Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן תמונה שצלמתי היום בכביש בהמתנה ברמזור.

עובדות :

1 .רכב מסוג פורד פוקוס מדגם חדש (לכל היותר בן שנה) עומד ברמזור.

2. ניתן להבחין כי פנסי הבלימה הראשיים האחוריים בצידי הפוקוס אינם דולקים , בעוד שפנס הבלימה

השלישי , החלש יותר , בחלון האחורי דולק. (בנוי ממספר נורות קטנות ברצף).

3. מדובר ברכב השייך לליסינג - לחברת שלמה SIXT.

תובנות :

1. אין מדובר בתקלה כללית במנגנון אורות הבלימה - עובדה שאור הברקס בחלון האחורי עובד.

2. כנראה מדובר בשריפת נורות אורות הבלם הראשיים כתוצאה מבלאי / הזנחה מתמשכים .

היות ושני הפנסים בצדדים תקולים , סביר שזמן רב לא עבר הרכב בדיקת תקינות מערכת תאורה.

בד"כ נשרפית נורה אחת ורק כעבור זמן רב גם השנייה.

השערות / מסקנות סבירות :

1.הפוקוס החדשה נפוצה מאוד בכבישים . לא שמתי לב שיש תקלות תאורה חריגות בפוקוס לעומת שאר דגמי מכוניות .

2. כן שמתי לב שברכבי ליסינג יש הרבה ליקויי תאורה , והמצב חמור יותר אפילו למול דגמי רכב פרטיים ישנים בהרבה ,

ובוודאי למול כלי רכב פרטיים משנתונים דומים.

3. נהג ליסינג ממוצע אינו מגלה איכפתיות מרובה לאחזקת רכבו ותקינותו - "זה באחריות חב' הליסינג".

4. חברת הליסינג מחפפת בטיפולים ובאחזקה לחסוך בזמן ובעלויות . אם עושים טיפול קפדני לפי מפרט אמורים לבחון

גם מערכות תאורה. מעניין באיזו רמה מתוחזקות מערכות בטיחות אחרות מעבר לתאורה - כמו בלמים, צמיגים , מע' היגוי וכו'.

5. היות ורכב חדש עובר טסט במכון רישוי פעם ראשונה לאחר שנתיים - סביר להניח שרק בעיתוי זה יש סיכוי שיתוקן הליקוי הזה

ושאר תקלות בטיחות שהצטברו מאז עלה הרכב לכביש. (בהנחה שחברות ליסינג מעבירות טסט בנוהל קפדני כמו פרטיים).

ברור שבוודאי הקצנתי את המצב - יש נהגי ליסינג שכן איכפת להם , ויש (אולי) חברות ליסינג המתחזקות רכבן בסטנדרטים

ראויים , אבל ,לדעתי , המצב מופקר וחמור.

DSC01687.jpg

פורסם

הרכב ליסינג שלנו (פוקוס 09) מטופל פיקס, כל פעם שנשרפת נורה היא מוחלפת באותו יום, הטיפולים תמיד בזמן, ובטיפול האחרון אפילו שמו רביעיית צמיגים של מישלן - בליסינג!

Auto Emoción

פורסם

וגם יכול להיות שבעל הרכב לא הבחין/קיבל הערה על האורות שלא עובדים.

לא חסרים רכבים פרטיים שבהם הברקסים האחוריים לא עובד,זה לא הופך את לחוקי,אבל זה נראה עוד דיון חסר כבוד נגד רכבי הליסיניג.

פורסם

אולי לנהג לא איכפת מהרכב, אבל מהדו"ח שהוא יקבל איכפת לו ולכן סביר שלא יזניח זאת במיוחד לאור העובדה שהמאמץ היחיד שהוא צריך לעשות, זה טלפון לחברת הליסינג והם כבר מתקנים. אני בטוח שהנהג לא היה מוכן להסתכן ביודעין, לפחות לא לאורך זמן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

3. נהג ליסינג ממוצע אינו מגלה איכפתיות מרובה לאחזקת רכבו ותקינותו - "זה באחריות חב' הליסינג".

4. חברת הליסינג מחפפת בטיפולים ובאחזקה לחסוך בזמן ובעלויות . אם עושים טיפול קפדני לפי מפרט אמורים לבחון

גם מערכות תאורה. מעניין באיזו רמה מתוחזקות מערכות בטיחות אחרות מעבר לתאורה - כמו בלמים, צמיגים , מע' היגוי וכו'.

אני די מתחבר לאמירות האלה.

כבר זכיתי לראות איך יחס של "בהמות ליסינג" כלפי הרכב שלהם משתנה פלאים כשהרכב החדש כבר נירכש מכספם שלהם.

כבר ראיתי תחזוקה "חסכנית מאוד" שחברות ליסינג מסוימות עשו ברכבים שלהם.

האם זה מידגם מייצג? ממש לא.

האם אלו אמירות גורפות על השוק? גם לא.

אבל יש לי תחושת חוסר נוחות מחלק מהמיקרים.

פורסם
להלן תמונה שצלמתי היום בכביש בהמתנה ברמזור.

עובדות :

1 .רכב מסוג פורד פוקוס מדגם חדש (לכל היותר בן שנה) עומד ברמזור.

2. ניתן להבחין כי פנסי הבלימה הראשיים האחוריים בצידי הפוקוס אינם דולקים , בעוד שפנס הבלימה

השלישי , החלש יותר , בחלון האחורי דולק. (בנוי ממספר נורות קטנות ברצף).

3. מדובר ברכב השייך לליסינג - לחברת שלמה SIXT.

תובנות :

1. אין מדובר בתקלה כללית במנגנון אורות הבלימה - עובדה שאור הברקס בחלון האחורי עובד.

2. כנראה מדובר בשריפת נורות אורות הבלם הראשיים כתוצאה מבלאי / הזנחה מתמשכים .

היות ושני הפנסים בצדדים תקולים , סביר שזמן רב לא עבר הרכב בדיקת תקינות מערכת תאורה.

בד"כ נשרפית נורה אחת ורק כעבור זמן רב גם השנייה.

השערות / מסקנות סבירות :

1.הפוקוס החדשה נפוצה מאוד בכבישים . לא שמתי לב שיש תקלות תאורה חריגות בפוקוס לעומת שאר דגמי מכוניות .

2. כן שמתי לב שברכבי ליסינג יש הרבה ליקויי תאורה , והמצב חמור יותר אפילו למול דגמי רכב פרטיים ישנים בהרבה ,

ובוודאי למול כלי רכב פרטיים משנתונים דומים.

5. היות ורכב חדש עובר טסט במכון רישוי פעם ראשונה לאחר שנתיים - סביר להניח שרק בעיתוי זה יש סיכוי שיתוקן הליקוי הזה

ושאר תקלות בטיחות שהצטברו מאז עלה הרכב לכביש. (בהנחה שחברות ליסינג מעבירות טסט בנוהל קפדני כמו פרטיים).

ברור שבוודאי הקצנתי את המצב - יש נהגי ליסינג שכן איכפת להם , ויש (אולי) חברות ליסינג המתחזקות רכבן בסטנדרטים

ראויים , אבל ,לדעתי , המצב מופקר וחמור.

המחקר שלך שמתבסס על תצפית אחת מעניין מאוד ... תשלח את המסקנות למשרד התחבורה.

רק נקודה קטנה ... רכב ליסינג עושה טסט פעם בשנה.

נ.ב.

בתמונה שצילמת רואים גם מזדה 3 שבטח גם היא ליסינג

ורואים גם יונדאי אקסנט שליסינג יהיה הימור דיי בטוח

ברכבים מסביב האורות דלקו ?

פורסם

יש מצב טוב שהחברות ליסינג לא דואגות לרכבים שלהם ברמת איכות החומרים, משמע:

על מנת להוזיל עלויות הם משתמשים בחלקים תחליפיים זולים יחסית ולא ממש מקוריים, אולי זה יכול לגרום להם להיות פחות בטוחים, רק אולי.

Polo 2012

פורסם

האחריות היא אך ורק של הנהג ברכב, מה אתם רוצים מחברת הליסינג ?

חברות הליסינג לא מבצעות ולא אמורות לבצע ביקורות יזומות של מכוניות כל שבוע. איך הם ידעו, שהנורות נשרפו ?

אם הנהג היה שם לב לזה ומתקשר לחברת הליסינג, היו שולחים באותו יום נציג, שיחיליף את הנורות.

פורסם

לא, זה לא חלק מהתפקיד שלו.

רק במידה ויש תלונה של הנהג ברכב.

בנוסף, קצין רכב הוא לא עובד של חברת הליסינג, אלא עובד של החברה, שלקחה את המכוניות בליסינג.

כך שחברת הליסינג עצמה לא קשורה בכל מקרה.

פורסם

חתיכת מאמר כתבת , אבל באותו צורה היה אפשר לכתוב אותו דבר על הרבה רכבים פרטיים שמסתובבים בכבישנו ללא אורות.

בתור בעל רכב ליסינג אני יכול להעיד שהרכב שלי לעולם לא הוזנח ואפילו שמור מאוד, ואין זאת אחריות החברה לבדוק שהפנסים ברכב עובדים אלא אחריות הנהג בלבד. לשם כך רוב מכוניות הליסינג מצויידות בערכה של מנורות רזרבה לכל הרכב ואם קצת ידע בסיסי אפשר להחליפן תוך דקה.

פורסם

כרגע אני מתנייד ברכב ליסינג,

ספציפית הרכב שלי מדווח על כל בעיה קטנה [וכן לפני שבוע דיווחתי על מגבים יבשים שהוחלפו באותו היום].

ואני שומר עליו כמו על הרכב השני הפרטי שלי.

מה שכן יש נקודות שחברת הליסינג ממש ממש בסדר ובאות להחליף ולתקן גם בעיות שטויות [כמו להחליף נורה קדמית ברנו מגאן II קידמית ,שמי שמכיר יודע שהדבר פשוט סיוט למופת התכנון הצרפתי המושמץ לדורותיו].

אבל יש נקודות מעצבנות ,לדוג' כאשר דיווחתי שהצמיגים יבשים ולא מרגישים בטוחים כי מרחק העצירה גדל הושבתי שגם כך הרכב מוחזר לחברה בעוד חודשיים ושפשוט אחכה להחזרתו, מעצבן נורא ומכעיס ,מה גם שמנסיוני העשיר בטח אקבל צמיגים סיניים תחליפיים שהגומי שממנו הם עשויים שווה לגומי שבמסטיק בזוקה [וגם אז אני חושב שהבזוקה תנצח].:-(

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
בשביל זה יש קצין רכב שאמור לעשות בדיקות כאלה מדי פעם

אתה הנהג. אתה אחראי על תקינות הרכב ברמה הבסיסית שלו. אף קצין רכב לא יבדוק לך את הרכב (וכמובן שלא על תקלות של נורות...) אם לא תבקש.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מבין שהמחקר המקיף שעשית כולל רכב אחד אבל:

1. כל רכב הנהג הוא האחראי הבלעדי עליו (ולא חברת הליסינג)

2. רכב ליסינג עובר טסט מהשנה הראשונה,ולא כמו כל רכב חדש רק משלמים את האגרה ללא עשיית המבחן.

3.ובד"כ האנשים שמקנטרים תמיד על נהגי הליסינג,הם אלה שאין להם.....

בתור אחד שנוהג ברכב ליסינג:

בד"כ הרכב הזה אצל רוב האנשים הוא הרכב הראשי, לכן מי שלא מטפל בו כראוי "דופק" רק את עצמו ואת משפחתו.

כל תקלה דווחה ותוקנה עוד באותו יום,כולל השארת נורות ספייר במידה ואצטרך להחליף לבד.

מעניין באיזה מהירות אתה עולה על כך שנורה אצלך שרופה, ורץ להחליף אותה.:wink:

• תוכן חדש...