Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אומנם זה די מוקדם אבל אני מעדיף לעשות סקר שוק מראש,אז הוריי הפורום-הנה ההזדמנות שלכם להיות מועילים.

מישהו כאן התנסה באיזושהי עגלת ילדים מומלצת ?

הדגשים כדלקמן:

1.בטיחות.

2.עגלה שאפשר להחליף בה אביזרים (CAR SEAT,טיולון וכו').

3.נוחות קיפול עם יד אחת (למקרה שצריך להחזיק את יורש העצר ביד אחת ולקפל ביד שניה).

4.פרקטיות- שלא תיהיה עגלה ענקית וכבדה אלא כזאת שאין בעייה להתנייד איתה.

לסיום- יש מותג ספציפי שמומלץ ?

רוב תודות.

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בעת האחרונה נאלצתי לעשות בעל כורחי תואר בהנדסת ציוד לפעוטות. זה בסדר, עדיין אין לי צאצא באופק (או לפחות לא כזה שידוע לי עליו), זה פשוט כי הוטל עלי לארגן לאחיינית החדשה שלי ציוד מקיף עם הגיעה ארצה.

אינני יכול לתת לך המלצה למותג או דגם ספציפי, אבל כן אוכל להמליץ לך לוודא שבעגלה שאתה רוכש תהיה אפשרות להתקין את הסלקל, ככה שברגע שאתה יוצא מהאוטו, אתה פשוט לוקח את הסלקל ומתקין אותו על העגלה. בדרך זאת, במקום להסתובב עם שני פריטים, הסלקל והעגלה הופכים ליחידה אחת, והאמן לי שזה יקל עליך את החיים.

בהצלחה!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שלום,

אני בגישה שונה לגמרי.

כי דבר ראשון שתצטרך, זאת עגלת שכיבה.

ברוב עגלות פרקטיות, מתקפלות ביד אחת, לא גדולות ,זאת הנקודה החלשה - משטח השכיבה לא לגמרי ישר.

ולפי דעתי (ולא רק שלי) זה פשוט לא בריא לתינוק.

מה שכן בריא - עגלה משולבת אמבטיה +ישיבה (שני חלקים נפרדים, שבגיל חצי שנה, פחות או יותר, החלק העליון מתחלף).

עגלה משולבת אמבטיה גם יותר מוגנת מכל הכיוונים בשלב הראשון.

זהו הסנגון:

1DN62E0E65.jpg

אבל בניגוד למה שרואים בתמונה, רצוי שיהיו גלגלים יותר גדולים (עליה על המדרכות, בורות , מדרגות).

מה עוד - מעולם לא ניסיתי, ולא הייתי צריך להחזיק את התינוק ביד אחת, וביד השניה לקפל את העגלה.

וגם לך אני לא מציע לעשות את זה.

מה הבעיה להושיב את התינוק בסלקל, לחגור אותו, ורק אחר כך להתחיל להתעסק עם קיפול העגלה?

בקשר לדגם אני לא יכול להמליץ לך, כי העגלה הנוכחית "פג פרגו" המשולבת, במקור משנת 2000.

4 ילדים - והעגלה נראית כמו חדשה (אבל לא מבחינת העיצוב שלה). מה שכן - השלד הוחלף מתישהו בחדש ובעלות לא גבוהה.

לאור כל מה שרשמתי, תמיד החזקתי רכב עם בגאז' גדול (סטיישן\מסחרית קטנה\מסחרית יותר גדולה).

בקיצור, הגישה שלי היא - קודם כל התינוק, ואחר כך נוחות ההורים (ובזה אני כולל בחירת הרכב).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הייתה ברשותי באגבו פרוג במשך שנה וחצי.

יתרונות:

נוחה בדחיפה בצורה משמעותית על פני עגלות במבנה סטנדרטי(לא האמנתי עד שהשוותי)

בטיחותית מאוד

קלה לעלייה וירידה ממדרכות(לאלו שמבינים שעגלת תינוק מורידים הפוך ולא עם החזית)

קלה מאוד לניקוי

מגיעה עם מיליון תוספות(שמשיה עם תופסן ייעודי,תיקים,ווים לשקיות קניות וכו..)

מאוד יפה לטעמי

חסרונות:

יקרה מאוד(קניתי משומשת במצב חדש בחצי מחיר)

בנויה משתי חלקים,דבר היכול להעיק על אמא מפונקת(יש להפריד את החלקים ולקפל את הגלגלים בהכנסה לתא מטען)

גלגלים מתנפחים(פנצ'ר)

התוספות שציינתי מאוד יקרות

תופסת המון מקום בתא המטען.

בשלב מאוחר יותר רוב ההורים עוברים לעגלת "מטריה" שנפתחת ונסגרת בשנייה-אני העדפתי לסחוב ולהרכיב/לפרק את הבאגבו כל פעם רק בשל קלות ההליכה איתה והדחיפה שלה(אחרי הליכה ארוכה עם עגלה רגילה פשוט כואבות היידים)

תומר

frogred[1].jpg

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

זה ממש תענוג מבחינתי להמליץ לך בפורום רכב שכזה

על עגלה בשם "קורטינה". יש מה שיש לי כבר עם ילד שני.

זה של חברת צ'יקו.

אמנם לא קיפול ביד אחת, אבל לא רחוק מזה.

יש לזה גם "אמבטיה" בה אפשר להשכיב גם תינוקות בני 0.

כמובן לרכשיה בנפרד.

לי יש את כל האביזרים של העגלה הזו.

מומלץ בחום.

http://www.babydeal.co.il/Product.aspx?productID=184

פורסם

לי בבית יש עוד מהבכורה עגלה של צ'יקו משולבת עם סלקל,אמבטיה וטיולון,עכשיו אנחנו משתמשים בה לבת השניה.

רשמים ודעה שלי:

גלגלים גדולים משמע נסיעה נוחה ויציבה(עכשיו כשחזרתי לעגלה הזאת אחרי טיולון רגיל,אני שם לב ממש כמה הנסיעה שלה חלקה ונעימה).

לא לוותר על אמבטיה,בחודשים הראשונים זה המצב הנוח ביותר לילד ושלא ינסו לשכנע אותך אחרת(אצלי באמבטיה ישנה אופציה גם לעשות שיפוע קטן כך שלא תהיה רק האופציה של שכיבה מאוזנת בלבד).

בולמי זעזועים,לדעתי משפיע כאשר יורדים מדרכות או מדרגות.

קיפול ביד אחת זה לדעתי גימיק נחמד אבל זה בטח לא צריך להשפיע על בחירת העגלה,אצלי הקיפול מצריך 2 ידיים אולם זה מעולם לא הפריע לי או לאשתי.

משקל העגלה הוא פקטור חשוב אבל לא כזה קריטי(שוב לדעתי) אם העגלה שוקלת 8 קילו או 10 זה לא מה שעכשיו יעשה לך פריצת דיסק,העגלה שלי נחשבת כבדה אפילו מאוד,10 או 11 קילו, אשתי ציפלונית ומעולם לא הייתה תלונה מצידה לגבי זה גם בקיפול והכנסה לתא מטען.

מה שכן חשוב זה בדיקה לפני הרכישה שנוח לפרק ולהרכיב את האביזרים,אם העגלה יפה ובעלת שם מפוצץ ,זה לא יעזור לך כשתצתרך לפרק את האמבטיה במשך 2,3 דקות(אצלי הפירוק של האמבטיה או הסלקל בלחיצת כפתור קטנה).

כמובן שלפני הרכישה עצמה תבדקו לעומק נוחות נסיעה,אפילו לצאת מהחנות ולרדת למדרכה או אספלט על מנת לבדוק נוחות נסיעה(לפעמים הנסיעה בשטח החנות ובמדרכה אמיתית הם שונות),וכל מה שעוד רשמתי שכדאי לבדוק.

http://www.davron.co.il/triojoger.html

זאת העגלה שלי,אני יכול להמליץ בפה מלא.

מקווה שעזרתי.

בהצלחה.

פורסם

לא מניסיון אישי, אבל שמעתי מספיק הורים צעירים מסביבי שחוזרים על אותו משפט בדיוק:

לא משנה מה תעשה, אל תקנה עגלה גדולה מדי. אל, פשוט אל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני חושב שדי מיצית את התגובה כאשר אמרת "לא מנסיון אישי".

כמו לכל דבר בחיים יש יתרונות וחסרונות לגודל העגלה,לדעתי ומנסיון אישי,היתרונות עולים על החסרונות.

פורסם

בוגאבו.

לא מטריה, תופסת מקום בתא המטען, אבל הכי טובה. אין בעצם מצבים שצריך להחזיק את הילד ביד אחת ולקפל את העגלה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
היי,

אומנם זה די מוקדם אבל אני מעדיף לעשות סקר שוק מראש,אז הוריי הפורום-הנה ההזדמנות שלכם להיות מועילים.

מישהו כאן התנסה באיזושהי עגלת ילדים מומלצת ?

הדגשים כדלקמן:

1.בטיחות.

2.עגלה שאפשר להחליף בה אביזרים (CAR SEAT,טיולון וכו').

3.נוחות קיפול עם יד אחת (למקרה שצריך להחזיק את יורש העצר ביד אחת ולקפל ביד שניה).

4.פרקטיות- שלא תיהיה עגלה ענקית וכבדה אלא כזאת שאין בעייה להתנייד איתה.

לסיום- יש מותג ספציפי שמומלץ ?

רוב תודות.

עידן

שלום עידן,

בדיוק כמו במכוניות, גם כאן קשה "להתפס" למותג ספציפי. בדיוק כמו שלכל יצרן רכבים יש דגמים פרקטיים\יפים\נוחים\קלים\מצויינים, יש גם דגמים שהם קצת פחות (או אפילו הרבה פחות) ממה שהיית רוצה לעצמך.

הגדרת בצורה יפה את מה שאתה רוצה (אביזרים, נוחות קיפול, פרקטיות -> גודל פיזי ומשקל) אך לא נגעת בנושא התקציב. אתייחס לזה מייד.

רוב העגלות היום, אם לא כולן, באות כ"סט" של שלדה + 3 רכיבים (סלקל, "אמבטיה" ו"טיולון"). ה"אמבטיה" משמשת את הילוד בעיקר לחודש-חודשיים הראשונים בהתאם לגודלו. ב"אמבטיה" הילוד יכול לשכב בלבד, הוא מוקף סביבו בריפוד רך וזה נותן לו עדיין את התחושה ההקיפית של הרחם, עניין של הרגשה וחמימות.

הסלקל הוא הרכיב הכי פרקטי בכל החודשים הראשונים של הילוד. בסלקל אתה מוציא אותו מבית היולדות, מנייד אותו לרכב, מנייד אותו הביתה על העגלה וגם יכול לטייל איתו. במותגים המוכרים ימכרו לך גם מתאם קבוע לרכב, עליו תוכל לשים את הסלקל בקלי קלות מבלי לבזבז זמן על קשירות לחגורת הבטיחות. הסלקל טוב למספר חודשים ראשונים, לאחר מכן תזדקק לכסא בטיחות ותעבור לשלב הבא, הטיולון.

הטיולון הוא הרכיב האחרון שתשתמש בו, רק כאשר הילד מספיק גדול.

ברוב העגלות כאשר הרכיב של הטיולון מותקן עליהן, ניתן לבצע קיפול מלא ללא צורך של פירוק הטיולון מן השלדה. באמבטיה ובסלקל ברור מאליו שאין אפשרות לקפל את השלדה ללא פירוק הרכיבים הללו.

מבחינת מחיר, השמיים הם הגבול.

מבחינת נוחות ה"נסיעה" של העגלה: ברור שלגלגלים גדולים יש יתרון בעבירות, אך החסרון הוא חסרון גדול מבחינת קיפול וגודל העגלה כאשר היא מקופלת. העגלות עם הגלגלים הקטנים יותר הרבה יותר פרקטיות ברמת הקיפול והן "נוסעות" בסדר גמור. ברור שהן יותר רגישות למהמורות מאשר עגלה עם גלגלים גדולים, אך זה מחיר הפשרה שכל אחד צריך להחליט בשביל עצמו.

זכור: אין עגלה מושלמת (אין עגלה שהיא הכי קלה, הכי נוחה [עם גלגלים ענקיים], מתקפלת לגודל הכי קטן שקיים ונראית הכי טוב בעולם).

אני ממליץ לך לגשת לחנות למוצרי תינוקות ולהתייעץ עם איש מקצוע שימליץ לך על עגלות בהתאם לתקציבך. על העגלות הרלוונטיות תצטרכו אתה ואישתך לבצע "אימון" ולראות אם אתם מסתדרים עם הקיפול שלה והאם העגלה (מקופלת) מתאימה לצרכים שלכם (תא מטען, משקל העגלה, אופן הקיפול וכו'). לא בטוח שהפשרה שלוקח זוג אחר היא פשרה שאתם תוכלו לקבל אותה בכל הקשור לתפעול העגלה ביום-יום !.

גובה ידיות האחיזה של העגלה: שים לב: לא בכל הדגמים ניתן לכוון "טלסקופית" את ידיות האחיזה של העגלה. ביחרו את העגלה שמתאימה לגובה שלך ושל אישתך מבלי שתצטרכו לשבור את הגב.

אני יכול לספר שמתוך ניסיון אישי אני ואישתי ראינו כמה וכמה עגלות ובסופו של דבר העגלה שקלעה בדיוק לדרישותינו (קלה מאוד, קיפול למימדים קטנים מאוד [לא תופסת את כל התא מטען] , קיפול באמצעות יד אחד, מראה פשוט, סולידי ולא מנקר עיניים, יעילה ונוחה) היתה של Bebe confort מדגם Streety. מחיר הסט (חדש בחנויות) בין 2800 ל 3500 שח. מתאם מקורי של Bebe Confort לסלקל עולה בין 250 ל 300 שח, פריט שרכשנו מייד במקביל לרכישת העגלה.

בהצלחה

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ראשית תודה רבה לכולם על התגובות !

נקודה אחת שלא ציינתי והיא די קריטית,והיא גם תסביר למה די חשוב העניין שהעגלה תיהיה נוחה ומהירה לקיפול-אין לנו רכב.

כל התחבורה שלנו מבוססת על מוניות כרגע (יכול להיות שבהמשך אקנה רכב,אבל בכל מקרה זה יהיה רק לסופ"שים).

אני לא רואה מצב שאני\אישתי שמים את הילד בסלקל (CAR SEAT) במונית ואז עוזבים אותו והולכים להתעסק עם קיפול העגלה וההכנסה שלה לתא המטען.

איציק הזכרת את נושא התקציב שבאמת לא נגעתי בו, התקציב מבחינתנו די גמיש מהסיבה שרוב הסיכויים שנקנה עגלה יד שנייה (אפשר למצוא פה עגלות מצויינות במצב מעולה ביד שנייה) או לחילופין נקנה את העגלה באחת מתערוכות ציוד הילדים שיש פה (כל כמה חודשים יש תערוכות כאלה,במקרה חברה רכשה עגלה של אחד המותגים עם סלקל+אמבטיה וטיולון ב.......500 שקלים, פשוט זה היה יום אחרון של תערוכה).

כמובן שאם לא אמצא אופציה ראויה אני אקנה חדשה.

פורסם

הערות משלימות:

קיפול קל + עבירות סבירה = Inglesina. עדיין, אין שם שכיבה ב- 180 מעלות. אתה תחליט אם זה קריטי.

העגלה של BEBE גם מעולה והאמת שכמעט רכשנו אותה, אבל היא נדמתה בעינינו קצת פחות יציבה למדרכות ת"א, והעבירות של גלגלים גדולים (למשל לעלות ולרדת מדרכות, מדרגות וכו') עדיפה משמעותית.

סל קל + עגלה = בעיה. השהייה בסל קל אינה מומלצת לתקופות ארוכות (נדמה לי שמעל 40ד' לפי מה שקראתי בזמנו), ולכן אנו היינו נגד "טיול" עימו כשהוא מחובר לעגלה. רוצה לטייל? תעביר את הילד לעגלה.

שוב, הכל עניין של מידה ולמה אתה מחליט להתייחס מבין ההמלצות שאתה קורא.

ושיהיה במזל ובהצלחה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני חושב שאיציק סיכם מעולה את מה נאמר לך עד עכשיו.

בכל מקרה אם ישנם עוד שאלות ,אני בטוח שחוץ ממני יהיו עוד כאלו שישמחו לייעץ.

פורסם

ממליץ בחום רב מאוד מנסיון כבר ילד שני על אינגליזינה זיפי ZIPPY, עם אמבטיה יש שכיבה ישרה לחלוטין. קיפול "מטריה" ביד אחת לגודל זעיר (בגאז' של סופרמיני), הטיולון טוב עד גיל מתקדם ביותר. היא צרה ונוחה מאוד לתמרון ומצד שני המושב והאמבטיה גדולים.

המינוס היחיד - זה מותג בלעדי לשילב ודי יקר. נ"ב שקול בחיוב רכישה מיד 2, אלו דברים שמחזיקים מעמד יפה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה רבה לכולם על העצות,לקחתי לתשומת ליבי!

אליבבה,

אני אכן שוקל בחיוב רכישת עגלה משומשת,כל עוד ניתן לפרק את כל הבדים ולכבס והעגלה שמורה-מה טוב.

ביד 2 קצת יהיה קשה לבדוק,אבל ב-ASIA EXPAT דווקא אפשרי.

:wink:

• תוכן חדש...