Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנייה מאוויס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מישהו מכיר/שמע קנה רכב מאוויס ?

טוב, בעקרון אין שום בעיה לקנות רכב מחברת ליסינג/השכרה. הייתי רק ממליץ לך לבדוק לא רק באוויס, אלא לבצע סקר מלא גם בחברות אחרות כמו אלבר, אלדן, סיקסט ובדג'ט. בנוסף, את יכולה לבקר באוטוסנטר: הם מוכרים מכוניות לא רק מליסינג, אבל הם רציניים ונותנים אחריות לא רעה.

בגדול, הפלוס הגדול בקנייה מליסינג זה מיידיות וכנות יחסית של המוכר. בנוסף כך תחסכי פגישה כואבת עם עם-ישראל שהורס מכוניות ומנסה למקור לוקשים, מה גם פגישות עם סוחרים לא-חוקיים.

תרגישי חופשי לשאול עוד שאלות אם ישנן.

בברכה,

אורי

פורסם

כפי שציינתי בשרשור הקודם,דעתי היא שאם הצלחת להגיע לסכום כזה+הלוואה,תמיד עדיף אוטו חדש.בסדר גודל של 90,000 שקל תוכלי לקבל שברולט אוויאו או יונדאי גטס,תיהיי היד הראשונה,תמיד יהיה לך קל למכור אותו או לבצע טרייד-אין,תקבלי 3 שנות אחריות מלאה וכו.אני אישית לא ממליץ על רכב מהשכרה,עקב ניסיון מר שהיה לי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לאורי- כרגע מה שנראה הכי רלוונטיזה מה שמציעים לי באוויס, ולכן חשוב לי לשמוע ממישהו שהתנסה דוקא איתם.

פרחי - הורדתי בהרבה את התקציב, ואת האסטרה אני אקנה ב 65K שזה יותר ריאלי בשבילי.

ולצערי, מאחר ואני חייבת למכור את שלי כדי לקנות אחר, אין ברירה אלא ללכת לחברות הללו שמוכנות לעשות טרייד אין.

זאת למרות החששות הכבדים הממלאים את ליבי.

פורסם
מישהו מכיר/שמע קנה רכב מאוויס ?

אני כרגע עם הרכב השני(פוקוס, הראשון היה ספיה) שנקנה מ"אויס"(שתיהן ליסינג לשעבר).

בשתי הקניות הייתי(ועדיין) מרוצה מהטיפול שקבלתי ומהרכבים אשר מצאו עבורי.

באם הנך מחליטה ללכת על קניה משם, תבקשי את אילן קפון במרכז המכירות בלוד, את יכולה להגיד לו שאני הפנתיך.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית שלום

קבל התנצלותי, חשבתי שקוראים לך רוני.

הרכב שמצאתי באוויס, נמצא ברמת גן . הם כבר לא יתנו לי להעביר את הקניה ללוד.

כלומר, ניתן לסמוך עליהם ?

אם הם אמרו שהרכב בסדר, כפי שפירטתי בפורום הטכני, זה בסדר ?

הם חברה אמינה בחלק הזה ?

גם הרכב שאני רוצה לקנות זה מליסינג. כך נאמר לי.

אבל על הרשיון היה כתוב דן ... ב"עמ.

זה הגיוני ?

פורסם

בתקציב המדובר ניתן לחשוב גם בכיון של ניסן אלמרה 2001.

לגבי איוויס בסה"כ ממה שידוע לי הם בסדר. מה שכן הייתי מתרחק מחב' קטנות (בדרך כלל הרכבים שלהם די מוזנחים).

לגבי דן. זה שמה של איויס בישראל (דן רכב ותחבורה בע"מ).

פורסם

לי היה נסיון מאוד מאוד רע איתם. זה אינו מכליל את כל הסוכנים וכלי הרכב בחברה, אבל אל תסמכי על המילה שלהם לרגע. תבדקי אותם בשבע עיניים, ואל תוקסמי מכל הבבל"ת שיספרו לך מסביב על "רכב עם אבא ואמא", "נצחצח לך אותו שהיה כמו חדש" וכו', במיוחד עם הרכב המדובר הוא מהשכרה. חשוב מאוד מאוד שתקחי את הרכב לבדיקה מטעמך, ותוודאי שאת עושה זאת לפני החתימה איתם על זכרון הדברים ותשלום המקדמה, כדי שלא תפלי כמו שאני נפלתי.

אני רכשתי מהם רכב מהשכרה לפנינ מספר חודשים, שהיה נראה יפה, שמור, ובמצב מכני טוב. שמתי מקדמה והם שלחו את הרכב לתיקונים לפני מכירה. הרכב היה צריך לעבור טיפול, אז שלחו אותו למוסך היבואן. בבדיקה החוזרת בקומפיוטסט הרכב עבר יפה, אבל גילו איזשהו רעש באגזוז. זה הדליק לי נורה אדומה והחלטתי לקחת את הרכב לבדיקה מטעמי. בבדיקה גילו הרבה כמו דברים שאוויס לא סיפרו לי עליהם, כמו תיקוני פחחות בכל הרכב חוץ מבכנף אחת, הלחמה באגן שמן, חלודות, מספר גדול של מכות בגג ועוד ועוד. כמובן שבאתי עצבני מאוד וביקשתי לבטל את העסקה. הם סירבו וגם מנהל המכירות סירב לבטל. רק אחרי מכתב נזעם ששלחתי אליו ולמנכ"ל החברה שאיימתי בו לפנות לערכאות משפטיות ולתקשורת, הם נאותו לשחרר בחזרה את המקדמה וגם זה (כולה 2,000 ש"ח) לקח להם חודשיים וחצי עד שהצ'ק הגיע אלי.

בקיצור, תהיי זהירה מאוד.

פורסם
את התיקונים הם לא אמורים לעשות לפני שאתה לוקח את האוטו לבדיקה מטעמך ???

באיזה סניף ביצעת את העסקה ?

שאלה מצויינת שאלת. את הבדיקה את יכולה לעשות לבחירתך: או לפני או אחרי. אני שקלתי לעשות לפני, אך לבסוף החלטתי לעשות לאחר התיקונים ע"מ לוודא שכל התיקונים אכן בוצעו והרכב תקין במאת האחוזים. אך אליה וקוץ בה: הם לא ישלחו את הרכב לתיקונים לפני מכירה, לפני שתשלמי להם מקדמה ותחתמי על חוזה (דרך אגב, אחד מהסעיפים בחוזה הוא שהרכב נבדק ע"י מכון בדיקה לטעמך ואינן לך טענות לגבי מצב הרכב). אם אחרי זה תבצעי בדיקה ותגלי דברים שלא תאהבי - זו בעיה שלך ותצטרכי להכנס איתם למאבקים, כמו שאני עשיתי. זה אינו נעים ומעצבן וחבל להגיע למצב כזה, מה גם שלאור התקדים שלי ייתכן והם לא יהיה מוכנים לחזור על המעשה.

מה כן עושים? הנה מ שאני מציע לך:

קחי את הרכב לבדיקה לפני החתימה על החוזה. תסכמי איתם (בכתב, זו לא בעיה) שאם מתגלה בעיה משמעותית כמו שילדה או מנוע או גיר גמורים, הם ישלמו לך את הבדיקה. הם מחזיקים מעצמם חברה רצינית ולכן יסכימו לתנאי זה, כי הרי אינם מתכוונים למכור רכבים שחוטים, כדי שלא יפגע שמם. כמובן, קחי בחשבון, שאם תגלי פחחות רצינית בבדיקה הם לא ישלמו לך את הכסף, אלא הם יסכימו לכך רק במקרים של משהו מאוד משמעותי כמו הדברים שציינתי. אם הבדיקה יוצאת טוב - הרווחת. גם מצאת רכב טוב וגם את הליקויים, שימצאו בבדיקה, הם יתקנו על חשבונם. בכל מקרה, הם מתחייבים לבדיקה חוזרת, במכון שמספק להם את הבדיקות לאחר התיקונים, כך שתהיינה לך בדיקה על בדיקה על בדיקה ותהיי בראש שקט. אם הרכב יצא גרוע, או שתקבלי את עלות הבדיקה או שהכי הרבה הפסדת 300-400 ש"ח. תסכימי איתי, שזה עדיף מאשר ליפול על רכב גרוע או להתחיל לריב על המקדמה ששילמת.

לשאלתך השנייה, העסקה בוצעה ביריד של אוויס בחוצות אלונים, שלמעשה היה מסונף לסניף אוויס בצ'ק פוסט בחיפה.

אם תהיינה עוד שאלות, אשמח לענות.

פורסם
את התיקונים הם לא אמורים לעשות לפני שאתה לוקח את האוטו לבדיקה מטעמך ???

באיזה סניף ביצעת את העסקה ?

שאלה מצויינת שאלת. את הבדיקה את יכולה לעשות לבחירתך: או לפני או אחרי. אני שקלתי לעשות לפני, אך לבסוף החלטתי לעשות לאחר התיקונים ע"מ לוודא שכל התיקונים אכן בוצעו והרכב תקין במאת האחוזים. אך אליה וקוץ בה: הם לא ישלחו את הרכב לתיקונים לפני מכירה, לפני שתשלמי להם מקדמה ותחתמי על חוזה (דרך אגב, אחד מהסעיפים בחוזה הוא שהרכב נבדק ע"י מכון בדיקה לטעמך ואינן לך טענות לגבי מצב הרכב). אם אחרי זה תבצעי בדיקה ותגלי דברים שלא תאהבי - זו בעיה שלך ותצטרכי להכנס איתם למאבקים, כמו שאני עשיתי. זה אינו נעים ומעצבן וחבל להגיע למצב כזה, מה גם שלאור התקדים שלי ייתכן והם לא יהיה מוכנים לחזור על המעשה.

מה כן עושים? הנה מ שאני מציע לך:

קחי את הרכב לבדיקה לפני החתימה על החוזה. תסכמי איתם (בכתב, זו לא בעיה) שאם מתגלה בעיה משמעותית כמו שילדה או מנוע או גיר גמורים, הם ישלמו לך את הבדיקה. הם מחזיקים מעצמם חברה רצינית ולכן יסכימו לתנאי זה, כי הרי אינם מתכוונים למכור רכבים שחוטים, כדי שלא יפגע שמם. כמובן, קחי בחשבון, שאם תגלי פחחות רצינית בבדיקה הם לא ישלמו לך את הכסף, אלא הם יסכימו לכך רק במקרים של משהו מאוד משמעותי כמו הדברים שציינתי. אם הבדיקה יוצאת טוב - הרווחת. גם מצאת רכב טוב וגם את הליקויים, שימצאו בבדיקה, הם יתקנו על חשבונם. בכל מקרה, הם מתחייבים לבדיקה חוזרת, במכון שמספק להם את הבדיקות לאחר התיקונים, כך שתהיינה לך בדיקה על בדיקה על בדיקה ותהיי בראש שקט. אם הרכב יצא גרוע, או שתקבלי את עלות הבדיקה או שהכי הרבה הפסדת 300-400 ש"ח. תסכימי איתי, שזה עדיף מאשר ליפול על רכב גרוע או להתחיל לריב על המקדמה ששילמת.

לשאלתך השנייה, העסקה בוצעה ביריד של אוויס בחוצות אלונים, שלמעשה היה מסונף לסניף אוויס בצ'ק פוסט בחיפה.

אם תהיינה עוד שאלות, אשמח לענות.

שלום,

תודה על התושבה המפורטת.

אכן אני לוקחת את הרכב לבדיקה במכון מטעמי.

למרות מה שעברת, אם הרכב יעבור את הבדיקה, עדיין אתה חושב שזו עסקה טובה לקנות מהם רכב ?

לא חתמתי על שום דבר ואין לי עדיין שום התחייבויות כלפיהם.

אינני מתכוונת להתחייב עד שאעשה את הבדיקה לרכב.

אשמח לקבל עוד טיפים בקשר לבדיקה והקניה .

פורסם

גם במשרד נקי ועם עניבה עדיין קוראים לזה סוחר מכוניות. ולמה?

כי אין אף סוחר מכוניות שיודע בדיוק מה עבר על רכב מסוים, פשוט כי לא הוא נהג בו וגם לא טיפל בו. למה סוחר? כי מטרתו למכור. האוטו כבר שם, והוא צריך להביא במקומו כסף. הם לא אומרים משהו כמו "אחי, הרכב על הפנים, קח אותו בחצי מחיר". איכשהו, כל הרכבים בובה.

לכן לבדוק, וללכת רק למקום שיש גם אל מי לחזור אחר-כך. דווקא מי שכבר סבל מאוויס אבל קיבל את המקדמה בחזרה, הוא ההוכחה שהם בסדר. כי כולם משקרים, אבל לא כולם היו מחזירים את הכסף.

לי יש ניסיון טוב עם לובינסקי. משקרים בלי בעיה, אבל תיקנו כל מה שמצאתי גם אחרי שהרכב כבר היה אצלי. בסך הכל הבדיקה לא כוללת דברים כמו פתיחת מאפרה, העברת תחנות ברדיו ודברים מסוג זה. כלומר, כדאי למצוא מקום בו השקר הוא רק כדי למכור, אבל לא מנסים לעשות קופה על מי שהתחרט או מצא ליקוי ברכב.

פורסם

באלדן לא חשתי שהם משקרים או משהו. הם פשוט נתנו לי לבחור (אלמרה) רכב מכמה עשרות רכבים ופתחו לי את הסטורית הטיפולים ואת ממצאי הבדיקה. המוכר לא אמר שהרכב מצויין, מעולה וכו' אלא הקריא מה שהיה כתוב במחשב.

קיבלתי בדיוק את מה שראיתי ולא היו לי הפתעות והרכב שירת אותי נאמנה עוד כ 60 אלף ק"מ.

בעניין השאלה אם כדאי שאוריאנה חוזרת ושואלת: אני חושב שכן ועובדה שחזרנו וקנינו מאלדן וגם מאויס (בלוד). אמנם לרכב יש תוית של השכרה אבל קונים בזול ומוכרים בזול...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני קניתי מאוויס כבר 2 מכוניות, פיאט פונטו בשנהיםף ב-99 וב-02, ואני מרוצה מהם מאוד.

חפשי רכבים כאלה שהיו בליסינג, ובשום פנים ואופן אל תסתמכי על הבדיקה שלהם אלה תדרשי לעשות בדיקה במקום שמתאים לך.

בהצלחה. :wink:

• תוכן חדש...