Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

leon 1.8t vs. alfa mito 155bhp

dj potz
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מצחיק להגיד על סופרמיני 3 דלתות ידנית ב 160K "תמורה גדולה לכסף", אבל יחסית למיני זה כנראה נכון.

יחסית למיני גם אג"ח של ממשלת יוון זו תמורה גדולה לכסף...

לא משווים כדאיות לפי דוגמא קיצונית (במקרה הזה, של תמחור מופרז).

אין לי נסיון עם המכוניות האמורות, אבל אין להניח שכל מכונית עם סמל של אלפא היא בהכרח יותר ספורטיבית ממכוניות של יצרניות אחרות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי נסיון עם המכוניות האמורות, אבל אין להניח שכל מכונית עם סמל של אלפא היא בהכרח יותר ספורטיבית ממכוניות של יצרניות אחרות.

אף אחד פה לא כתב "זו אלפא ולכן היא יותר ספורטיבית".

היא יותר ספורטיבית בגלל שהיא פשוט יותר ספורטיבית.

emotion of motion

פורסם

BENJ,

צודק, המיטו אינה רכב ספורט בהגדרה אלא מיני חמה או Hot hatch.

אולם אני חולק עליך לגביי הליאון, אמנם רכב מצוין ותמורה טובה לכסף לכל הדיעות אך לדעתי אינה נכנסת בהגדרה של "משפחתית חמה" או Hot hatch, הליאון FR דווקא כן.

ולמה אני אומר זאת? כשמדברים על Hot hatch מתכוונים לרכב שבין הדברים האחרים הוא מכויל ספורטיבי ומסוגל גם לתקוף פניות אחרת זה פשוט משפחתית חזקה.

וכמו שנאמר ע"י alexk, שיפורים לא קשורים לדיון שלנו, ואם כן להכניס לדיון אז עלות השיפורים והריסק באיבוד האחריות עולים על ההפרש בין הליאון הרגילה לFR (שבכלל מגיעה עם 2.0T ככל הידוע לי)

פורסם
BENJ, למה הורדת לי 10 כ"ס? הGTI מגיעה עם 210 כ"ס והקופרה עם 240 כ"ס.

הפרש של 30 כ"ס זניחים ולא ניכרים. :)

(ולא 40!)

אני מקווה שאמרת את זה בצניות כי זה הבדל ממש לא זניח ותודה על התיקון.

אלכס, להגיד שהיא יותר ספורטיבית בגלל שזה פשוט כך מכללא, זה לא משכנע.

את דוג' השיפורים הכנסתי לתמונה לא משום מהות השיפור אלא כדוג' להשוואה שנעשתה פה, שבסכום בו ניתן לרכוש את המיטו הנ"ל יהיה ניתן להגיע עם הדגם הנוכחי שאנחנו מדברים עליו של הלאון הרבה הרבה יותר רחוק.

הכיול הספורטיבי של המיטו, הוא מוגבל ואם בכיול עסקינן, ניתן להיכנס למעבדה ולשפר אותו ושוב נחזור, המיטו בדגם הנ"ל הינה מיני חמה ולא יותר ובהתאם ניתן לסווג את הלאון המדוברת כמשפחתית חמה ולא אוטו ספורטיבי ולכן ניתן להשוות בינהם.

האבזור בשתיהן שופע, עם העיצוב של שתיהן אני מאוד מתחבר והלאון זולה ב15K שזה סכום לא מבוטל ולכן היא הייתה הבחירה שלי אם הייתי עומד בפני החלטה.

מאידך, אם הצד הממוני לא רלוונטי אז זה רק עניין של טעם וצרכים.

לגבי הלאון FR , זו גרסה ספורטיבית מוצהרת של הלאון, יש לה אותו כח כמו של הGTI והיא המקבילה לה בסיאט, אם הממון היה מאפשר לי, כנראה הייתי בוחר בGTI אבל אם הייתה הגבלה, הFR עולה 30K פחות והקופרה ב10K פחות.

נ.ב, דבר נוסף לגבי

ואם כן להכניס לדיון אז עלות השיפורים והריסק באיבוד האחריות עולים על ההפרש בין הליאון הרגילה לFR (שבכלל מגיעה עם 2.0T ככל הידוע לי)
, אני לא יודע אם שיפרת בעבר,אבל הסיכון זניח מול התועלת בהרבה מההבדל של 40K בין הTSI לFR.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לא חשבתי אחרת וכמובן שהגבתי בהתאם:wink:.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם
אני מקווה שאמרת את זה בצניות כי זה הבדל ממש לא זניח ותודה על התיקון.

אלכס, להגיד שהיא יותר ספורטיבית בגלל שזה פשוט כך מכללא, זה לא משכנע.

הכוונה היתה שזה לא בגלל הסמל אלא מנסיון.

את דוג' השיפורים הכנסתי לתמונה לא משום מהות השיפור אלא כדוג' להשוואה שנעשתה פה, שבסכום בו ניתן לרכוש את המיטו הנ"ל יהיה ניתן להגיע עם הדגם הנוכחי שאנחנו מדברים עליו של הלאון הרבה הרבה יותר רחוק.

זה לא רלוונטי. אפשר גם לשפר ולהגיע לרמה של גולף GTI.

הכיול הספורטיבי של המיטו, הוא מוגבל ואם בכיול עסקינן, ניתן להיכנס למעבדה ולשפר אותו ושוב נחזור, המיטו בדגם הנ"ל הינה מיני חמה ולא יותר ובהתאם ניתן לסווג את הלאון המדוברת כמשפחתית חמה ולא אוטו ספורטיבי ולכן ניתן להשוות בינהם.

והכיול של הליאון בלתי מוגבל? למה אתה מתכוון?

נהגת במיטו בכלל?

האבזור בשתיהן שופע, עם העיצוב של שתיהן אני מאוד מתחבר והלאון זולה ב15K שזה סכום לא מבוטל ולכן היא הייתה הבחירה שלי אם הייתי עומד בפני החלטה.

מאידך, אם הצד הממוני לא רלוונטי אז זה רק עניין של טעם וצרכים.

לגבי הלאון FR , זו גרסה ספורטיבית מוצהרת של הלאון, יש לה אותו כח כמו של הGTI והיא המקבילה לה בסיאט, אם הממון היה מאפשר לי, כנראה הייתי בוחר בGTI אבל אם הייתה הגבלה, הFR עולה 30K פחות והקופרה ב10K פחות.

נ.ב, דבר נוסף לגבי , אני לא יודע אם שיפרת בעבר,אבל הסיכון זניח מול התועלת בהרבה מההבדל של 40K בין הTSI לFR.

בוא לא נהפוך את זה לדיון של כדאיות השיפור. יש לזה גם חסרונות.

בן.

תגובתי באדום.

אני יכול לסכם את זה ככה:

אם אתה נוהג על שתיהן ואוהב אותן במידה שווה, לך על הסיאט.

emotion of motion

פורסם
תגובתי באדום.

אני יכול לסכם את זה ככה:

אם אתה נוהג על שתיהן ואוהב אותן במידה שווה, לך על הסיאט.

הגעת למסקנה שהגעתי אליה קודם.

כשאמרתי שהכיול הספורטיבי של המיטו מוגבל, התכוונתי שהוא אינו כיול ספורטיבי מלא והדבר נאמר בהתאם למה שאמר RANELL שהמיטו מכויילת יותר ספורטיבי מהלאון, וזה נכון אבל לא בהבדל ניכר ולא בצורה כזו שתגרום לי להגיד שהאחד רכב ספורטיבי והשני לא אלא בצורה שתעמיד אותן בעייני כרוכש פוטנציאלי במידה דיי שווה שהכף המכריעה תהייה:

1. כלכלית.

2. במידה ואין בעייה כלכלית ,עניין של טעם אישי

* הכל כפוף לנסיעת מבחן כמובן.

ואם אתה שואל בנימה אישית, אם אני הייתי צריך לקחת החלטה ומרווח פנים/מחיר לא היו מעניינים אותי כנראה שהייתי בוחר במיטו.

בן.

ולשאלתך, לא, לא נהגתי במיטו ,הייתי בה כנוסע.

BENJ:

ROY:

פורסם

כמה שטויות בשרשור אחד.

מי שאומר שהמיטו מכויל ספורטיבי לא יודע מה זה כיול ספורטיבי קצת ברקס ופניה והאוטו זורק לה'.

הלאון היא הרבה יותר אוטו מאשר האלפא, לפי דעתי אפשר לנסות להשוות את האלפא לאיביזה אפ אר שלוקחת אותה בזריזות.

לפי דעתי הלאון היא בכמה רמות מעל האלפא (כמובן שאפטרמארקט של הסיאט הרבה יותר גדול משל האלפא האנונימית משהו בשיפורים אבל זה לא הדבר המעניין).

כל מי שנוהג על האלפא... איך זה להעביר מהילוך ראשון לשני ולתת מכה עם המרפק לכיסא אה?

עזבו אותכם משטויות הלאון הרבה יותר יפה חזקה פוטנציאל גבוה יותר שלדה הרבה יותר מתנהגת וכו' וכו'.

פורסם

והרסת כרגע את כל הדיון היפה והענייני שניהלנו פה.

מהות הדיון היא לא למי ישיותר גדול ואפילו לא התעקשות על סיגמנט מסויים אלא על אופציות שיש לאדם עם 150K בכיס וחוסר נסיון.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם
מי שאומר שהמיטו מכויל ספורטיבי לא יודע מה זה כיול ספורטיבי קצת ברקס ופניה והאוטו זורק לה'..

לזה קוראים כיול ספורטיבי, אלא אם אתה לא יודע לנהוג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...