Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בירוק - תוצג מהירות נסיעה מומלצת בתנאי דרך ואקלים סבירים עד נוחים. בתנאים אלו לא תהיה מגבלת מהירות.

באדום - תוצג מהירות מירבית מותרת בימים של תנאי דרך ואקלים בעייתיים.

תמצאו לי אחד שלא ישתף פעולה עם מודל כזה.

quote]

הישראלים, הם יודעים הכי טוב מכולם, והם יגידו, מה? כולה גשם אני יכול ליסוע ב130קמ"ש כי לי זה לא יקרה.

פורסם

בכל מדינות אירופה, שלא לדבר על ארה"ב קיימת אכיפת חוקי המהירות, ובמקרים רבים האכיפה נוקשה בהרבה מזו המקובלת בארץ, וכוללת קנסות כבדים מנשוא גם על מעבר של 5-10 קמ"ש על המהירות המותרת.

הבעייה בארץ אינה האכיפה של משטרת ישראל אלא חוקי התנועה המיושנים, ולכן את השאלות כדאי להפנות לשר התחבורה ולהסביר לו שהגיעה העת לעדכן קלות את חוקי התנועה - לדוגמא, העלאה של 10 קמ"ש במהירות הנסיעה המותרת בכביש 6, כביש 431 וכביש החוף, אפילו במסגרת ניסוי לזמן מוגבל, שלאחריו יתקבלו מסקנות וניתוח סטטיסטי של תאונות הדרכים ותוצאותיהן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בכל מדינות אירופה, שלא לדבר על ארה"ב קיימת אכיפת חוקי המהירות, ובמקרים רבים האכיפה נוקשה בהרבה מזו המקובלת בארץ, וכוללת קנסות כבדים מנשוא גם על מעבר של 5-10 קמ"ש על המהירות המותרת.

הבעייה בארץ אינה האכיפה של משטרת ישראל אלא חוקי התנועה המיושנים, ולכן את השאלות כדאי להפנות לשר התחבורה ולהסביר לו שהגיעה העת לעדכן קלות את חוקי התנועה - לדוגמא, העלאה של 10 קמ"ש במהירות הנסיעה המותרת בכביש 6, כביש 431 וכביש החוף, אפילו במסגרת ניסוי לזמן מוגבל, שלאחריו יתקבלו מסקנות וניתוח סטטיסטי של תאונות הדרכים ותוצאותיהן.

מדוע אתה דבק כל כך ב-10 קמ"ש? הרי ברור גם לך שהעלאת המהירות המותרת בכביש 6 ל-120 קמ"ש היא בדיחה ושכמות העוברים על החוק תיוותר כמעט זהה. מה אתה מנסה להשיג בזה?

לעניין כביש החוף וכו', המהירות המותרת בו בתחילת שנות השבעים כבר היתה 100 קמ"ש(פועלו של עזר ויצמן כשר תחבורה). המהירות המותרת ירדה ל-90 בשל מלחמת יום כיפור ועליית מחירי הדלקים בעולם - ופשוט נתקעה שם.

100 קמ"ש היא אולי מהירות נוחה בשוודית הצהובה שלך, אך לא ביונדאי של רעייתך.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני פשוט ריאלי, ומנסיון העבר עם משרד התחבורה והשרים העומדים בראשו, השיטה היחידה היא "עוד דונם ועוד עז".

שום שר תחבורה לא יאשר העלאה של יותר מ 10 קמ"ש במהירות הנסיעה, ואם נתחיל בזה לפחות נדע שהשגנו משהו, ומשם נמשיך הלאה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בירוק - תוצג מהירות נסיעה מומלצת בתנאי דרך ואקלים סבירים עד נוחים. בתנאים אלו לא תהיה מגבלת מהירות.

באדום - תוצג מהירות מירבית מותרת בימים של תנאי דרך ואקלים בעייתיים.

תמצאו לי אחד שלא ישתף פעולה עם מודל כזה.

quote]

הישראלים, הם יודעים הכי טוב מכולם, והם יגידו, מה? כולה גשם אני יכול ליסוע ב130קמ"ש כי לי זה לא יקרה.

אתה כזה? או שאולי אתה נהנה להצביע על אחרים ולהגיד אני לא כזה?

בפעם האחרונה שבדקתי, לישראלים לא היו זנבות וקרניים על הראש. מה דעתך לתת להם - ולך - צ'אנס להוכיח שהם לא כאלה?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

504L

אני לא כזה, ואני ממש לא נהנה לראות אנשים כאלה, אני מתרגז מאוד מאופי הנהיגה פה בארץ.

ואין בעיה לתת אופציה, רק שזה לא יגרום לתאונות.

פורסם

התאונות נגרמות פה כל כך הרבה, וכל יום עושים פה ניסויים בכבישים. מי העכברי מעבדה בניסויים האלו? אנחנו הנהגים, אנחנו הנוסעים ואנחנו הולכי הרגל.

רוב הכבישים פה הם ניסויים גרועים, וחאפריות ללא גבולות. כל אלו גורמים להרוגים, ואולי אחרי המון הרוגים בקטע כביש מסויים מישהו חושב "רגע.. אולי זו לא המהירות המופרזת שגורמת לכולם לעשות תאונות בדיוק איפה שיש סיבוב עם שיפוע הפוך ואספלט חלק?"

המשטרה תמיד אומרת שתאונות נגמרות ממהירות מופרזת, והיא צודקת ב100%. מכוניות עומדות לא עושות תאונות.

תחשבו על כביש 66, במשך שנים (במיוחד לאחר פתיחת כביש 6) היו שם תאונות קטלניות בערך על בסיס שבועי. למי שלא מכיר מדובר בכביש עם נתיב אחד לכל כיוון, שוליים צרים, סיבובים והמון תנועה. הקטע הקטלני הוא בין צומת התשבי לצומת מגידו.

אחרי כמה שנים של קטל בקטע המסויים הזה הבינו שאולי יש בעייה, אז הורידו את המהירות המותרת מ80 ל70 והעמידו הרבה שוטרים עם ממל"זים. מאז הפסיקו התאונות, והכביש היום הוא כביש בטוח. כן בטח!

התאונות המשיכו, עוד משפחות נהרגו. ואז בא הפיתרון הסופי! גדרות, באמצע הכביש יש גדר שמפרידה בין הנתיבים, רק שלא מדובר בכביש רחב כמו כביש החוף, מדובר עדיין בכביש עם נתיב אחד לכל כיוון והגדר באמצע מוצבת ללא פיסת שוליים קטנה לידה. נהדר, לא? לא... לא ממש. מעבר לכך שהכביש עדיין מסוכן ועמוס לפני כחצי שנה נתקע רכב בשולי הכביש. להזכירכם - השוליים צרים והגדר באמצע גונבת חלק גדול מהכביש. הרכב התקוע נצמד לשוליים והכל היה טוב, עד שבאה משאית.

היו פקקים עד צומת יגור באותו יום בגלל הסיפור הזה.

משתי צדדיו של הכביש יש שדות, ואני פשוט לא מצליח להבין למה כל הקומבינות המטופשות האלה שעושות ניסויים על החיים של האזרחים, למה לא להרחיב את הכביש????

ariel-ro, לא קראתי את דבריו של 504L כמו שצריך.

הוא כתב שבמקרה של תנאי דרך בעייתים (ז"א גשם לדוגמא) הגבלת המהירות תהיה חובה.

באותו זמן, שיש הגבלת מהירות כחובה תוכל המשטרה לאכוף את המהירות הזאת, אם כי אני מאמין שאם בתנאי אקלים טובים לא תהיה הגבלת מהירות אלא רק מהירות מומלצת, בזמן שכן ישנה הגבלה רוב הנהגים יסעו במהירות המותרת.

לגבי השילוב של רכבים איטיים ומהירים על אותו כביש, היום בכביש 6 רוב הנהגים נוסעים סביב ה150, כמו שכתבו כבר מעלי.

באותו זמן, כביש 6 עמוס במשאיות אשר מוגבלות אלקטרונית ל90 קמ"ש בלבד. האוטובוסים שנוסעים על כביש 6 גם הם מוגבלים ל100 קמ"ש.

לא זכורות לי הרבה תאונות בכביש 6, ולא זכורה לי תאונה אחת שבה היה מעורב אוטובוס או משאית על כביש 6.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

תאונות של רכבי משא כבדים בכביש 6:

http://news.walla.co.il/?w=/22/1681128

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3904189,00.html

http://mweb.yachpatz.org.il/2010/03/תאונה-בכביש-6/

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/890/190.html

http://www.hnn.co.il/news_article70344.html

אני יכול להמשיך להביא לינקים לגבי תאונות, אבל זו לא הנקודה.

אנחנו כולנו בני אדם וכולנו עושים טעויות גורליות, אם תעיף מבט בחלק מהלינקים תבין שרוב התאונות הקטלניות הם לא כתוצאה ממהירות שכן 100 קמ"ש זה מספיק מהר בשביל להפוך רכב לפח אשפה.

רוב תאונות הם תוצאה של שיקול דעת לקוי, תרבות נהיגה, שתיה, עייפות, דיבור בטלפון הסלולרי וכדומה.

בכל אופן אכיפה דרושה בארץ הקודש זה בטוח, השאלה היא עם אכיפת המהירות היא זו שצריכים לאכוף בצורה האינטנסיבית ביותר.

בכל אופן דעתי האישית:

צריך אכיפה מוגברת לגבי שתייה, התפרעות, לגבי נסעתי 150 בעת ביצוע עקיפה למשך 20 שניות ובדיוק תפס אותי רדאר?

אני לא יודע אם זה מה שיוריד את מספר תאונות הדרכים (לא בתוך העיר כמובן!).

אנחנו לא לוס אנג'לס ולא מקסיקו סיטי ובטח לא טורקיה, אנחנו חיים במדינה בה תרבות הנהיגה, סליחה אני ינסח שוב :).

מדינה בה אין תרבות נהיגה, ולכן הצעד הראשון הוא חינוך לא רק אצל המורה נהיגה אלא מבית הספר מהגן.

רוצים להוריד את תאונות הדרכים ואולי יום אחד לנסוע 150 בכיף בכביש במהיר צריך להתחיל למטה חינוך! ואיך אמרת אנחנו שפני ניסיון של משרד התחבורה בדיוק ככה הגיעה הזמן לכבישים נורמליים ועם הפרדה! אפשר אפילו לארגן הפגנה אני בפנים!

פורסם

המדען הראשי נגד השר החמרת הענישה עושה פעולה הפוכה

טוב אז מה היה לנו

השר בעד להחמיר הנהג אשם ב 95% מהמקרים

המדען הראשי חושב הפוך

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3924762,00.html

ווזאת התפלגות העבירות שגרמו לתאונות דרכים

table.gif עבירות תנועה בתאונות דרכים ב-2009990000.gifעבירהאחוז מסך התאונותסטייה מנתיב15%אי-ציות לרמזור14%אי-שמירה על מרחק10%אי-מתן זכות קדימה לרכב9%אי-מתן זכות קדימה להולך רגל9%אי-ציות לתמרור עצור7%אי-ציות לתמרור "זכות קדימה"7%מהירות מופרזת5%פנייה לא נכונה5%

* מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה

דהיינו רק 2.5% מעבירות התנועה שגרמו לתאונה הן כתוצאה ממהירות מופרזת

כאשר מאמצי על מוקדשים לעבירה הזו.

ניקח מדינה כמו גרמניה בה אין הגבלת מהירות באוטוסטרדות.

האם כולם נוסעים 250 קמ"ש. לא.

כל אחד נוסע לפי המהירות הנוחה לו שהיא תלות של הרכב , איכות הכביש, כושרו של הנהג באותו רגע ,מצב מזג האויר וכו'

כלומר אותו נהג ברכב שונה מהירות נסיעתו תהיה שונה.

אין ספק שהמהירות בה נוסעים בארץ אינה תואמת בהרבה מקרים את הרכב המודרני בו נוהגים ואת איכות הכביש .

לכן העלאת המהירות הרשמית למהירות בה נוסעים בפועל לא תשנה כמעט דבר למעט ירידה בהכנסות המדינה מדוחות מהירות.

הירידה בהכנסות תקוזז על ידי גביית בלו על הדלק שכידוע נצרך בכמות גדולה יותר ככל שהמהירות של הרכב עולה.:shock:

כנגד זה אולי אולי אולי יתעסקו השוטרים שיתפנו , באכיפת עבירות תנועה משמעותיות יותר . ראו בטבלה למעלה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עברתי שנה שעברה באיזור ה- 2500 ק"מ ב-6 ימים באיטליה ובמגוון רחב של כבישים.

הדבר הכי יפה שראיתי כל הדרך מלבד הנוף? אין ניידות משטרה בכלל!

הדבר השני? לא תראו כלי רכב שסוטה יותר מנתיב אחד (1!) כל פעם.. לעומת מה שקורה בארץ כאשר מישהו עולה על כביש מהיר עם 4-5 נתיבים ממהר ממש להגיע לנתיב השמאלי ביותר מהימני ביותר.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

פשוט חלום, לא רואה משהו דומה קורה בארצנו שמולקת את כסף הנהגים על נהיגה ב 120 קמ"ש והסתתרות בשיחים עם ממל"ז.

פורסם

חזרתי לפני חודש מאיטליה בהרבה כבישים הם מחולקים למהירויות

כאשר האמצעי לנוהגים לאט עד- 90 או 60 לא באמת נוסעים ככה !

נתיב שמאלי לטייסים.

ונתיב ימני לתור ארוך מאוד של משאיות!

לך תבין!

מוטו בחיים: חוץ ממה שלא טוב ,הכל טוב!

בכביש אל תנהג לאט ובעייפות, סע! מהר ובריכוז!!!!!!!!!!!! :evil:

• תוכן חדש...