Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוא נגיד ככה, "שהכאבים" הקטנים האלה, אותם אפשר לסבול תמורה הנאה.

עוד דבר, שילדת הסיירה, יכולה ללמד לא מעט רכבים חדשים, דבר או 2 על התנהגות ותקשורת, ובשביל לממש את הפוטנציאל, צריך להשקיע.

אגב, הסיירה שראית, במקרה עם ג'אנטים בצבע זהב? ;-)

JEP.

את האמת לא ראיתי את צבע הג'אנטים כי הייתי מאחוריו, אבל זה קרה ברעננה בבוקר .

אני מבין את נושא הפאן מהרכב וזאת לא השאלה.

השאלה שלי למה לבצע פשרות שאתה יוצא מהם אם כאבים פיסיים וממשיים, לא כאלה של חוסר נוחות רגעית , או הרכב לא סוחב לי אז אני יוצא עצבני מכל נסיעה.

לי פשוט נראה שכדי להנות מרכב אפשר לקחת את האופציה הטיפונת פחות קרבית ובמידה והדבר לא אפשרי לרכוש רכב שיעלה ממש גרושים להתנהלות יומיומית בפקקי ארצנו ותלאות דרכינו.

אני נזכר בימים שהייתה לי MG מוקשחת וכל בליטה קטנה בכביש עברה מחוליות הגב ועד מכה פיזית קשה בראש.

טוב שם טוב משמן טוב

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רעננה בבוקר, זה יכול להיות רק בחור אחד במידה והסיירה בצבע לבן.

הבחור "משלנו". בכל מקרה, כל אחד והעדפות שלו בנושא :)

JEP.

פורסם

באיזה צבע היה האוטו אם אפשר לשאול? :)

בכל מקרה, מבחוץ זה רק נראה כאילו הנהג ממש סובל, אבל מתרגלים

גם המסאג' שאני מקבל מהכיסא בסרק ברמזורים שווה את זה (כתוצאה מהקשחת האוטו :twisted:)

Sierra Sapphire 1993 2.0i Twinky

פורסם

אין הרבה רכבים שכחבילה אתה יכול לומר עליהם שהם מושלמים עבורך,אז או שאתה בעצמך מתפשר ואומר לעצמך שזה מספיק קרוב למה שאתה מחפש בדיוק,או שאתה משפר והופך את ה"פשרה" לשלמות (עבורך כמובן).

מסכים כמעט עם כל התגובה שלך.

לטעמי, מילת המפתח כאן היא מינון.

חובב רכב עושה שופינג בין סוכנויות הרכב, מנסה את אלה שמתאימות לטעמו ותקציבו ולבסוף הבחירה נופלת על רכב כלשהו.

כאן מתחילה סאגת השיפורים, אם מדברים על נגיעות מינוריות של שיפור, בכיף למה לא.

אבל כשמתחילים להתערב בהנדסה של הרכב, זה כבר מציק לי. כי עם כל הכבוד למשפרים ולידע שצברו (ממש לא בציניות), יש לי בעיה עם רכב ששופר כך שכבר קשה לדעת מה הוא היה פעם, לא כל כך מזמן כשהוא עוד היה חדש ומקורי.

מערכות חשמל ששונו ללא היכר, מגדשים חזקים יותר למנוע, מצננים למינהם - את זה אני לא מבין.

כמובן שכל אחד יכול לעשות כחפצו בכספו וברכושו, על זה אין בכלל ויכוח, השאלה היא אם הכלה כל כך לא לטעמך עד שנאלצת לשלוח אותה לניתוח הגדלת חזה, הרמת עפעפיים, שאיבת שומן והזרקת בוטוקס - אז למה לא לחפש מלכתחילה משהו אחר.

פורסם

Dorki

אני לא אצטט את כל מה שרשמת (רחמנות על עמוס ועובד).

לעיתים כשאתה קונה רכב, הרכב מצטיין בנקודות מסויימות כגון, מנוע, האצות ביניים.

אך חלש מבחינת אחיזה , אין כל רע בלשפר את אותה נקודה "חלשה", היצרן לעולם ינסה לייצר רכב שהוא יותר מיינסטרים מבחינת נוחות לדוגמא , כדי להתאימו לקהל רכב יותר של רוכשים.

הרכב שלי עם בולמים מוקשחים אך ללא קפיצי הנמכה (חשובה לי העבירות של הרכב, לנוכח בורות הביוב המוגבהים של מע"צ לדוגמא), אז הנסיעה מאוד קשיחה, הרכב "מתרסק" על כל חריץ וחריץ בכביש, אבל כשמגיעים לסיבובים והעברות משקל,

החיוך מתחיל להתפשט על הפנים.

אין כל מניעה בלחדד את תגובות הרכב, ואם האוכל בא התיאבון. (יאשה, איך רציתי לשים 3 נקודות).

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

דורקי ידידי - החזקת פעם רכב משופר? אני שואל ברצינות?

נהגת פעם על רכב משופר רצינית מבחינת מתלים?

מבחינת מנוע?

מה גם שלרוב החברה ישפרו בערך בולמים וקפיצים וצ'יפ ופורק שזה די בקטנה - יותר מקביל ללשים מייקאפ , פושאפ ומיני לפני שיוצאים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• אחראי פורום
פורסם

מערכות חשמל ששונו ללא היכר, מגדשים חזקים יותר למנוע, מצננים למינהם - את זה אני לא מבין.

כמובן שכל אחד יכול לעשות כחפצו בכספו וברכושו, על זה אין בכלל ויכוח, השאלה היא אם הכלה כל כך לא לטעמך עד שנאלצת לשלוח אותה לניתוח הגדלת חזה, הרמת עפעפיים, שאיבת שומן והזרקת בוטוקס - אז למה לא לחפש מלכתחילה משהו אחר.

לדעתי, בסיס טוב + שוק אפטרמרקט מפותח ומוכח מביא אנשים לרכוש רכב - גם חדש - עם חסרונות ידועים (נגיד היגוי, כיול שלדה) וישר להכניסו למקצה שיפורים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לעיתים כשאתה קונה רכב, הרכב מצטיין בנקודות מסויימות כגון, מנוע, האצות ביניים.

אך חלש מבחינת אחיזה , אין כל רע בלשפר את אותה נקודה "חלשה", היצרן לעולם ינסה לייצר רכב שהוא יותר מיינסטרים מבחינת נוחות לדוגמא , כדי להתאימו לקהל רכב יותר של רוכשים.אין כל מניעה בלחדד את תגובות הרכב, ואם האוכל בא התיאבון. (יאשה, איך רציתי לשים 3 נקודות).

מסכים איתך בהחלט, כתבתי על "מינון", בין לשפר נקודה חלשה ברכב לבין לבנות רכב מחדש - המרחק רב.

אגב, 3 נקודות בסוף משפט הם חוקים מבחינה דיקדוקית ומשמעותם לתת לקורא להבין בעצמו את המשך המשפט או הסאב טקסט.

אני מקווה שאין בפורום איסור על שימוש נכון בכלי הזה... :shock:

דורקי ידידי - החזקת פעם רכב משופר? אני שואל ברצינות?

נהגת פעם על רכב משופר רצינית מבחינת מתלים?

מבחינת מנוע?

מה גם שלרוב החברה ישפרו בערך בולמים וקפיצים וצ'יפ ופורק שזה די בקטנה - יותר מקביל ללשים מייקאפ , פושאפ ומיני לפני שיוצאים.

ליביו

כבר מזמן שזנחתי (לשמחתי) את שוק המשומשות ואני יכול להרשות לעצמי רכב חדש שגם יודע לשמח ולא רק להסיע.

כעקרון , עניין פוטנציאל השיפורים מובן לי לחלוטין, אם תפתח שרשור בטופיק בעניין האינפיניטי, תגלה שכתבתי שם על התרשמותי מה- G37 קופה בגירסה הרגילה וה- S. ההבדלים בין שתי הגרסאות מהותיים וללא ספק ה- S היה הדגם הנבחר אם המו"מ שניהלתי עם אנשי קרסו (סליחה, אינפיניטי הרצליה) היה מבשיל לעסקה.

כלומר שמבחינתי, משופר בטח שרצוי, עדיף בידי בית החרושת, אם אני צריך ל"הנדס" רכב מחדש - אחפש משהו אחר.

לדעתי, בסיס טוב + שוק אפטרמרקט מפותח ומוכח מביא אנשים לרכוש רכב - גם חדש - עם חסרונות ידועים (נגיד היגוי, כיול שלדה) וישר להכניסו למקצה שיפורים.

ההגדרה שלך מתאימה בדיוק למה שכתבתי, אין סתירה.

פורסם

אני לא מבין כ"כ את הקשר לשוק המשומשות ונראה לי אתה קצת מפספס אותי.

הנקודה שלי היא יותר שהיצרן יודע לתת פשרה מסוימת של X מרכיבים.

לי אישית מתאים גירסא קצת יותר קיצונית מהספורטיבית ביותר שיש כרגע ליצרן לתת לי (לדוגמא בקופרה , או ברכב הקודם שלי ב306) ולכן אני אתן לה את הטאצ'ים האלו.

זה לא כאילו יש גירסא מהחברה קיצונית יותר ואני משנה גירסאת ביניים, וזה לא כאילו היצרן בחר את הסטאפ האופטימלי שבאופטימלי (יש רכבים שמגיעים קרוב מאוד לכך - לדוגמא הגולף MK5 לטעמי וגם שם צ'יפ וקויל אוברים עושים אותה עוד יותר טובה - בשבילי).

שורה תחתונה במיוחד בחלק מהרכבים זה שוק אפטרמקט מאוד מאוד מוכח - אתה לא ממציא את הגלגל - אלא הולך על סטאפים של חברות שהשקיעו הרבה מאוד R&D בתחום ומקבל התאמה אישית לטעמך.

מי שמנסה לשנות את פני הרכב לגמרי - אני מסכים איתך (כל מני שיפורי משפחתיות שמשאירים רכב "לא מאוזן") - לרובה פה - זה לא ממש המקרה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מי שמנסה לשנות את פני הרכב לגמרי - אני מסכים איתך (כל מני שיפורי משפחתיות שמשאירים רכב "לא מאוזן") - לרובה פה - זה לא ממש המקרה.

ליביו

על זה כתבתי.

שיפורים מוכחים שבגדר הסביר - למה לא.

הנדסה מחדש - את אלה אני לא מבין, זה הכל.

פורסם

מה אתה מגדיר שיפורים מוכחים?

כל שיפור מוכח, התחיל לרוב כהנדסה מחדש, שינויים בראשי מנוע לדוגמא, החלפת קאמשפטים ברכב, שינוי יחס הדחיסה במנוע, ,שינוי תזמון מנוע (יניקה ופליטה), כל אלו הם הנדסה חדשה לדברייך, אך שמיכה ופלוץ בה, כל אלו הם שיפורים מוכחים.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
מסכים איתך בהחלט, כתבתי על "מינון", בין לשפר נקודה חלשה ברכב לבין לבנות רכב מחדש - המרחק רב.

יותר כיף לבנות רכבים מאשר לשפר אותם, זה יותר מאתגר :mm_wink:.

וברצינות עכשיו, קח לדוגמא את הבורה שלי - הרכב במקור לא פונה פשוט ממשיך "ישר" בסיבובים, אז התקנתי בולמים וקפיצים - כבר 3 שנים אני נוסע על בולמים + קפיצים של KW ברמת קשיחות הכי גבוהה ובהנמכה של 40 מ"מ בבורה.

אני לא מבין את הבעייה של הקשיחות, בסך הכל הנסיעה הופכת ליותר מעניינת אומנם מרגישים פה ושם קצת באמפרים חריצים בכביש וכו' אבל השיפור בהתנהגות הרכב ( דור 4 ) היה שווה כל שקל .

חג שמח.

• תוכן חדש...