Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בריכוז גבוה מידי של נוזל קירור (70%) המנוע עלול להתחמם, אבל זה תלוי באקלים, אולי באלסקה משתמשים עם 70% נוזל קירור.

בארצינו מספיק 30-40 אחוז ודי, מעבר לזה רק יגרע יותר ויותר.

ריכוז גבוה יגרום לכנפי משאבת המים להישבר עקב התנגדות גדולה של הנוזל, או לפחות לקצר את חיי המשאבה.

אבל כל מקרה לגופו, תלוי באקלים, תלוי בסוג הרכב ובעוד כמה משתנים.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל בסופו של יום עבודה 8) המים כן יעברו דרך מעברי מים צרים ויחד עימם גם בועות אוויר ולכן לפי דעתי ניקוז האוויר יתבצע בסופו של דבר אם זה בצורה איטית או מהירה.

איזה כייף לי :)

פורסם

למשאבת מים לא יקרה כלום מפני שהיא עובדת על עקרון הסחרור. ניקוז אויר עם ריכוז גבוה לא יצליח כל פעם ועד שלא נתקלתי בזה אישית כמה פעמים, גם אני לא האמנתי.

פורסם
אבל בסופו של יום עבודה 8) המים כן יעברו דרך מעברי מים צרים ויחד עימם גם בועות אוויר ולכן לפי דעתי ניקוז האוויר יתבצע בסופו של דבר אם זה בצורה איטית או מהירה.

בסופו של יום המנוע מתחיל להתקרר והניקוז אוויר לא יתבצע, למשל יש רכבים שיש להם פקק לרדיאטור עם מיכל עודפים, ולא יעבור נוזל קירור למיכל העודפים(ששם מתבצע ניקוז האוויר) מבלי שיהיה לחץ מסויים במערכת, ואם אין את הלחץ כתוצאה מהחום אז הניקוז אוויר שוב יכשל, והאוויר שוב יחזור למנוע.

דניאל מדוע לדעתך לא יקרה כלום למשאבת המים, אל תשכח שלוקח לנוזל זמן עד שהוא מסתחרר מהר זה לא שהוא מאיץ במיידי, אם למשל הסל"ד מנוע יעלה בצורה חדה יקח זמן עד שהנוזל יסתחרר במערכת, ובזמן הזה המשאבת מים מתאמצץ והיא מסתובב מהר יותר ממהירות הסחרור ונוצר עליה לחץ.

פורסם

מפני שמשאבות מים לא פועלות תחת לחץ, כמו משאבות שמן למשל ולכן צמיגות הנוזל פחות משנה לאופן עבודתם, מה גם שאם באמת יש עומס עליהם הוא מועבר לחגורת הנעה ע"י ציר מאוד קצר.

משאבות רגישות לנוזל מטונף, קורזיוי, חומצי או חסר תוסף המונע קוויטציה.

פורסם

וואו, באמת קיבלתי תשובות טובות ומפורטות מאוד! תודה רבה לכם 8), ובמיוחד למרק10 שהפך את זה לעניין מדעי. אני אגש השבוע למוסך ואנקז מעט נוזל כדי להחליפו במים (אני משתמש במים מסוננים היטב ממערכת של פילטרים ביתית, מים שאין בהם כמעט אבנית, ולא במים מזוקקים מהסיבה שמרק הסביר, הולכה...).

הנוזל במיכל העיבוי אכן שמנוני למדי וצמיגי ויש טיפות כאלה על המכסה של מיכל העיבוי שמרגישות שמנוניות למגע!

שתבינו בתחילה הנוזל היה בריכוז מטורף של מעל 85% (שוב עקב טעות מוסך), אני החלפתי 1.5 ליטר במים (במערכת יש 6.5 ליטר, ואני ממש גרוע במתימטיקה אבל אני מניח שזה הוריד את הריכוז לכ65%).

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
וואו, באמת קיבלתי תשובות טובות ומפורטות מאוד! תודה רבה לכם 8), ובמיוחד למרק10 שהפך את זה לעניין מדעי. אני אגש השבוע למוסך ואנקז מעט נוזל כדי להחליפו במים (אני משתמש במים מסוננים היטב ממערכת של פילטרים ביתית, מים שאין בהם כמעט אבנית, ולא במים מזוקקים מהסיבה שמרק הסביר, הולכה...).

הנוזל במיכל העיבוי אכן שמנוני למדי וצמיגי ויש טיפות כאלה על המכסה של מיכל העיבוי שמרגישות שמנוניות למגע!

שתבינו בתחילה הנוזל היה בריכוז מטורף של מעל 85% (שוב עקב טעות מוסך), אני החלפתי 1.5 ליטר במים (במערכת יש 6.5 ליטר, ואני ממש גרוע במתימטיקה אבל אני מניח שזה הוריד את הריכוז לכ65%).

גם אחרי דילול נכון של נוזל הקירור עדיין נוזל הקירור ישאר מעט שמנוני בדומה לנוזל קירור מסוג G11/G10 מכיוון שזה חלק מתכונותיו לכן הסר דאגה מליבך 8)

פורסם

הפראפלו שאני מכיר תמיד היה שמנוני יותר מרוב נוזלי הקירור הקיימים.

תמיד אפשר לנסות את המערכת עם מים רגילים ולבדוק האם התופעות נעלמות ואז לחזור או לדלל את המים בתרכיז של נוזל קירור לפי ריכוז מומלץ של עד 50%.

פורסם
בסופו של יום המנוע מתחיל להתקרר והניקוז אוויר לא יתבצע,.

תשובתך לא ברורה לי דיו.

לכול ייצרן רכב יש הנחיות ברורות כיצד לבצע את תהליך ניקוז האוויר ממערכת הקירור, בהנחיות בדרך כלל כתוב במפורש שיש לחזור על תהליך הניקוז עד אשר כול ההאוויר התנקז מהמערכת לכן אינני מבין מה קשור עניין שהמנוע בסופו של יום מתקרר.

מנוע התקרר ? קיים אוויר במערכת ? בצע שוב פעם את התהליך...

פורסם

שי התרמודינמיקה ברורה. נושא קיבול החום הסגולי הגבוה של מים גם הוא מוכר. מעבר לקיבול חום סגולי יש גם את המוליכות התרמית, שבמים היא גבוהה יותר. למרות זאת זכור לי דיון, בו מהנס מכונות (מכובד לכל הדעות) אמר שנתונים אלו עדיין לא מספיקים כדי לקבוע שמים "מקררים טוב יותר" בשורה התחתונה.

אני עדיין חושב שהבדלי הריכוז שהוא ציין (אם הוא צדק בהם) לא יגרמו להתחממות, לפחות לא ברכב רגיל (אולי ברכב מרוץ). יכול להיות שהנוזל יותר מרוכז ממה הוא חושב או שיחס המהילה נמוך יותר.

פורסם

אביב,

גם אני בדעה שטמפ' נוזל הקירור לא תשתנה במידה כזו שתהווה סכנה מידית וברורה בגלל דילול לא נכון של נוזל הקירור, אפילו בחריגה של 80-90 אחוז נוזל קירור והשאר מים מהסיבה שטמפ' הרתיחה של נוזל קירור ללא דילול במים הינה כ-110 ומעלות צלזיוס.

מערכת הקירור ברכב מתוכננת עם מספיק מירווח ביטחון בכדי להמשיך לתפקד גם בתנאים לא אופטימלים.

כול הנכתב נכון בהנחה שמערכת הקירור תקינה ולא איבדה את מיכולת הקירור עקב בלאי של המשאבה או רדיאטור סתום חלקית.

לפי דעתי וגם מניסיון ברכבים שהיו ברשותיי בעבר גולף דור 1 וגם דור 2 שבמערכת הקירור זרם נוזל קירור בלבד ללא דילול במים מסוג G10 בצבע ירוק מערכת הקירור תפקידה היטב והטמפ' של נוזל הקירור נשארה קבועה על 90 מעלות צלזיוס.

ידוע לי שהסעת החום או פינוי חום של נוזל קירור בלבד הינה נמוכה לעומת שימוש בנוזל קירור מדולל ביחס נכון, ייתכן שנגרם נזק לטווח ארוך עקב שימוש בנוזל לא מדולל עקב הצמיגות הגבוהה יחסית לנוזל מדולל.

הערה

באותה תקופה שהיו ברשותי הרכבים שכתבתי קודם לכן לא היה בידי מספיק ידע ומידע בכדי להחליט בעצמי מה טוב לרכב אלא המוסכניקים של פליקס בזמנו ייעצו לי להשתמש ב-G10 ללא דילול (היו זמנים שמה שמוסכניק המליץ לי הייתי אומר אמן).

לסיכום

כול הנכתב למעלה אינו בגדר המלצה אלא לשם דיון בלבד.

פורסם

מה זה עוזר לנו "לשם דיון" כי דילול חסר של נוזל קירור גורם לבעיות וזה שבגולף שלך לשעבר או או רכב אחר של VAG עם הנוזל של נקודת ה G+, שאתה "דוחף" לכל לדיון, לא ממש עוזר.

הסברתי מה לעשות. להחליף למי ברז רגילים ולבחון את התנהגות המערכת, כל השאר דיבורים.

• תוכן חדש...