Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להבין משהו, אתה הצבעת לו על תקלה במנוע, שנגרמת מהמזרקים שעלולה להחמיר, ובכל זאת הוא צפצף על החוות דעת המקצועית שלך שהוא שילם עבורה, הוא גמר את המנוע שלו באשמתו, הבעלים הקודמים מסתיר פרטים, ואתה זה שמשלם בסוף, תהיה בן אדם טוב אחרי שעה 17:00, כלומר כל אחד שיבדוק את הרכב אצלך, יודע שאם תהיה תקלה שתגרור הוצאות גבוהות, יכול לנוח בידיעה שיש פראייר שישלם בשבילו, סלח לי , אבל אותו אחד שקנה את הרכב שילך לקיבי%^& ושיחפש ממי להלוות כסף, אתה לא צריך להיות הפראייר התורן.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי חסר פה משהו בסיפור דוד למה יש לך נקיפות מצפון אם לפי הדוח סימנת בפירוש שיש תקלה במערכת הזרקה?

האם אמרת ללקוח דברים בעל פה שונים קצת ממה שציינת ? האם המלצת לו על הרכב?

אם לא אני לא מבין איך אתה חושב להחזיק את העסק ככה? הרי ברור לך שלא כל רכב שתבדוק יהיה תקין? האם אתה אחראי לכל הרכבים שנכנסים אליך למכון?

אתה יכול לסייע לו בפתרון בעיה בכל מיני מישורים אבל כספית אין לך שום חובה כלפיו.

נ.ב לגבי ההערה על לקוחות ומוסכניקים .לדעתי רוב הלקוחות לא עושים בעיות ומשלמים היות ולמוסכניק יש אפשרות להחזיק ברכב והוא מודע לכך. הבעיה היחידה עם הלקוחות הם צקים ,אז מוסכים לא חייבים לקבל אותם ואם כן יש גם פתרונות בנושא.

פורסם

כן , שחר משום מה גם לי הייתה נטייה להאמין למוכר בתוך תוכי פנימה ולא פסלתי על הסף את דבריו כי אמרתי אולי יש בעייה של זמן הזרקה או בעייה של לחץ סולר (מדובר במסילה משותפת), אולי הייתי צריך להיות תקיף יותר ולעמוד על זה שהקונה יגש ישר למוסך לטפל במערכת ההזרקה .המצפון שלי פה אומר לי שהייתי צריך לדרוש בתוקף טיפול מיידי במערכת הדלק , יחד עם זאת קשה לנבא חיזיון כזה גם כאשר המנוע מעשן בעומס , הלו יש הרבה מנועי דיזל שמעשנים ונוסעים כך חודשים ואפילו שנים ללא שום בעיית מנוע.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

דוד בחייאתת, תתאפס אנשים מנצלים אותך ידידי

ממש כואב לראות שאתה הולך לשלם לו על מנוע חדש.

זה שהוא חתיכת סתום ולא הקשיב ואפילו לא ביקש חשבונית מהמוכר אומר כמה הוא חתיכת טמבל

שיודע שאתה בן אדם טוב ורוצה לנצל אותך.

אל תשלם!!!!!!

(בבקשה הנהלת הפורום, זה מתבקש.)

תמיר.

פורסם

לא פשוט , הבן אדם כנראה תפרן וזהו כל כספו (שילם כ-65000 ש"ח). הבן אדם בוכה כמו ילד איש מבוגר כבן 55.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מי שאמור להאמין/ לא להאמין לדברי המוכר זה הקונה. אתה גם אם אמרת שיש חשש לבעיה בהזרקה מחובתו של

הקונה לבדוק זאת ולא להאמין לדברי המוכר או לבקש קבלה על טיפול בהזרקה. הרי ברור שיש למוכר אינטרס להגיד

שהמכון מגזים וכו וכו והכל תקין. עם זאת הקונה הגיע על מנת לקבל חוות דעת ממך היכן שיש חשש או עניין שצריך בירור מעמיק

עליו לפנות למוסך או לבעל מקצוע בתחום.

לצורך העניין חבר שלי לפני כשנה רכש רכב עם הערות בבדיקה לגבי הגיר .נקישות נזילות ועוד קצת יותר חמור מהנוסח ה"סטנדרטי" שמכונים רושמים על גיר. המלצתי לו בתוקף לבדוק זאת בנוסף במכון גירים בשביל השקט הנפשי ,הוא ויתר על כך.

אחרי כמה חודשים הלך הגיר . הוא ניסה לחזור למכון ולא עזר לו. ניסה לדבר עם המוכר שבנוסף הוא סוחר גם לא עזר לו

הוא אמר לו היינו בבדיקה.

דוד עם כל הכבוד אתה יכול לעזור במה שאפשר אבל אין שום סיבה שתשלם את הנזק.

פורסם

דמעות תנין כדי לחלוב אותך. לא חושב שיש לו עילה לתביעה אם ציינת את הבעייה וסימנת שמנוע לא תקין. מכון בדיקה זה לא מכון נבואה. מנוע יכל לכשול תלוי מאופן שימוש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כשאני מכרתי את הרכב, אחרי הבדיקה, הבוחן הושיב אותנו במשרד שלו וייעץ לקונה, הבוחן טען שהבולמים האחוריים גמורים, ואני טענתי שהם בני חצי שנה והחולפו במורשה ואפילו הראיתי לו קבלה על זה לפני הכניסה לבדיקה, הבוחן ביקש ממני לצאת מהחדר ולא להתערב בזמן שהוא מדבר, בדיעבד שאני חושב על זה הוא עשה בשכל, כשאתה טענת בפני הקונה על הבעיה , המוכר התפרץ לדבריך וממה שמשתמע מדברים לא עשית דבר כדי להשתיק אותו , אני באמת מקווה שלא שילמת לו, לא משנה כמה כיסך נפוח, כי זה חוסר צדק גם כלפיך וגם כלפי מכונים אחרים , ומקרים כאלה יכולים לפתוח דלתות לעתיד, לגבי הקונה אני בספק לגבי זה שהוא תפרן, אם הוא רכש רכב שעלויות האחזקה והביטוח שלו גבוהות גם ככה, אז הוא ידע לאן הוא נכנס, וגם הוא כנראה ידע מראש שהוא נכנס למיטה חולה, תנסה לחשוב עם השכל הישר ולא עם הלב.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

שלום רב

למרות שכבר עניתי בכך שרשמתי כי כאשר בדקת את הרכב ראית ורשמת את הליקויים בטופס הבדיקה כתקין - לא תקין וקבלת תשלום עבור זמן הבדיקה . בכך מסתיים תפקידך מכאן תפקיד הקונה להחליט אים נפשו חפצה ברכב ואים כן אז תפקידו לגשת למוסך להמשך טיפול ברכב.

( אני יודע שהמכונים מכסים את עצמם מבחינה משפטית בתשובות הניתנות על גבי טפסי הבדיקה)

מהשניה שהרכב יצא מפתח דלתך אתה לא יודע למעשה מה בוצע ברכב לא צורת נסיעת הנהג ולא אים הרכב נכנס לתיקון קלוקל במוסך כלשהוא .

הארה והערה כללית אים לא תכבד את עצמך אף אחד לא יכבד אותך .הרי אתה בעל מקצוע מקצועי וישר ומשקיע את כולך בעסקך

נושא מוניטין שלך הוא ביחס ישר לכך

אותו "מכר" שלך בא אלך גם כחבר וגם כתוקף מצד אחד אומר דוד בבקשה עזור לו ומצד שני מאיים בעקיפין מוניטין "מה הרכב נסע רק שבוע "הרי הרכב לא נתקע ב100 מטרים הראשונים שיצא ממך (וגם אים כך היה הדבר הרי רשמת לא תקין )

נזק מחיתוך במתכת ע"י המזרק נעשה רק ע"י נזק חיצוני כלומר הידוק מזרק בצורה לא ע"פ הוראות היצרן

לפי סוג השירות שאתה נותן ללקוחותך אתה צריך לפרק את הרכב לגורמים .לבדוק אותו ואח"כ לנסוע איתו כמה ימים

למרות שאני לא מכיר אותך אני כול הזמן מתרגז לשמוע מקרים שעברו עליך .

תתחיל לכבד את עצמך

בברכה זיסו יוסי

פורסם

לראשונה כנראה בפורום, אני מסכים ומקבל לגמרי את דעתו של זיסו. ההתקפלות שלך מול הלקוח מעוררת בי רגשות זעם. לכל הפחות תתחלקו בתיקון ואל תיקח על עצמך לשלם את מלוא הנזק.

אך אם אתה חיי עם עצמך טוב בעניינים האלה אז אין לי אלא לומר לך -בהצלחה!

פורסם
תודה דן. כנראה אליך על פשרה.

שלום רב

מבלי לבקר את התנהלותיך תוכל להסביר לי האים אתה מרגיש אשם בנושא האים טעית במשהוא ( בבדיקה או בהצגת הרכב)

יכול להיות שלהבא תנהג בצורה שונה למנוע מקרים דומים

בברכה

פורסם

כפי שכתבתי בתחילת האשכול הסוגייה העיקרית של דוד היא יחסי לקוח ונותן השירות מאשר ההיבט הטכני של התקלה.

דוד כנראה הולך לכיוון של מחווה של רצון טוב והינני רואה סיבה 'לרדת' עליו ולכתוב שהינו פריאר או טיפש.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...