Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש דוגמא שאני מכיר אישית רכב גרמני (לא אנקוב בסוג ודגם) שקיבל אישור באמצע מספר 1 להרכיב מנוע של סובארו

למיטב ידיעתי הRo80 היא הדוגמה היחידה שבה אושר רשמית להחליף למנוע של סובארו כתחליף לוואנקל - טוב או לא טוב, אפשר להתווכח על זה, אבל זה אושר רשמית.

פורסם
אגב פותח השרשור תאר לך סיטואציה חס וחלילה בה עשית תאונה והרכב שלך התהפך על הגג.

איך אמורים לפתוח את הדלת לחלץ אותך במצב כזה...? :roll:

אלו ואחרות הן בדיוק הסיבות ללמה דברים כאלה הם לא חוקיים.

כן אה....צריך להוריד מהכביש גם את המרסדס הזאת. לא בטיחותית:roll:

d3dqmbaqhl9rikss3fqt.png

פורסם

כן, אם אתה מתהפך איתה אתה בבעיה.

הדלתות האלו לקוחות מרכב בן 50 שנה +-, אז בטיחות לא הייתה בראש סדר העדיפויות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לגבי החלפת מנוע יש חוק נפרד, שאוסר הגדלת נפח או הספק ללא אישור יצרן .

בוקי אתה טועה

להחלפת מנוע בנפח גדול יותר או מסוג שונה זקוקים לאישור

איפה בדיוק אני טועה ?

בזה שרשמתי "חוק נפרד" במקום "תקנה נפרדת" ?

בארץ נוסעות כמה חיות מוזרות (רכבים נדירים) עם מנועים של יצרנים אחרים.היצרן לא קיים יותר במקרה הספציפי.

כמו שאמורו כבר, זה NSU RO 80, שלגביה משרד הרישוי נתן הייתר גורף להרכיב מנועים של סובארו.

פורסם
כן, אם אתה מתהפך איתה אתה בבעיה.

הדלתות האלו לקוחות מרכב בן 50 שנה +-, אז בטיחות לא הייתה בראש סדר העדיפויות.

מרצדס SLS מלפני 50 שנה?

תבדוק שוב...

פורסם

אתה ראית אותי רושם SLS ?

אמרתי שהדלתות לקוחות מרכב שיוצר לפני 50 שנה.

עכשיו גש לגוגל ותמצא על איזה רכב אני מדבר.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אכן RO80. ראיתי את ההתאמות של המנוע. גיר ושאר מכלולים, הכל מקורי של RO80. רכב מאוד מעניין, דיסקים של בלמים יושבים על גיר ולא בגלגלים, בדומה לאלפא 75, רק מקדימה.

פעם עשו מכוניות עם תכנון נועז. עכשיו כימעט כולם מייצרים את אותו דבר, רק עם הבדלי עיצוב מינוריים.

אם כבר הזכרתם מרצדס SLS, אז יש את SLR מקלארן עם מנוע V8 בעל סופרצ'ארג'ר (עולה חצי מיליון ב-NFS ;) ).

mclaren-slr-722-edition_54.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כן אה....צריך להוריד מהכביש גם את המרסדס הזאת. לא בטיחותית:roll:

d3dqmbaqhl9rikss3fqt.png

אתה משווה מרצדס עם תכנון גרמני מתקדם להונדה סיויק קופה עם דלתות שחף עם מנגון שעולה שקל וחצי. :shock:

ובלי שום קשר, לפני שתביא גם את דוגמת הלמבוים למינהם עם דלתות שעולות למעלה,

התכוונתי שכל רעיון השינוי מבנה הוא בעצם גם משיקולי בטיחות ולא תמיד צריך לחפש איפה לעקוף אותו.

פורסם

טוב שיכנעת אותי, על אקזוטיות זה לא מסוכן ועל הונדות זה כן. בכל העולם במקומות כמו רוסיה, יפן, ארצות הברית,צרפת,גרמניה וכו וכו זה חוקי ובארץ יותר חכמים......:2gunfire::bad-word:

פורסם
החלפת מנוע זה לא שינוי מבנה.זה כן שינוי מבנה

לגבי החלפת מנוע יש חוק נפרד, שאוסר הגדלת נפח או הספק ללא אישור יצרן . גם החלפת גיר זה לא שינוי מבנה.זה כן שינוי מבנה

שינוי מבנה זה שינוי במרכב. זה נכון אבל לא רק שינוי במרכב

בוקי אתה טועה

להחלפת מנוע בנפח גדול יותר או מסוג שונה זקוקים לאישור. למעשה לכל פעולה המשנה את הרכב על מכלוליו השונים ועומדים בניגוד למה שהיצרן קיבל עליו אישור בעת שהביא את הרכב במקור ( אב טיפוס ) יש לקבל אישור.

כך אפילו בנוגע לשינוי בצמיגים

כמה פשוט ככה ברור.

מתוך התקנות

רישום סוג הרכב

271א. (א) בעת רישומו של רכב או לאחר בדיקה ואישור אב טיפוס של רכב כאמור בתקנת 282, או לאחר שניתן היתר לשינוי מבנה ברכב כאמור בתקנה 380, תקבע רשות הרישוי את סיווגו הראשי של הרכב על פי אחת הקטגוריות המנויות להלן:

שינוי מבנה

380. (א) לא ישנה אדם מבנהו של רכב אלא לפי היתר בכתב מאת רשות הרישוי.

(ב) אגרה בעד מתן היתר כאמור בתקנת משנה (א) תהיה כמפורט בתוספת הראשונה.

(ג) לא יינתן היתר לשינוי מבנה רכב משא מיושן הרשום ברשיונו כרכב מסחרי רגיל, לרכב מסחרי רכין.

) בתקנה זו "שינוי מבנה רכב" - לרבות החלפת המנוע במנוע מתוצרת או מדגם אחר, שינוי מבנה הארגז על ידי סגירתו או באופן אחר, שינוי מבנה הסרנים או מספרם והתקנת מכשירים מיוחדים.

החלפת מנוע

381. בעל רכב מנועי וכן מחזיקו יודיעו לרשות הרישוי על החלפת מנוע המורכב ברכב במנוע אחר מאותו סוג.

רישום השינוי ברשיון והשימוש ברכב

382. לא ישתמש אדם ולא ירשה לאחר להשתמש ברכב שניתן עליו היתר לשינוי המבנה לפי תקנה 380, אלא לאחר שנרשם השינוי ברשיון הרכב כאמור בתקנה 271א ושולמה האגרה החלה על הרכב ששונה.

אולי תקרא את מה שכתבת בכחול ואת מה שאני כתבתי באדום ואז צחליט אם טעית או לא

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה ראית אותי רושם SLS ?

אמרתי שהדלתות לקוחות מרכב שיוצר לפני 50 שנה.

עכשיו גש לגוגל ותמצא על איזה רכב אני מדבר.

אל תתחכם, אני יודע בדיוק על איזה מיתרים ה SLS אמורה לנגן.

ושוב מה הקשר בין רכב שיוצר לפני כמה עשורים לרכב בעל תכנון שונה, חוזק חומרים שונה וסטנדרטים שונים שהוא צריך לעמוד בהם ?

אין כל קשר.

פורסם

ישה, אני לא אוהב להיתפס לדקויות, ולנהל דיונים מיותרים.

לא ראיתי שם איזכור לגבי הגיר. כאן הטעות שלך.

החלפת מנוע למנוע מאותו סוג - זה לא שינוי מבנה, ולא היה צריך להדגיש את זה באדום.

החלפת מנוע למנוע מסוג אחר - אכן שינוי מבנה, טעות שלי, בוא ניסגור על תיקו 1:1:-)

לילה טוב.

• תוכן חדש...