Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

היום ביציאה בבוקר מביתי נסעה לפני פורד סיירה משופרת [השעה 07:00 בבוקר].

מיד במעבר על שלושת הבאמפרים הראשונים שמקדמים את פני כל העוברים ברחוב שלי,הבחור שנהג ברכב קיצץ וקפץ לו בצורה די מוגזמת.

מה שמביא אותי לחשוב, נכון זה כיף שלרכב יש יכולות כביש מדהימות שגורמות לך להרגיש את הסיבוב ואחיזת הכביש כאילו הרכב טלפתי אבל, למה לעזאזל לעשות את זה בצורה מוגזמת ועוד ברכב שנוסע ביום יום על "כבישי " ארצנו,

אם כבר לוותר טיפונת על ההקשחה לטובת נוחות, או לחלופין להחזיק רכב נוסף לנסיעות יום יומיות.

לי אישית רק מלהסתכל על הבחור ומפגש ראשו עם תקרת הסיירה גרם לי לכאב ראש לכל אורך הדרך.

אשמח לתובנות.

טוב שם טוב משמן טוב

  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נוהג על רכב שמונמך 35 על רביעית קוילאוברים וממש הרכב לא מרגיש לי קשה מדי ביום יום, ואפילו יותר מזה מרגיש די נוח.

 

זה נכון שזה לא מרצדס, ושאפילו משפחתית ממוצעת תהיה מעט יותר רכה, אבל אני מוותר על כל זה ומקבל מושבים מעולים, כח, אחיזה ברמה אחרת וכו'.

 

בסה"כ אני גם ככה לא "מתפרע" עם הרכב ביום יום, ובבאמפרים אני מאט בדיוק לאותם 20 קמ"ש גם בליסינג אז אני לא ממש מבין מה הבעייה עם רכב עם גוון יותר ספורטיבי ליום יום?

 

אבי.

פורסם

קשה לי להאמין שרכב מונמך עם קוילאוברים יהיה נוח, אבל אולי התרגלת :wink:

 

 

מבחינתי, בפירוש מדובר במינוס, אבל מינוס הכרחי בשביל ליהנות מהרכב איפה שחשוב לי. צריך כמובן למצוא פשרה מסוימת, כי רכב נוקשה לחלוטין לא רק יהיה איום ונורא ליום-יום, אלא גם לא יספק דיבידנדים בנסיעה ספורטיבית.

הקו נמתח, מבחינתי, בנסיעה במהירות גבוהה. אם אני יוצא מנסיעה ארוכה מהרכב עם כאב ראש (או כל כאב אחר), אני לא אוכל לסבול זאת לאורך זמן. זה קרה לי לא מעט פעמים במכוניות ספורטיביות עליהן נהגתי. למזלי ברכב הנוכחי זה לא קורה כי מחוץ לעיר הוא יחסית משכך לא רע. הבעיה היא במהירויות נמוכות, בהן המהלך הראשוני הקשיח בא לידי ביטוי בבאמפרים, שברים באספלט, מכסי ביוב וכולי. שם אני נוסע לאט ומשתדל להתחמק מהמהמורות.

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מבין את התופעה.

רכב שהתנהגות הכביש שלו לא מתאימה לי נפסל מראש וזהו, למה לי לרכוש רכב חדש ולהתחיל לפרק ולהחליף לו חלפים?

 

כמובן שהכוונה רק לרכב חדש שמשפרים אותו, אם מישהו מרכיב מחדש רכב ישן אז זה כבר משהו אחר.

פורסם

לא כ"כ ברור לי למי אתה מדבר, ייתכן שאליי.

אם כן אז אני אסביר.

 

הלאון מגיעה סטנדרטית כרכב משפחתי עם קצת מרץ ותו לא.

תוספת של הקוילאוברים בשילוב רביעיית צמיגים איכותית, מוסיפה משמעותית להתנהגות של הרכב ודוחפת את המגבלות הרבה יותר גבוהה.

 

מבחינת זה שזה לא נוח, שוב כמו שציינתי, בהחלט ברור לי שאיזו מאזדה 3 או משהו בסגנון יהיה יותר נוח ביום יום, אבל זה לא כזה סיוט גדול כי בסופו של דבר גם אותם מהמורות עוברות על רכב משפחתי ממוצע אז ההבדל של ה2 מילימטר בכח ממש לא יהיה הDEAL BREAKER מבחינתי בשביל ימים שאני כן רוצה את האקסטרה אחיזה הזו.

 

בסופו של יום, המבחן הקובע מבחינתי הוא כמו אצל רוני, איך ההרגשה הכללית אחרי נסיעה.

ואני יכול לתת לך בדיוק את ההרגשה הכללית של הרכב שלי מול רכב ליסינג חלש.

 

ברכב שלי אני מרגיש הרבה פחות מוגבל הן מבחינת זמינות הכח לעקיפות כשנדרש, התנהלות בתוך תנועה ועוד לעומת רכב ליסינג שמרגיש לי מאוד חלש, עקיפות הן לרוב בגדר המסוכן, ואצלי הכאב ראש מתחיל מזה שהדוושה ברצפה והרכב עדיין לא מזיז את עצמו. ההרגשה עצמה היא נוראית מבחינתי לנסוע ברכב חלש שלא משתלב היטב בתנועה. ההגדרה שלי להשתלבות בתנועה אגב היא שתמיד יש לך מעט יותר כח מהרכבים סביבך כדי להתנהל בצורה סבירה.

 

אבי.

פורסם
אני לא מבין את התופעה.

רכב שהתנהגות הכביש שלו לא מתאימה לי נפסל מראש וזהו, למה לי לרכוש רכב חדש ולהתחיל לפרק ולהחליף לו חלפים?

 

זה לא תמיד מדויק, ודוגמא מצוינת היא המיאטה שלי - זה רכב שאין לו מתחרים בארץ (הנעה אחורית וגג נפתח במחיר דומה) עם התנהגות כביש כל-כך טובה, אבל הגיע במקור עם מתלים רכים באופן מוגזם ומנוע קצת עצל מדי. הקשחה ושיפור קליל של המנוע וההבדל ענק.

 

באופן דומה, קח גולף GTI דור 5 למשל. סטנדרטית היא לא רעה, אבל תוסיף קוילאוברים ותקבל רכב שמתנהג שונה לגמרי. נכון, אפשר אפילו בפחות כסף לקנות מגאן ספורט, אבל שם הפשרות הן אחרות (ואותן קצת קשה יותר לשפר).

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מבין בכלל את השאלה.

אתה יכול באותה מידה לשאול מה יוצא לנו מלתדלק שקל יותר בשביל אוקטן 98 במקום 95,

או מה יוצא לנו מהרעש "המטריד" שבוקע לנו מהאגזוז,

או מה יוצא לנו מסאונד העיטוש המעצבן מכיוון המנוע בכל עזיבת דוושה,

או מה יוצא לנו מלשלם ביטוח הרבה יותר יקר,

או מה יוצא לנו מלשלם אגרה שנתית הרבה יותר יקרה וכו' וכו'...

 

לכל תחביב יש את היתרונות והחסרונות שלו.

אצלי באופן אישי החיוכים והאדרנלין אחרי סיבוב מהיר שווה את אי הנוחות על כבישים מסויימים.

אני מניח שכל אחד שהוא פריק של שיפורים לוקח את זה בחשבון ועושה את השיקולים שלו.

פורסם
לכל תחביב יש את היתרונות והחסרונות שלו.

אצלי באופן אישי החיוכים והאדרנלין אחרי סיבוב מהיר שווה את אי הנוחות על כבישים מסויימים.

אני מניח שכל אחד שהוא פריק של שיפורים לוקח את זה בחשבון ועושה את השיקולים שלו.

 

לגבי הקטע הזה שנינו מסכימים, הדיון הוא על רכישת רכב חדש, פירוק אביזרים תקינים וחדשים והתקנת חדשים במקומם.

כולנו מסכימים שאין כמו הבהמה הנכונה לסחוט ייללות אינפנטיליות מהנהג...

פורסם

מה שמזכיר לי שראיתי סיירה שנראיתה על גבול הרכב קיצוני לחלוטין, ללא טמבונים צמיגי סליקס מקדימה וצמיגים, נו שחוקים כאלו מאחורה.. בוא נגיד שברגע שראיתי אותו מתנהל קצת בשעת לילה מאוחרת הבנתי בדיוק עבור מה הוא מתפשר :)

 

אין תחליף להנאה המוטורית הזו מבחינתי.

אבי.

פורסם

במקרה של אלדד והקופרה היה שיפור מורגש בנוחות הנסיעה וזאת לאחר התקנת קויילאוברים (VMAXX).

 

אני מוכן לסבול נוקשות יתר בעבור יכולת הפנייה העדיפה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

 

 

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בוא נגיד ככה, "שהכאבים" הקטנים האלה, אותם אפשר לסבול תמורה הנאה.

עוד דבר, שילדת הסיירה, יכולה ללמד לא מעט רכבים חדשים, דבר או 2 על התנהגות ותקשורת, ובשביל לממש את הפוטנציאל, צריך להשקיע.

 

אגב, הסיירה שראית, במקרה עם ג'אנטים בצבע זהב? ;-)

 

JEP.

פורסם
בוא נגיד ככה, "שהכאבים" הקטנים האלה, אותם אפשר לסבול תמורה הנאה.

עוד דבר, שילדת הסיירה, יכולה ללמד לא מעט רכבים חדשים, דבר או 2 על התנהגות ותקשורת, ובשביל לממש את הפוטנציאל, צריך להשקיע.

 

אגב, הסיירה שראית, במקרה עם ג'אנטים בצבע זהב? ;-)

 

JEP.

 

מחזק את הבחור הנ"ל 8)

פורסם
לגבי הקטע הזה שנינו מסכימים, הדיון הוא על רכישת רכב חדש, פירוק אביזרים תקינים וחדשים והתקנת חדשים במקומם.

כולנו מסכימים שאין כמו הבהמה הנכונה לסחוט ייללות אינפנטיליות מהנהג...

 

איך הדיון הוא על שינוי רכב חדש עם פותח השרשור ציין שהוא ראה פורד סיירה ששנת היצור האחרונה של האוטו הייתה ב93

בכל מקרה,

ספציפית לסיירה המתלים המקוריים רכים מידי, האוטו מתנהג כמו סירה, רק חסר משוטים.

ולמי שמחפש להנות עם הרכב אין מנוס מהחלפתם למשהו יותר ספורטיבי, בין אם לחתוך קפיצים או להתקין קוילאוברים או משהו בסגנון.

Sierra Sapphire 1993 2.0i Twinky

פורסם

אוי אוי אוי

 

החזרת אותי לימים בהם נסיעה ב 205 GTI מונמכת מאוד, ומוקשחת מאוד הייתה פשוט זוועתית

 

כל בור קטן, כל נמלה קטנה שעלית עליה היית מרגיש.. משהו נורא

 

(מצד שני ההיגוי היה אדיר :D)

פורסם
לגבי הקטע הזה שנינו מסכימים, הדיון הוא על רכישת רכב חדש, פירוק אביזרים תקינים וחדשים והתקנת חדשים במקומם.

כולנו מסכימים שאין כמו הבהמה הנכונה לסחוט ייללות אינפנטיליות מהנהג...

 

כתבת פה את המפתח לכל העניין הזה.

 

כל רכב חדש מהווה סוג של פשרה מהסיבה שהוא אמור להתאים לפלח שוק גדול ככל הניתן.

 

הבעייה מתחילה אצל אלה שנמצאים בנקודות הקיצון של פלח השוק,אלה שלא מחפשים פשרות.

 

אז מתחילים שיפורים.

 

אתה קונה סיאט ליאון (לדוגמא) כי מנוע ה-TFSI ביחד עם ה-DSG הם שילוב מצויין (בהנחה ולא לקחת את הידנית), אתה מתחיל לשפר מתלים\בולמים כי אתה רוצה שהרכב יאחוז עוד יותר טוב,ואז כבר התרגלת לכח של המנוע אז אתה מתחיל בקטנה מצ'יפ, ואז אינטרקולר חדש נראה לך סקסי לאללה וכו' וכו' וכו'...

 

ככל שאתה משפר את הרכב שלך אתה מביא אותו בעצם לנקודה שבו הוא יתאים לך,או כמו שאתה בעצמך כתבת, הוא הופך להיות ה"בהמה הנכונה" עבורך.

 

אין הרבה רכבים שכחבילה אתה יכול לומר עליהם שהם מושלמים עבורך,אז או שאתה בעצמך מתפשר ואומר לעצמך שזה מספיק קרוב למה שאתה מחפש בדיוק,או שאתה משפר והופך את ה"פשרה" לשלמות (עבורך כמובן).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk


×
×
  • תוכן חדש...