Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא בטוח שמכוני הבדיקה יגיעו לפשיטת רגל בגלל הרצון הטוב לרצות את הלקוח מכיוון שלקוח מרוצה תמיד יחזור (אני מקווה) אל דוד.

הלקוח התעלם והמשיך לנסוע עד לנזק.

דוד לא צריך לשלם על מנוע חדש.

אתה רוצה שירות?

אתה צודק.

דוד יכול לתת ללקוח בדיקה, ללא חיוב, כדי לבדוק את ביצועי המנוע החדש (שהלקוח קנה והתקין במיטב כספו).

ושוב הקישור שדניאל נתן (כדי שלא יפספסו):

http://cars.walla.co.il/?w=/4715/1679980&m=1&mid=91533

-

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתפלא שקיימים גם עסקים שבאים לקראת הלקוח גם אם הלקוח טועה כול עוד הלקוח לא משקר או סחטן הם פשוט מסתכלים קדימה.

מה רע במחווה של רצון טוב ?

"שכל מוסך שבאים אליו בטענת על אבחון לא מקצועי או שגוי שגרם לנזק צריך לקחת אחריות ולהוציא לקוח מרוצה" - בוודאי ככה בונים עסק.

גם למכוני בדיקה לקוחות מרוצים עשויים לבקר שוב פעם בקניית הרכב הבא שלהם או להמליץ לחבר לכן אינני עושה הבדלה בין העסק של דוד לעסקים אחרים. דווקא ממך הייתי מפה לתגובה קצת יותר חכמה.

אני אישית מכיר בעל מוסך אחד כזה שהינו גם חבר הפורום.

איזה כייף לי :)

פורסם

ממה שאני מבין בדו"ח בדיקה דוד ציין שיש תקלה במערכת הזרקה ומניח שסימן שהמנוע לא תקין. מה יותר מזה?

אני לא רואה שום סיבה שדוד ישלם על מנוע לאותו לקוח. נניח רכב נכנס למכון בדיקה, רשמו שצמיגים תקינים. הלקוח נסע ונעשה לו כעבור שבוע פנצ'ר. הלקוח המשיך לנוסע ולא עצר עד להרס הצמיג. האם מכון בדיקה צריך לשלם?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם מרסס באמת לא תקין וגרם את כל הנזק אפשר להפעיל אחריות מול משפץ המרססים (אם יש כזה באמת), להערכתי הלקוח אינו משיג או מאויים ע"י מוכר הרכב והמוצא היחיד שיש לו הוא מכון הבדיקה שמצא את המנוע תקין.

לגבי המשך נסיעה עם רעש, הלקוח יכול לטעון שהוא אינו בעל מקצוע ואינו מבדיל בין רעש מנוע חריג או לא או שהוא כבד שמיעה, כך שאין בסיס ממשי לפסול את הנזק בגלל שלקוח לא עצר את הרכב בזמן.

גם לא ברור כמה זמן אם בכלל הרכב ננהג עם רעש מנוע, זה הכול נסיבתי ומניסיוני, לא צריך הרבה זמן לעבור בנסיעה עם מרסס משתין עד לנזק מנוע, תלוי כמובן במצב המרסס. לפעמים הרעש שמיצר מרסס לא תקין הוא כמעט לא נשמע ונזק מנוע יגרם רק לאחר זמן רב של נסיעה, יתכן כי בזמן בדיקת הרכב במכון, עישון היתר שהתגלה היה הסמפטום המדוייק לעניין הזה.

יש לזכור כי מרססים דיזל מאוד רגישים לליכלוך ויש לוודא כי תחזוקת הרכב, בכל הקשור למסנן הסולר, קויימה ומה מצב הסולר במיכל הדלק. סולר בעל איכות ירודה או המכיל לכלוך במידה רבה עלול לגרום נזק למרססים חדשים או מחודשים.

אגב, במערכות מסילה משותפת של יונדאי, מרססים לא תקינים הם לא משהו כל כך נדיר.

פורסם

שכחתי...לפי דעתי דיון מסוג זה צריך להתקיים בפורום אופטופיק מכיוון שרוב התגובות באשכול זה הינם של בעלי מקצוע בעבר או בהווה לכן התגובות לא אוביקטיביות מספיק.

איזה כייף לי :)

פורסם
שכחתי...לפי דעתי דיון מסוג זה צריך להתקיים בפורום אופטופיק מכיוון שרוב התגובות באשכול זה הינם של בעלי מקצוע בעבר או בהווה לכן התגובות לא אוביקטיביות מספיק.

התגובות אובייקטיביות, גם אם הן מציירות מציאות לא נעימה.

מה רע במחווה של רצון טוב ?

לתת ללקוח הנחה, "מחווה של רצון טוב".

להחליף מנוע, זו לא "מחווה של רצון טוב".

הגישה שלך תגרום ללקוח הממוצע, להמשיך ולהיות חסר אחריות וכנראה מסוכן לסביבה.

החברה שלנו לא זקוקה ללקוחות חסרי אחריות, הם גורמים להוצאות כספיות (גם אם יש לעסק פוליסת ביטוח),

ובסופו של דבר עושים נזק לכולנו.

אני אמחיש לך את טעותך בעזרת סיפור דמיוני:

נניח ודוד יחליף את המנוע, יש לנו לקוח שהוא "לקוח מרוצה".

הוא ממליץ על מכון הבדיקה של דוד לחבר שלו.

החבר מגיע ביום א' לבדיקה, עם רכב מתפרק.

דוד ירשום לו בטופס:"נזילה במערכת הגה-ליקוי חמור".

כמובן שהחבר לא עושה דבר!

למה?

כי הוא שוחח בפל' עם מי ששלח אותו, אותו "לקוח המרוצה".

"הלקוח המרוצה" אמר לו:

"אל תעשה כלום בהגה, מקסימום דוד ישלם לנו, עשינו בדיקה, יש לנו אחריות".

החבר כמובן לא מתקן את ההגה, מאבד היגוי בזמן נסיעה, וכמובן נתקע במישהו.

הסיפור הדימיוני שלנו נגמר רק בנזק כספי.

מרק, מה לדעתך הדבר הראשון שהחבר שלנו עושה?

בהצלחה.

(רמז: תובע את דוד "כמחווה של רצון טוב").

-

פורסם

בקיה קרניבל 02 ט.ד יש צקוצוקים חלשים מאחד האינגקטורים ,והמנוע רועש שהוא קר וכשעוזבים גז יש צליל מוזר

0מנוע מצלצל לפי אבחנת המכונאי)

שנה שעברה הוחלף אינגקטור אחד בעלות של 2700 שקל במורשה בגלל שהחל להשתין...

אין אצלי כרגע עשן שחור והמוסך אמר שאין נזק אם אני מוכן לסבול קצת מהרעש החריג .

האם אני בדרך למקרה של דוד ברזילי?המנוע על 174K ואוכל 1-7 משולב עם מזגן.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אוף טופיק? פתח את השרשור בעל מקצוע שהעלה עניין מאוד סוביקטיבי לגביו אך הציג מציאות מאוד אובייטיבית אשר מוכרת לנו בעלי המקצוע, היטב. אז מי ידע לענות לו טוב יותר?

באותה מידה אפשר לטעון שכל תשובה מקצועית שלך בנושא VAG, מותג בו אתה מתמצא כמעט כמו בעל מקצוע אמיתי, אינה אובקטיבית ואפשר לשלוח אותה ישירות לאוף טופיק... קצת רצינות חבר.

בקיה קרניבל 02 ט.ד יש צקוצוקים חלשים מאחד האינגקטורים ,והמנוע רועש שהוא קר וכשעוזבים גז יש צליל מוזר

0מנוע מצלצל לפי אבחנת המכונאי)

שנה שעברה הוחלף אינגקטור אחד בעלות של 2700 שקל במורשה בגלל שהחל להשתין...

אין אצלי כרגע עשן שחור והמוסך אמר שאין נזק אם אני מוכן לסבול קצת מהרעש החריג .

האם אני בדרך למקרה של דוד ברזילי?המנוע על 174K ואוכל 1-7 משולב עם מזגן.

אולי אתה בדרך ולא כדי להזניח בעיית מרססים במנוע דיזל.

פורסם

דוד תגיד לו במילים האלה:

לא רוצה לתת לך שירות.

הזהרתי אותך על הסכנה ואתה שמת פס.

תעוף מפה ואל תחזור לעולם,כי לאנשים כמוך אני לא מוכן לתת שירות.

ואם יש לך בעיה אם זה חפש אותי בבית המשפט.

זהו!

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

שלום חברים ותודה על התגובות , המזרקים נבדקו ונמצא מזרק מספר 3 שרוף. הלקוח לא מקבל את הטזה שהוא שמע נקישות דיזל חזקות והמשיך לנסוע עד להרס המנוע , הוא טוען שהמנוע נכבה באמצע הנסיעה ולא היו סימנים מקדימים.

אני יודע שאני צודק הבעיה שלי היא להתמודד מול המשפט הקשה הזה "הרכב נסע רק שבוע ימים אחרי הבדיקה והמנוע שבק חיים" , הלקוח לא רוצה להבין ולשמוע הסבר נוסף. הלקוח הביא איתו אדם שאני מכיר מקרוב וזה האחרון ביקש ממני " דוד , אנא עזור לבחור ! את כל הכסף שהיה לו רכש בו את הטארקן ...עזור לו דוד עזור לו בבקשה כולה נסע שבוע ימים מאז הבדיקה שלך ואל תברח מאחריות , מדובר פה בשם שלך ".

אינני רוצה להגיע למשפט ואינני יכול לעמול מול שופט ולהתחיל לנמק ולהסביר מוסגים מקצועיים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
" דוד , אנא עזור לבחור ! את כל הכסף שהיה לו רכש בו את הטארקן ...עזור לו דוד עזור לו בבקשה כולה נסע שבוע ימים מאז הבדיקה שלך ואל תברח מאחריות , מדובר פה בשם שלך ".

מי שצריך לשאת באחריות זה מי ששיפץ את המזרקים. דוד, אצלך יוצא שמכון בדיקה צריך לשאת בכל הליקויים האפשריים, גם כאלו שסומנו בבדיקה "לא תקין". זה על אחריות הקונה. כבר סימנת שזה לא תקין - מה הוא רוצה יותר מזה? הלקוח צריך לבוא בטענות למוכר. בפועל יוצא שבא בטענות למי שיותר קל לחלוב אותו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דוד,

עד כמה שזכור לי אתה לא אירגון צדקה ולא צריך לקחת אחריות בגלל שהקונה בחר לקנות רכב שהזהירו אותו שהוא לא תקין, אבל בכל זאת החליט לקנות אותו וגם לא השאיר לעצמו כסף בצד.

במקרים כאלה, כן צריך ללכת לבית משפט, למרות אי הנוחות.

להבא, כנראה שאתה צריך להיות יותר נחרץ בטופסי הבדיקה שלך ולהבהיל את הלקוח שילך לטפל בבעיה מיידית.

גיא.

פורסם

הבעיה הגדולה היא שהמוכר לא משתף פעולה , שוב התקשרתי אליו אך ללא הועיל. בקשתי מאחי שהוא עו"ד שישלח לו מכתב ובו בקשה/דרישה להציג את החשבונית של שיפוץ המזרקים ואם לא ישלח זהו סימן ששיקר כאשר אמר (ויש עדים לכך) שהמזרקים אחרי שיפוץ. לפי דעתי המוכר פה "הכשיל" את הקונה שסמך עליו בעיניין תיקון המזרקים , לכן הוא לא טיפל במערכת הדלק. נשאלת השאלה האם יש מקום להכניס את המוכר בעלות התיקון ?.

פורסם

אינני רוצה להגיע למשפט ואינני יכול לעמול מול שופט ולהתחיל לנמק ולהסביר מוסגים מקצועיים.

אז תפתח את הכיס שלך, תשלם ותשתוק.

פראייר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק יקירי , זה כנראה הכיוון (לצערי).

פסיכולוגית , כאשר אני מתייעץ עם חברי לפורום בסוגיה כזו או אחרת ואני מקבל חיזוקים ואז קל לי יותר להחליט גם לא לפי משורת הדין ולהיות "נדיב" מבלי שהדבר יכאיב לי מאוד. מוזר , אבל כל פועלים אצלי התאים האפורים.

לכן אני מלא הערכה לפורום מכובד זה !.

• תוכן חדש...