Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל לאזאזל עם מי אני מתכווכח, אנשים ישראלים שפשוט נופלים לסטיגמות ישראליות שרכב שלא הצליח בארץ הוא זבל.

זה בידיוק הסיבה למה הרכב הזה, שהוא רכב פי מיליון יותר אמין מאשר סובארו, יותר מהנה, בטח ובטח שיותר בטיחותי , ולא הצליח, כי פשוט העדיפו את הרכב הזול, שזה למה לא נשארו כאלה שרמנטים, או למה אנשים מזניחים.

יש למישהו מטהר אויר ?

עבר פלצן בפורום...

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פחח אני פלצן, החמאת לי מאוד :)

ליביו, אז אתה טוען שעדיף לבנות פרוייקט דריפט על רכב שהשלדה היא לא משהו, בישביל לצאת בזול מאשר לקחת את הבסיס הכי טוב ולהשקיע יותר שיצא משהו יותר איכותי.

הפתעת אותי לגמרי עכשיו, לא חשבתי עד כדי כך שיש אנשים לא יודעים לבנות פרוייקטים בארץ.

(וזה בהחלט לא כולם!)

A.R.T Performance

פורסם

יוהן - השילדה הזו היא ממש לא השילדה הכי טובה , בחו"ל היא נותנת פשוט GOOD VALUE FOR MONEY בתחום הדריפטים (וגם פה - כבר לא ומשמשת יותר כבסיס נוסטלגי).

זה בערך כמו שתגיד ש106 ראלי זו המכונית הנעה קדמית הכי טובה נקודה ועדיף לשפר אותה מאשר מכוניות הנעה קדמית אחרות.

ולגבי , מה שאני עשיתי ומה שהחברה מסביבי עשו - לא הייתי ממהר להכליל , אני לא חושב שאנחנו מכירים , את ההיסטיוריה ואת החברים שלי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אתה צודק ב100 אחוז בפעם הראשונה שלך.

זאת לא השלדה הכי טובה, זאת כן השלדה הכי טובה ביחס למחיר שלה,

בכל ההשקעה שלי ברכב, הייתי מגיע בקושי, ואני אומר בקושי לחצי מאשר מחיר של סילביה מקורית , אוטומטית בארץ

אז בוא תסביר לי איך זה יותר טוב.

אז כמו שאמרתי, וכדאי שתתחיל ללמוד הבנת הנקרא, זאת השלדה הטובה ביותר שאפשרי לבנות עליה פרוייקט למסלול \דריפטים במחיר הזה, או קרוב לזה.

106 בהחלט הרכב הנעה קידמית המתנהג הכי טוב והכי שווה לבנות עליו פרויקט, במחיר שלה, (למרות שגם פה אתה טועה שוב כי בהחלט עדיף לבנות AX מאשר 106, כי זאת אותה שלדה בידיוק רק ההבדל הוא 200 קילו.)

ואגב על התגובה שלך בנוגע לדיפ' פתוח, אני מכיר אנשים קרובים מאוד אלי, שאפילו עם דיפ פתוח יכולים לעשות הרבה יותר מאשר 80 אחוז מהאנשים בארץ עם דיפ' נעול, שעזוב שכרגע אתה מדבר עם אנשים שיש להם פרוייקט בידיים ומן הסתם לא יהיו עם דיפ' פתוח. ובטח שבטח לא עם בולמים וקפיצים רכים , חוסר כ"ס וכולי.

A.R.T Performance

פורסם
סטיג - אפשר לעשות פרויקטים על דברים יעילים בהרבה בפחות כסף ויותר תוצאות.

ולא - מבחינתי אי אפשר באמת לעשות דריפט ברכב עם פחות מדי כח , מתלים רכים מדי ודפרנציאל פתוח.

זה שאתה יכול לענתז איתו קלות בסיבובים - או במצב של "דריפט" לפרפר בגלגל ורבע - זה עדיין לא שם (בלי להעליב , אלו פשוט עובדות של דיפרנציאל פתוח ומעט כח - גם בBMW וגם בסיירה)

יוהן - הנקודה שלי שיש פרוייקטים טובים יותר ומשתלמים יותר, גם אם אתה מתעקש ליהיות מיוחד (לדעתי)

אמריקאיות ישנות , קאפרי או מנטה משופרות , אלפא 75 + שיפורי מנוע , סידרה 3 או סיירה אם תמצא 2 ליטר ידנית.

מה שיש בשרמנט זה את השילדה ... שזה נחמד אבל זה עדיין קצת רחוק.

ליביו

אני לא חושב שמי שבאמת מתעניין בתחום יסע במצב שאתה תיארת בלי שינויים ברכב (בולמים/תוספת כח/דפרנציאל)

ויקרא לזה לדרפט.

התחום בארץ עדיין מאוד בתחתית(מעניין למה) ורוב האנשים שמתעניינים בתחום משקיעים כמו שצריך, כדאי לך לעשות מחקר קטן

ולגלות שלא מעט כסף מושקע בפרויקטים כדי להפוך אאת הרכבים למספיק למספיק טובים לא יביישו את הרכב ליד רכב שהשווי שלו כפול או משולש

פורסם

יוהן - ושוב אנחנו לא מסכימים - זו לדעתי לא השילדה הכי טובה למחיר שלה.

בטח לא כשמחשבים את זמינות החלקים על מנת להפוך את הרכב לספורטיבי - בארץ.

לגבי ה106 והAX - שוב לא ממש אמרת כלום צריך להחליף את כל הרכב ולהישאר עם פחים בערך.

ועדיין במחיר של 106 + פרויקט היום - כבר מגיעים לקליאו ספורטים... ככה שגם זה מתחיל ליהיות קצת IFFY , וגם במצב של 106 - בפרויקט שמתבטא בכביש אמיתי ולא ג'ימקנות - 306 תיהיה פרויקט עדיף.

אבל מילא דיבורים - מה אתה עשית ברכב שלך? אתה מדבר על זה ממש הרבה , אבל יש רכבים בארץ שאשכרה עשו את זה? מה היו העלויות יבוא?

לגבי ההערות שלך להבנת הנקרא שלי ולמה חברים שלך יכולים לעשות עם דיפרנציאל פתוח - פה מבחינתי הדיון הענייני נגמר ואין טעם להתנצחויות או הודעות כאלו.

שיהיה לך לבריאות.

דני - אני מכיר והכרתי בהחלט כמה פרויקטים כאלו - אתה לא צריך לשכנע אותי - רוב הדוגמאות שנתתי מגובים בפרויקטים בארץ, אז לא ממש הבנתי מה ההתיחסות להודעה שלי.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

Liviur, רוב הרכבים שהזכרת כאן, יכולים ללמד דבר או 2 את כל "הרכבים" הספורטיבים שיש כיום בארץ.

אותה שרמנט, שנמצאת על בסיס הקורולה, עם מתלים טובים ומנוע סביר, תתן לרכבים הללו כל כך חזק בסיבובים, שאנשים לא יבינו מאיפה זה בא להם.

אותו הדבר לגבי הסיירה, אם תבדוק קצת בדפי ההיסטוריה, הסיירה זכתה לא במעט תארי BTTC, ראלי וכו', ואני לא מדבר על פעם או פעמיים. נכון, השילדות היו צמודות לבולמים וקפיצים מומנכים, אנטי-רולים וכו'. אבל עדיין, מדובר כאן באותה שילדה, באותו בסיס שתמצא בכל סיירה 1600 בארץ.

את כל זה רשמתי, בשביל שתדע, שיש לא מעט אנשים שלדעתם זה שווה את ההשקעה, ולדעתם, לא מדובר באותה השקעה של לקנות בימר E36 או E30 עם מנוע בעל נפח מעל ל2000, ועוד לשפר אותה בנוסף לכך, שלרוב זה יעבור בהרבה את אותה ההשקעה שתשקיע בשרמנט או בסיירה.

ועם כל הכבוד, מי אתה בכלל שתגיד שבחו''ל זה היופי לקנות רכב בעל גרסא ספורטיבית?

תבדוק פעם או פעמיים בחו''ל כמה פעמים לוקחים את אותה שרמנט שעליה ירדו במהלך הנושא, או את אותה הסיירה הישנה שנאמר כאן בנושא שזה "רק רכב בעל הנעה אחורית", ומשתילים להן מנועים כאלה ואחרים? גם מתוצרת הקונצרן המקורי, וגם לא.

בכל מקרה, זו דעתי, המשך סוף שבוע נעים, JEP.

פורסם

לפורד סיירה היתה שילדה טובה לעין ערוך ושיעור מלדייהטסו שרמאנט, ולפחות מהבחינה הזו היא משתווה לב.מ.וו E30.

כל מכונית בעולם אפשר לשפר ולהביא ליכולת גבוהה יחסית, השאלה מה המחיר הנדרש ואם זה שווה.

גם מוולבו 240 אפשר לעשות חיית דריפטים, וכנ"ל גם מאופל רקורד.

שוב, הכל פונקצייה של מחיר וכדאיות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המשלוחים הראשונים של השרמנט נמכרו לחברי "אגד", קהל ביתי ותומך ליבואן החדש, חברת "נוע". המכוניות היו ברמת הגימור הבינונית(LC), בנפח 1.3 ובעלות תיבות הלוכים ידניות של 5 הלוכים. אותם 'מאושרים' קנו את המכונית על הנייר, מבלי לראות אותה, לשבת בה או אפילו לקבל פרוספקט נורמלי(זולת איזה דף מודפס שמישהו במחלקת הרווחה כנראה הדפיס להם). נסיעת מבחן? הצחקתם אותם.

עצוב, אבל כך קנו פעם מכוניות בישראל.

אישית, מעולם לא אהבתי את השרמנט, אשר נזדמן לי לנהוג על מגוון גירסותיה. לא יוהן, שרמנט 1.3 לא עדיפה על סובארו מקבילה. שתיהן מכוניות בינוניות למדי, רק שהשרמנט המיושנת היא בינונית מינוס והסובארו היתה הבינוניות בהתגלמותה. במספר הזדמנויות יצא לי לנהוג על שרמנט 1.6 אוטומטית עם הגה כח משנת יצור 1987, שנת היצור האחרונה. עם 86 כ"ס, שרמנט זו כבר היתה זריזה משמעותית מהליאונה המקבילה, נהנתה מהגה כח לא רע ואפילו מנוחות נסיעה משופרת לעומת הדגמים המוקדמים יותר. בחו"ל ניתן היה לקבלה גם עם תיבה אוטומטית בת 4 הלוכים, שמעולם לא הגיעה לארץ.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

נראה לי ראו פה יותר מדי INITIAL D וסיפורי קיוסה סוצ'יה בצעירותו.

אותו בן אדם עם אותו רכב על מסלול סגור בענין של זמנים יוכיח לרוב אחרת.

השאלה היא אם בכלל יש באמת משהו עם שרמנט בארץ עם דפרנציאל של AE86 , מתלים ובולמים מונמכים ומנוע 16V נורמאלי של 125 כ"ס?

(וגם אז - אל תצפו לתוצאות מדהימות , מזכיר לי מבחן שאחד העיתוני רכב עשה בערד של ג'ימקנה של 205GTI 1.6 מול מאזדה 3 1.6 אוטומט... המכוניות האלו מדהימות ברגש , אבל כבר לא בסטנדרטים של היום)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

חבל שאתה מזלזל,

כנראה שאתה לא יודע, אחרת היית יודע עד כמה כיף לנסוע על רכב ישן שמתנהג כמו שרכבים היו פעם, גם אם הוא לא כמו שמוכרים אותם בארצות אחרות בגירסאות ספורטיביות מהחברה.

ואני רוצה לראות אותך נוסע על 205GTI 1.6 ועל משפחתומטית 1.6 ולהגיד שנהנת יותר במשפחתומטית, אם כן אז זה חבל (ועצוב) מאוד.

Sierra Sapphire 1993 2.0i Twinky

פורסם

זה כבר מתחיל להיות עצוב הזלזול הזה..האמת שזה גם לא מאוד מפתיע עם המצב שלנו בארץ.

למעשה ליביו, אני ראיתי שרמנט אחת בארץ מספר פעמים שספק אם הקופרה שלך תתנהג אפילו חצי מזה.

ואני לא מנסה להתחכם בשום דרך שהיא-

נהיה בלתי נסבל כל העניין שחושבים שהם "חכמים" יותר ומנסים להוכיח שהעולם טועה והם צודקים.

פורסם

THE STIG - לא אמרתי יותר מהנה - אמרתי יותר מהיר!

יש הבדל עצום בין ה2.

אני החזקתי צרפתיה ספורטיבית ישנה ושיפרתי אותה בהתנהגות מקצה לקצה במשך 6 שנים , אני הייתי בPSI (בהקמה ובהנהלת המועדון) במשך עוד כמה שנים ולכל החברים שלי היו את המכוניות האלו ונהגתי וניסיתי ועזרתי לחברים עם מכוניות כאלו ב10 שנים האחרונות יותר ממה שאתה מדמיין.

גם ברכבים ישנים אחרים אני מכיר איזה רכב או 2 מעניינים (גם עד תחום האספנות)

אתה מספר דברים למשוכנע ולמי שמכיר אותם היטב.

ועדיין - עם כל זאת - אתה פספסת את מה שאני אמרתי - יותר מהיר , לא יותר מהנה.

דני - תגדיר מתנהג?

נהגת בקופרה (יותר מ2 דקות , ולא על פי מה שכתוב באיזה עיתון או ניסיון ב20VT או בFR)? אתה מכיר את האוטו שלי? יש לך מושג מה יש בו מבחינת שיפורי התנהגות או לא? יש לך מושג איזה ניסיון יש או אין לי עם מכוניות משופרות או פרויקטים? אני אמרתי שהרכב שלי יותר מתנהג בכלל?

את הרכב הקודם שלי אתה מכיר?

ואני אחזור על השאלה שלי מפעם קודמת:

השאלה היא אם בכלל יש באמת משהו עם שרמנט בארץ עם דפרנציאל של AE86 , מתלים ובולמים מונמכים ומנוע 16V נורמאלי של 125 כ"ס?

אם לא איזה פרויקט אתה מכיר? מה הם עשו?

Then dying is forgetting

פורסם

יצא לי לנהוג קצת בקופרה, ל2 חברים טובים היה את הרכב. אז אני מדבר קצת מדברים שראיתי והרגשתי.

לא נוסיף לוויכוח סתם יגרר למקומות לא נכונים בגלל אי הבנות:wink:

השרמנט הנשאלת - אני לא יודע יותר מדי אבל אני חושב שהיא משופרת טיפה מעבר למה שתיארת בשאלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...