Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שרשורי בלגאן, אין מושג מאיפה להתחיל :)

לענות לפותח השרשור או לבוריס ושגיא ?

קודם כל, יש לבצע הבחנה והפרדה בין מגברי קלאס D לבין מגברי קלאס A\B.

מגבר קלאס D יציג בד"כ שיפור של בערך 50% לעומת מגבר קלאס A\B, ולכן ייבחר כמעט תמיד למערכות SPL.

מניסיון עם כמה מונובלוקים חזקים שהיו ברכבי, על מספר סאבים ומספר השוואות שרובן נעשו 1:1, אני יכול להגיד שההבדל בין קלאס D ל A\B הוא קטן מאוד מבחינת האיכות, אך קיים, והפער בהספק המתקבל בין שיטות ההגברה ניכר.

אני יכול להעיד על השוואות 1:1 שעשיתי שה A6 מציג שיפור (קל) בסאונד לעומת הסאנדאון 1500, אבל הסאנדאון מצליח להביא את האלמנט לעוצמה גבוהה יותר.

לגבי מערכות חשמל שמנצלות/לא מנצלות המגברים חזקים:

שמעתי ברכב שלי Poenix Gold Octane R 15:0.1 לעומת Sundown SAZ1500D, וההבדל בין 1000RMS מוצהרים ב- 2 אוהם לעומת 1500RMS מוצהרים ב- 1 אוהם הוא שמיע. ההשוואה נערכה על אותו סאב, האבוק, היה לי אותו גם בתצורת התנגדות סופית של 2 אוהם וגם בהתנגדות סופית של 1 אוהם. ההבדל מורגש ושמיע לטובת ה 1500D.

שמעתי את ה 1000D של סאנדאון לעומת ה- 1500D באותו רכב על אותם סאבים- שוב, ההבדל מורגש ושמיע לטובת החזק.

שמעתי את הסאנדאון 1500D אל מול הסלסטרה DA2K שמוצהר 2100 ב- 1 אוהם, וההבדל שמיע ומורגש, המגבר החזק יותר, נשמע חזק יותר, מרגיש ומרעיד יותר. באופן ניכר.

בשורה התחתונה, המגברים שמוצהרים חזק, בפועל חזקים יותר גם על מע' חשמל מקורית. המגבר מקלאס AB הציג שיפור קל באיכות הסאונד לעומת מגברי קלאס D.

מגברי קלאס ה D היו חזקים באופן ניכר ממגבר קלאס AB.

לגבי ה A3 או A6:

רבים טוענים שמדובר באותו מגבר, וש DLS רק שינו את הנתונים כדי שזה "ייראה" טוב.

לא חקרתי את הנושא לעומק ואשאיר את התחום למי שכן עשה זאת.

כל מה שכתבתי נאמר על סמך השוואות שאני וחברים ביצענו ברכבים דהיינו ניסיון מעשי, פרקטיקה, ולא על סמך נתונים או שמועות.

בכותבי דברים אלו, התייחסתי לתוצאה הסופית הברורה, שחור או לבן, ולא נכנסתי להבדלי סאונד מדוייקים כמו סאונד "חם" יותר או "משתלב יותר" או אחוזים כלו ואחרים, זה כבר פירוט בפני עצמו :)

כמו כן, בהתייחסי למע' החשמל, שוב, התייחסתי רק לתוצאה סופית, ולא בדקתי לטווח ארוך מה ההשפעה על מערכת החשמל.

ראוי לציין שהיה לי ברכב אלטרנטור מקורי 80A.

ישראל

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

לפי הצהרות יצרן הA3 יציב ב1 אוהם וזה כתוב בסוף הפסקה הראשונה בעמוד הבא:

http://dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_6

אני בדקתי יותר לעומק על הקשר בין A6 לA3 והממצאים הם שהמגברים חולקים אותו ספק ואותו מארז. חוץ מזה המגברים דיי שונים כי הA6 מגבר לטווח תדרים מאד קטן כי הוא בעצם מיועד רק לסאב וופרים.

אז מבחינת הגברה לסאב וופר ניתן להתייחס לA6 כגישור פנימי של A3.

תודה ישראל על ההבהרה לגבי הבדלי האיכות בין הקלאסים. אם כך כדאי לבחור בקלאס D.

פורסם

תיזהרו מלחבר מגבר ב1 אוהם בגישור! לא חבל על המגבר?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
לגבי ה A3 או A6:

רבים טוענים שמדובר באותו מגבר, וש DLS רק שינו את הנתונים כדי שזה "ייראה" טוב.

לא חקרתי את הנושא לעומק ואשאיר את התחום למי שכן עשה זאת.

אני בדקתי יותר לעומק על הקשר בין A6 לA3 והממצאים הם שהמגברים חולקים אותו ספק ואותו מארז. חוץ מזה המגברים דיי שונים כי הA6 מגבר לטווח תדרים מאד קטן כי הוא בעצם מיועד רק לסאב וופרים.

אז מבחינת הגברה לסאב וופר ניתן להתייחס לA6 כגישור פנימי של A3.

A3:

watermark.php?file=2301

A6:

watermark.php?file=2317

אפילו לא דומה :?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...