Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,כרגע אני נוהג ב106 ראלי שרכשתי לא מזמן. יש לציין שהרכב מהנה מאוד ואני מאוד מתחבר אליו.

היום במקרה שמתי לב שבשלושת החודשים האחרונים עברתי איתו מעל 7K ק"מ. כלומר,בשנה אני מגיע לאיזור ה30K.

לפני שקניתי את הרכב, צפי הנסועה שלי עמד על 20K ק"מ בשנה.

עכשיו אני קצת בבעיה - האם לוותר על רכב מהנה לטובת רכב חסכוני יותר.

הנסיעות שלי ב95% מהזמן הן בין-עירוניות (ראשל"צ-ב"ש/דימונה) וצריכת הדלק ב106 שלי עומדת על 12-13 ק"מ לליטר.

אם אני מחליט להחליף את הפג'טה (ממש לא סגור על זה,עוד לא הספקתי להנות ממנה מספיק) אני אקציב לרכישה כ30K עם אפשרות למתוח כלפי מעלה במידה וזה אכן רכב ששווה את זה.

הרכבים שבינתיים חשבתי עליהם הם:

אודי A4 1.9TDI - רכב כנראה משנת 97-99

פיג'ו 307 HDI - שנים 02-03 (קשה למצוא רכב כזה בתקציב שלי)

סיטרואן קסארה HDI - קשה מאוד למצוא ידנית

*כל הרכבים כמובן ידנים,על הגיר אני לא מוכן להתפשר.

מה הייתם עושים במצבי?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לא הייתי הולך על האודי מהרבה סיבות שאין צורך אפילו לציין,אם אתה מחפש חסכון היא לא בשבילך.

ב30K אפשר להביא קנגו נחמדה,תנסה למצוא מודל 2003 בערך עד 200 אלף קילומטר כמה שיותר שמורה,אפשר להגיע איתה לצריכה ממוצעת של 1ל16 (כלומר משולבת,אם אתה נוסע בין עירוני 95% מהנסיעות כמו שאמרתה אז בכלל היא "לא תעבור בתחנות דלק").

פורסם

מבין הטנדרונים אני כבר מעדיף דובלו. הקנגו היא לא אופציה.

השאלה המרכזית היא אם בכלל כדאי לי להחליף או שעדיף לי לספוג את עלויות הדלק לשם ההנאה מהרכב :cry:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

להחליף או לא, זאת כבר ההחלטה שלך.

אבל אם תחליט לעבור לדיזל, ואתה לא צריך רכב גדול (משפחתי),

האופציה הכי חיסכונית בשבילך:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=30&SubModelID=265&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=&Hand=

המגבלה הגדולה שלך הוא התקציב.

תאמין לי, גולף TDI גם חיסכונית וגם מהנה. אבל היא עולה יותר.

אגב, קנגו 1900 סמ"ק רכב יחסית חלש, רועש, ולא מגיע ל 1:16 משולב, אפילו אם מאוד תרצה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

להישאר.

ה-106 מתאימה מצוין גם להנאה וגם ליום-יום מבחינת העלויות.

זה לא אימפרזה טורבו.

צריכת הדלק גבוה אמנם מהרכבים האחרים שציינת בכתבה, אבל העלויות השוטפות חוץ מהדלק זולות יותר ב-106.

השילוב של הכייף שה-106 מספקת יחד עם העלויות הזולות זה שילוב שכבר לא יחזור.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

גם אני בעד להשאיר את הנינג'ה.

למצוא רכב דיזל טוב ושמור ב 30K ש"ח נשמע כמו משימה קשה. תוסיף לזה עלויות טיפולים גבוהות ומחיר ליטר סולר שלא תמיד נמוך ממחיר בנזין ותקבל שויתרת על "מכונת נהיגה" לטובת רכב אחר שממש לא בטוח שיהיה חסכוני ובטח שלא מהנה יותר.

אגב, רגל יותר עדינה על הגז בבינעירוני (90-100) מביאה לשיפור ניכר בצריכת הדלק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כשאני נוסע בבין-עירוני אני לא "מרביץ",נוסע יחסית רגוע.

בכל מקרה בינתיים אני כנראה אנסה לצמצם את הנסיעות,בתקווה שזה יתאפשר .

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

היות ואני לא מצליח לצמצם את הק"מ שאני עושה ובחישוב שעשיתי יוצא שאני מתקדם אפילו לאיזור ה40K ק"מ בשנה השאלה שלי חוזרת להיות רלוונטית. התקציב שלי עלה לאיזור ה40K ש"ח והמתמודדות הן A4/גולף/בורה/טולדו/קסארה/307 כולן TDI/HDI.

את חלקן ממש קשה למצוא במצב נורמלי או למצוא בכלל (טולדו אין בכלל למכירה :twisted: ).

יש לכם דעה לגבי מי מהרכבים? יש כאלה שצריך להזהר מהם למרות שכל הוואגיות הן אותה גברת בשינוי אדרת וכנ"ל הקסארה וה307?

פורסם

רכב שעושה 40 בשנה צריך להיות אמין ותקין, אם לא תמצא משהוא שמור במיוחד ממכר או משהוא כזה הייתי ממליץ לך להעלות את התקציב אם אתה יכול.

פורסם

התגובה שלי היא כזו:

1. ההתלבטות

2. ההחלטה

בנתיים נחמד לי עם הבחירה - רכב חמוד, מודרני ובאמת מאוד חסכוני - עושה ליטר ל-21 ק"מ ואם לא היו העליות לי-ם ובערך 20 דקות נסיעה בתוך ת"א גם הייתי עובר את ה-1:25.

בתור בונוס, ניתן למצוא תחנות המוכרות סולר בפחות מ-6 ש"ח לליטר.

אגב, עוד אחד עם התלבטות דומה מהיום וסיכום של הדילמה שלי.

פורסם

לC3 אני לא מתחבר למרות שהיא חסכונית מאוד.

אם כבר אני עובר לאוטו "משעמם" לנהיגה אז לפחות הייתי רוצה להתחבר לעיצוב שלו.

לכן כתבתי שרוב האופציות מגיעות ישירות מבית ואג או פשחתיות קומפקטיות של פיג'ו-סיטרואן.

פורסם

לפי הסריקות שלי בלוחות אני רואה שדי אין לי ברירה אלא למתוח את התקציב עוד קצת לאיזור ה50K על מנת לקנות רכב שלפחות ע"פ הנתונים נשמע שמור (יד 1/2 וק"מ לא בשמיים).

ועוד דבר ששמתי לב אליו,קיים מחסור רציני ברכבים כאלה עם גיר ידני. האם כדאי להתפשר גם על אוטומט במידה ונמצא רכב שמור? איזה אוטומט נחשב אמין יותר של VAG או של הצרפתיות?

פורסם

אם תצליח למצוא קסארה HDI מהשנתונים האחרונים, שווה לך להתפשר על הגיר האוטומטי.

כמו כן תבדוק, אולי תצליח למצוא פנדה ידנית נחמדה וגם תמצא את עצמך ברכב מודרני וקטן שגם חוסך בדלק ובטיפולים.

פורסם

אולי כדאי לך לחפש מגאן DCI - חיסכונית ברמות של C3, בטיחותית, נוחה, מרווחת, בידוד רעשים מצויין, ולא תצטרך להתפשר על גיר רגיל.

משהו כזה:

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1482034&Code=ac791299f44f110235c700053ba13b49

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קח בחשבון שעלויות תיקונים ברכב דיזל גבוהות הרבה יותר מרכב דומה עם מנוע בנזין.

אני למשל במקומך הייתי חושב הרבה יותר על כיוון של 206 ידנית.

זה רכב מהנה,לא זולל דלק (אין לי נתונים מדויקים לגבי הדלק) ובוודאי יותר זול לאחזקה מ307/קסארה HDI.

חבר,אתה חופר

• תוכן חדש...