Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 V6 - סיכום לאחר חצי שנה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן אני מהמרכז.

הינו כמה פעמים במוסך המרכזי.

בקיץ זה פשוט סיוט.

זה כבר לא משנה כי 407 תוחלף

אתה יכול להגיד לי איפה הפילטרים האלה נמצאים?

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כן אני מהמרכז.

הינו כמה פעמים במוסך המרכזי.

בקיץ זה פשוט סיוט.

זה כבר לא משנה כי 407 תוחלף

אתה יכול להגיד לי איפה הפילטרים האלה נמצאים?

הפילטר נמצא בחלקו התחתון של הבית חימום, מאחור.

בעברית: זה נמצא פחות או יותר מצד ימין של דוושת הגז, קצת למעלה.

האם אי פעם החלפת את מסנן האויר למזגן ?

אם אתה באיזור המרכז ואין לך בעיה להגיע לבני-ברק, צור עימי קשר ואדריך אותך איך להגיע אלינו למוסך ונבדוק את נושא המזגן אצלך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עדכון קטן בקשר למזגן:

עכשיו פתחתי את הפילטר אוויר, ושמתי לב שהוא הפוך לכיוון אוויר, ניקיתי קצת החזרתי, המזגן מוציא אוור כמו שצריך!

מחר נראה האם הוא מקרר כמו שצריך.

ונחליף אותו בפעם הבאה שהאוטו יהיה בטיפול

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום XENON

אם אפשר לשאול - האם שקלתם לרכוש C6, ובכלל האם יצא לך לנהוג על C6, וללמד על איזו השוואה מסויימת בינה לבין ה 5.

לנו במשפחה יש שיקול כעת להחליף את אחד הרכבים ובין ההתלבטויות אופציה של C6 יד II או C5 בנפח גדול יד I. כאשר אותו רכב שיוחלף הוא C5 שהחליף C5. לדעתי עם כל חוסר ההצלחה בזמנו של ה XM הבעייתית והמקוללת.... עדיין היא, בגירסותיה האחרונות היתה הרבה יותר נוחה ומרתקת לנסיעה מאשר C5 V6 עם מנוע חדשני הרבה יותר מאשר זה שהיה שתול ב XM, כך שאולי מכאן אפשר לקשור שיהיה עדיין פער בין ה C5 ל C6.

למרות שמבחינה עיצובית ה C5 החדשה מובילה בלא מעט נקודות של עיצוב עדכני בהשוואה ל 6.

האם בדגם זה נמנעו מאלמנטים אשר יוצרים בעיות עתידיות כמו הונטילים עם החיישנים+ החיישן בתוך הגלגל, חיישני CO שמודיעים על כל שטות...

האם לדעתך כיול המתלים שונה מהדגם עם המנוע הקטן.

בנוסף התרשמתי מכתיבתך ומהסימפטיה שלך ליצרן הנדון, ואם תרצה אוכל לתת לך לנהוג ולכתוב על סיטרואנים משנים אחרות אשר ברשותי ואולי גם ברכבים אשר ברשות חברים יקרים לי.

אילן

פורסם

אייל, אייל, אייל.

VAG VAG VAG

T1R T1R T1R

צא מהדת, פתח את העיניים, יש עוד דברים בעולם מעבר למה שאתה מכיר אולי תלמד להנות משה.

פורסם
הרכב נראה ממש נחמד. קצת מוזר שמ3 ליטר עם 6 צלינדרים הצליחו בסטרואן להוציא רק 215 כ"ס.

מה אתה רוצה? זה מכובד לגמרי. למאליבו יש 3.5 v6 עם 219 כ"ס . אז? מנוע מדהים.

ובאמת נסיכה . תמיד אהבתי את העיצוב שלה ואת תחושת הספינה שלה .

הדבר היחיד שמנע מאיתנו לקנות אותה היא הירידת ערך הגדולה שלה . מה לעשות הישראלי לא מעריך אותה . והיא רואה מוסך .

בסופו של דבר קנינו מאזדה 3 . סליחה.

פורסם

זה שיש רכב עם מנוע עתיר נפח ודל כ"ס(יחסית לנפח) זה לא משנה כלום. כיום, להוציא רק(וכן אני מדגיש רק) 215 כ"ס ממנוע 3 ל' זה די עלוב. מנועים בנפחים כאלו אמורים להגיע להרבה יותר.  

תבדוק את ההספקים של הגרמניות. אלו הספקים מכובדים.

פורסם

מצטער שאני עונה רק עכשיו, צבא.

שלום XENON

אם אפשר לשאול - האם שקלתם לרכוש C6, ובכלל האם יצא לך לנהוג על C6, וללמד על איזו השוואה מסויימת בינה לבין ה 5.

לנו במשפחה יש שיקול כעת להחליף את אחד הרכבים ובין ההתלבטויות אופציה של C6 יד II או C5 בנפח גדול יד I. כאשר אותו רכב שיוחלף הוא C5 שהחליף C5. לדעתי עם כל חוסר ההצלחה בזמנו של ה XM הבעייתית והמקוללת.... עדיין היא, בגירסותיה האחרונות היתה הרבה יותר נוחה ומרתקת לנסיעה מאשר C5 V6 עם מנוע חדשני הרבה יותר מאשר זה שהיה שתול ב XM, כך שאולי מכאן אפשר לקשור שיהיה עדיין פער בין ה C5 ל C6.

למרות שמבחינה עיצובית ה C5 החדשה מובילה בלא מעט נקודות של עיצוב עדכני בהשוואה ל 6.

האם בדגם זה נמנעו מאלמנטים אשר יוצרים בעיות עתידיות כמו הונטילים עם החיישנים+ החיישן בתוך הגלגל, חיישני CO שמודיעים על כל שטות...

בנוסף התרשמתי מכתיבתך ומהסימפטיה שלך ליצרן הנדון, ואם תרצה אוכל לתת לך לנהוג ולכתוב על סיטרואנים משנים אחרות אשר ברשותי ואולי גם ברכבים אשר ברשות חברים יקרים לי.

אילן

לא שקלנו לרכוש C6, אולי נשקול קנייה שלה אחרי זכייה בלוטו.

העלתי בפני אבא שלי את הנקודה של C6 משומשת, אבל הוא לא מוכן לשמוע על רכב משומש.

נהיגה ב-C6? כמעט ונהגתי בה, אבל כמובן שכמעט זה לא מספיק.

כשהייתי עם אבא שלי בתערוכת פרנקפורט 07 הזמנו נסיעת מבחן עליה, לי לא להסכימו לנהוג עליה עקב היותי בזמנו נהג מאוד חדש בן 18.

אבא שלי נהנה ממנה מאוד, אני התרשמתי ממנה לטובה מהמושב האחורי.

העיצוב החיצוני שלה מהמם אותי כל פעם מחדש, מבפנים היא גם מיוחדת אבל דיי הפריע לי הקונסולה המרכזית שזהה לזאת שב-407 וב-C5 היוצאת.

בדגם זה של ה-C5 לא נמנעו מחיישני לחץ אוויר בגלגלים. הבנתי שהם היו דיי קפריזים ב-C5 הראשונה, בנוכחית אין בעיות איתם.

לא נהגתי בדגם ה-2 ליטר של ה-C5 החדשה, ככה שאיני יודע אם יש הבדל בכיול המתלים. אני נוטה להאמין שאין שום הבדל.

אשמח לתאם איתך נהיגות על סיטרואנים לכל אורך הדורות, אך איני מבטיח דבר בנוגע לכתיבה. המאמר הזה נכתב ברגע של פרץ יצירתיות שבד"כ אין לי.

XENON עוד שאלה אליך,

על כמה RPM המנוע נמצא בשיוט של 100קמ"ש 120קמ"ש ו130קמ"ש?

אריאל

100 קמ"ש - 2000 סל"ד.

130 קמ"ש- 2500 סל"ד.

160 קמ"ש (בכביש 6)- 3000 סל"ד בשקט מופתי.

בהילוך שישי, כן?

פורסם

100 קמ"ש - 2000 סל"ד.

130 קמ"ש- 2500 סל"ד.

160 קמ"ש (בכביש 6)- 3000 סל"ד בשקט מופתי.

בהילוך שישי, כן?

איזה תענוג!

אני מת שאבא שלי יחכה עם ההזמנה של הC5 לגיר 6 הילוכים.

מכיוון שAL4 והמנוע 2.0 צועקים ב130קמ"ש(ב407)

אבל אני מאמין שאין סיכוי שזה יהיה.

לא נסעת במקרה על ה2.0L?

אם לא, אז תסע עליה ותגיד כמה ההבדל גדול בין ה6 הילוכים ל4 הילוכים :wink:

בנוסף אני חושב שאני אסע להתרשמות על המנוע והגיר החדשים בC4 פיקאסו, מעניין כמה שונה זה.

פורסם

נהגתי על ה-2 ליטר AL4 ב-C5 הקודמת, ההבדל משמעותי מאוד מן הסתם.

המנוע גיר החדשים-1.6T אוטו' 6 הילוכים קיימים בישראל נכון לעכשיו רק בפיג'ו 3008.

פורסם
אני לא מדבר על ביצועים.

אני מדבר רק על רעש המנוע במהירויות גבוהות.

זה הבדל גדול?

והוא קיים גם בC4 פיקאסו.

ובכל זאת בוא נדבר קצת על ביצועים, כי רעש דווקא חסר לי.

אני מתחיל לחשוד שזה לא באשמת הגיר (שכולם מקללים) אלא המנוע.

עברתי מ- C5 דור 2 עם מנוע 2.0 143 כ"ס ל- C4 עם מנוע 1.6 טורבו 140 כ"ס.

עדיין אותו גיר אבל אין מה להשוות. אני מאושר מהבחירה שלא לגעת בדור 3 עם המנוע הישן.

המנוע מדהים! גמיש מאד ומחפה על כל מה שגיר כלשהו עשוי לעולל.

ברור שיש גם הבדל במשקל הרכב, אבל גם עם נוסעים במשקל כולל של 350 ק"ג הוא עדיין מדביק את כולם למושבים בתאוצה.

חבר שנהג בטורבו 150 בפיקאסו מדווח על חוויה דומה.

פורסם

eyalzo

דווקא רעש זה חסרון.(שאתה קונה C5 שתשייט לך בשקט ובנינוחות)

אני אנסה להסביר.

בגלל שה 2.0 הוא מנוע "רגיל" בלי טורבו, אז המומנט זמין רק בסל"ד גבוה(5000)

ה1.6 הוא עם טורבו, אז המומנט זמין הרבה יותר מוקדם, אז יש הרבה כוח מוקדם מאוד.

ואז באמת המנוע מרגיש חי ובועט.

ועדיין התיבה מסרסת לו את הצורה(הביטוי הכי מתאים לתיבה AL4)

עם תיבת ששה הילוכים מודרנית, או עם תיבת DSG הביצועים היו הרבה יותר טובים.

בנוסף ה1.6T בפיקאסו הוא עם גיר ששה הילוכים, וזה אותו מנוע בדיוק כמו בC4 רק שבC4 הורידו לו את הספק

אשמח לדעת מה הסל"ד של הC4 טורבו ב100 קמ"ש/120קמ"ש/130קמ"ש

פורסם
שלום XENON

אילן

XENON תשמע בעצתו של אילן ,אתה עוד תופתע :mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

• תוכן חדש...