Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה קיים רק בארץ לא? ההיגיון שלי אומר שמי שלא רואה גוש ברזל של 2 מטר על 5 כניראה צריך משקפיים. אני מדליק אורות רק בלילה, בדיוק למטרה זאת המציאו אותם.:?

פורסם

גם בבית אתה בחיים לא מדליק אור ביום כי "המטרה של האורות הם להדלקה בלילה"?:shock:

ולא, זה ממש לא קיים רק בארץ והחל מ 2011 זה יהיה בכל אירופה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שמתם לב איזה כמות אדירה של נהגים מדליקים אורות בדרכים בין עירוניות מאז ה 1 באפריל? (...)

נא לא להגרר לדיון של צריכת דלק ובלאי נורות. במיוחד אתה עם הסקודה, כן, כן, אתה יודע בדיוק על מי אני מדבר!

גם אני שמתי לב לנושא, להערכתי כ- 50% מהנהגים ממשיכים להדליק אורות בדרכים בין עירוניות בשעות היום גם כעת. מכיוון שכל שנה אני שם לב לזה, אני מעריך שגם השנה הכמות תלך ותקטן, כך שבחודשי הקיץ כמות הנהגים שימשיכו להדליק אורות תנוע להערכתי סביב 20% בלבד.

לא אכנס לבקשתך לנושא של צריכת דלק ובלאי הנורות, אך אציין כי נסיעה עם אורות ביום לא תורמת לבטיחות, מכיוון שכמעט ולא מבחינים באורות באור שמש מלא. אז מי כן מבחין? הנהגים שלא רואים טוב וקולטים את אלומת האור מכיוון שהיא מעט יותר בולטת מהרכב. הנהגים הבריאים (או אלה שכבר יש להם משקפיים במס' הנכון) יבחינו ברכב מאותה הנקודה בה יבחינו ברכב הנוסע ללא אורות.

במידה וארכוש בעתיד רכב בעל מערכת DRL, אני אבקש עוד לפני מסירת הרכב לרשותי לנתק את המערכת באופן מוחלט. אני מספיק בוגר כדי להחליט על דעת עצמי אם להדליק אורות ביום או לא, וזה תלוי בתנאי מז"א - אני יכול לומר שביום חמישי האחרון נסעתי בבוקר על כביש 70 בסביבות השעה 8:00 והיה גשום ומעונן - וכן, נסעתי עם אורות עובדים למרות שבחוץ היה אור יום. כנ"ל אתמול (מז"א אביך) - רצוי מאוד להדליק אורות בתנאי מז"א כאלו כדי שבאמת יראו אתכם, אך בימים נאים כמו בקיץ זה מיותר.

*ה"נתון" המצויין מעלה באחוזים הוא על סמך דעתי בלבד (בדיוק כמו פעם שעברה) - מי שצריך יודע על מה אני מדבר.

פורסם
אז מי כן מבחין? הנהגים שלא רואים טוב וקולטים את אלומת האור מכיוון שהיא מעט יותר בולטת מהרכב. הנהגים הבריאים (או אלה שכבר יש להם משקפיים במס' הנכון) יבחינו ברכב מאותה הנקודה בה יבחינו ברכב הנוסע ללא אורות.

עובדתית, גם נהג עם ראייה 6:6 וריכוז 100%-100% יראה אותך טוב יותר ביום שמש עם שמיים כחולים וציפורים מקפצות עם אורות. נקודה.

אבל גם אם אתה מתעלם מהעובדה הזו, אולי כדאי שתבדוק את הנתונים לגבי כמה מהנהגים בכבישי ישראל נופלים לקטגוריה של "לא רואים טוב",

או במילים אחרות - לא עשו בדיקת ראייה מאז קבלת הרישיון וכיום "זקוקים למשקפיים אללה יוסטון". וכן, הם רבים ממה שאתה חושב.

אז עם כל הכבוד לתיאוריית הנהגים המרוכזים כמו שומאכר במונזה עם ראייה של טייס קרב, תדליק אורות. חבל על הרכב שלך, שגם ככה סובל

מבעיית בולטות עקב בחירת הצבע.

פורסם

אז מי כן מבחין? הנהגים שלא רואים טוב וקולטים את אלומת האור מכיוון שהיא מעט יותר בולטת מהרכב.

במידה וארכוש בעתיד רכב בעל מערכת DRL, אני אבקש עוד לפני מסירת הרכב לרשותי לנתק את המערכת באופן מוחלט.

קודם כל, שים לב שאתה בעצמך מודה שבשניה הראשונה ובמבט חטוף, אלומת האור יותר בולטת לעין מאשר הרכב עצמו.

מעבר לכך, ההתעקשות הזאת על ניתוק ה DRL תוביל רק לדבר אחד, כשחו"ח נהג ש"לא רואה טוב" יכנס בך ואז תוכל להצתדק שהוא לא היה צריך להיות על הכביש מלכתחילה וכל זאת, במקום שהוא פשוט יראה אותך בזכות ה DRL ויזהה אותך מבעוד מועד.

אם זה עושה לך טוב, יבושם לך ולמי שאיתך ברכב.

פורסם

רועי, על מה אתה מבסס את הטענה הנחרצת שלך, לפיה "גם נהג עם ראייה 6:6 וריכוז 100%-100% יראה אותך טוב יותר ביום שמש"? אודה לך אם תצרף ביסוס לטענה, קרי מחקרים מקצועיים המותאמים באופן מלא לאקלים בישראל. תודה.

לגבי בחירת הצבע, ביום בו יפסיקו לפתוח עליי דלתות בחניה ולהשאיר סימנים קטנים, וביום בו יפסיקו לשרוט מכוניות - אשקול רכישת רכב בעל צבע יותר בולט (ומעניין) - בחירת הצבע נעשתה כדי לצמצם נזקים (לא מבחינים בשריטות כ"כ מהר ברכב בעל צבע בהיר).

בגירה, שנגיע לגשר נעבור אותו. בינתיים אני מסתדר מצויין גם עם אורות כבויים - וכן, אומנם לא רואים כמעט בכלל את האורות במז"א קייצי, אך בכל זאת רואים נקודה צהובה מהפנסים - אחד שלא רואה טוב יבחין ב"נקודה הצהובה" הבוקעת מהפנס לפני הרכב עצמו. מצד שני, נהג שלא רואה טוב עדיף שילך לעשות משקפיים, לא?

פורסם

דבר מיותר להדליק אורות באור יום, אני מסכים לגבי אי תרומה לבטיחות, ובנוסף האורות האלה גורמים להתחממות כדור הארץ, דבר מיותר, שאפשר להימנע ממנו, במיוחד שזה לא נותן כלום. אני מעדיף לעשות שיפור כלשהו באוטו ולגרום להתחממות כדור הארץ אבל לפחות לזה יהיה תועלת כלשהי. אז אם להזיק לטבע לפחות אם מטרה כלשהי ולא סתם.

פורסם

אני אישית מכיר מישהו שלא רואה טוב ובכל זאת נוהג כל יום. אגב, ביום שתצא מהסרט שלך שניתן לשמור על רכב במצב סטרילי ותבין שרכב אמור לשרת אותך לא אתה משרת אותו החיים שלך יהיו הרבה יותר קלים ויפים.

פורסם

אני בטוח שהאור גורם לאנשים לראות אותך יותר טוב ואם לא אז זה לא מזיק.

נוסע עם אורות דולקים ביום בליל ובלי להשתולל. :roll:

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
בגירה, שנגיע לגשר נעבור אותו.... אבל מצד שני נהג שלא רואה טוב עדיף שילך לעשות משקפיים, לא?

כשתגיע לגשר, למי תסביר את ההסבר המלומד הזה?

לאישתך (אני בכוונה בוחר בקרוב משפחה שאני יודע שאין לך) שתשכב בטיפול נמרץ כי ה"חצי עיוור" שנכנס בך לא ראה אותך כשיצא לעקיפה מולך?

לא מצליח להבין את ההגיון שבווכחנות הבילתי נלאית שלך חוץ מכמובן העקרון שמקדש את הווכחנות עצמה (ולראיה, החתימה האווילית שלך).

פורסם
האורות האלה גורמים להתחממות כדור הארץ

אפשר הסבר בבקשה?

למרות שנראה לי שאם זה יציל הולך רגל אחד מלהדרס, אז נראה לי שהתחממות כדור הארץ יותר זניחה ב אי השיווין הספציפי הזה.

ולהמחשה באופן ויזואלי :) :

סיכוי שהולך רגל יבחין בך טוב יותר ולא יקפוץ לכביש > הנזק להתחממות כדור הארץ בשל הדלקת אורות דרך ברכב ביום

יואב

יואב :arrow:

פורסם

העין האנושית נמשכת לאור. וזה לא משנה אם זה ביום או בלילה. אם מישהו יעבור לידך עם פנס,

אתה תסתכל לתוך הפנס. זה כלל לא משנה אם אתה רוצה או לא, זה תת-מודע. אותו דבר בזמן

נהיגה - כשדולק אור אתה תבחין בו ותסתכל לכיוונו באופן תת-מודע. גם באור יום.

אני מבין שאתה שבוי עדיין בעידן שבו הדלקת אורות נשאה בחובה עלויות כספיות "משמעותיות" עקב

בלאי לרכיבי חשמל מעבר לנורות. אבל רק כי אתה נעול בדעתך, לא אומר שאתה צודק.

מכיוון שזה מוכח מחקרית ומדעית שאורות ביום בכל תנאי אקלים משפרים במידת מה את הבטיחות,

מבחינתי אין כאן בכלל נושא לשיקול דעת. ואין לי כוונה לטרוח ולחפש את המחקרים שקראתי בעבר,

אם אתה רוצה להוכיח את דעת המיעוט שלך, תטרח ותחפש הוכחות סותרות בעצמך :wink:

אני מדליק תמיד. אפילו במכונית בת 40 בצבע בורדו צעקני, עם דינמו אלטע זעכן ומערכת חשמל

מצ'וקמקת. בשבע השנים שמכונית זו ברשותי ונסעה ק"מ דומה לזה שנסעה מכוניתך, אתה יודע

מכמה תקלות חשמל, בעיות מצבר והחלפת נורות סבלתי? אפס. אז איזו סיבה בעולם יש לי לא

להדליק אורות, אפילו אם התועלת הבטיחותית היא של פרומיל האחוז?

פורסם

אני תמיד מדליק אורות מסיבה אחרת לגמרי:

ידית האורות אצלי עקומה,וכשהאורות מכובים הידית נוגעת לי בברך.

חוץ מזה,העובדה שנהגים ממשיכים לנסוע עם אורות דולקים גם לאחר ה31/3,מראה כמה שהחוק מטופש.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

• תוכן חדש...