Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

STIO - אתה טועה. הדלקת אורות במהלך היום אכן תורמת לראות שלך.

יש מקרים שבהם קל יותר לפספס אותך אם אתה בלי אורות דולקים. זה לא אומר שאותם הנהגים צריכים לרדת מהכביש.

אני בטוח שאתה במהלך שנותייך עשית לא פעם טעויות שגם עליהן אפשר להגיד שצריך להוריד אותך מהכביש. זה לא פרמטר לכשירות הנהג.

פורסם

אני לא רואה סיבה לכבות את האורות.

זה בטיחותי יותר ונכון יותר להדליק אורות בכל שעה ביום.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עדיף להשאיר את האורות דלוקים גם במהלך חודשי הקיץ.

זה לא מזיק, ורק מוסיף.

ואם רק עוד אידיוט אחד הבחין בכם 100 מטר יותר מאשר בלי אורות זה כבר היה שווה את זה.

מי שמתרץ את זה כחסכון בדלק, זאת השטות הכי גמורה ששמעתי בחיים שלי.

מי שישמע כאילו כל יום כולם כאן בודקים לחץ בצמיגים, ומעולם לא פתחו חלון במהלך נסיעה וגם אף פעם לא השארתם את הרכב מונע ללא תזוזה יותר מחצי דקה.

הדלקת אורות מבחינת צריכה זה כמו להדליק רדיודיסק עם זוג רמקולים מעפנים בדלתות.

יש דברים משמעותיים יותר בצריכת דלק, כמו פתיחת חלון או לחץ בצמיגים וכו'.

חלאס עם הצדקנות המיותרת הזאת.

under construction..

פורסם

אני יכול להגיד לך שאני נסעתי הרבה בכבישים בין עירוניים בחורף. בימים מעוננים, גשומים, סוערים וערפליים לא רק שהפעלתי את האורות, אלא הפעלתי גם את האורות ערפל ולא עשיתי חשבונות של דלק / אלטרנטור / מצבר / נורות (וגם אז בקושי ראו אותי), אבל מצד שני בימי שטופי שמש נסעתי בלי אורות בכלל. כשראיתי ניידת מתחבאת בשוליים (אני מכיר בע"פ כבר את כל המקומות שלהם) הדלקתי את האורות, וכשעברתי את הניידת כיביתי אותם בחזרה. בגלל הברבריות / אובססיות של מתנ"א בנוגע לחוק האורות ובנוגע למהירות, אני מוצא את עצמי מביט יותר על השוליים בעת נהיגה, מאשר על הכביש. מתנ"א אשמה בתאונות הדרכים.[/quote]

מתנ"א אשמה בתאונות הדרכים?! אתה קורא מה שאתה רושם לפי שאתה לוחץ "פרסם תגובה"?! אתה כל כך אובססיבי על שטות גמורה לחלוטין של הדלקת אורות ביום שאתה בעצמך מודה ואומר שאתה מביט בשוליים ולא בכביש כדי לברוח מניידות, העיקר שתרגיש שדפקת את המערכת ולא הדלקת אורות ביום כמו שרשום בחוק!

אם יש מישהו שאשם בתאונה שאם חלילה תקרה זה אתה ורק אתה, תדליק אורות כמו כול שאר הנהגים על הכביש ותוכל לנהוג בראש שקט ורגוע, ולהתרכז בנהיגה ולהימנע מתאונות במקום לחפש ניידות מתחבאות בשוליים.

אני נוסע עם אורות תמיד! תמיד!! הסט קומפוננט ו6/9 מאחורה לוקחים פי 2 מהדלקת אורות.

פורסם
אני לא מבין את ההגיון שבנסיעה עם אורות במהלך ימים שטופי שמש. ביום שמשי אורות הדרך כמעט ואינם נראים, ככה שתרומתם שולית עד זניחה.

חובת הדלקת אורות ביום מיותרת בתנאי הארץ. היא כן מייצרת הכנסה לגורמים רבים.

סוף סוף שני אנשים שמבינים עיניין - יישר כוח.

ניקח אותך בתור דוגמא לנהג בריא. אם אני נוסע מולך ללא אורות, אתה תבחין בפוקוס שלי לראשונה, נניח כשהמרחק בינינו הוא 500 מטר (סתם מספר. אין לי מושג ואף פעם לא מדדתי).

אם טרחתי להדליק את האורות רכב, אתה תבחין בי לראשונה כשהמרחק בינינו יהיה יותר גדול, נאמר 750 מטר.

זה בעיני היתרון של אורות דולקים. אין כאן עניין של מניעת תאונת דרכים או נהג שלא רואה מה מתקדם מולו. כל הרעיון הוא לשפר את הראות.

אני אבחין בפוקוס שלך מאותה הנקודה בדיוק ביום קיץ שמשי עם ראות מצויינת . רק ביום גשום / מעונן / ערפילי אבחין בפוקוס שלך הרבה לפני רכב הנוסע עם אורות כבויים.

בפיאטים הישנות האורות מחוברים לסוויץ'. גאוני. אין כזה דבר להשאיר רכב עם אורות דולקים.

בכל זאת לפני ההתנעה רצוי להעביר את מתג האורות על האפס - לא רצוי להתניע עם האורות עובדים.

STIO - אתה טועה. הדלקת אורות במהלך היום אכן תורמת לראות שלך.

יש מקרים שבהם קל יותר לפספס אותך אם אתה בלי אורות דולקים. זה לא אומר שאותם הנהגים צריכים לרדת מהכביש.

אני בטוח שאתה במהלך שנותייך עשית לא פעם טעויות שגם עליהן אפשר להגיד שצריך להוריד אותך מהכביש. זה לא פרמטר לכשירות הנהג.

לא זכור לי מקרים בהם עשיתי טעויות קריטיות שבהם אפשר להגיד שצריך להוריד אותי מהכביש. מעולם לא עקפתי על פס לבן, מעולם לא עברתי 140 קמ"ש, מעולם לא עברתי באור אדום, מעולם לא התעלמתי מתמרור עצור, מעולם לא נסעתי בשכרות (טוב, בעצם בחיים לא שתיתי אפילו טיפת אלכוהול או עישנתי, אבל זה כבר סיפור אחר). צר לי שהרסתי לך את התיאוריה. אני מבחין ברכב מאותה הנקודה ביום קיץ שמשי גם עם אורות וגם בלעדיהם - מי שלא מבחין שילך לבדיקת ראיה.

בגלל הברבריות / אובססיות של מתנ"א בנוגע לחוק האורות ובנוגע למהירות, אני מוצא את עצמי מביט יותר על השוליים בעת נהיגה, מאשר על הכביש. מתנ"א אשמה בתאונות הדרכים.

מתנ"א אשמה בתאונות הדרכים?! אתה קורא מה שאתה רושם לפי שאתה לוחץ "פרסם תגובה"?! אתה כל כך אובססיבי על שטות גמורה לחלוטין של הדלקת אורות ביום שאתה בעצמך מודה ואומר שאתה מביט בשוליים ולא בכביש כדי לברוח מניידות, העיקר שתרגיש שדפקת את המערכת ולא הדלקת אורות ביום כמו שרשום בחוק!

אם יש מישהו שאשם בתאונה שאם חלילה תקרה זה אתה ורק אתה, תדליק אורות כמו כול שאר הנהגים על הכביש ותוכל לנהוג בראש שקט ורגוע, ולהתרכז בנהיגה ולהימנע מתאונות במקום לחפש ניידות מתחבאות בשוליים.

אני נוסע עם אורות תמיד! תמיד!! הסט קומפוננט ו6/9 מאחורה לוקחים פי 2 מהדלקת אורות.

עצבים לא תורמים לבריאות שלך - שתה כוס מים ותירגע קצת, אני רואה את מה שאתה כותב (למעשה את מה שאני כתבתי) גם ללא הגדשת הפונט, ניפוחו למימדי ענק, צביעתו באדום והוספת סימני הקריאה ההיסטריים האלו. אני מבין שזיהית סיבה לעשות מהומה?

אכן, מתנ"א גורמת לתאונות דרכים, מהסיבה הפשוטה שהיא לא אוכפת / אוכפת מעט מידי את העבירות החמורות באמת (אור אדום, תמרורי עצור, עקיפות על פס לבן וכ'), אלא עסוקה 24/7 בשטויות גמורות (מהירות, אורות). הנהגים מפחדים מהמשטרה ולכן כל הזמן מביטים לשוליים.

צר לי - לא אדליק אורות, אדליק אורות רק כשיש סכנה לניידות שודדי הדרכים באופק, וגם אז אכבה אותם כשתעבור הסכנה. אתה מסוג הנהגים שאין להם טיפה אחת של שיקול דעת ושנוסעים כמו רובוטים - ומהנהגים כאלו בדיוק אני מפחד פחד פחדים.

+1 העיקר הוא נוהג עם מזגן ומערכת. מגוחך.

אני נוהג עם מזגן כי חם לי ואני רוצה קירור, אני נוהג עם מערכת כי משעמם לי ואני רוצה לשמוע קצת מוסיקה. האורות נועדו להאיר לך את הדרך - האם הדלקת האורות ביום כמו היום עונה על ההגדרה הזו?

פורסם

האורות נועדו בשביל לראות ולהיראות, לפי ההגיון שלך לא צריך בכלל אורות מאחורה, כי הם לא מאירים את הדרך.

פורסם

אז אתה מעדיף להסתכל על השוליים במקום על הכביש ולהסתכן בתאונה שתשבית רכב שבקושי עבר הרצה (נזק של נגיד עשרת אלפים ש"ח), במקום לסובב סוויץ' לאחר התנעת האוטו ולקבל תוספת של אולי מחצית האחוז לבלאי הנורה ועוד תוספת אפסית לצריכת הדלק. אכן, סדרי עדיפויות הגיוניים לחלוטין, ולא אנאליים בצורה שלא הייתה מביישת נחקרים של זיגמונד פרויד.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

החוק מניח מספר דברים:

א. הנהג הממוצע אידיוט גמור ואי אפשר לסמוך על שיקול דעתו.

ב. גם אם מדובר בנהג טוב ואחראי הנהג לא תמיד נזכר להדליק אורות בזמן נסיעה במיוחד אם יש שינוי קיצוני ומהיר במזג אוויר.

ג. קל יותר להבחין ברכב גם במזג אוויר טוב.

לא ניתן להגיד שאין היגיון בחוק והוא נועד לשרת בעלי אינטרסים. בלאי זניח, נורות לא עולות הרבה וצריכת דלק כמעט (לדעתי בכלל) לא עולה.

פורסם

לא זכור לי מקרים בהם עשיתי טעויות קריטיות שבהם אפשר להגיד שצריך להוריד אותי מהכביש. מעולם לא עקפתי על פס לבן, מעולם לא עברתי 140 קמ"ש, מעולם לא עברתי באור אדום, מעולם לא התעלמתי מתמרור עצור, מעולם לא נסעתי בשכרות (טוב, בעצם בחיים לא שתיתי אפילו טיפת אלכוהול או עישנתי, אבל זה כבר סיפור אחר). צר לי שהרסתי לך את התיאוריה. אני מבחין ברכב מאותה הנקודה ביום קיץ שמשי גם עם אורות וגם בלעדיהם - מי שלא מבחין שילך לבדיקת ראיה.

לא הרסת שום תיאוריה. זה שנסעת על 140 קמ"ש כבר אפשר להחשיב כטעות.

אתה רוצה להגיד שלא קרה לך אף פעם שפספסת משהו, עלית על מדרכה בטעות קצת בעת חנייה, אולי שפשפת את הרכב, לא שמת לב למשהו?

לזה התכוונתי.

פורסם
האורות נועדו בשביל לראות ולהיראות, לפי ההגיון שלך לא צריך בכלל אורות מאחורה, כי הם לא מאירים את הדרך.

בחושך צריך, באור יום - לא. הדלקת אורות הדרך האחוריות וכן פנסי תאורת לוחית הרישוי לא עוזרים כלל ביום קיץ שמשי.

אז אתה מעדיף להסתכל על השוליים במקום על הכביש ולהסתכן בתאונה שתשבית רכב שבקושי עבר הרצה

הרכב שלי עבר מזמן הרצה, ואני מסתכל על השוליים בנוסף לכביש - פשוט משרד האוצר רוצה מזומנים ואני לא מוכן לתת לו. אני לא כספומט מהלך שמחלק כסף בכבישים לשודדי דרכים הלבושים בכחול. מעולם לא קיבלתי דו"ח כלשהו - לא מהערייה ולא מהמשטרה (טפו טפו טפו).

לא הרסת שום תיאוריה. זה שנסעת על 140 קמ"ש כבר אפשר להחשיב כטעות.

אתה רוצה להגיד שלא קרה לך אף פעם שפספסת משהו, עלית על מדרכה בטעות קצת בעת חנייה, אולי שפשפת את הרכב, לא שמת לב למשהו? לזה התכוונתי.

מאפריל 2004 יש לי רישיון נהיגה, מעולם (טפו טפו טפו) לא עשיתי נזק כלשהו ולו הקטן ביותר לכל המכוניות בהן נהגתי. לא שריטה, לא שפשוף, לא תאונה, לא שום דבר. כלום. גם במקרים בהם כמעט נכנסו בי בכבישים בגלל נהגים סתומים, ידעתי להתחמק ולצאת מהתסבוכת ע"י תמרונים שונים ללא צפירה ו/או הבהוב באורות - ולא עשיתי קורס לנהיגה מתקדמת.

פורסם
לא יודע מה איתכם - אבל אני יודע שבשבילי כל הרכבים עם אורות דלוקים בולטים ומזוהים יותר.

+1. כמו כן, בתור מישהו שנמצא לא פעם בירושלים, זה ממש לא נעים להתחמק מ"מפגעים" במנהרות בגין :roll:.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...