Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כ- 5 חודשים החלפתי מנוע (מיבוא) לרכב שלי (סוזוקי בלנו 99).

עד היום בבוקר הכל היה מצויין, הרכב נסע כמו חדש, אבל היום בבוקר כשנסעתי בכביש מהיר בעליות לירושלים הרגשתי פיצוץ מלמטה (לא נשמע קול של פיצוץ, רק הרגשתי אותו מלמטה) ובאותה שניה המנוע נכבה לי באמצע הנסיעה.

בגלל שהייתי באמצע כביש מהיר ניסיתי להניע את הרכב ולהגיע לשוליים, הרכב אכן הצליח להניע אך הוא מקרטע ומגמגם, זה מרגיש כאילו זרימת הדלק למנוע אינה סדירה, כלומר המנוע מקבל יותר או פחות כוח לסירוגין ובנוסף באופן כללי בלחיצה על הגז מורגשת ירידה משמעותית בתפוקת המנוע.

בנוסף שמתי לב שבהדלקת מזגן הסימפטומים מחמירים.

חשוב לציין שהרכב שמור, טיפולים בזמן, תוסף לדלק לפני יומיים, ומאז החלפת המנוע הרכב התנהג מצוין!

לפני שעה גררתי את הרכב למוסך שביצע את החלפת המנוע.

השאלות שלי הן :

1) מה עלולה להיות הבעיה?

2) האחריות על החלפת המנוע היא ל3 חודשים. במידה והבעיה קשורה להחלפת המנוע שבוצעה לפני 5 חודשים האם זה הגיוני שהטיפול יהיה על חשבוני או שעלי לדרוש מהמוסכניק לכלול את העניין באחריות (בכל זאת, רק חודשיים עברו מתום תקופת האחריות ומדובר על אחריות להחלפת מנוע)

3) כיצד אוכל לדעת האם התקלה ברכב אכן קשורה להחלפת המנוע?

אין לי ידע במכונאות וברור לי שהמוסכניק ינסה "להרגיע" אותי ויסביר לי שהתקלה לא קשורה להחלפת המנוע (גם אם היא אכן

קשורה למנוע עצמו או להרכבת המנוע).

תודה מראש לכל העונים, אני מקווה שיהיו תשובות מהירות כי הרכב ממש עכשיו מגיע למוסך.

דני.

פורסם

למרות שאף אחד לא ענה, אפרסם עדכון:

הרכב נבדק במוסך, לטענת המוסכניק הבעיה הייתה קצר בשני חוטים המתחברים לפלאגים.

120 ש"ח עבור שני החוטים.

180 ש"ח עבודה.

סה"כ נזק של 300 ש"ח.

פורסם
אתה צריך להחליף את כל 4 החוטים,

כדי ליישר קו.

מדובר בבלנו 99 בדומה למזדה לנטיס מ99 יש שני כוהלים שיושבים פיזית על שני פלגים ומהם יוצאים עוד שני חוטים לשני פלגים האחרים.

מדובר בשני חוטים קצרים.

לדעתי מחיר העבודה הוא גבוה מאוד עבור אבחון והחלפה של שני חוטי הצתה.

• תוכן חדש...