Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוהן - תנשום - תעבור מההתחלה - על ההודעות שלי אחת אחת.

אין באף הודעה שלי מילה רעה על הרכב.

הכי קרוב לזה אמרתי שהוא "סתם אוטו עם הנעה אחורית" שבתצורה של ה1.3 5 דלתות פנים משמים - לטעמי פוגע בול.

לגבי המשתלם או לא - סובייקטיבי ותלוי את מי אתה מכיר.

עניין הקופרה שלי שכ"כ מעסיק אותך - משאבה חשמלית - מערכת הידראולית.

גם אני הייתי בטוח שהמערכת שם היא תגבור חשמלי - הוכיחו לי שזה לא נכון (פה בפורום - אם אתה מתעקש אני אמצע לך את ההודעה) ואכן בבחינה יותר מדוקדקת של הספרות יש אפילו את ההזהרה (שלא קיימת במערכות חשמליות מן הסתם) של לחץ גבוהה בקצוות המסרק.

לגבי המסרק או תיבה - ברכב שאני ראיתי (1.6 מקורית) - היתה תיבה, לא זוכר מה היה ב1.3 , אצלך יש מסרק? הרווחת.

לגבי הטיפו - לא הבנתי מה לא בסדר בהשוואה שלי? זו דווקא השוואה מאוד הוגנת, וגם מצד אחד אתה אומר שהיא נכונה , מצד שני לא.

הערה קטנה על מה שאתה אומר - אין דבר כזה טיפו טורבו מקורית:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Tipo

זה השתלות של מנועי פיאט קופה או לאנצ'יה.

היו בארץ Sedicivalvole - שהן 2 ליטר ידניות עם 150 כ"ס , וGT שהיו 2 ליטר (גם אוטומט לזכרוני) "מפוארות"

אבל אל תתפוס אותי בדקויות.

לגבי המשפט האחרון - שוב - מאיפה הוצאת את המילה זבל? למה להכניס לי מילים לפה? נראה לי אתה מתבלבל פה קצת כבר עם ההודעות כבר ועם הלקחת ללב.

ולגבי הBMW אמרתי לך - זו דעתי - זה סובייקטיבי - לא עובדתי - לא רוצה - אל תקבל.

לגבי הלקפוץ - בשימחה - אני הצעתי עוד קודם שתעלה קצת תמונות ותשתף - אתה זה שבא עם גישת האנטי פה מבינינו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב אז בקשר לתמונה , אם אינני טועה הרכב מאזור ר"ג / ת"א לא ?

ראיתי בדיוק כזו שנוהג בה אדם מבוגר - שנת 85-83 לא זוכר כל כך.

ובנוגע לויכוחים:

יש לי שרמנט כבר 8 שנים במשפחה.

אני יכול להגיד רק דבר אחד טוב עליה!

הרכב הזה כמה שעבר וכמה שהרגתי אותו וכל מה שעשיתי לו , פשוט לא מת !! זה הרכב הכי אמין שהכרתי.

אני לא חושב שיש רכב בגיל הזה שיעבור כזה התעללות ועדיין ינסע כאילו כלום לא קרה (שים דלק וסע :) ).

מבחינת אמינות , הרכב לא צריך טיפולים בכלל... שם את סובארו בכיס הקטן.

הרכב הזה פשוט אגדה!

תגידו מה שתגידו, בשבילי הרכב הזה מיוחד! וישרת אותי עוד מספר שנים נוספות כמו שהוא ללא שום בעיה!

זה הקסם של היפניות הקלאסיות! :wink:

ויוהאן , עזוב אותך .

הם לא רוצים להבין שלא יבינו .. תחסוך ממך את הכאב ראש .

פורסם

אני לא חושב שיש רכב בגיל הזה שיעבור כזה התעללות ועדיין ינסע כאילו כלום לא קרה (שים דלק וסע :) ).

אני דווקא מכיר כמה דוגמאות טובות ואף ישנות יותר.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

נדב, ההבדל הוא בהפעלה של כל מערכת ההיגוי,

במסרק יש מין גלגל שיניים קטן שמפעיל מוט עם שיניים עליו, ובכך אתה מסובב את ההגה,

תיבה לא ממש ידוע לי איך עובדת , למען האמת לא היתעניינתי, אני רק יודע שזה למעשה פחות טוב כי במערכת היגוי על בסיס תיבה, תמיד יהיו חופשים , וזה לא הכי טוב במכונית שמבוססת למרוצים ולדיוק.

למה זה רלוונטי, כי זה מחרפן אותי, שבן אדם שחושב שזה רכב "הנעה אחורית , לא יותר " שכנראה לפי שהוא גם לא יודע מה יש לעצמו באוטו, ושואל חברי פורום, מתכווח בלי שום בושה, עם בן אדם שמתעסק ברכב הזה שנתיים ללא הפסקה, ופירק כבר שלושה מכוניות כאלה בידיים שלו, מכל הדגמים והסוגים.

אז ליביו, בוא נסכם, אני פירקתי 3 רככבים כאלה עד הבורג האחרון, שני 1.3 אחד ידנית ואחד אוטומטית. ועוד אחת 1.6 .

בכולם, היה מסרק הגה ולא תיבה, איך אני יודע את זה, כי אני בעצמי הבאתי חלקים לשפץ את המסרק, בנוסף לזה , גם הישתמשתי בזרועות של ה1.6 עם המסרק הידני של ה1.3 , אז בוא תגיד לי שוב , על מה אתה מבסס את הוויכוח החסר תועלת הזה, שאתה חושב שאתה יודע הכל על הרכב הזה!!!

A.R.T Performance

פורסם

יוהן,

א. לדעתי אתה טיפה חייב לי איזה התנצלות על זה שציטטת אותי על דברים שלא אמרתי שמקסימום מגיעים לאי הסכמה לעומת מה שאתה מנפח.

בכלל - אתה היחיד שמנסה להתנצח פה על עניינים סובייקטיבים - אין פה צודק ולא צודק במה שאתה מנסה להגיד לרוב וההתעלמות שלך מחלק מהנקודות שלי (כמו זה שלא ממש אמרתי זבל , או ירדתי על האוטו בשום שלב) פשוט מורידה את הדיון לרמת גנון.

ב. כמו שאמרתי לך - ראיתי בעיניים שלי 1.6 עם תיבה ולא עם מסרק. לרגע לא טענתי שאני יודע הכל על הרכב הזה. אבל גם אתה לא. אתה יכול להאמין לי , אתה יכול שלא, לא ממש מעניין אותי.

עובדה שלא אני בכלל העלתי את הנקודה הזו בתרד הזה.

אתה ראית 3 שלא - אני ראיתי אחת שכן (ועוד משהו פה בפורום ראה אחת שכן).

ג. תיבת הגה:

http://auto.howstuffworks.com/steering3.htm

מסרק הגה:

http://auto.howstuffworks.com/steering2.htm

לגבי מה שאמרת על תיבה - ברוב האפליקציות היא פחות מדויקת מבחינת רגש ואכן יותר רגישה לחופשים (תעיף מבט באיך זה בנוי - די מובן למה) - אבל בהחלט יש מכוניות די ספורטיביות עם תיבה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יוהן,

הרכב שבתמונה שבגללה נפתח כל השרשור אכן הוא הנעה אחורית ולא יותר מזה.

כמובן ואם תלך ותחליף חצי אוטו (בולמים, קפיצים, מוטות מייצבים, מנוע, גלגלים וצמיגים וכו') תקבל אוטו שמתנהג טוב יותר, אבל זה כבר יהיה רכב שהוא שונה מהותית מהרכב הסטנדרטי שבתמונה.

כסטנדרט השרמנט הזאת היא מכונית משפחתית של שנות ה-80 עם הנעה אחורית,אין לך ממש מה להתווכך עם זה, אפילו היצרן והיבואן לא ייעד לה קהל יעד שונה באותה תקופה.

זה שיש אנשים שמשפרים את הרכב והופכים אותו למשהו אחר ממה שהוא ? אחלה, זכותם, אני גם בטוח שהם נהנים מהתוצאה אבל על אותו משקל אפשר לקחת כל רכב ולשפר.

תפסיק להתלהם ולהתנגח עם כל מי שלא חושב כמוך, זכותם לחשוב על הרכב מה שבא להם גם אם זה לא תואם את קו המחשבה שלך.

אף אחד פה לא חייב לך כלום אז תפסיק לכתוב שטויות כמו "מתווכחים בלי בושה", אף אחד לא צריך להתבייש בכך שדעתו שונה משלך (גם אם לך יש את הרכב ולאותו אחר אין).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין דברים כאלה,

פשוט לא יאמן הרמת בורות פה!!!

אתה יודע מה, סבבה , אתה חושב ככה על רכב, אני חושב ככה על רכב, תכלס אתה צודק ב100 אחוז,

תמיד חשבתי שאיביזה זה לילדים שאוהבים ללחוץ , וגם זה לא כזה רכב חזק, אז בעצם בלי לשפר הוא שווה כלום, כמו שרמנט מקורית.

שזה בידיוק מה שאתה אומר, רכב מקורי הוא משהו אחד, בלי להחליף מכלולים הוא "רק" הנעה אחורית, אז הוא תמיד ישאר "רק הנעה אחורית"

אבל עזבו את זה,

אני אפסיק לכתוב בשרשור הזה, מהסיבה הפשוטה, שתמיד מצאתי שקשה להיתכווח עם קירות, כי כאב לי הראש כל פעם מחדש, צריך ללמוד להפסיק,

זה נראה לך הגיוני שלרכב "עממי" שאתם טוענים שהוא סך הכל רכב משפחתי שהוא הנעה אחורית (כמו מלא דגמי בסיס שהם רכבים מעולים!!) עם סך הכל 3 דגמי פאר, ושלושה דגמי מנוע , יעשו במיוחד דגם ספציפי שזה לשנות את כל הגשר הקדמי, תושבות , ולבנות תיבה, רק בישביל שיהיה שני סוגים!?

לא.

ובנוסף לזה , זה לא יכול להיות ראית, אתה חולם או שפשוט אתה לא יודע להבדיל, מהסיבה שאני מכיר מקרבה אישית קרוב ל20 רכבי קורולה ושרמנט מהארץ ומחו"ל, וקרוב למאות פרוייקטים שעברתי עליהם , ולא היה אחד עם תיבה, ואתה אומר שראית !?

אם זה באמת נשמע לך הגיוני, אז וואו עברת בהרבה את רמת ה****** שחשבתי עלייך.

תהנה מלהישאר כמו שאתה ואף פעם לא ללמוד להקשיב ואולי , אולי ללמוד משהו חדש מבן אדם , שבטוח ב100 אחוז מכיר את הרכב הספציפי הזה יותר ממך,

עידן,

אז בעצם אתה טוען שפרוייקט על סיירה, שבונים עליה קוזי, זה עדיין "רק" רכב משפחתי הנעה אחורית. כי ברגע שאתה מחליף את כל המכלולים זה כבר לא אותו רכב! אז בעצם כל רכב משופר בעולם , הוא לא קשור לרכב המקורי שבנו עליו.

הגיוני מאוד.

A.R.T Performance

פורסם

יוהן,

אתה מתלהם וכועס על כל העולם במקום לקרוא ולנסות להבין את מה שכותבים לך.

*כן, סיאט איביזה רגילה זו מכונית קומפקטית עממית ופשוטה. איביזה FR או קופרה זו גירסה ספורטיבית לאיביזה העממית, היא תתנהג טוב יותר ותיהיה חזקה ומהירה יותר.

*פז'ו 205 נפח 1.1 זו גם היתה מכונית קומפקטית ממוצעת בתקופתה (גם אם טיפה יותר מהנה, אבל סה"כ מכונית פשוטה), לעומתה פז'ו 205GTI היתה הגירסה הספורטיבית של אותה 205 פשוטה, בהבדלים "מינוריים" שהפכו אותה לאגדה.

*סובארו גראנד ליאונה זו מכונית משפחתית ממוצעת לגמרי. יש צורך להרחיב על האימפרזה GT ?

*גולף 1.6 ליטר (MK6 אבל נכון לכל הדורות) זה רכב משפחתי קומפקטי (עזוב כרגע פרימיום או לא) ללא יומרות ספורטיביות. לעומת זאת גולף R או גולף GTI הן גרסאות ספורטיביות שונות בתכלית בהתנהגות מאותה גולף רגילה.

כל אלה מכוניות שדומות חיצונית ואפילו חולקות חלק מהמכלולים, אבל הן מכוניות שונות בתכלית.

כתבתי בהודעה שלי שהשרמנט שבתמונה בעמוד הראשון כסטנדרט (אם הייתי יודע איך עוד להדגיש את המילה סטנדרט נשבע לך שהייתי עושה את זה) היא מכונית משפחתית עם הנעה אחורית, לא פחות ולא יותר.

מה תשנה ברכב ותהפוך אותו למשהו אחר זה כבר עניין אחר, אבל כסטנדרט לא רכב מרגש במיוחד.

קיים משתמש בשם 106DEVIL שבזמנו לקח פז'ו 106XS, עם הזמן שיפר אותה ו"הפך" אותה ל-GTI (החליף את כל המכלולים כולל מנוע), הוא קיבל רכב אחר לגמרי מהרכב המקורי (המקורי היה רכב חביב בהחלט, רך ונעים, הרכב ה"חדש" היה כבר יותר נוקשה, מנוע יותר "טמפרמנט" ואהבה בלתי מוסברת לפניות, ורצוי עם כשכושי זנב).

בהמשך הוא הלך וגדש את הרכב, משם ברור לך שהרכב כבר איבד כל קשר עם מה שהוא היה במקור, כן ?

עכשיו הוא לקח 106GTI שגדשה, החליף לה טורבו ועוד כל מיני חמוצים, בקיצור, מרכב שהיה במקור "מכונה אולטימטיבית לתקיפת פניות" ניהיה רכב שהוא מכונה אולטימטיבית להשפלת אימפרזות\איבו וכו' בקו ישר (אולי גם בפניות).

תפריד בין רכב סטנדרטי לבין רכב משופר, לפעמים לאחר השיפור הרכב מאבד את הזהות שלו לגמרי.

יש לי פה חבר שלקח את ה-R33 שלו, רכב "נחמד" לכל הדעות, הבחור קיבל סיבוב שהמנוע כבר לא מספיק טוב.

היום יושב לו ברכב מנוע של GT-R שטרם השתלתו קיבל "כפית חיזוקית" שהעלתה את הרכב מעל 700 כ"ס (הרכב אמור לחזור מתצוגה באנגליה).

אין קשר בין הביצועים של הרכב היום לאחר ההחלפה לעומת מה שהרכב היה נותן טרם ההחלפה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...