Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אביב,

אף אחד לא מתנצח, לפחות לא אני.

כתבת בסופו של דבר משהו שדי מסכם את הנושא כפי שהועלה בהתחלה.

קבל הוא צרכן, גם אם הצריכה שלו זניחה יחסית(לפי דבריך).

קבל מפיל את העומס שלו על מערכת החשמל, גם אם העומס הוא זניח יחסית(לדבריך).

קבל עשוי להפחית או למנוע הבהובי אורות, אך לא לפתור את הבעיה המקורית.

קבל הוא אינו תחליף לשדרוג מערכת החשמל, וכאשר הבסיס של המערכת לא מספק את הצרכנים השונים ובראשם את מערכת החשמל, אין תחליף לשדרוג אלטרנטור וגם את המצבר במידת הצורך.

ואני אוסיף ואומר שגם אם הקבל יצרוך עוד חצי אמפר בדיוק, הרי שזה לא יועיל למערכת החשמל הלא מספקת, אלא רק יזיק.

וזה בדיוק מה שכתבתי בתחילתו של השרשור.

ושוב, חוץ מלהעשיר את כיסו של המוכר הוא לא מועיל בכלום, עדיף יהיה את הכמה מאות שקלים הללו לתרגם לחיזוק אלטרנטור.

under construction..

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ניר בוקר טוב

יכול להיות שאתה צודק מבחינה תיאורטית, לי אישית אין שום מושג ואין לי מספיק השכלה בנושא כדי להיכנס לויכוח

אבל אתה עצמך בעצם פסקת בעיניין במשפטך האחרון

" רק משקיעים עשרות אלפי דולרים במערכת ברכב מבלי להתייחס לאקמול שנקרא קבל. "

לפעמים אקמול זה טוב

לא תמיד צריך לגשת לכירורגיה כדי לפתור בעיית כאב ראש זמנית

וזה בדיוק מה שהקבל עושה ברכב "פותר בעיית מתח רגעית"

ושוב אני חייב לחזור על דבריי לפני שאני נכנס לכוננות ספיגה: בהגדרה המקורית זה לא ! תפקידו הייעודי של הקבל

למרות זאת זה עובד ומעבר לפיתרון הבעיה אנחנו גם מקבלים טייט באס לאורך זמן

איך שאני רואה את זה (בראיה הפשוטה שמתבססת על ת"כלס) יוצא רק טוב לכולם

וכן ניר גם לבעל החנות יוצא טוב למרות שזה עלול לקומם אותך, וכן גם לאיש מקצוע מותר להרויח לפעמים

ריאלית מעשית ואשקרה בשטח אין לנו במדינת ישראל אפשרות להציע את הפיתרון הנכון יותר שאתה מצביע עליו

אוסיף ואומר שהמצב הזה קיים לצערי הרב ולמרות שניסיתי בעבר לייבא פתרונות (מהסוג שאתה מדבר עליהם) לארץ.

אני יכול להגיד לך שמסחרית זה שאף לאפס. במחשבה שניה אני לוקח את דבריי בחזרה ואומר שזה היה אפס מבחינה מסחרית

הלואי ויגיעו ימות המשיח וחובבי סאונד ירכיבו מצברי ג"ל ואלטרנטורים מחוזקים וכל האקססוריז שישנם

אני מבטיח קבל עם ופורום שאני אהיה בין הראשונים שייבא את זה לארץ

עד לזמן הזה אנחנו נמשיך להרכיב קבלים כמעשה יומיומי ואנחנו נמשיך להתפלמס בפורומים ואולי גם לא נגיע להסכמות

אבל מה לעשות שזה הפיתרון הזמין הקל האפשרי כלכלית והמפיק תוצאה רצויה ונכונה למציאות שאנו חיים בה

הערה אחרונה ברשותך: אתה חוזר ואומר (ואני לא מצוטט אותך מילה במילה אלא כמיטב הבנתי) שהקבל בסופו של דבר הוא פיתרון זמני ולא נכון שיגרום בסוף לנזק.

אני חייב להגיד שלאחר 16 שנים בענף וכבין הראשונים שהכניסו קבלים לארץ (מונסטר כייבל בזמנו) חצי פאראד ואחד פאראד (זה מה שהיה זמין בתקופתו) ומכירות של אלפי קבלים מעולם אבל מעולם לא שמעתי ולו צליל של טענה על נזק ויהיה המזערי ביותר במערכת החשמל של הרכב.

אחלה סופ שבוע

דרור

פורסם

דרור, אני מסכים עם רוב מה שאמרת.

וגם אומר מה שאמרתי לכמה אנשים שיצא לי לדבר אתם בפרטי על השרשור הזה.

ההודעה הכי רלוונטית הייתה ההודעה הקודמת שלך, על זה שזה לא הפתרון האידאלי, אבל במערכות פשוטות יחסית הוא מביא לשיפור בבעיה מסוימת.

אני לא מסכים שזה לא גורם נזק מהסיבה הפשוטה, שאני ואתה לא בדקנו את העניין לעומק.

בוא ניקח 10 רכבים מדגמים שונים ונרכיב עליהם קבל עם אותה מערכת וניקח עוד 10 רכבים דומים ונרכיב עליהם גם כן את אותה המערכת, ולכל רכב נבצע בדיקות מעמיקות ויסודיות של התנהגות מערכת החשמל במצבים שונים, ורק אז נוכל להגיע לאמירות חותכות אם קבל מזיק או לא.

ועד אז- אני חוזר להודעה המקורית שלך- מערכת עם מגבר או שניים, לא מפלצות, יכול להיות שקבל ייתן פתרון מסוים.

אני אישית סבלתי מנזקים במערכת החשמל בתקופה שהיה לי האבוק על SAZ1500, החלפתי 3 מצברים בשנה.

ואין לי מושג מה מצבו של האלטרנטור שלי כי לא מדדתי את זה.

נזק למצבר נמדד בקלות- הלך מצבר :) אלטרנטור- זה לא בדיוק ככה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

ישראל מה שלומך ?

תמיד כיף לשמוע ממך

תיקון קל ברשותך

אני לא אמרתי ולא הצהרתי על זה שהקבל מזיק או לא למערכת החשמל ברכב

בעיקר מהסיבה שציינת בהודעתך שבה אתה מסביר על הצורך לבצע השוואות ברכבים שונים "עם ובלי"

אני התכוונתי שלאורך השנים לא שמעתי אף טענה ואף תלונה (לא מבעלי רכבים ולא ממוסכי שירות) על נזק בעקבות הימצאות קבל ברכב.

לכו אני מרשה לעצמי להסיק (שזה שונה תכלית השינוי מאמרה או הצהרה) באופן אישי שהקבל לא מייצר שום נזק כלשהוא במערכת החשמל.

והדוגמא המתאימה ביותר שאני יכול לחשוב עליה היא דווקא הדוגמא של ניר (שבמקרה הזה עובדת הפוך על הפוך:-P) דוגמאת "האקמול וכאב הראש" ששוב האקמול פותר את הבעיה (אולי לא מהשורש) אבל הוא לא מזיק למערכות הראשיות

אגדיל ואומר שהיום מחקרים מוכיחים שעדיף להשתמש באספירין שאפילו מייצר תהליכים טובים בגוף

שוב אפשר גם להשתמש בדוגמאת הויאגרה שהחלה כגלולה לבעיות לחץ דם ותראו לאיזיה ""גבהים"" היא הגיעה :-P:lol::oops:

אז אקמול,אספירין,וכדומה הם לא בהכרח פתרונות רעים כנ"ל הקבל ברכב

ואסיים בברכת שבת שלום לך ולכל חברי הפורום

דרור

פורסם

צר לי ידידי,

אני עדיין לא מבין על איזה נזק אתם מדברים. כאשר הכל תקין אני לא מצליח להבין על איזה נזק אתם מדברים. זו שוב סיסמה חסרת בסיס שנזרקת לאוויר. כמובן שאם הקבל התקצר אז זו בעיה חמורה. העניין הוא שלרכיבים האקטיביים שבמגבר סיכוי גבוה עשרות מונים להתקצר מאשר לקבל. "כשהכל תקין נגרם נזק מצטבר"- אינני יודע למה אתם מתכוונים, אשמח להבהרה כי אני לא מצליח לראות את זה.

כל הזמן חוזרים על המנטרה שלך "אם מערכת החשמל לא מספקת קבל לא יעזור". מה זה לא מספקת? לא מספקת זרם ממוצע? לא מספקת קפיצות בתדרים מסויימים? מה היא לא מספקת. הבעיה היא שמפאת חוסר ידע אנשים לא מצליחים לעשות הבחנה בין ניתוח המערכת ב-DC לבין ניתוח המערכת ב-AC. לצערו של העולם המעשי אספקת הזרם של מגבר, למרות שנתפסת כ-DC היא ממש בהחלט לא מערכת DC. קבל בא לפתור בעיות AC שקיימות בקו ההספקה ולא בעיות DC. כאשר יש בעיות DC קבל לא יכול לפתור אותן.

לפי דעתי אגב, האנטגוניזם והדעות כנגד קבל שנוצרו נובעות בדיוק מהעובדה שאנשים חשבו שקבל יכול לפתור להם את בעיות ה-DC וחשבו שאם מערכת החשמל ברכב לא מסוגלת לספק את הצריכה הממוצעת קבל יעזור. זוהי כמובן טעות חמורה!

הסברתי בצורה ברורה וחדה שאם מערכת החשמל לא מספקת את הזרם הממוצע שום קבל לא יכול לעזור כיוון שהוא לא מייצר אנרגיה.

עוד הסברתי שאם מערכת החשמל של הרכב לא מסוגלת לספק אנרגיה בקפיצות זרם מהירות קבל בהחלט פותר את הבעיה, בדיוק כמו שהוא עושה בכל מערכת חשמלית בה הוא נמצא והתכנון נכון. אם יותר נוח לכם לראות את זה כ"עזרה בייצוב" זרם גם זו הגדרה טובה. קבל הוא לא ספק אנריגה. קבל רק אוגר אנרגיה ומשחרר אותה מהר.

בשורה התחתונה של דבריי הגעתי למסקנה שקבל יכול להועיל והמסקנה שלי היא שכדאי לכלול אותו. גם אם הוא לא פותר בעיית הבהוב הוא בהחלט יסייע לשמירה מפני עיוותים שנגרמים כתוצאה מצריכות זרם גבוהות בתדרים בינוניים.

ושוב- אם מישהו חושב שהקבל גורם לנזק או מבזבז אנרגיה בצורה משמעותית בבקשה שיסביר כיצד זה קורה.

פורסם

ושוב- אם מישהו חושב שהקבל גורם לנזק או מבזבז אנרגיה בצורה משמעותית בבקשה שיסביר כיצד זה קורה.

אביב ידידי,

האם קבל שיושב במערכת החשמלית ברכב כאשר ישנה צריכת זרם גבוהה מהספק (אלטרנטור), "יודע" לנתב את האנרגיה הנוצרת במערכת אל הגורמים הצרכניים ה"אמיתיים", כגון מגבר, מזגן, אורות ועוד ולא אליו? כי האנרגיה הנוצרת במערכת מנתבת עצמה אל כל הצרכנים, ובין היתר גם אל הקבל, כי "רצונו" התמידי של הקבל יהיה להטען. האם טעינת הקבל במקרה של עומס רב למערכת לא תבוא על חשבונם של רכיבים אחרים? האם במקרה של עומס רב במערכת הקבל ייטען בכלל, או שמצבו יהיה "ריק" באופן תמידי, כך שחסרונו עולה על תועלתו ?

מבלי להיכנס לנוסחאות כאלו ואחרות, שלא יהיו נכונות מאחר ובכל רכב המערכת האלקטרונית והחשמלית היא שונה, מעצם העובדה שגודלו של האלטרנטור והרכיבים המחוברים אליו שונים, ההגיון אומר שהוספת צרכן כלשהו (הקבל), שכל "רצונו" הוא להיטען, ואם הוא יעשה זאת - זה תמיד יבוא על חשבון יתרות הצריכה של צרכנים אחרים. ואם הוא לא יעשה זאת, סימן שהעומס כל כך רב במערכת - האם אז הוא לא יגרום נזק? ואם מצב זה חוזר במשך רוב זמן פעולת המערכת החשמלית ברכב, האם גם אז הוא לא יגרום נזק, ואפילו נזק מצטבר? האם מישהו כאן מבין את המשמעות של קבל "ריק" שמחובר במקביל למערכת חשמלית ?

אשמח לשמוע תגובות, כמובן עיניניות ולא "סתם משפטים הנזרקים לחלל האויר".

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

הוא זהה למתח המקור כל עוד אתה לא מנסה בכל פיק לרוקן אותו ואז הוא כל פעם ישאף להגיעה למתח המקור - מחזור של פריקה טעינה .(כמובן לא פריקה מלאה)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

אני חייב לציין שאני מסכים עם אביב

מתחילת השרשור אני חוזר ואומר שבשורה תחתונה הקבל עובד

ההוכחה היא ברכבים עצמם

אני משוכנע שיש הרבה חברי פורום שיש להם קבלים ברכב

מדוע הם לא עולים בשרשור ומספרים על החוויות שלהם מהקבל שברכב

חוויות כמו האם הקבל פתר תקלות חשמל ? האם הקבל עשה נזק במערכת החשמל ברכב ? וכ"ו

עכשיו מישהוא שיוכיח שנגרם נזק לרכב

ולפני כניסתי לנוהל שבת אני מוצא מקום להודות לאביב על הסבלנות והמאמץ שהפגין כשהוא מנסה לתרום יידע לחברי פורום אודיו ומולטימדיה

ועל נכונותו לענות לכל שאלה בנושא

שבת שלום

דרור

פורסם

תראה, אני אנסה לעשות את זה בצורה מסודרת בכדי שגם אתה וגם אחרים, שהעניין עשוי להטעות אותם (אני מודה שאין מדובר בנושא פשוט), יצליחו להבין בדיוק כיצד ומתי הקבל מבזבז אנרגיה.

נתחיל מתשובה פרטנית:

האם קבל שיושב במערכת החשמלית ברכב כאשר ישנה צריכת זרם גבוהה מהספק (אלטרנטור), "יודע" לנתב את האנרגיה הנוצרת במערכת אל הגורמים הצרכניים ה"אמיתיים", כגון מגבר, מזגן, אורות ועוד ולא אליו?

אני לא בטוח לחלוטין שהצלחתי להבין לאיזו סיטואציה אתה מתייחס. אני אומר מה אני הבנתי ואם זה לא מה שהתכוונת אז נסה לדייק יותר. מה כוונתך האם הקבל יודע לנתב את האנרגיה הנוצרת במערכת לצרכנים ולא אליו? קבל לא מנתב שום אנרגיה, כך גם שאר הרכיבים. אנרגיה מנתבת את עצמה ויצא כך בטבע שבכל מערכת פיזיקלית עיקרון הוא שהמערכת שואפת להגיע ממצב בו האנרגיה הפוטנציאלית מקסימלית למצב בו האנרגיה הפוטנציאלית מינימלית. נניח שמערכת האודיו בכלל כבויה והקבל טעון. נניח שפתאום יש צריכה גבוהה במקום אחר ברכב. למעשה כבר נתתי בדיוק את הדוגמה הזו- הסטרטר. במקרה כזה השאלה מהיכן תגיע האנרגיה קשורה באימפדנס של לולאת הזרם. בתנכון הגיוני (למשל לא כזה שהקבל מוקם צמוד למצבר בקדמת הרכב) האימפדנס הנמוך יותר בין הסטרטר למצבר יגרום לכך שעיקר הזרם יגיע מהמצבר ולא מהקבל. כנ"ל במקרה של צרכנים אחרים.

כי האנרגיה הנוצרת במערכת מנתבת עצמה אל כל הצרכנים, ובין היתר גם אל הקבל, כי "רצונו" התמידי של הקבל יהיה להטען. האם טעינת הקבל במקרה של עומס רב למערכת לא תבוא על חשבונם של רכיבים אחרים? האם במקרה של עומס רב במערכת הקבל ייטען בכלל, או שמצבו יהיה "ריק" באופן תמידי, כך שחסרונו עולה על תועלתו ?

במידה והקבל טעון ומערכת האודיו כבויה, למעט הפריקה העצמית (הזניחה) הוא מהווה כמעט נתק ואיננו צורך שום אנרגיה.

מבלי להיכנס לנוסחאות כאלו ואחרות, שלא יהיו נכונות מאחר ובכל רכב המערכת האלקטרונית והחשמלית היא שונה, מעצם העובדה שגודלו של האלטרנטור והרכיבים המחוברים אליו שונים, ההגיון אומר שהוספת צרכן כלשהו (הקבל), שכל "רצונו" הוא להיטען, ואם הוא יעשה זאת - זה תמיד יבוא על חשבון יתרות הצריכה של צרכנים אחרים. ואם הוא לא יעשה זאת, סימן שהעומס כל כך רב במערכת - האם אז הוא לא יגרום נזק? ואם מצב זה חוזר במשך רוב זמן פעולת המערכת החשמלית ברכב, האם גם אז הוא לא יגרום נזק, ואפילו נזק מצטבר? האם מישהו כאן מבין את המשמעות של קבל "ריק" שמחובר במקביל למערכת חשמלית ?

למעשה הנוסחאות כלל לא מסובכות למי שבקי בהן ויכולת בנקל להוכיח את טיעונך. הנוסחאות נכונות מאד ובפרט שנדרש לדעת להשתמש בהן. איך בדיוק אתה חושב שמתכננים ספקי כוח, מערכות חשמל וכו'? למיטב זכרוני אתה אמרת שאתה עוסק בתחום. האם "מהנדסי הפיתוח" שלכם חולמים בלילה כיצד לתכנן את המערכת? אתה מוזמן לספר להם שהנוסחאות הבסיסיות בחשמל אינן נכונות.

אשמח לשמוע תגובות, כמובן עיניניות ולא "סתם משפטים הנזרקים לחלל האויר".

רזי.

תראה רזי,

עניין אחד הוא לרצות ללמוד ועניין אחר הוא לנסות להסביר לי ולאחרים שהנוסחאות הבסיסיות בחשמל לא נכונות ואינן ברות שימוש. אני אשמח לדעת איזו נוסחה לדעתך אינה ברת שימוש או איננה נכונה.

מאחר וטרם ראיתי כי מישהו מהטוענים הצליח לבסס את טיעוניו בנושא ההעמסה של הקבל או ההפסדים שהוא גורם אני אנסה לעשות זאת עבורכם:

נחלק את הבעיות שקבל עשוי לגרום לשניים:

1. עומס על מערכת החשמל עקב צריכת זרם גבוהה.

2. בזבוז אנרגיה.

נתחיל מעומס. מתי הקבל יכול להעמיס את מערכת החשמל- כשהוא ריק וטוענים אותו בזרם גבוה מידיי. את זה היצרנים הטובים פתרו עבורך ודאגו לכלול מעגל אלקטרוני שלא מאפשר טעינה מהירה מידיי של הקבל. אגב כמו שכבר ציינתי, אם היית טוען קבל פרוק ע"י חיבור ישיר למצבר זרם הטעינה האדיר היה גם הורס את הקבל. לכן לא מומלץ לשים קבל שאין לו מעגל Soft start וטעינה מבוקרת.

בזבוז אנרגיה:

נחלק לשני מקרים- כשמערכת האודיו כבויה וכשמערכת האודיו פועלת:

כאשר מערכת האודיו כבויה, החשש הוא שצריכות גבוהות ברכב יפרקו את הקבל. כלומר הוא כל הזמן יטען ויפרק. במהלך הפריקות והטעינות הזרם שעובר דרך ה-ESR יגרום לבזבוז הספק. ראשית, ללא מערכת האודיו ידוע שהמתח ברכב (למעט כאשר הסטרטר פועל) לא יורד מתחת ל-13V ברכב תקין. במידה והשינויים במתח קטנים (dV בפריקה וטעינה קטן) ההפסדים יהיו קטנים ביותר היות וזרם הטעינה נמוך מאד.

כאשר מערכת האודיו דלוקה, היא זו שיוצרת את הבעיה ובהסתכלות של מעגל ה-AC כבר הסברתי שהאימפדנסים של לולאת הזרם יגרמו לכך שהקבל הוא יהיה הספק הראשוני של קפיצות הזרם ולא המצבר/אלטרנטור. אם אכן הקבל הוא זה שיספק את הזרם- נכון יהיו הפסדים אבל הערכה גסה שעשינו מראה שהם דיי זניחים. אם הקבל לא יהיה זה שיספק את הזרם (נניח תדרים נמוכים מאד) המצבר כנראה יהיה זה שיספק את הזרם ואז בכלל לא יהיו הפסדים על הקבל, אלא על ה-ESR של המצבר.

אני באמת מנסה ולא מצליח לראות סיטואציה הגיונית ברכב שבו תוכננה המערכת בצורה טובה שבה הקבל יעמיס את המערכת באופן שיגרם לה נזק. כל זה בהנחה שדאגו למנוע טעינה מהירה של הקבל.

האמת היא שגם אם הקבל יפרק אחורנית, נניח בהנעה לא נראה לי שיקרה כזה אסון. צריכת הזרם תהיה מהירה והקבל יבזבז אנרגיה על ה-ESR, נו אז? מדובר בזמן קצר ואנרגיה זניחה.

אם אתה עדיין מושכנע בדבר אנא תן סיטואציה ספציפית בה יש בעיה חמורה עם הקבל.

פורסם

המערכת הכי גרועה שהייתי לי מבחינת מערכת החשמל באוטו (הבהובים, אוטו לא מניע לאחר שמיעה ממושכת) הייתה כשהיה לי קבל. כאשר החלפתי למצבר יעודי למערכות והעפתי את הקבל היה שיפור אדיר. (מערכת מעל 1000rms)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

במידה ושאלת אותי

מתח מעל 12 וולט (אני יודע שזה עדיין לא מספיק טוב, אבל אחרי 9וחצי וולט שהיה לי בעבר אני מרוצה), כמעט שאין הבהובים (רק אחרי שמיעה ממושכת ובפיקים של באס חזק) והיכולת להתניע את האוטו ללא בעייה בכל פעם. אין שום בעייה בשנתיים מאז שהחלפתי את המצבר, אני צריך רק להחליף גם אלטרנטור מכיוון שהוא עבר התעללות מאסיבית לפני החלפת המצבר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי שאלה בקשר לנושא- אני לא רוצה להתחיל פה עוד מלחמת עולם אבל זה מסקרן אותי-

בהנחה שמערכת החשמל שלי תקינה לגמרי לפחות על פי הנראה לעין,

אין בעיות בהתנעה ואין שום הבהובים,

האם הוספה של קבל תאריך את החיים של המצבר והאלטרנטור?

פיקים בצריכת הזרם- אני משער שיש, וקבל בנוי לדברים האלה יותר מאלטרנטור ומצבר, לא?

פורסם

תראו ההבנה שלי בחשמל היא די בסיסית לכן נמנעתי להגיב בנושא.

אני רק אתייחס למושג נזק - לפי מה שהבנתי מקריאת הת'רד נזק = הוספת עומס וריקון מהיר יותר של המצבר.

אם זה כך אז הניסוי שצריך להיערך הוא - השמעה של שירים גדושים בבאסים ברכב במשך זמן כדי לראות תוך כמה זמן המצבר מתרוקן עם ובלי קבל ואז תוכלו להעריך מהו ה"נזק".

אם ההבדל הוא זניח ניתן להסיק את המסקנה כי קבל עושה את העבודה שלו בצורה מצויינת וזה ייצוב מתח בפיקים רגעיים עם מעמסה זניחהעל מערכת החשמל.

נ.ב כמו שאמרתי אני לא מבין גדול, יכול להיות שלוקח יומיים לרוקן מצבר ככה

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

אני כל יום נכנס לשרשור וקורא ואני פשוט נהנה יש פה טיעונים שאני מפיק מהם המון(אני מיידע שכמעט ואין לי יידע בנושא הזה),

לאחר שקראתי הודעה מסויימת שביקשה שאנשים פשוט יירשמו את המערכת שיש להם באוטו ואת הבעיות וככה אולי חשבתי שזה יעזור.

יש לי אוטו משפחתי יונאי אלנטרה 2005 יש המצבר הוא 55A והאלטנרטור אין לי מושג כמה.

לא מזמן הרכבתי באוטו זוג מגברים+קבל.

מגבר 4 יציאות בעל 2 פיוזים של 25A

מגבר מונובלוק עם שני פיוזים של 80A (דרך אגב המגבר מוצהר 2000RMS, אך על פי משוואה פשוט נכון להגיד שהוא מספק כ- 14X160X0.7=1568 1568RMS )

יש לי קבל של boss שרשום עליו 2F.

במצבר המרכזי של החיווט (מה שנמצא ליד המצבר אצלי)יש פיוז בעל 80A.

עם כל זה יש לי הבהובי נורות.וכשיש מכות רצופות של באסים המתח יורד ל11.2v שזה המינימום שראיתי.

פורסם

גם לך (התגובה שמעלי) וגם לבחור שטען שכשהיה מותקן אצלו קבל המצב היה גרוע אותה התשובה שכבר נטחנה:

קבל לא נועד ולא יכול לפתור בעיות ב-DC. אם מערכת החשמל של הרכב לא מספקת הקבל בהחלט לא יעזור.

כאשר מערכת החשמל מספקת את צריכת ה-DC הממוצעת של מערכת האודיו ניתן ורצוי להתקין קבל ולהנות מיתרונותיו.

• תוכן חדש...