Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה ג'אז 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

128K ש"ח הוא לכל הדעות מחיר מופקע לסופר מיני בסיסית, זה לא חוכמה לתמחר אותה ככה ואח"כ למכור אותה במחיר הריאלי שלה במסווה של "הנחה". שמישהו יסביר לי למה רכב כזה צריך לעלות 27K יותר מטויוטה יאריס או 20K יותר ממאזדה 2 הדגם המאובזר.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ממדים חיצוניים לא תמיד מעידים שרכב הוא מרווח. חוץ מזה, הפטנט של קיפול ספסל אחורי (שהוא מאוד נוח) לא ראיתי בשום רכב שבקבוצה.

קיים גם ביאריס, ומאוד עוזר לה מכיוון שהיא לא ממש מרווחת במושב האחורי או בתא המטען. לכן אפשר לבחור בין תא מטען מרווח למושב אחורי מרווח.

פורסם

זוהי דרכה של מאיר למכור מכוניות בזול ולשמור על פרסטיג'ה.

אנחנו קנינו לגיסתי ג'אז 1200 חדשה ב95 אש"ח.

זהו מחיר מופקע? לא נראה לי.

אין לך מה לחשוש מרובוטי של ג'אז. אומנם הוא לא חלק כמו רציף של הדגם הקודם אבל בהחלט ניתן לחיות איתו.

מבחינת אמינות ג'אז הוכיחה את עצמה כרכב ממוצב גבוהה בקטגוריה מבחינה זאת וגם מכל הבחינות.

פורסם

לא הבנת - מחיר המחירון מופקע, לא המחיר שבפועל מוכרים את הרכב שמסתבר שנמוך בעשרות אחוזים ממחיר המחירון, לפחות משתי עדויות של משתמשים באשכול הזה.

אגב, ככל הידוע לי בכל מקום בעולם הונדה עולה כמו טויוטה או מאזדה מסגמנט מקביל , רק בארץ מישהו החליט שהונדה רכב "יוקרתי".

פורסם

חבר שלי לא מזמן הוציא סיויק היברידית ב132K שקלים. מאיר מוכרים כל שבוע 5-6 מכוניות מדגם מסוים בזול.

שבוע ג'אז, אחר כך סיויק, אחר כך ג'יפים, אחר כך - אקורד וחלילה. צריך לחכות לשבוע הנכון ולהיות החלטי.

ככה זה עובד שם. האם זה נכון וראוי? אין לי מושג. מוזר - בהחלט.

פראייר מי שקונה הונדה במחיר מלא.

פורסם
פראייר מי שקונה הונדה במחיר מלא.

לא קל לרצות את הציבור. לא נותנים הנחה - מתלוננים. נותנים הנחה - שוב מתלוננים. אגב, כמעט כולם מחלקים הנחות מפעם לפעם, בגלוי או מתחת לשולחן. ולאלה שמעמידים פנים של מחיר קשוח יש הרי מחלקות טרייד-אין. אז לא טוב להיות פראיער וכדאי לחפש את ההנחה. אגב, לא כל ההונדות זוכות להנחות כי יד המלך. למשל קשה לחלוב משהו רציני על הסיוויק הבסיסית. ולהייבריד הרי הצמידו תג מחיר מופרז מלהתחילה, וזאת למרות הקלת המס הרצינית. אז יש מי מה לחתוך. כנ"ל גם לגבי הג'ז. אגב, ב-2008 רכשתי את ההיבריד בדיוק באותו המחיר כמו חברך ובכך חסכתי את ירידת הערך השנתית.

ועוד משהו... הג'ז 1.4 ליטר הרובוטי איננו רכב זול גם בחו"ל. הוא לבטח יקר יותר ממאזדה 2. כך ש109500 ש"ח זה מחיר הולם בהחלט לרכב הנ"ל.

פורסם

לא כולם נותנים הנחה. לקרוב משפחה שלי יש עסק, והיה מעוניין לרכוש 4 רכבים מאזדה 3 החדשה. פנה לדלק מוטורס אמרו לו שרק אם כל ארבעת הרכבים נרשמים על אותו השם יקבל הנחה של אחוז אחד~! ומדובר בעסקה של קרוב לחצי מיליון שקל. על פחות מזה לא היו מוכנים להוריד לו גם שקל אחד.

פורסם

ועוד משהו ד"ר לגבי מחירי רכבים:

אני מזמין אותך להכניס לאתרים הבאים:

הונדה ג'אז בריטניה: http://www.honda.co.uk/cars/jazz/ מחיר הרכב מתחיל ב11K פאונד.

פורד פיאסטה בריטניה ששם זה רכב מקומי ולא ייבוא מיפן:

http://www.ford.co.uk/fiesta מחיר הרכב מתחיל ב11.5K פאונד!

ועכשיו תסביר לי למה בארץ הונדה ג'אז אוטומטית ברמת אבזור בסיסית מתמחרת ב128K בעוד הפיאסטה דגם יותר מאובזר נמכר ב105.5K.

פורסם
לא כולם נותנים הנחה. לקרוב משפחה שלי יש עסק, והיה מעוניין לרכוש 4 רכבים מאזדה 3 החדשה. פנה לדלק מוטורס אמרו לו שרק אם כל ארבעת הרכבים נרשמים על אותו השם יקבל הנחה של אחוז אחד~! ומדובר בעסקה של קרוב לחצי מיליון שקל. על פחות מזה לא היו מוכנים להוריד לו גם שקל אחד.

הייתי מזמין את קרוב משפחתך לעשות פעולה פשוטה הבאה: להיכנס לאתר יד 2, להקליד "מאזדה" החל משנה 2009 ואז הוא ימצא הצעות של מאזדות למניהן עם 0 קמ במחר צבעים ממגרשים למינהם. אני מאמין כי ההנחות יהיהו לא קטנות.

ועוד משהו ד"ר לגבי מחירי רכבים:

אני מזמין אותך להכניס לאתרים הבאים:

הונדה ג'אז בריטניה: http://www.honda.co.uk/cars/jazz/ מחיר הרכב מתחיל ב11K פאונד.

פורד פיאסטה בריטניה ששם זה רכב מקומי ולא ייבוא מיפן:

http://www.ford.co.uk/fiesta מחיר הרכב מתחיל ב11.5K פאונד!

ועכשיו תסביר לי למה בארץ הונדה ג'אז אוטומטית ברמת אבזור בסיסית מתמחרת ב128K בעוד הפיאסטה דגם יותר מאובזר נמכר ב105.5K.

אתה מסכתל על הג'ז הידנית 1.2 ליטר. 1.4 ליטר רובוטית הכי זולה עולה £13,578. הכי קרובה לזאת שנושאת את תג המחיר של 128 K ש"ח (לפחות כך נדמה לי לאחר עיון חפיף במפרט, הדגם EX) עולה £14,903 וזה קרוב ל-90 K ש"ח, בכל זאת יקר מהפיאסטה ולא אי-יא-יאי כזה הבדל מההצעה שהבחור קיבל. תקח גם בחשבון שלאחר כ-5 שנים האנגלי שקנה את ג'זו ב-90 K ש"ח יוכל למסור את נכסו לגריטה, ואילו הבחור שלנו יקבל את רוב כספו בחזרה במכירה.

פורסם

דיברנו על קניה מהיבואן לא ממגרשי ליסינג. הונדה לא נמכרת לליסינג בכמויות של מאזדה אז זה בוודאי לא רלוונטי.

לגבי המחירים השוותי בין המחיר ההתחלתי, המחיר של הפיאסטה האוטומטית גבוה הרבה יותר, תבדוק.

פורסם
תבדוק

בדקתי. פיאסטה האוטומטית 1.4 96 כ"ס עולה £14,651.85, וזה מחיר די דומה לג'ז ולכן אני חוזר בי. אגב, אני חושב שפיאסטה הינה מכונית ראויה בהחלט, רק חוששני כי ג'ז תשמור את מחירה טוב יותר, גם בהתחשב במחירון הדמיוני וגם בגלל תדמית הסחירות. אילו הייתי בוחר בין שתיהן הייתי גם לוקח בחשבון שמחד הפיאסטה אמורה להיות קצת יותר זולה בטיפולים ומאידך תצרוך יותר דלק. אבל כמובן רחשי הלב כאן חשובים יותר.

ולבסוף.. ציידתי את הפיאסטה האנגלית בכריות אוויר, ESP ,EBA ואזעקה והגעתי ל-£15,852 וזה כ-95 K ש"ח. את נפילת הערך באנגליה כבר הזכרתי. מין הראוי להזכיר את מחירי הדלק הגבוהים, הטלי גודש למינהם וכו, ע"מ להגיע למסקנה שבארץ יוצא זול יותר להתעסק עם פיאסטה החדשה. כנ"ל לגבי הג'ז.

פורסם
הרבה יותר גדולה מהפיאסטה? בואו נראה - הנתונים בס"מ

הונדה ג'אז: אורך 390, רוחב 169, גובה 152.

פיאסטה: אורך 395, רוחב 172, גובה 148.

ובעברית: קצרה ב-5 ס"מ, צרה ב-3 ס"מ, גבוהה ב-4 ס"מ. הרבה יותר גדולה זה בטוח לא.

בסיס הגלגלים בג'אז 250 לעומת 249 בפיאסטה. ס"מ אחד לטובתה.

בנוסף, פיאסטה היא לא ממש הרכב הכי גדול בקטגוריה ככה שאם אתה מחפש סופר מיני גדולה, לך לכיוון של 207/קליאו.

עדיף שלא תכתוב תגובות כאלה לפני שתשב בתוך הונדה ג'אז ותראה איך המהנדסים ניצלו בצורה מדהימה את נפח הפנים.

אין תחרות.

ולפותח השרשור - מדובר כאן בהונדה, אני לא רואה שום סיבה לחשוש מבעיות אמינות עתידיות.

כל מי שיגיד לך אחרת בסה"כ תקוע בתוך דעות קדומות על כל מה ששונה מהסטנדרט המשעמם שכולם התרגלו אליו.

אני תמיד נמשכתי לתכנון הפנים הגאוני של הג'אז. בדגם הקודם הפריעו לי המתלים, שלא היו נוחים מספיק לטעמי, והמחיר, שהיה מקביל למחיר של מכוניות קטגוריה אחת מעל.

הבנתי שעניין הנוחות נפתר בדגם החדש, ובעניין המחיר אתה מקבל דיל מצויין.

היתרונות של צריכת דלק מצויינת ומרווח פנים מדהים נשארו בראש הקבוצה.

אני אומר לך על זה!

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

נעבור מבריטניה לארצות הברית:

http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/rankings/Affordable-Small-Cars/

שימו לב למיקום בדירוג של ג'אז (FIT) וגם למחירים.

הם די דומים למחירים של רכבים שנקראים "משפחתיים" אצלינו.

שם הונדה FIT עולה יותר מסוזוקי SX4, קיה פורטה, יונדאי אלנטרה,

אבל קצת פחות מסיויק, קורולה או מזדה 3.

יאריס משמעותית יותר זולה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הבנתי שעניין הנוחות נפתר בדגם החדש, ובעניין המחיר אתה מקבל דיל מצויין.

דווקא במבחן ב-ynet כתבו את ההיפך לגבי הנוחות..

ציטוט:

"הבשורות הטובות הן שהג'אז החדשה טובה מקודמתה: היא מרווחת יותר, שימושית יותר, ואפילו הביצועים שופרו - הודות לצמד המנועים החדשים. אלא שלצד השבחים, כדאי לזכור ששתיים מהבעיות העיקריות שפגמו בג'אז הקודמת, לא נפתרו: נוחות נסיעה בעייתית, ואיכות חומרים מאכזבת בתא הנוסעים"

• תוכן חדש...