Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לפני כשבועיים סובארו לאונה 91' ,

יש לי כמה שאלות , אני אסדר את השאלות לפי הסדר,

א. הרכב עולה איתי ביוםראשון לירושלים ויורד בחזרה ביום חמישי, כל שאר הימים, אין לי שימוש בו, האם צריך להתניע אותו באחד מין הימים.?

אם כן, כמה ? כל יום?, צריך לעשות סיבוב ?

ב. לאחר הקניה ביצעתי מיספר טיפולים,

החלפתי שמן גיר,

פלגים,

פילטר שמן,

פילטר דלק,

פילטר אויר,

שמן מנוע,

האם נראה לכם יש צורך בהחלפה של עוד דברים.?

ג. כשאני מטניע את הרכב בבוקר אז אני צריך קצת "לפמפם" את הגז אחרת המנוע ניכבה, האם זה תקין.?

ד. יש לי ברכב נזילה בבגז' הבנתי שזה בעיה נפוצה ברכב הזה, אך לאחר חיפוס בבגז' לא נתגלה מקור הבעיה, הגומיה שלימה ואין מקום של חלודה, מהיכן יכולה להופיע הנזילה.?, יש לציין שזה נזילה קטנה ממש, השטיח טיפה לח.

ה.החום מנוע שלי, כבדרך קבע עומד על שליש לא עולה ולא יורד (גם בעליות של ירושלים,) זה תקין.?

ו. מהי העלות של נעילה מרכזית (בערך) לרכב ?

ז.מהי מידת ניפוח הצמיגים ברכב (אחורי, קידמי, ספייר)?

ח. יש לי ברכב טסט לשנה, האם מהטסט הבא אני יצתרך כל חצי שנה.?

זהו.!

מקוה שתענו לי תשובות כמה שיותר מפורטות...

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

א. בגדול, אם אתה נוסע עם הרכב פעמיים בשבוע זה אמור להספיק,

אבל יש בעיה אחרת במכוניות ישנות בדרך כלל מעראכת החשמל על הפרצוף ולמצבר יש נטייה להתרוקן מהר.

ג. הייתה לי פעם ג'סטי שהייתה לה בדיוק את אותה הבעיה, אין לי מושג מה מקור הבעיה אבל זה מאוד נפוץ,

תצא לרחוב ב 5 בבוקר ותראה את כל הנהגים בעלי המכוניות הישנות מפמפמים.

ה. השאלה היא אם בעמידה אחרי שהאוטו כבוי במשך 3 שעות אז החום יורד, אם כן, אז אין בעיה.

ז. צריך להיות לך כתוב בהוראות יצרן, וגם בתחנות דלק יש לוח שבו מפורט, לדעתי זה לא עולה על 28

ח. תלוי בשנה של הרכב, ממה שאני יודע מכוניות מגיל מסויימות מחוייבות לשני טסטים לשנה.

יוסי,

mazda 323 glx 1997

פורסם

שלום לך

היתה לי בסובארו כזו לא תאמין אים מנוע גמור נסעתי שנתיים בחיים לא ניתקעתי איתה אים האוטו לא

מיתחמם שים דלק וסע מכרתי אותה למישהו בכפרים שהחליף מנוע היום אני אים סובארו לגאסי 1800 אוטו חייה רעה

גם שנת 91 בהצלחה לך

פורסם

לאבא שלי יש לאונה 93 אוט', בבוקר לא צריך לפמפם ולא כלום. כל שעליך לעשות זה לפתוח את הסויץ' עד הסוף, לתת רק שתי לחיצות גז עד הסוף ואז להתניע בלי גז. האוטו לא אמור להיכבות והצ'וק האוט' אמור להיות בפעולה. אם זה לא כך אז כנראה יש בעיה של כיווני קרבורטור או משהו כזה.

הנזילה בבגג' בד"כ היא מסביב לפלסטיק ש להאורות ברקס, תפרק אותו מבפנים. בד"כ ישנה גומיה שנאכלת שם, אז תקנה סיליקון שחור לרכב, תוציא את הפנס מהאוטו תנקה ושים סיליקון ותחזק את הברגים מבפנים. לעולם לא תיכנס טיפה אחת.

צמיגים כתוב לך על הצד איפה שנסגר דלת הנהג, בד"כ זה 32 לכולם בעומס מלא.

פורסם
רכשתי לפני כשבועיים סובארו לאונה 91' ,

יש לי כמה שאלות , אני אסדר את השאלות לפי הסדר,

א. הרכב עולה איתי ביוםראשון לירושלים ויורד בחזרה ביום חמישי, כל שאר הימים, אין לי שימוש בו, האם צריך להתניע אותו באחד מין הימים.?

אם כן, כמה ? כל יום?, צריך לעשות סיבוב ? (לא חובה להתניע עד שבוע ימים)!

ב. לאחר הקניה ביצעתי מיספר טיפולים,

החלפתי שמן גיר,

פלגים,

פילטר שמן,

פילטר דלק,

פילטר אויר,

שמן מנוע,

האם נראה לכם יש צורך בהחלפה של עוד דברים.?) מלבד בדיקת בלמים צמיגים מגבים ואורות,אין צורך !

ג. כשאני מתניע את הרכב בבוקר אז אני צריך קצת "לפמפם" את הגז אחרת המנוע ניכבה, האם זה תקין.?( לא, הצוק האטומטי שלך לא תקין , גש למכון קרבורטורים.).

ד. יש לי ברכב נזילה בבגז' הבנתי שזה בעיה נפוצה ברכב הזה, אך לאחר חיפוס בבגז' לא נתגלה מקור הבעיה, הגומיה שלימה ואין מקום של חלודה, מהיכן יכולה להופיע הנזילה.?, יש לציין שזה נזילה קטנה ממש, השטיח טיפה לח.

ה.החום מנוע שלי, כבדרך קבע עומד על שליש לא עולה ולא יורד (גם בעליות של ירושלים,) זה תקין.?(באם קיים מאוור מכני בנוסף לחשמלי הדבר תקין).

ו. מהי העלות של נעילה מרכזית (בערך) לרכב ? ברר במכון לאביזרי רכב / חשמלאי, בדוק מספר הצעות מחיר.

ז.מהי מידת ניפוח הצמיגים ברכב (אחורי, קידמי, ספייר)?

ח. יש לי ברכב טסט לשנה, האם מהטסט הבא אני יצתרך כל חצי שנה.? כל חצי שנה מהשנה ה20 !

זהו.!

מקוה שתענו לי תשובות כמה שיותר מפורטות...

קרא כאן:

http://www.subaruholic.co.il/showthread.php?t=526

נצל את ההזדמנות, ובצע בדיקת תצרוכת דלק לרכב: סובארו ידני כ14 קילומטר לליטר יחשב סביר בבין עירוני, אוטומטי כ 12 לליטר לליטר לבין עירוני.

תהנה וסע בזהירות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תחליף שמן בקקס (קדמי),נכנס שם ליטר וחצי של שמן,אפשר לעשות את זה לבד בקלות.

ואז תוכל לנהל לך רשימה ולהחליף את כל השמנים פעם בשנה,עלות נמוכה ובלאי תקלות מופחת לטווח רחוק!

לגבי סעיף ד : תבדוק מסביב לפנסים האחוריים, בד"כ יש שם מרווח או קצת חלודה.

אם לא,תבדוק מתחת לגומייה את הפח מהצד הפנימי ,כלומר תתכופף ותבדוק עם היד חלודות וכו, וגם אם זה תקין, יש עוד מקום אחד של תפר פח מתחת לפנסים עצמם מבחוץ, בין סוף הפנס(הבקליט) בחלק התחתון שלו,לבין תושבת הפגוש, קשה לראות את זה,צריך ממש להסתכל מאחורי הפגוש האחורי יש שם שני תפרים של חיבורים,בד"כ מתפתחת שם חלודה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בקשר לצו'ק אם הוא אוטומט אתה חייב "לדרוך" אותו לפני ההנעה, תלחץ על הגז עד הסוף כשהרכב כבוי , ואח"כ תניע.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

שיהיה לך במזל טוב...

נעילה מרכזית עולה לכל דלת בין 400-600 שקל, לדעתי זה לא ממש משתלם!

שבוע טוב...

אין אדם יכול לטפס בסולם ההצלחה כשידיו בכיסים :wink:

פורסם

לגבי לחץ אויר בצמיגים:

ברוב כלי הרכב יש על דלת הנהג או על משקוף דלת הנהג לוחית או מדבקה עם לחצי הניפוח המומלצים.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

אבייתר שלום רב !

החום תקין, ברכבך קיים מאוור מכני, הנקרא פאן קלאץ, שמסתובב כל הזמן גם במנוע קר, ומהירותו עולה, ככל שהרכב מתחמם יותר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ניסיתי היום להתניע את הרכב בבוקר כמו שאמרו לי , ע"י פתיחת הסוויצ' שני לחיצות הגונות על הגז ולהתניע, הרכב אומנם התניע יותר בקלות, אבל אם לא הייתי מפמפם את הגז אז הוא נכבה.

האם ניקוי שיפוץ וכיון קרבורטור יפתור את הבעיה?

ואהבת לרעך כמוך

• תוכן חדש...