Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי בעולם מושלם בלי שפע בלי רציחות בלי בלאגנים בלה לה לנד נהגים ינהגו ככה יעצרו בצד להשקות פרחים ולגדל צמחייה , אבל פה זה לא יקרה כי אם כל נהג יעשה כמו שאתה אומר כל המדינה תהיה פקוקה ותקועה

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל עוד הוא מסרב להראות לך תעודת שוטר היית יכול להמשיך לנסוע כי מה שהוא עשה זה מנוגד לחוק.

דבר ראשון ששוטר בלי מדים צריך לעשות זה להראות תעודת שוטר.

אז שידע פה כל גולש בפורום שכל עוד לא מראים לכם תעודת שוטר אתם יכולים פשוט ללכת.

פורסם
אולי בעולם מושלם בלי שפע בלי רציחות בלי בלאגנים בלה לה לנד נהגים ינהגו ככה יעצרו בצד להשקות פרחים ולגדל צמחייה , אבל פה זה לא יקרה כי אם כל נהג יעשה כמו שאתה אומר כל המדינה תהיה פקוקה ותקועה

העולם לא מושלם, חלק נרצחים, חלק נהרגים בתאונות דרכים. לא שמעתי על 500 נרצחים בכבישים, כן שמעתי על 500 הרוגי תאונות. כנראה שהעולם יותר לא מושלם באיך שאנחנו נוהגים בכביש.

לא הבנתי למה המדינה תהיה פקוקה אם מישהו יעצור בצד להשקות שיח. להיפך, אולי הכל יהיה יותר רגוע ונינוח.

אני אחזור על מה שאמרתי קודם. יש חוקים ותקנות שכדאי שתדע אותם. כשאתה מחליט בשכל הישר שלך לעבור עליהם, תהיה מספיק גבר לשאת בתוצאות אם במקרה תקבל דו"ח. אף אחד לא אמר שכל ההחלטות של אנשים הם תמיד נכונות. אדם נבון שוקל את הרווח והתועלת מהמהלכים שלו ואם הוא מחליט שיותר חשוב לו להגיע הביתה 5 דקות קודם ואולי להיתפס מידי פעם, הוא צריך להיות מספיק גבר כדי לא להתבכיין כשזה קורה.

כל עוד לא יודעים את החוקים והתקנות, אי אפשר לקחת שיקולים נכונים, כי אתה הרי לא יודע מתי אתה מבצע עבירה ומתי לא.

לנהוג, זה לא רק להפעיל מכונית.

אתמול מישהו לא מבין מה לא בסדר בלנסוע רוורס, היום מישהו לא מבין מה לא בסדר בלהתקדם מהר מימין על פני רכב איטי משמאל, מחר מישהו יגיע לצומת מהבהב ויגיד הייתי מימין ובכלל ישכח שיש גם תמרורים.

יש חידון התנ"ך הארצי שבו בוחנים בקיאות - אני הייתי מציע לעשות חידון חוקים ותקנות תעבורה ארצי שכמובן פרס גדול בצידו.- דבר אחד בטוח, הרבה נהגים יתחילו ללמוד מה באמת כתוב ואיך באמת צריך לנהוג. אולי זה יפחית במשהו את התאונות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שוב אתה לא מבין...אני מסכים ויודע שאסור לעקוף מימין אך הפעם היחידה הזאת הספציפית הזאת אני לא מוצא משהו לא כשורה בדרך שפעלתי..קרא לי סתום אבל אני לא מבין

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
כל עוד הוא מסרב להראות לך תעודת שוטר היית יכול להמשיך לנסוע כי מה שהוא עשה זה מנוגד לחוק

דבר ראשון ששוטר בלי מדים צריך לעשות זה להראות תעודת שוטר

אז שידע פה כל גולש בפורום שכל עוד לא מראים לכם תעודת שוטר אתם יכולים פשוט ללכת

אתה יודע שכל אזרח (אדם) יכל לעכב אדם אחר עד אשר מגיע שוטר נכון?

(כמובן שיש נסיבות מפורטות מתי מותר ועל משך העיכוב).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

קודם כל עלי לומר - בהחלט מעצבנת התנהגותו של השוטר, במיוחד הניסיון להיטפל למערכת ושאר זוטות, וכמובן אי ההסכמה למסור פרטים מזהים.

אבל, ולנושא העבירה עצמה:

הוא נסע 85, אתה אחריו. כרגע שניכם במסלול השמאלי שלא לצורך - שניכם מבצעים את אותה עבירה.

שתי אופציות - א. אתה צמוד אליו לתחת, מסמן לו עם האורות וגם זז קצת שמאלה בנתיב ע"מ לסנוור טוב טוב במראה.

ב. אתה שומר מרחק כחוק ומחכה להתפתחות.

עובר למסלול הימני - אם לפני כן נהגת באופן א' - זו בהחלט יכולה להיראות כעקיפה פראית ע"י השוטר.

אם נהגת באופן ב' - ועברת נתיב במרחק מה מאחוריו תוך כדי איתות, ואז עקיפה איטית שנראית יותר כמו "חליפה על פניו" - או אז השוטר צריך באמת להיות קטנוני (ואני עדין בדברי) כדי לעצור אותך.

אני מניח שתאמר שנהגת באופן ב', אבל שניה לפני - שחזר שוב את האירוע בראש.

----------------

ומשהו קטן על עקיפות מימין - קשה לי להאמין שיש כאן טליתות שכולן תכלת. כבישי ארצנו מלאים בדגנרטים שלא מבינים את מהות החלוקה לנתיבים, לדעתי האישית חלקם (חלקן?) הגדול פשוט מפחדים ממעבר נתיב ולכן משתדלים לצמצם כמה שיותר.

(זה מופרע בעיני - הרי הכי בטוח בנתיב הימני, מבחינת ראות להמשך הכביש קדימה ושדה הראיה לאחור. אני תמיד אחזור לנתיב הימני ביותר, גם אם אני מהיר יותר מהתנועה. מעדיף כל פעם לצאת לעקיפה מלהיות בשמאלי - ואין קשר לחוק, רק להגיון ולבטיחותי האישית).

במצב הזה יוצא שבהמון מקרים הנתיב הכי פנוי ומהיר הוא דווקא הימני (דוגמא מצויינת הוא כביש 1 מנתב"ג עד תל אביב, בו יש קיר בטון במקום שוליים. הרוב נוסעים בנתיב האמצעי, חלק בשמאלי - אף אחד כמעט בימני). אני במקרים כאלה נוסע בימין, עוקף מן הסתם. אולי זה לא חוקי, אבל גם להיות תקוע בשמאלי לא חוקי. אז איזו עבירה יותר חמורה?

אחרי 14 שנה על הכביש - מעולם לא קיבלתי דו"ח או אפילו התייחסות משטרתית לצורת נהיגה זו, ובהחלט היו מקרים שעקפתי גם ניידות בדרך זו. בגלל שאני עושה זאת בנסיעה רצופה, חלקה ובמהירות סבירה - אני חושב שאיני מהווה סכנה לאיש, ואני עבריין קטן יותר משאר שוכני הנתיבים השמאליים.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

ליאור,

מה עשית לא נכון אתה יודע. הבעיה היא למה אתה מתבכיין? שקלת את שיקוליך, לטוב ולרע - שא בתוצאות.

לא נכנסתי כלל לסוגיית התנהגות השוטר. אני חושב שלפני שאתה הולך "לתקוף" מישהו אחר, כדאי שתבוא בידיים נקיות ושזה לא יראה כאילו אתה "נוקם" על דו"ח שקיבלת. נכון שאתה לא מחפש נקמה, אבל אם תתלונן ויתברר שלכל המקרה מתלווה דו"ח, מן הסתם אתה מחליש את אמינות תלונתך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אנלוגי - אני יאמר שנהגתי על פי ''אפשרות ב'' שלך ולא כדי להרגיש טוב עם עצמי אלא כי באמת נהגתי כחוק ,ואני יוסיף ואומר שביתר זהירות ממה שאני נוהג בד''כ כי זאת הייתה סקודה לבנה מה שרובנו מכירים בתור ניידות של בלשים וכו' ,לכן קינן בי החשש שזה שוטר רק בגלל זה נהגתי במשנה זהירות ...(לא שאני נהג פרוע בד''כ) ואמיר אני מבטיח שאני לא מתבכיין ואין לי בעיה כלל להודות בטעות כמה קשה שתהיה , אך להתלונן על השוטר על התנהגותו שווה דו''ח ,רק בגלל ניצול סמכות ובריונות שכזו ,אין לי בעיה לקבל מרות של בעל סמכות על הכביש או איפה שלא יהיה ,אך תסכים איתי שאם בעלי הסמכות מתנהגים כך למה שאנחנו ''האנשים הקטנים'' שנוהגים מדי יום ביומו ננהג באופן שונה, לא כך?

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
באמת נהגתי כחוק

לא, לא נהגת כחוק נקודה.

נהגת לפי שיקול דעתך.

אני אקשה איתך עוד יותר: באחד הפורומים ששם עונים עורכי-דין, נשאלה שאלה, כיצד יש לעקוף רכב תקוע באמצע הכביש ושאין בו נהג, האם אפשר מימין או שחייבים משמאל? - תשובת עו"ד היתה שכעיקרון יש לעקוף משמאל.

הוא לא אמר שאפשר לעקוף רכב כזה מימין כיוון שאין התוויה שכזאת בחוק, אבל יש תקנה כיצד לעקוף רכב בכביש.

לענין התנהגות השוטר - אחזור שוב על דברי: לא אמרתי שלא תתלונן, אבל כשתלונה כזאת באה ומנגד יש דו"ח שהוגש נגדך, זה נראה כאילו אתה מחפש לנקום ולהעליל, כך שגם אם אתה צודק, אתה מתחיל מנקודה שבה מטילים ספק גדול יותר באמינותך.

נהגים רבים עושים טעויות, קודם כל כי כי הם לא יודעים את החוק. אילו ידעו את החוק, חלק מהתאונות היה נמנע, על אחת כמה וכמה חלק נכבד מהעבירות.

כשאתה לא מבין שלמעשה לא נהגת כחוק, אתה תחזור על טעות כזאת או אחרת שוב, בגלל שנהגת לפי הבנתך ומנגד לא היה לך בתודעה את החוק בכדי לשקלל ולהחליט.

כשעקפת מימין את הרכב שמשמאלך, אתה היית בטוח שזה גם חוקי - פה מתחילה הטעות שלך בתהליך קבלת ההחלטה. יכול להיות שאם היית יודע את החוק, אולי לא היית עוקף, ואולי כן, אבל כנראה שהיית שוקל עוד אי אילו נקודות בטרם תגבש החלטה.

.

פורסם

הבנתי , לקחתי את דבריך לתשומת ליבי ,אך אוסיף ואומר שאין אני אמור לוותר על זה למרות שייתכן ומגיע לי דו''ח ובמקרה שכן אני ישלם אותי אחרי 5 דקות אבל עדיין אני לא רואה איפה האמינות שלי מוטלת בספק כאן כי אני לא בא להראות שאני יצאתי צודק אלא בא להעמיד במקום את אותו שוטר שאלוהים יודע מה עבר עליו בחיים והחליט להיטפל אליי במקרה הזה כדי להראות ולהוכיח שהם לא יותר טובים מאתנו ודרך אגב הוגשה תלונה נגד אותו שוטר דרך עורך דין שמטפל בעניין הזה ...ואני שוב בא ואומר שאף אחד לא יוותר על צדקתו וכבודו למען אף אחד במיוחד לאלו שחושבים שיש להם ''ביצים'' גדולות יותר (סליחה על הביטוי) ואני חושב שבעניין הזה אמיר אתה תסכים איתי או שאולי לא??

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

עקשנות ואמונה עזה בצדקתך, הן תכונות ראויות להערכה. אתה משוכנע שאתה בסדר והשוטר לא ואין לך שום כוונה לרדת מזה, בין בגלל שאתה רוצה ללמדו לקח/דרך ארץ, בין בגלל שאתה רוצה להקדים תרופה למכה שתבוא בדמות הדו"ח שלו, אז קדימה. אם כבר הגשת תלונה כזו כפי שאני מבין מהודעתך, אז שיהיה בהצלחה. וחשוב מכל תהיה מוכן גם לאפשרות שמי שיצטרך להחליט, יראה את הדברים באופן שונה מזה שלך.

פורסם
יניב...אתה אומר שאסור לעקוף מימין, מקובל אבל תראה לי איפה זה רשום ושיבוא כאן האחד ויגיד שהוא היה ממשיך לנסוע אחריו בשמאלי ולא עוקף ,לא קיים דבר כזה אין שום סיבה בעולם שאני לא יעקוף ,מה אני באיזה שיירה שהוא מוביל והוא קובע את הקצב נסיעה ,אני אמור לחכות שהבחור החמד הזה יאיץ את רכבו ורק אז אני יהיה רשאי גם להאיץ ,באמת אשמח לשמוע אנשים יודעי דבר בעניין עם עובדות מוצקות ומוכחות שאני יראה אם טעיתי או הצדק עימי

אני לא יודע מה החוקיות לגבי זה בארץ (אנשים עוקפים מחוסר בררה...).

אני רק יודע שבביקור האחרון שלי בשוויץ, כאשר בהתחלה אני עדיין לא התרגלתי לתרבות נהיגה נורמאלית ונסעתי בנתיב השמאלי קצת מתחת למהירות המותרת, בכביש מהיר בעל שני נתיבים לכול כיוון, נוצר מאחורי פקק די ארוך ואף אחד לא חשב אפילו לעקוף מימין (הם אפילו לא ציפצפו אלה רק הבהבו בפנסים בנימוס....).

פורסם

דניאל אתה יודע, שוויץ גם עושים שוקולד מעולה מאשר פה..כך גם תרבות הנהיגה שלנו ביחס למדינות אחרות ,אני לא מושלם כמו שאתה לא מושלם אני מתאר לעצמי , וכדי להחדיר עקרונות תרבות ונהיגה כמו שראית בשוויץ או בשאר מדינות כאלה ואחרות באירופה יהיה קשה עד בלתי אפשרי להטמיע בנהג הישראלי, אני מבין מהתגובה שיש לך בעיה עם ההווי הישראלי ,מה שאני בא לומר זה שאל תשווה אותנו אליהם כי זה לא יסתיים אף פעם

ורועי אני מוכן לשלם מחיר על העבירה במידה ויתברר שעברתי על החוק אך תלונתי לא באה להוכיח אם יש צדקה בעקיפה שלי מימין אלא על ההתנהגות המבזה שאמורה לבייש כל שוטר במדים וכל אוכף חוק כי זה רק מגביר את מה שכבר הרבה חושבים על שוטרים...

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
דניאל אתה יודע, שוויץ גם עושים שוקולד מעולה מאשר פה..כך גם תרבות הנהיגה שלנו ביחס למדינות אחרות ,אני לא מושלם כמו שאתה לא מושלם אני מתאר לעצמי , וכדי להחדיר עקרונות תרבות ונהיגה כמו שראית בשוויץ או בשאר מדינות כאלה ואחרות באירופה יהיה קשה עד בלתי אפשרי להטמיע בנהג הישראלי, אני מבין מהתגובה שיש לך בעיה עם ההווי הישראלי ,מה שאני בא לומר זה שאל תשווה אותנו אליהם כי זה לא יסתיים אף פעם

ורועי אני מוכן לשלם מחיר על העבירה במידה ויתברר שעברתי על החוק אך תלונתי לא באה להוכיח אם יש צדקה בעקיפה שלי מימין אלא על ההתנהגות המבזה שאמורה לבייש כל שוטר במדים וכל אוכף חוק כי זה רק מגביר את מה שכבר הרבה חושבים על שוטרים...

אתה צודק ב100%.

פורסם

אסור העקיפה מימין - וכאן טעית.

אתמול עליתי לי צפונה צפונה ובדרך היה לי מקרה משעשע ומעצבן יחדיו - עם שוטר סיור. לא שוטר מתנ"א.

השוטר "מכובד" החליט שהוא נע בנתיב השמאלי ותוקע איתו את הנתיב - הרי ישראלים רואים שוטר, חוששים ולא יעיזו להגביר מהירות בימני (בהתאם למותר). הם פשוט נשארים איתו בקו אחיד ומסרבים להאיץ.

כנראה שהחבוב החליט שאני חוצפן והרגיש שרמסתי את כבודו בכך שהעזתי והזזתי אותו לנתיב הימני, והחליט ללמד אותי "לקח" - מעט אחרי צומת גולני אני מבחין בג'טה שטסה לעברי וקולט (בין הגגון שהסתיר אותו) את הקוז'אק.

אותו השוטר המדובר בג'טה - עקף אותי, האיץ בזריזות וערב לי כמה ק"מ לפני צומת פוריה.

כמובן שאני הבנתי שהוא מנסה לתפוס אותי על מהירות (מה שלא קרה) ובכל זאת החלטתי להוריד כמה קמ"שים כדי שלא תיהיה לו האפשרות לנסות ולנקנק אותי.

חלפנו לצידו, זרקנו לעברו חיוך והמשכנו בדרכו.

מאוחר יותר תפסנו אותו עוצר שלושה רכבים מעט לפני צומת עמיעד, כאשר הוא נוסע בלי הקוז'אק פעיל/על גג הניידת הסמויה.

זאת עדות עד לכך שהמשטרה ממלא את "תפקידה" כראוי ומתעסקת בזוטות.

במקום לבזבז את זמנם עלינו, אני אמליץ להם להתעסק בעברות תנועה אמיתיות (כמו אי עצירה בעצור, אי נתינת זכות קדימה, עקיפות משוליים, חיתוכים וכדומה). שיתעסקו במציאת גנבי רכב, אנסים ושאר נבלות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...