עיסקת הטרייד אין, למרות ההפרש הגדול.

עם "הגיבוי" הגובל בשחיתות, שהמדינה נותנת לשוק הליסינג ולסוחרים, ע"י חקיקות מוזרות (כמו למשל למכור מכוניות "משומשות" לעירק). שוק הרכב הפרטי ילך ויעלם.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

מכירת רכב היא עניין של מזל, לפני 9 שנים מכרתי שני כלי רכב בהפרש זמן קטן בשיטת המודעה בחלון, שתי המכוניות היו בנות 7 עם כ-92000 ק"מ והילוכים ידניים. לקח לי למעלה מחודשיים להפטר מאימפרזה בת 7, לעומת זאת אקסנט נמכרה תוך יום אחד, ולפני 4 שנים מכרתי באלנו באותה שיטה תוך שעתיים כאשר שני קונים רבו על הרכב. אני מאמין שאם הרכב שלך לא בעייתי במיוחד תוכל למכור אותו עצמאית, ואפילו אם תרד מתחת למחירון עדיין תקבל יותר מאשר מהטרייד אין.

היתרון הגדול של הטרייד אין הוא שאין בעיה של גישור, אתה מוסר את הרכב הישן בעת קבלת הרכב החדש, מחד אין בעיה של מכירה מוקדמת כדי לממן את הרכב החדש והשארות שבועיים ללא רכב, או הבעיה ההפוכה - החזקת שני כלי רכב במקביל כאשר אתה זקוק רק לאחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...