Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-25575-%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%9C%D7%AA%D7%94-%D7%9C-150.aspx

25575-4.jpg באיטליה ינהגו מהר יותר

בשורות טובות לקוראינו האיטלקים. הפרלמנט האיטלקי אישר השבוע את ההצעה להעלאת המהירות המותרת בכבישים המהירים של המדינה, ה"אוטוסטרדות". פירוש הדבר כי המהירות המרבית המותרת תעלה בחלק מהכבישים הללו מ-130 ל-150 קמ"ש. יצויין כי אכיפת המהירות באיטליה בכבישים מהירים היא מהמתירנות באירופה.

אישור ההצעה משקף את הדעה לפיה מהירות השיוט של מכוניות מודרניות, כולל מכוניות עממיות למדי, עלתה בשנים האחרונות באופן משמעותי. צמיגים טובים יותר, טכנולוגיות מתלים מתקדמות ומערכות סיוע לנהיגה כמו בקרת יציבות, משפרות באופן משמעותי את יכולת השליטה במכונית גם במהירות גבוהה.

בישראל עומדת המהירות המרבית המותרת על 110 קמ"ש, מהירות נמוכה ממרבית מדינות אירופה, המגבילות את הנהגים לנסיעה במהירות של עד 130 קמ"ש בכבישים מהירים. בישראל רק כביש אחד בו מותר לנסוע במהירות המרבית המותרת, כביש יצחק רבין (הידוע גם ככביש 6 או חוצה ישראל). ביתר הכבישים המהירים, מוגבלת המהירות ל-100 קמ"ש לכל היותר. המדינה היחידה בה מותרת נהיגה ללא הגבלת מהירות היא גרמניה, שם אין הגבלה במספר מצומצם של קטעי אוטובאן, הכביש המהיר של המדינה.

בנוסף להעלאת רף המהירות, הפרלמנט האיטלקי אישר גם הצעה לאיסור שתיית אלכוהול לנהגים עם ותק של פחות משלוש שנות רישיון, ולנהגים בני 18 עד 21. שתי קבוצות אלו, כמו גם נהגים מקצועיים (אוטובוסים, משאיות וכדומה), לא יורשו לשתות אלכוהול כלל לפני הנהיגה. בכנסת ישראל עלתה לאישור אשתקד הצעת חוק דומה של ח"כ חאמד עמאר, ועברה בינתיים חלק קטן מהליכי החקיקה הנדרשים בדרך להפיכתה לחוק.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

זה לא ישפיע על האיטלקים...

גם ככה הם לא נוסעים על פחות מ- 150 קמ"ש.

אתה לא מבין כמה זה מפחיד כשבמהירות של 180 קמ"ש רכב אדום מהבהב לך. וכשהוא עוקף אותך, אתה מרגיש שאתה נוסע על 10 קמ"ש והוא רק התחיל את הנסיעה. כן, ככה מרגישים כשפרארי עוקפת אותך. :shock3:

במקרה אחר, במהירות של 160 ק"ש, אלפא 159 נצמדה אלי. מה נצמדה? כשהסתכלתי במראה, חשבתי שיש לי מישהו נוסף ברכב. כשהוא עקף אותי, התברר שזו הייתה ניידת. אבל לא ממש היה אכפת לו מהמהירות שלי. הוא טס למקום אחר... :-)

בכל מקרה, אצלנו זה לא יעבוד משתי סיבות:

1. כאשר הכבישים המהירים אצלנו נגמרים אחרי 100-120 ק"מ, אי אפשר להישאר במהירות גבוהה להרבה זמן.

לנהוג במהירות ממוצעת של 120 קמ"ש למשך שעה או יותר, אפשר רק בכביש שהוא ממש טוב לנהיגה וממש פתוח.

2. באיטליה, רוב הנהגים נמצאים בנתיב הימני. אצלנו לא...

פורסם

אני אגיד לכם מה דעתי בנושא.

בארץ יש עם זה הרבה בעיות, ואני שמח שלא מעלים אותה.

1. הרב נוסע על צמיגים סינים זולים, וכולכם יודעים למה הצמיגים האלה שווים.(וזה לא קיים באירופה, הייתי בצרפת לפני שבועיים, כל הרכבים בלי יוצא מהכלל, חדשים, ישנים, אספנות, משאיות, קראוונים, אוטובוסים וכו' נועלים צמיגי מישלין/ברידג'סטון/קונטיננטל טריים.)

2. הרכבים לא מתוחזקים כמו שצריך, שזה אומר חלקי חילוק סוג ז', בבלמים, במתלים, במערכת ההיגוי.

3. הגורם האנושי- אנשים בארץ חסרי תרבות נהיגה, נדחפים, עוקפים מימין, נצמדים, נתקעים בנתיב השמאלי על 70קמ"ש, וכו'

בקיצור, תחשבו לא רק על הרכבים של חברי הפורום, שמתוחזקים טיפ טופ, והנהגים נוהגים הרבה יותר טוב מכלל האוכלוסיה, אלא תתיחסו לרכבים של רב האוכלוסיה, ולנהגים בארץ, ואז תבינו שזה לא טוב מהירות גבוהה בארץ.

פורסם

אכן חלום.

אם יעלו בארץ את המהירות המותרת ל-130 קמ"ש למשל זה לא אומר שכולם אוט' יסעו על 130. חלק ישארו על 100.

מה גם שבישראל רוב האנשים לא יודעים לנהוג אז הרעיון לא יצא לפועל, חבל.

אנשים נוסעים לי 100 קמ"ש בנתיב השמאלי של כביש 431 ולא יפנו אותו לעולם, תגידו אתם נורמלים?! :roll:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בארץ הגיוני ומספיק לעלות את מהירות המותרת בכבישים בין עירוניים עם הפרדה ל-120, ללא הפרדה ל-100 וכביש 6 ל-140.

בנוסף כדאי לחוקק שיתנו קנסות תרתעים לאנשים שמעקבים את התנועה בנתיב שמאלי, כלומר אם כביש פנוי נוסעים פחות ממהירות המותרת. נסעת בשמאלי 100 במקום 120: קנס של 1500ש"ח, 8 נקודות ועל כל 10 קמ"ש פחות תוספת של 100ש"ח קנס ו-4 נקודות. כלומר על 80 זה כבר 3500 קנס עם 16 נקודות.

מעבר לזה, קנסות צריכים להיות מדורגים לפי שכר. כך לא משנה כמה מי משתכר, שירגישו באותה מידה. כלומר, אם אתה מרוויח 5000ש"ח וקנס שלך 1000ש"ח, מי שמקבל 20,000 קנס שלו צריך להיות 4000ש"ח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שאלה לי לכל המגיבים שמעלי; האם אנחנו חיים באותה מדינה או שאף אחד מכם לא נוהג על כביש 6?

כביש 6 הוא ההוכחה שמהירות גבוהה משפרת את איכות ותרבות הנהיגה. 150 קמ"ש היא מהירות מקובלת בכביש הזה - ולא מעט נהגים גם עוברים אותה. בכביש 6 תמצאו נהגים שחוזרים לנתיב הימני לאחר עקיפה, נהגי משאיות שלא מתפרצים לנתיב השמאלי מבלי להציץ במראה, שימוש נרחב במאותתים ואפילו, שומו שמיים, נהיגה עם שתי ידיים על ההגה.

אתם מדברים על קנסות ועל אכיפה, כי זה מה שמפמפמים לנו מבוקר עד ערב - ומבלי משים הפכתם למצדדי השיטה, גם אם אתם עצמכם קורבנותיה. בפסיכולוגיה קוראים לזה הזדהות הקורבן עם הגורם המקרבן או משהו כזה...

העלאת המהירות בכבישים הבינעירוניים תעשה רק טוב לתרבות הנהיגה בארץ(ואל תקשקשו על צמיגים סיניים, תחזוקה לקויה וכו'. הייתם פעם בדרום איטליה? המצב שם עוד פחות טוב מבארץ, עם אוכלוסיה ענייה שנוסעת בפונטו חבוטות בנות 15 שנה). מכוניות עוברות טסט בישראל(לא מבריק אבל סביר) - וכל עוד הצמיגים בלחץ אויר כנדרש, הם יעמדו במטלה של נסיעה ממושכת במהירויות גבוהות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מהירות הנסיעה המירבית חייבת להיות מותאמת לכלי הרכב האיטיים ביותר בכביש, על מנת שלא יווצר פער מהירויות גבוה מידי, וזה נכון לגבי כבישים בעלי 2 נתיבים לכל כיוון.

בנוסף, מרחקי הנסיעה באיטליה גדולים לאין שיעור מאלו שבארץ, ונסיעה במהירות גבוהה יותר פשוט חוסכת זמן, מה שלא יכול להיות קיים בארץ, מקסימום נגיע 5 דקות קודם לפקק..

אפשר בהחלט לשקול את העלאת המהירות המירבית ב 10 קמ"ש בכבישים בין עירוניים, ולתנאי הארץ זה נראה לי מספיק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מהירות הנסיעה המירבית חייבת להיות מותאמת לכלי הרכב האיטיים ביותר בכביש, על מנת שלא יווצר פער מהירויות גבוה מידי, וזה נכון לגבי כבישים בעלי 2 נתיבים לכל כיוון.

ובמה שונים כלי הרכב האיטיים שבאיטליה מאלה המצויים כאן? אני לא מבין למה באיטליה העסק כן יכול לעבוד וכאן לא.

כמו ששמרון כתב, המצב בכביש 6 הלכה למעשה הוא שחלק לא קטן מהנהגים נוסעים במהירות גבוהה בהרבה מהמהירות המותרת, ועדיין לא שומעים שם על תאונות בתדירות גבוהה. צרף את זה לעובדה שכלי רכב איטיים אינם מורשים לעלות על כביש 6, וקיבלת את כל הסיבות שבעולם לאפשר שם מהירות מירבית גבוהה יותר ממה שהחוק מתיר כיום.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נפח התנועה בכביש 6 קטן בהרבה מזה שבכביש החוף או כביש 4, והסיבה ברורה.:-)

חלק גדול מהאוטוסטרדות באיטליה הינן כבישים בעלי 3 נתיבי נסיעה, ואז אין בעייה עם כלי הרכב האיטיים יותר.

אגב, יחסית לנפח התנועה הנמוך, בכביש 6 היו לא מעט תאונות שחלקן נבע מתיכנון לקוי של הכביש עצמו.

שוב, יש בהחלט מקום לשקול העלאת המהירות המירבית ב 10 קמ"ש בכבישים בין עירוניים טובים, והתחשב במרחקי הנסיעה בארץ זה מספיק בהחלט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שאלה לי לכל המגיבים שמעלי; האם אנחנו חיים באותה מדינה או שאף אחד מכם לא נוהג על כביש 6?

כביש 6 הוא ההוכחה שמהירות גבוהה משפרת את איכות ותרבות הנהיגה. 150 קמ"ש היא מהירות מקובלת בכביש הזה - ולא מעט נהגים גם עוברים אותה. בכביש 6 תמצאו נהגים שחוזרים לנתיב הימני לאחר עקיפה, נהגי משאיות שלא מתפרצים לנתיב השמאלי מבלי להציץ במראה, שימוש נרחב במאותתים ואפילו, שומו שמיים, נהיגה עם שתי ידיים על ההגה.

אתם מדברים על קנסות ועל אכיפה, כי זה מה שמפמפמים לנו מבוקר עד ערב - ומבלי משים הפכתם למצדדי השיטה, גם אם אתם עצמכם קורבנותיה. בפסיכולוגיה קוראים לזה הזדהות הקורבן עם הגורם המקרבן או משהו כזה...

העלאת המהירות בכבישים הבינעירוניים תעשה רק טוב לתרבות הנהיגה בארץ(ואל תקשקשו על צמיגים סיניים, תחזוקה לקויה וכו'. הייתם פעם בדרום איטליה? המצב שם עוד פחות טוב מבארץ, עם אוכלוסיה ענייה שנוסעת בפונטו חבוטות בנות 15 שנה). מכוניות עוברות טסט בישראל(לא מבריק אבל סביר) - וכל עוד הצמיגים בלחץ אויר כנדרש, הם יעמדו במטלה של נסיעה ממושכת במהירויות גבוהות.

מסכים עם כל מילה.

לגבי כביש 6 היום הוא בעל 3 נתיבים לכל כיוון { אני לא יודע אם כבר כל אורכו הורחב} לכן ניתן בהחלט להעלות את הגבלת המהירות .

האלעת מגבלת המהירות בארץ תשפיע בעיקר בסופי שבוע מאחר ובמרכז רוב הצירים הראשיים פקוקים והתנוע מזדחלת בגלל כמות כלי הרכב שמגיע כל בוקר לגוש דן.

לעומת זאת נסיעה על כביש 4 או נתיבי איילון או כביש 1 בסופי השבוע כבר היום מתבצעת בד"כ כאשר הנתיב השמאלי מהיר יותר מהמותר בחוק.

מי שלא מתחזק את רכבו שיסע בהתאם , אין היום סיבה שרכבים חדשים יוגבלו למהירויות של 80-90 קמ"ש כמו בדיוק לפני 30 שנים.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

לגבי כביש 6 היום הוא בעל 3 נתיבים לכל כיוון { אני לא יודע אם כבר כל אורכו הורחב}

עדיין לא, רוב הכביש בעל 2 נתיבים לכל כיוון.

בלי קשר לכביש 6, ברוב שעות היום בקושי אפשר לגרד את המהירות המקסימלית

בכבישים הראשיים בארץ - גם כשאין פקקים יש פשוט יותר מדי מכוניות (או פחות מדי נתיבים),

כך שהעלאת המהירות המותרת לא תשנה כלום, בעצם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בואו ונחשוב רגע מחוץ לקופסה. נניח ולא היתה מגבלת מהירות במדינת ישראל, על איזו מהירות לדעתכם היו נוסעים רוב הרכבים?

בשקלול של צפיפות נתונה על הכבישים, מהירות שעדיין מאפשרת צריכת דלק סבירה, שיוט שקט, ריכוז סביר ובתנאי אקלים נוחים, הייתי אומר סביב ה-120 עד 130 קמ"ש בכל הכבישים המהירים בעלי גדר ההפרדה. בכביש 6 היינו מקבלים את אותו המצב בו אנו נמצאים כיום. בואו ונקרא למהירויות הנ"ל מהירויות נוחות.

מעבר לכך, תמיד יהיו ממהרים או איטיים מהרוב. תמצאו אותם באיטליה או בגרמניה אבל, באופן די טבעי, כולם מסתדרים עם כולם.

אם ניקח לרגע את האדם הנורמטיבי, זה מ"מבחן האדם הסביר", החביב כל כך על החוקרים, נגלה שבתמורה לגזר מקבלים רוגע - ובתמורה למקל מקבלים אנטי. הרי אמרו כבר חז"ל, כי גזירה שאין הציבור עומד בה, יש לבטלה. לגבי החריגים, נפגוש בהם גם כיום, בתנאי האכיפה הדרקונית שלנו. הגזר יוציא מהם את העוקץ.

על כן, הייתי מציע משהו שמזכיר מודל הקיים בחלק מהאוטובאנים בגרמניה, אך עם אספקט מקומי; שילוט מהירות אלקטרוני משתנה.

בירוק - תוצג מהירות נסיעה מומלצת בתנאי דרך ואקלים סבירים עד נוחים. בתנאים אלו לא תהיה מגבלת מהירות.

באדום - תוצג מהירות מירבית מותרת בימים של תנאי דרך ואקלים בעייתיים.

תמצאו לי אחד שלא ישתף פעולה עם מודל כזה.

או אז, גם החינוך והאכיפה יוכלו להיות איכותיים. על משמעת נתיבים, חוסר איתות, אחיזה בטלפון סלולרי, מצב תחזוקתי לקוי.

לאחר שנים של בורות מתלהמת ומקלות - הגיע הזמן שנהנה ממעט גזרים ונהיה אור לגויים(לצערנו כיום המצב הפוך).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...