Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת לא מסורת, זה עיוות שהתפתח במאה ה-20 המוזן ע"י רשעותם וחמדנותם של בני אדם.

האמת? אני לא בטוח שחמדנות היא המילה המתאימה, אולי "הדחף לשלוט" של מנהיגי העדר.

עד המאה ה-20, כל חכמי ישראל (ונביאי ישראל, להבדיל) לדורותיהם התפרנסו למחייתם,

הכול כתוב ומתועד - מעמוס בולס השקמים ועד רש"י בוצר הכרמים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שאם קהילה מסויימת מקבלת הטבות אז או שכולם יקבלו [סטודנטים] או שאף אחד לא יקבל.

לצערי דת וממשל במדינתנו קשורים אחד בשני בעבותות.

וכשמרכיבים ממשלה כל הסחטנות הדתית באה לידי ביטוי [טיפולי שיניים חינם,כספים לאברכים ועוד ועוד], בגלל שחייבים את תמיכת המפלגה הזאת או האחרת על מנת להרכיב ממשלה יציבה.

אני חושב ששוב בגלל שרוב האזרחים במדינה [כולל אני] טובים בלדבר והרבה פחות בלעשות , בבחירות הבאות אף אחד לא יזכור וימשיכו לבחור בראש המפלגה שלא מזכיר ולו דבר על ביטול הרפורמות המעוותות.

לצערי הזיכרון שלי גרם לי לבחור במפלגות שהבטיחו ולא ביצעו . :cry:

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מי שרוצה ללמוד כל היום תורה ולהיות בישיבה, זו זכותו.

אבל למה לתת לו כסף בלי שייתן שום תמורה, מה שיוצר מצב אצל הרבה דתיים שאומרים לעצמם "למה לי לעבוד, אם אפשר ללכת לישיבה ולחיות על גמ"חים".

שיעשו מה שעושים אם שאר האוכלוסיות.

כדי לקבל מלגה לאוניברסיטה לשנה הראשונה, אני צריך לעשות שירות צבאי מלא או לעשות פרוייקט פר"ח עם ילדים.

מי שלומד בישיבת הסדר צריך להתנדב, אצלנו בקריית גת יש כמה תלמידים מישיבת הסדר שהם קבוע במשמר האזרחי ובכוח לתת.

גם מהאברכים צריכים לדרוש פעילות התנדבותית כלשהי, כדי שיבינו שהקצבה שהם מקבלים היא ממש לא חינם.

אגב, אני מבקש לערוך את הכותרת ל"אברכים", אני בן אדם דתי, ועדין שירתי בצבא שירות מלא ואני כל חודש משלם מיסים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הכי מצחיק זה לראות את גפני ושות' מנסים להסביר את העיוות.

"סטודנט מקבל 32 אש"ח בשנה, ואברך רק 11 אש"ח"...עזבו את זה שהוא מחזיר המון במיסים כשהוא עם תואר, ועושה צבא, ומילואים וילדיו גם הם לא עול על התקציב.

משכנתא זה קל

פורסם

אני נגד המימון המיוחד הזה אבל יש לשים לב שמדובר בסה"כ ב 10 א' איש ולא בכל החרדים.

בעבר דוד בן גוריון הסכים לתת למספר מועט פטור מצבא, הוא דיבר על בחורים מוכשרים מאוד שהמדינה הכירה בכשרונם והסכימה לפטור אותם מהשירות הצבאי. בדיוק כמו שעושים לספורטאי מצטיין/ דוגמנית (ולא, מה שהם עושים זה לא צבא)

הבעיה היא ששאר העם נרדם בשמירה ואיפשר למאות אלפים להתחמק מהחובה הלאומית גם כאשר לא מדובר הכשרונות מיוחדים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
זה לא "מישהו" החליט, זו המסורת של העם שלך.

אם חז"ל וגדולי הפוסקים לדורותיהם למדו ועבדו לפרנסתם והיו גדולים בתורה, אז גם הפרזיטים האלה יכולים.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
ללמוד תורה זו לא בטלה!! מי שחושב כך חושב כך כי הוא אדם לא דתי, וברור שכל אחד ירצה שהתקציב ילך למטרות שחשובות לו. (כמו שכולנו היינו רוצים שתקציבים יילכו לספורט מוטורי. השכן שלי שנוסע בלנטיס לא היה מרוצה לראות את זה קורה; הוא היה מעדיף לשלם פחות מיסים במקום, נניח).

נכון. ללמוד זו אינה בטלה. גם אני רוצה ללמוד. מי ישלם לי את זה אתה חושב? הרמב"ן (רובר מונעת בגז נאצי) [אין לי רעיון יותר טוב למשהו שמתחיל בנון] ?!

סטודנטים עובדים ומשלמים על הלימודים שלהם. אני לא מכחיש שללמוד תורה זה חשוב (להבנתי- משום מה, אליי זה לא מדבר) לחלק מהאוכלוסייה. סבבה- שילמדו. לא מפריע לי. אבל שישלמו את זה לעצמם.

זה לא רק השמצות. כמה באמת עובדים ומפרנסים עצמם? מתוך כמה ש"תורתם אוננותם"?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אין ולא נראה בשום מקום בעולם מודל כלכלי שבו המדינה מממנת רבבות אנשים שמבחירתם לא עובדים...

זה מודל כלכלי שמועד לקריסה או לחלוקת נטל בלתי הוגנת בעליל - פשוט גניבה.

למה לעזאזל יש אנשים שצריכים לשלם 15 אלף ש"ח למדינה בכל חודש כשיש פרזיטים שמקבלים את הכסף הזה ללא שום תמורה?

פורסם

למה ? מפני שיש סחטנות פוליטית זה למה.

אני פשוט מתעצבן ממניפולציות למיניהם של החרדים שמעדיפים לחיות בעוני משווע ולהרגיש שניצלו את המדינה מאשר לצאת לעבודה.

אני מכיר מספר דתיים בעלי כיפה סרוגה וגם "חבר'ה כבדים" עם כיפות שחורות שעובדים בחברות הייטק ביום ובערב לומדים תורה ומפרנסים בכבוד את 8 הילדים שלהם.

בחו"ל לא הייתם רואים אותם מעיזים לדרוש כסף חינם על "תורתם אמונתם"

אני באמת מרחם על כל אלו ששבויים ביד המנהיגים שלהם שהפכו את הדת למשהו פוליטי שנוגד לגמרי את התורה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
כל העליהום על הדתיים מזכיר לי את העליהום על חובבי הנהיגה.

בשני המקרים מדובר בקבוצות מיעוט, ולמבקרים אין היכרות מעמיקה עם הנושא שעליו הם מדברים - הם ניזונים מהמון שמועות וארסיות.

מיעוט ??

100,000 איש נתמכים עלידי המדינה בטענה כי הם תלמידי ישיבה.

במילים, מאה אלף.

במספרים ?

בהנחה שכל אחד מהם מקבל בממוצע 1000 שקל לחודש (והם מקבלים יותר) זה יוצא 100,000,000 לחודש

במילים ?

מאה מיליון שקל בחודש.

תוסיף לזה את הסכומים שהיו נכנסים לקופת המדינה אם האנשים האלה היו עובדים ותגיע למספרים מפחידים.

אוכלוסיות חלשות ? בוודאי, יש הרבה מאוד אנשים שיש להם אינטרס לשמור על האוכלוסיה הזו חלשה.

פורסם
נכון - לא צריך ספורט מוטורי - כי אנחנו קבוצת מיעוט.

NOT

השרשור הזה הוא דרך מצויינת לדמיין איך היינו מתייחסים לעצמינו - אם לא היינו חובבי רכב :-D

אין כל קשר בין האחד לשני.

מבחינת הספורט המוטורי- אני מוכן לשלם מיסים כדי שיבנו מסלול בארץ וכדי שכולם יוכלו להנות ממנ בצורה שווה. אבל אינני מוכן לשלם בכדי שרק אוכלוסיה מסויימת תקבל אותו.

במקרה של האברכים- אנחנו צריכים לשלם מיסים בכדי שזה יגיע לקבוצה מסוימת, ולא לכולם. למה האברכים צריכים לקבל כסף וסטודנט לא? זאת המסורת של העם? אז מה! למה אני צריך לסבול בגללם? בכלל, מבחינתם אני גוי (אבא יהודי, אמא נוצריה) אז אני לא יכול ללכת וללמוד איתם באותם תנאים (כלומר אני לא יקבל כסף גם אם אני יעשה בדיוק מה שיגידו לי)! איזו מן מסורת זו?

ולדוגמא קטנה, הרמב"ם (לא מישהו חשוב כלל בדת היהודית) היה רופא, פילוסוף, מדען (ואני חושב שעוד משהו אבל אינני זוכר) ובכל זאת הוא אחד האנשים שהכי נחשבים בדת כגדולי התורה! הוא היה עובד ביום ולומד בערב. הוא גם אמר שיום שבת הוא יום מנוחה מעבודה פיזית אבל ביום זה צריך לשבת וללמוד את התורה, איפה זה היום?

כפי שאמרו היום זה רק כסף, כסף וכסף. :evil:

פורסם

חבר'ה - ממש לא הבנתם אותי.

לכל מי שאמר שגדולי ישראל עבדו - כתבתי את זה בפירוש כבר בהודעה הראשונה שלי (ואפילו הבאתי כדוגמא את הרמב"ם, שהיה רופא, וכך היה עסוק במצווה גם בחיי היום יום במקצועו, ובאמת הלוואי וכולם היו כמוהו). אין צורך לומר זאת שוב ושוב - דווקא יש לי זיכרון טוב.

אבל אתם חייבים להבין - היום חרדי שרוצה לעבוד - חייב לעשות את זה בשחור, כי הוא לא עשה צבא*. רק אחרי גיל מסויים מותר לו להתחיל לעבוד. יש המון (באמת, המון!) חרדים שעובדים בשחור. ומה לעשות שמעבודות זמניות קשה להתפרנס. המדינה לא מאפשרת לחרדים לעבוד, ואז היא צועקת "למה הם לא עובדים". :)

מי שאשמה היא המדינה, לא החרדים. אני חותם לכם, שברגע שהמדינה תאפשר לחרדים לעבוד - המון ילכו לעבוד. מה אתם חושבים, שכיף להם לחיות בדוחק?!

* לגבי לשלוח את החרדים לצבא: זה לא מתאפשר, נקודה. הצבא לא ממש צריך כח אדם נוסף, וכל הלוגיסטיקה שקשורה בגיוס החרדים אדירה. ברוב הצבא אין הפרדה בין נשים לגברים, לדוגמא, וזה אחד הדברים שחשובים להם.

פורסם

אין ספק שמגיע לנו את כל החוליים הללו

אילו היינו יודעים לבחור כראוי היו כאן 2-3 מפלגות ואז כל/מירב הסחטנות הייתה נעלמת.

בא בג"ץ ומנסה לעצור את השיטפון.

מיד ייחוקקו חוק שעוקף את החלטת בג"ץ וחוזרים לנקודת ההתחלה. והקריטריונים יהיו סטודנט או אברך אבל נשוי עם 3 ילדים ומעלה. יתאים לחרדים יתאים אולי לערבים אבל לא לחילוניים. ואנה אנו באים.

בעיר הקודש ניו יורק החרדים יודעים לשלב בין לימודים ועבודה , בארץ הקודש , לא צריך, כי המחוקק איתנו

בלי שינוי דפוסי הבחירה סופה של המדינה קרב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מי שאשמה היא המדינה, לא החרדים. אני חותם לכם, שברגע שהמדינה תאפשר לחרדים לעבוד - המון ילכו לעבוד. מה אתם חושבים, שכיף להם לחיות בדוחק?!

* לגבי לשלוח את החרדים לצבא: זה לא מתאפשר, נקודה. הצבא לא ממש צריך כח אדם נוסף, וכל הלוגיסטיקה שקשורה בגיוס החרדים אדירה.

בדיחה עצובה

החרדים לא הולכים לצבא ולכן אסור להם לעבוד .

האשמה לא במדינה ,ובוא נאמר לרגע לצרכי הדיון כי הצבא לא זקןק להם ,אבל ניתן למצוא להם במקום זה עבודות אחרות , בהם יתרמו לקהילה כולה , ואחרי זה כמו כל חייל משתחרר ייפתחו בפניהם כל השערים והדלתות. כלל דומה יש להחיל גם על הערבים.

אין זכויות ללא חובות, זהו כלל בסיסי בדמוקרטיה.

ואז ייתנו לכולם במידת האפשר סיוע עם זה בלימודים עם זה בדיור ועם זה בתעסוקה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
חבר'ה - ממש לא הבנתם אותי.

לכל מי שאמר שגדולי ישראל עבדו - כתבתי את זה בפירוש כבר בהודעה הראשונה שלי (ואפילו הבאתי כדוגמא את הרמב"ם, שהיה רופא, וכך היה עסוק במצווה גם בחיי היום יום במקצועו, ובאמת הלוואי וכולם היו כמוהו). אין צורך לומר זאת שוב ושוב - דווקא יש לי זיכרון טוב.

אבל אתם חייבים להבין - היום חרדי שרוצה לעבוד - חייב לעשות את זה בשחור, כי הוא לא עשה צבא*. רק אחרי גיל מסויים מותר לו להתחיל לעבוד. יש המון (באמת, המון!) חרדים שעובדים בשחור. ומה לעשות שמעבודות זמניות קשה להתפרנס. המדינה לא מאפשרת לחרדים לעבוד, ואז היא צועקת "למה הם לא עובדים". :)

* לגבי לשלוח את החרדים לצבא: זה לא מתאפשר, נקודה. הצבא לא ממש צריך כח אדם נוסף, וכל הלוגיסטיקה שקשורה בגיוס החרדים אדירה. ברוב הצבא אין הפרדה בין נשים לגברים, לדוגמא, וזה אחד הדברים שחשובים להם.

כשחילוני מתגייס, הוא אומר לצבא מה מתאים לו ומה לא, או שהצבא קובע?

למה החילוני צריך להתקפל אל מול הצבא והחרדי לא? למה החרדי תמיד צריך תנאים מסויימים כדי לבצע פעולה מסויימת שלא קשורה בתורה? אגב, אני ראיתי חרדים שהתגייסו וגם כיפות סרוגות, אז למה חרדי אחר לא? אתה רוצה להגיד לי שכיפה סרוגה יתקלח במקום שאין בו הפרדה או דברים כאלה?

זה תירוצים מטופשים חסר שחר. ושוב, הבעיה שלנו זה שהדת מעורבת, זה ממש כמו איראן פה, הדת קובעת איך כמה ולמה. גועל נפש.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...