Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים.

בתור מתבונן מהצד אני דווקא מבין ומסכים עם דוד.

בואו נשים רגע בצד את העניין המשפטי, מבחינה משפטית יתכן ודוד מכוסה במידה מסוימת היות ורשם שיש בעיות במערכת הדלק.

אולם, הנהג הממוצע כאשר רושמים לו בעיה במערכת הדלק אבל הוא רואה שהרכב נוסע זה לא מתחבר לו עם משהו שעלול לפוצץ חור בבוכנה, הוא יחשוב שיש לו צריכת דלק גבוה או זיהום אויר והוא יסע עם הרכב עד שצריכת הדלק תכאב לו בכיס או שיפסל בטסט.

לא כל מה שמובן מאליו לבעל המקצוע מובן גם לנהג הממוצע.

אין זה מתפקידו של הלקוח לדעת את ההשלכות של כל תקלה, הוא בא בתום לב (כך אני מאמין) ונתן את אמונו בבוחן שיתן לו תמונה על מצב הרכב. הוא מין הסתם לא קישר בעיה במערכת הדלק לנזק למנוע ברמה כזאת.

אם תקלה מסכנת את המנוע ראוי שהבוחן שיודע על כך יתריע על זה בפני הלקוח וזאת הייתה הטעות של דוד.

דוד נהג בצדק לא רק מהסיבה הערכית אלא גם מסיבה פרקטית. נניח שהיה הולך לבית משפט ונניח שאפילו היה זוכה, זה היה ניצחון פירוס. היה יוצא לו שם של בוחן שמתחמק מאחריות ואם אני הייתי לקוח שצריך לבדוק רכב אחרי שהייתי שומע את הסיפור הזה בעיתונות או היכנשהו לא הייתי מתעמק בפרטים אלא פשוט לא הייתי בא אליו.

הוא שילם 12000 ש"ח אבל רכש לעצמו כבוד ומוניטין, זו יכולה להיות עסקה לא רעה.

גם אני בעסק שלי בתחום אחר ניתקל לעיתים בעימותים עם לקוחות, אני תמיד מעדיף לצאת חכם ולא צודק. לטווח ארוך הגישה הזו מוכיחה את עצמה גם מסחרית. לא פעם ראיתי שלקוח שיצאתי איתו "פריאר" חזר אלי שוב או שהביא אחרים שיקנו אצלי.

לפעמים הבאות כדי לא להיות מנוצל כדאי לו באמת לרשום על כל תקלה מה הם הסיכונים המקסימאליים אם היא לא תתוקן.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי, פעם ראשונה שאני מתערב בשירשור מסוג זה.

דוד , שיטת הלקוחות שאתה נוקט בה , שגויה! , כאן לא מדובר בשק אורז , קמח את שישיית קולה , כאן מדובר בדברים שעולים אלפיי שקלים ועשרות אלפיי כמו במקרה הנ"ל , שמך הולך לפניך ואתה לא צריך את חברו, יגיע אותו היום שחברו של הבחור עם הטראקן יגיע ובעצם ירוויח מנוע חדש על חשבון פירוק והרכבה , ושוב הפסד.

אתה מצידך עשית את הכל מבחניתך הבהרת יש בעיה במזרקים ועשן יתר , כאן נגמרת הסוגייה והטענות שהנזק באשמתך.

פורסם
חברים יקרים.

בתור מתבונן מהצד אני דווקא מבין ומסכים עם דוד.

בואו נשים רגע בצד את העניין המשפטי, מבחינה משפטית יתכן ודוד מכוסה במידה מסוימת היות ורשם שיש בעיות במערכת הדלק.

אולם, הנהג הממוצע כאשר רושמים לו בעיה במערכת הדלק אבל הוא רואה שהרכב נוסע זה לא מתחבר לו עם משהו שעלול לפוצץ חור בבוכנה, הוא יחשוב שיש לו צריכת דלק גבוה או זיהום אויר והוא יסע עם הרכב עד שצריכת הדלק תכאב לו בכיס או שיפסל בטסט.

לא כל מה שמובן מאליו לבעל המקצוע מובן גם לנהג הממוצע.

אין זה מתפקידו של הלקוח לדעת את ההשלכות של כל תקלה, הוא בא בתום לב (כך אני מאמין) ונתן את אמונו בבוחן שיתן לו תמונה על מצב הרכב. הוא מין הסתם לא קישר בעיה במערכת הדלק לנזק למנוע ברמה כזאת.

אם תקלה מסכנת את המנוע ראוי שהבוחן שיודע על כך יתריע על זה בפני הלקוח וזאת הייתה הטעות של דוד.

דוד נהג בצדק לא רק מהסיבה הערכית אלא גם מסיבה פרקטית. נניח שהיה הולך לבית משפט ונניח שאפילו היה זוכה, זה היה ניצחון פירוס. היה יוצא לו שם של בוחן שמתחמק מאחריות ואם אני הייתי לקוח שצריך לבדוק רכב אחרי שהייתי שומע את הסיפור הזה בעיתונות או היכנשהו לא הייתי מתעמק בפרטים אלא פשוט לא הייתי בא אליו.

הוא שילם 12000 ש"ח אבל רכש לעצמו כבוד ומוניטין, זו יכולה להיות עסקה לא רעה.

גם אני בעסק שלי בתחום אחר ניתקל לעיתים בעימותים עם לקוחות, אני תמיד מעדיף לצאת חכם ולא צודק. לטווח ארוך הגישה הזו מוכיחה את עצמה גם מסחרית. לא פעם ראיתי שלקוח שיצאתי איתו "פריאר" חזר אלי שוב או שהביא אחרים שיקנו אצלי.

לפעמים הבאות כדי לא להיות מנוצל כדאי לו באמת לרשום על כל תקלה מה הם הסיכונים המקסימאליים אם היא לא תתוקן.

שמע אתה נגעת בדיוק בקו החשיבה שלי , כל מילה היא העתק ממה שלקחתי בחשבון , כנראה קורצנו מאותו החומר.תודה לך חיזקת אותי.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
פעם ראשונה שאני נחשף לשרשורים האלה של דוד ברזילי,ואני המום. לא יאמן איך אתה סופג בקלות נזקים שלא באשמתך.

למי אכפת אם הלקוח בכה או לא בכה ? אם התרעת על העניין בבדיקה, זו בעיה שלו. אתה את תפקידך סיימת.

אתה מכון בדיקה או מוסד צדקה ?

מסכים איתך ב1000% וזאת גם פעם ראשונה שלי שאני נתקל בשרשור כזה.

בהתחלה לא הבנתי למה בכלל אתה צריך לשלם, כתבת שיש בעיה, וזה לא תקין, הלקוח לא הקשיב, הבעיה גדלה והלך מנוע.

אז קראתי שוב ושוב את ההודעה שלך, ועדיין לא הבנתי למה שתשלם.

הפסדת 12,000ש"ח, וקנית לך מוניטין.

יודע איזה מוניטין? שאפשר לקנות אותו עם מנוע שבקושי מתפקד, אתה תגיד לא תקין, אני אחכה שהמנוע יתקלקל, ואז אקבל מנוע חדש במחיר 0.

יצאת פראייר.

פורסם
שמע אתה נגעת בדיוק בקו החשיבה שלי , כל מילה היא העתק ממה שלקחתי בחשבון , כנראה קורצנו מאותו החומר.תודה לך חיזקת אותי.

דוד יקירי

סוחר זקן, שמנהל עסק מצליח כבר עשרות שנים לימד אותי את הכלל הבא:

מכל 30 קונים שיבואו אליך אחד יהיה פגע רע.

חבל להוציא אנרגיות על הפגע רע הזה, תסתדר איתו, תתפשר איתו ושילך לדרכו ואתה תביט קדימה לעוד 30 הלקוחות הנחמדים שיבואו ואל תחשוב עליו בכלל. כל דקה שאתה עכשיו חושב עליו זה בזבוז זמן.

הסוחר הזה מנהל עסק מצליח כבר 40 שנה !!!

תמשיך בדרכך ואל תקשיב לכל הילדים שמגיבים פה שלא ניהלו אפילו חנות מכולת. וכעת תביט קדימה ואל תעסיק את עצמך בפגע רע הזה.

פורסם

בכל פעם שאני רואה שרשור כזה פרי עטו (הקלדתו) של דוד (כן, זו לא הפעם הראשונה למי שזוכר) , זה נראה לי הזוי. מאוד.

דני.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
בכל פעם שאני רואה שרשור כזה פרי עטו (הקלדתו) של דוד (כן, זו לא הפעם הראשונה למי שזוכר) , זה נראה לי הזוי. מאוד.

דני.

שלום דני , נכון זו לא פעם הראשונה , אתה זוכר (אני מקווה שכן) את המקרה שבדקתי רכב חדש מסוג טויוטה אוונסיס ובו מצאתי שכל הרכב צבוע (450 מקרון עובי הצבע במקום 120 בלבד כאשר הצבע הוא מקורי של היצרן!) , הגעתי לבית משפט ושילמתי 16000 ש"ח למרות שצדקתי באיבחון.

בבית משפט עושים משפט ולא צדק . להכנס שוב למערבולת ...אין לי את הכוח לכך.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=194950&highlight=%D7%91%D7%99%D7%AA+%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%98+%D7%93%D7%95%D7%93+%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%99%D7%9C%D7%99

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מאחל לך בריאות ואריכות ימים. אל תתיחס לילדי החופש שמגיבים כאן, כי חוץ ממך אין לאך אחד זכות להטיל דופי בהחלטות עיסקיות שאתה לוקח, למרות שהדברים אולי נראים הזויים או בלתי מובנים.

פורסם
דוד יקירי

סוחר זקן, שמנהל עסק מצליח כבר עשרות שנים לימד אותי את הכלל הבא:

מכל 30 קונים שיבואו אליך אחד יהיה פגע רע.

חבל להוציא אנרגיות על הפגע רע הזה, תסתדר איתו, תתפשר איתו ושילך לדרכו ואתה תביט קדימה לעוד 30 הלקוחות הנחמדים שיבואו ואל תחשוב עליו בכלל. כל דקה שאתה עכשיו חושב עליו זה בזבוז זמן.

הסוחר הזה מנהל עסק מצליח כבר 40 שנה !!!

תמשיך בדרכך ואל תקשיב לכל הילדים שמגיבים פה שלא ניהלו אפילו חנות מכולת. וכעת תביט קדימה ואל תעסיק את עצמך בפגע רע הזה.

ערב טוב ושבת שלום.

דוד, העיקר שאתה מרוצה מההחלטה שלך, תהיה בריא.

בעניין הסוחר הזקן; קיימים מקצועות ו/או תחומים בהם "פגע רע" אחד לא מזיק לאחרים יותר מידי, מקסימום הרווחת כמה לירות פחות. בנושא של בדיקות רכב ובמקום שמתעסק אך ורק בזה, אני רואה נזק של 12,000 ש"ח אחת ל-30 קונים כמשהו מאוד בעייתי. בשביל לכסות את הנזק של ה 12,000 ש"ח תצטרך לפחות 25 קליאנטים אחרים שיבואו לשלם על בדיקה רק בשביל לכסות את הנזק, מבלי לדבר על רווח שהולך לאיבוד בזמן שאתה עסוק בלכסות נזק של לקוח אחד.

באמת יכול להיות שבשביל עסק ש (סתם כדוגמא) מרוויח מאות אלפים בחודש או אפילו עשרות אלפים (רווח נקי) אולי 12K שח זה לא הרבה בשביל להצדיק את המוניטין של העסק - אך במקרה הזה לא נראה לי שזו תמונת המצב.

כל המקרה עם דוד מזכיר לי שלפני שבועיים התייעצתי עם מספר חברי פורום בנוגע למעבר לחברה סלולארית אחרת וציינתי שקיבלתי הצעת מחיר לא רעה מהחברה אותה אני רוצה לנטוש - אך ייעצו לי חברי הפורום הנכבד לא לערב רגשות עם החלטות עסקיות ואם ההצעה של החברה שאני רוצה לנטוש טובה יותר מן האחרות אז לקבל אותה. במקרה שלי לא יכולתי, בתור לקוח פגוע, לא לערב את הרגשות עם ההחלטות העסקיות ונטשתי את החברה הסלולארית (גם קיבלתי הצעה טובה בחברה אחרת, כך שלא היה הרבה מקום להתחבטות).

במקרה של דוד ברזילי, שמנהל עסק, הייתי מציע לקחת את ההמלצה של חברי הפורום לא לערב רגשות עם החלטות עיסקיות - כי בקנה מידה של המקרים אצל דוד ברזילי בעסק, זה עלול לעלות לו ביוקר (בטווח הרחוק). הלוואי ואני טועה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פעם ראשונה שאני נתקל בדבר כזה אבל ממה שקראתי האשמה היא לא עליך בכלל נתת איבחון מדוייק , ומאד מקצועי . אין שום סיבה שאתה תישא בתשלום על הנזק.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

איש יקר, רוצה עצה מועילה מאוד ושווה, היום רכשתי רכב, המכון מביא אמנם אחריות על שלדה ומנוע לחצי שנה , על הגיר לא, בסיכום הבדיקה , הבוחן מושיב אותנו ואומר לי דבר כזה, '' ישנה סטייה של 2 אחוז בביצועי המנוע, יכול להיות שמספיק להחליף פילטר דלק, להוסיף תוסף, החלפת שמן ופילטרים תפתור את הבעיה, אני לא נותן אחריות אם יש חריגה של אחוז אחד אפילו, תלך לעשות טיפול, תחזור לבדיקה ותקבל אחריות, עכשיו ברור שאני לא יחזור לשלם לו 500 ש''ח, אבל הנה הוא כסתח את עצמו בצורה מרהיבה ומדהימה

ושאלה לא קשורה קצת

כדי לבדוק את הצבע המקורי של הרכב , הוא חרט עם מברג על הפח מסביב למנוע ובדלת הבגז' מבפנים, זה תקין דבר כזה??

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
איש יקר, רוצה עצה מועילה מאוד ושווה, היום רכשתי רכב, המכון מביא אמנם אחריות על שלדה ומנוע לחצי שנה , על הגיר לא, בסיכום הבדיקה , הבוחן מושיב אותנו ואומר לי דבר כזה, '' ישנה סטייה של 2 אחוז בביצועי המנוע, יכול להיות שמספיק להחליף פילטר דלק, להוסיף תוסף, החלפת שמן ופילטרים תפתור את הבעיה, אני לא נותן אחריות אם יש חריגה של אחוז אחד אפילו, תלך לעשות טיפול, תחזור לבדיקה ותקבל אחריות, עכשיו ברור שאני לא יחזור לשלם לו 500 ש''ח, אבל הנה הוא כסתח את עצמו בצורה מרהיבה ומדהימה

היית בסדר עם הטאראקן אבל אתה איש יקר וטוב , אז תעשה לעצמך טובה , ותדקלם את זה טוב טוב כדי שלא תוציא עוד כסף מהכיס

• תוכן חדש...