Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים , ההחלטה הייתה בכיוון של פשרה שהסיבות הן : "שמירת השם והמוניטין" וגם להרגיע את המצפון שלי כי לא הייתי די תקיף בנושא של מערכת הדלק כאשר ישבתי עם שני הצדדים המוכר והקונה , שוב , משום מה הייתה לי נטייה להאמין למוכר שכן שיפץ את המזרקים בטארקן , הטעות : לא דרשתי לראות חשבונית , פה לדעתי לא הייתי בסדר כי אם הייתי אומר לקונה גש עכשו וטפל בכל מערכת הדלק (מסנן סולר ,ניקוי מזרקים ואפילו את מיכל הסולר) למרות שכתבתי כי "מערכת הזרקת דלק לא תקינה ויש עישון יתר בעומס".

למדתי ויש לי עוד מה ללמוד , פה כבר לא מדובר במקצועיות גרידא אלא בשימוש במנגנוני הגנה דו צדדית קרי שלי ושל הלקוח רוכש הרכב.

כמעט ושכחתי , היום בבוקר קבלתי זר פרחים מאישתו של בעל הרכב, תאמינו לי שהתרגשתי מעט, סגרתי מעגל .

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זר פרחים יקר קצת :-D

נמנעתי מלהגיב עד עכשיו - אבל דעתי היא כזאת :

אם מצב ההכנסות של העסק מאפשר זאת, ואתה מסוגל לספוג את הסכום הזה ללא בעיה (כמו דחיה בקניית ציוד חדש, עיכוב בהעלת שכר לעובד, וכו' ) - פעלת נכון.

פורסם
הטעות : לא דרשתי לראות חשבונית...

ואם היית רואה חשבונית, האם זו ערובה לכך שהתיקון שבוצע (ככל שבוצע) , בוצע כראוי?

אם בפועל יש סימנים לתקלה, לא משנה שום חשבונית. תקלה זו תקלה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אכן , צודק דני לחלוטין.

קבלה של המוכר אינה ערובה לתיקון איכותי של הבעיה במערכת ההזרקה , כפי שלצערי נוכחנו לראות בשירשור הנ"ל.

לצערי מכוני הבדיקה נוקטים בכסת"ח בדיוק מסיבות אילו בדיוק, מוכרים אשר מודעים למצב הרכב ומחפשים את הפראייר התורן אשר ירכוש את הרכב , ורק לאחר מכן יגלה את האמת ואת החור בכיס.

למזלו של הקונה , אתה היית שם כדי לספוג עבורו את הנפילה.

לי בכל אופן, כאשר אני רואה טופס בדיקה שבה נקבע שמערכת ההזרקה ברכב סולר עם מערכת מסילה משותפת, באופן אוטומטי אני מושך את ידי מהעסקה, לפחות עד אשר מוכר הרכב יואיל בטובו להוכיח שהבעיה טופלה במוסך עם ידע מתאים.

האמת היא שאני הייתי שולח את הקונה לבית המשפט הקרוב , לך אין שום צורך לבחון קבלות של מוסכים , כיוון שאם תתחיל גם בכך, בעקיפין תהיה גם אחראי לטיב התיקון של המוסך הנ"ל.

תפקידך בתור מכון לקבוע חד משמעית תקין או לא, במידה וקבעת ענינית שלא, האחריות לתקלות הם על הקונה בלבד , הדבר ידוע וברור לכל מי שקנה רכב משומש אי פעם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

דוד,

אני נגד כסת"חים מוגזמים למינהם.

ויש גם צד שני, צריך לדעת איזה הערות, החרגות, התראות, לרשום.

למשל, בטויוטה החדשה שהגיעה אליך, לדעתי, כל שהיית צריך לרשום הוא שעובי הצבע בכל הרכב (למעט הכנף הקדמית שלרשום שם סימני פתיחת ברגים / אפשרות שהוחלפה הכנף) עומד על פי שלשה מהסביר, ויש לגשת ליבואן ו/או למומחה לפחחות לבדיקת הגורם לכך.

בכלל, בעניין של החלפות כנף. הכיצד בוחן יודע שהיא הוחלפה? אולי פורקה והוחזרה? אולי תוקנה על המקום ואז שוחררה לכיוון אל מול מכסה המנוע? אין כמו לרשום עובדות קיימות מבלי להכנס חד משמעית לסיבות שמאחוריהן,

בכלל, לא לרשום יותר, ולא פחות. רק עובדות ולא השערות. אם השערות, אז לרשמן כיתכנות, ולא כקביעה.

עת הייתי בתחום החשמל והאלקטרוניקה ובכללן בתחום ההתקנות ברכב ,הייתי בין היתר דילר ומתקין מורשה של חברות גדולות במשק, לרבות איתוראן, אורנג', וחברות ביטוח רבות, לאורך שנים ארוכות ורבות, והאמן לי, בכל מקרה "חריג" ולו הקל ביותר, הניסוח לתיאור מצב מסויים היה נתון עובדתי מגובה בנתונים לרבות צילום העובדות.

השערות היו מדווחות כהשערות. עובדות היו מדווחות כעובדות עם סימוכין חד משמעיים שאינם ניתנים לסתירה.

אין לקחת השערה ולתאר אותה כעובדה, ואין לראות תמיד בכל עובדה כהוכחה חד משמעית לכל השערה.

להדגיש, התיאור בכתב לנושאים ודברים אלה, היה אורך זמן רב אף יותר, מהפעולה המקצועית בפועל, תוך זהירות שכל מילה וכל משפט "יחפשו" אותי.

נראה, שלרשום חוות דעת ראויה, זהירה, ומתאימה, בגין בדיקת רכב חשובה לא פחות ממקצוע הבחינה עצמו, ולא, הכסת"חים לא באים במקום.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

החשבונית הייתה נותנת לי עוד כתובת של נמען לתביעת השתתפות בהוצאות התיקון , אם כי מזרק חדש יכול להתקלקל מיידית אם הסולר מטונף.

פורסם
בעניין הסוחר הזקן; קיימים מקצועות ו/או תחומים בהם "פגע רע" אחד לא מזיק לאחרים יותר מידי, מקסימום הרווחת כמה לירות פחות. בנושא של בדיקות רכב ובמקום שמתעסק אך ורק בזה, אני רואה נזק של 12,000 ש"ח אחת ל-30 קונים כמשהו מאוד בעייתי. בשביל לכסות את הנזק של ה 12,000 ש"ח תצטרך לפחות 25 קליאנטים אחרים שיבואו לשלם על בדיקה רק בשביל לכסות את הנזק, מבלי לדבר על רווח שהולך לאיבוד בזמן שאתה עסוק בלכסות נזק של לקוח אחד.

באמת יכול להיות שבשביל עסק ש (סתם כדוגמא) מרוויח מאות אלפים בחודש או אפילו עשרות אלפים (רווח נקי) אולי 12K שח זה לא הרבה בשביל להצדיק את המוניטין של העסק - אך במקרה הזה לא נראה לי שזו תמונת המצב.

איציק

לא על כל "פגע רע" תפסיד 12000 ש"ח. ברור שבמצב כזה עדיף לסגור את העסק.

מבין ה "פגעים רעים" אצל אחד תפסיד 1000 ש"ח ואצל אחר אולי לא תפסיד אלא רק לא תרוויח ואצל אחר תרוויח אבל קצת פחות ממה שציפית.

אני מאלה שלא מאמינים בעסק שבונים אותו לשנתיים שלוש. מי שבונה עסק ורוצה שהוא יצליח זה צריך להיות "מפעל חיים" למשך שנים, לעיתים יש מזל ועסק מתחיל להרוויח מייד ולעיתים לוקח לו שנים עד שרוכש מוניטין וקלינטורה ומתחיל לייצר רווח.

להתחיל להתקוטט עם כל פגע רע זה ממש לא הדרך הנכונה לבנות עסק כי אי אפשר להעריך כמה נזק עקיף עלול לגרום לך לקוח שישמיץ אותך למכריו ולידידו ולאיזה מעגלים זה יכול להגיע ומצד שני לקוח "פגע רע" שהצלחת לפייס אותו לא די שלא יגרום עוד נזק אלא אף פעם לא תוכל לדעת היכן ומתי הוא ישבח אותך על היושר וההגינות ויביא אליך עוד לקוחות.

פורסם

דני , אתה מחזיר אותי לסיפור של הטויוטה , אני ידעתי שהכנף ההיא הוחלפה כי לה היה צבע עם שכבה דקה יותר מכל שאר חלקי המרכב שהיו צבועים בשכבת צבע מאוד עבה (450 מקרון) וגם היו סימני פתיחת ברגים , כך שדייקתי מאוד באיבחון. אמרו חכמים "עבר זמנו בטל קורבנו". קיים גם נוסח אחיד לרישום הממצאים.

• תוכן חדש...