Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצצתי ב AutoData 3.18 וחיפשתי נתונים בנוגע לרכב שלי. הרכב הוא מרצדס C240 משנת 98 (W212 M112) וב AutoData מופיע קוד המנוע כ 112.910, האם נכון?

הצצתי בנתוני הטיפולים וטיפול 15K (פילטר+שמן מנוע) ולפי מיטב הבנתי נאמר כי יש לבצע טיפול זה כל 22K ולא 15K כפי שחשבתי. בנוסף, פילטר אוויר ודלק יש להחליף כל 80K...

האם ניתן לסמוך על נתוני AutoData 3.18 בנוגע לטיפולים אלה?

AutoData.jpg

פורסם

באופן כללי ניתן לסמוך על הנתונים המופיעים באוטודאטה.

להזכירך ייצרן הרכב או גם הייבואן מתאימים את שיגרת הטיפולים בהתאם למדינה/איזור שהרכב נמכר בהתאם לאקלים השורר במדינה ואיכות הדלק במיוחד כאשר מדובר על סולר.

לדוגמא, ברכבי קונצרן VAG מירווח הטיפולים בארץ הינו כול 15K ובארה"ב כול 10K או 7.5K (לא זוכר במדוייק).

לפי דעתי הייבואנים בארץ 'משדרגים' את תכולת הטיפול גם בגלל ההיבט הכלכלי קרי, מצמצמים או מוסיפים עבודות נוספות מעבר לאלה שהייצרן החליט או מחוסר הבנה של הנחיות הייצרן כפי שניתקלתי אצל הייבואן צ'מפיון.

בארץ הייבואן ממליץ להחליף פילטר דלק כול X קילומטר או Y שנים ברכבי גולף דור 4 או 5 מנגד אין שום הנחייה של הייצרן להחליף פילטר דלק בכלל.

מוסכים לא מורשים בדרך כלל מתחשבים גם בנסועה והמצב הכללי של הרכב וממליצים על שיגרת טיפולים לפעמים שונה וגם מירווח הטיפולים מדרך כלל מתקצר.

איזה כייף לי :)

פורסם

כך שלפי AutoData אני יכול לדחות את הטיפול כמעט בשנה? מעניין מאוד...

אבל שני דברים נוספים.

1. הבנתי ששמן מנוע יש להחליף פעם בשנה, ללא תלות בנסועה. אולם, לפי AutoData יש לבצע זאת פעם בשנתיים.

2. ההמלצה לשמן מנוע היא 20W/40 חצי סינטתי (לאקלים חם), האם במעבר לשמן סינטתי יהיה שינוי בזמן או נסועה לטיפול?

פורסם
הצצתי ב AutoData 3.18 וחיפשתי נתונים בנוגע לרכב שלי. הרכב הוא מרצדס C240 משנת 98 (W212 M112) וב AutoData מופיע קוד המנוע כ 112.910, האם נכון?

המספר אכן מציין את קוד המנוע כפי שרשום ברישיון הרכב, ברישיון הרכב מצויין גם מספר סידורי של המנוע (לפי מיטב זיכרוני).

כמו כן תוכל לבדוק את קוד המנוע או/גם טיפוס/דגם המנוע אשר רשומים על מדבקה המוצמדת בתא המנוע.

בקשר למירווח הטיפולים וסוג השמן מומלץ לבדוק בספר הרכב.

בדרך כלל ייצרן הרכב מפרסם את צמיגות השמן המתאימה למנוע בתלות בטמפ' החיצונית בצורה גרף (ראה תמונה מצורפת) וקיימות מספר דרגות צמיגות מתאימות.

כנראה שהמידע באוטודאטה מתייחס למירווח טיפולים הנקרא גמיש או מירווח טיפולים לפי מידע הנאסף על-ידי מחשב הרכב כגון איכות השמן+כמות הנסועה+מספר התנעות ועוד..מידע זה מעובד על-ידי המחשב והוא קובע מתי לבצע החלפת שמן מנוע על-ידי הצגת המידע בלוח השעונים כאשר המגבלה היא 22K או X חודשים כפי שרשום בספר הרכב.

האם הרכב שלך מתאים וגם לוח השעונים מקודד למירווח טיפולים מסוג זה עלייך לברר במוסך. לפעמים יש צורך להתחבר למחשב הרכב או לבדוק במדבקה המצומדת על-ידי ייצרן הרכב לספר הרכב ובו רשום קוד המציין האם הרכב מתאים למירווח טיפולים גמיש או כפי שנקרא אצל הייצרן וואג Long Life Service.

המידע מבוסס מהיכרות שלי עם רכבי קונצרן VAG לכן ייתכן שהמינוח של הייצרן מרצדס שונה.

אני ממליץ לך לבדוק מידע זה עם מכונאי בכיר או יועץ שירות בכיר במוסך מורשה הייבואן מכיוון שלא כולם מודעים לפרטים שציינתי לגבי מירווח הטיפולים ספציפית לרכב שברשותך.

untitled.JPG

פורסם
כנראה שהמידע באוטודאטה מתייחס למירווח טיפולים הנקרא גמיש או מירווח טיפולים לפי מידע הנאסף על-ידי מחשב הרכב כגון איכות השמן+כמות הנסועה+מספר התנעות ועוד..מידע זה מעובד על-ידי המחשב והוא קובע מתי לבצע החלפת שמן מנוע על-ידי הצגת המידע בלוח השעונים כאשר המגבלה היא 22K או X חודשים כפי שרשום בספר הרכב.

האם הרכב שלך מתאים וגם לוח השעונים מקודד למירווח טיפולים מסוג זה עלייך לברר במוסך. לפעמים יש צורך להתחבר למחשב הרכב או לבדוק במדבקה המצומדת על-ידי ייצרן הרכב לספר הרכב ובו רשום קוד המציין האם הרכב מתאים למירווח טיפולים גמיש או כפי שנקרא אצל הייצרן וואג Long Life Service.

המידע מבוסס מהיכרות שלי עם רכבי קונצרן VAG לכן ייתכן שהמינוח של הייצרן מרצדס שונה.

לא נראה לי כי מירווח טיפולים אצלי מוגדר כגמיש, בטיפול הקודם הוזן הקילומטרז' לטיפול הבא ידנית (דרך המחשב) למיטב זיכרוני.

עיינתי כרגע בספר (ברפרוף) ולא מצאתי את מירווח טיפולים.

פורסם

חיים,

לאחר חיפושים נרחבים מצאתי מסמך רישמי של הייצרן המסביר את שיטת הטיפולים והשמנים המומלצים לרכבי מרצדס לפי המפרטים של הייצרן.

בספר הרכב בדרך כלל רשום המפרט של השמן לדוגמא:

229.3 MB

בטבלה המוצגת במסמך רשום איזה שמן מומלץ ושים לב כול השמנים הם שמנים של ייצרנים ידועים שפיתחו שמנים ייעודיים למספר ייצרני רכב אשר משתמשים בתוכנית טיפולים גמישה.

כמו כן שים לב לגבי ההמלצות בנושא שמנים סינטטים והקשר בין הטמפ' החיצונית לבחירת צמיגות השמן.

אומנם המסמך מתייחס לתוכנית טיפולים המתאימה לארה"ב אך אינני רואה סיבה שמסמך לא יתאים בהמלצות השמנים לארצינו.

מקווה שזה יעזור לך :-)

Mercedes-Benz-Factory Approved Service Products August 2007.pdf

פורסם

תודה מרק. איך אתה מצליח למצוא את זה? ביליתי חצי יום בגוגל ולא מצאתי מסמך כזה...

אני ממליץ לך לעיין בספר הנהג בעיון רב ובטוח תמצא מידע מועיל.

בסופו של דבר התשובה לא נמצאה בספר הרכב אלא בדפדפת טיפולים בעיברית שהתעלמתי ממנה בהתחלה. בדפדפת הטיפולים נרשם כי יד לבצע החלפת שמן ומסנן כל 10K ולא 15K כפי שנהגתי ולא 22K כפי שכתוב ב AutoData. בנוסף, התקשרתי ל"כולמוביל" בראשל"צ ושם נאמר לי כי הרכב שלי אמור לעבור טיפול כל 15K (בעלות של 1200 ש"ח...) וכי אינו מתאים למירווח טיפולים גמיש.

דרך אגב, קראתי את דירוג השמנים בספר הרכב ונראה כי אני יכול להשתמש ב 20W-50 לפי תנאי הטמפרטורה בארץ. האם מומלץ להשתמש בדרגת צמיגות כזאת? האם ישנו שמן סינטטי מומלץ?

ושוב תודה מרק.

פורסם

אני לא ממליץ להשתמש בשמן 20W50 עבור הרכב שברשותך מהסיבה הפשוטה, צמיגות השמן בימים קרים היא גבוהה יותר ויכולת הזרימה והשימון פוחתים והדבר יגרום לבלאי מואץ של המנוע במיוחד בשניות הראשונות אחרי ההתנעה שזהו הזמן הקריטי.

כמו כן שמן בעל צמיגות נמוכה מפחית את צריכת הדלק (לא באופן משמעותי).

רוב ייצרני הרכב עברו להשתמש בשמנים דקים (בעלי צמיגות נמוכה יחסית) של 5W30 או 5W40. המנוע של הרכב שלך מתאים לצמיגות זו לפי הטבלה שצירפתי.

מתוך היכרות שלי עם נושא השמנים לא ניתקלתי בשמן 20W50 סינטטי מלא.

שמנים של החברות המוזכרות במסמך קיימים בארץ וניתן להשיגם.

Castrol ,Mobil 1 ,Shell Helix ,Valvoline

פורסם

לפי הוראות יצרן בBMW שלי יש להחליף שמן כל 30K ,לאחרונה יצאה הוראה לשנות זאת לכל 12K בעקבות הצטברות של בוצה. מכיוון שהרכב שלי בבעלות של חולה נפש ("אנוכי"), אז הטיפול גם ככה נעשה כל 9000 ועל כן אין לי גרם של בוצה במנוע.

יש לציין שהשמן שיש לשים ברכבים החדשים של BMW הוא לונג-לייף 04 ,שזה פחות או יותר התקן הכי מתקדם לשמנים.

זה גם השמן שמילאו ברכב מיומו הראשון, על כן אני לא מאמין ששמן מנוע יכול להחזיק יותר מ15K במכוניות משפחתיות בישראל שאת רוב זמנם מבלים בעיר.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...