Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: פולסוואגן טרנספורטר קרוול שנת 92, מנוע בנזין 2000 סמ"ק AAC.

1.רציתי לדעת כיצד בודקים את צריכת השמן של הרכב, כשרציתי למכור את הרכב שאלו אותי האם הרכב אוכל שמן ולא ידעתי איך לבדוק זאת.

אשמח לקבל הדרכה בנושא.

2. רציתי לבצע אינפוזיה ברכב ולא היה לי כוח ללכת לחנות חלפים אז נכנסתי למוסך קרוב, המוסכניק אמר לי שלא מומלץ לשים K44 בגלל שהוא מנקה והורס את הצילנדר, בטווח הקצר זה ינקה אותו אבל בפועל זה אוכל את הצילנדר.

רציתי לדעת מה דעתכם בנושא?

הוא אמר שיש איזה חומר ניקוי אחר שהוא יותר טוב מK44 והוא נקרא(אם אני לא טועה) "פולידאין" והוא לאחר הניקוי של הפיח עושה שכבת מגן על הצילנדר.

לדבריו במידה ואני אכן משתמש בK44 אני הורס את המנוע ואכן הרבה מוסכים הורסים מנועים עם שימוש בK44 ובמיוחד על רכב ישן כמו שלי(שנת 92) משום שזה ניקוי מאוד אגרסיבי.

הוא הוסיף שאם החלטתי להשתמש בK44 אז שאני ישים תוסף שמן על מנת להפחית את ההריסה של הצילנדר, והמליץ לשים תוסף של "פולידאין" או של "מוטור-אפ"(אני מקווה שאני אומר את השמות נכון).

מה אתם אומרים על זה?

תודה.

קובי

פורסם

מקפיץ.

מישהו יודע כמה צריכה להיות הצריכה של השמן?

האם מה שהמכונאי אמר על הניקוי בK44 על רכב ישן נכון?

תודה.

קובי

פורסם

הרכב לא אמור לאבד שמן בכל מיקרה בכל זמן.

במידה והרכב מאבד שמן אז יש ככל הניראה נזילת שמן.

או שניכנס שמן לתא השירפה.

פורסם

הרכב אינו מאבד שמן, והשמן אינו ניראה מעול במים.

אני סתם רוצה לבדוק זאת בגלל ששאלו אותי מספר פעמים בטלפון האם הרכב "אוכל שמן".

אני מילאתי שמן עד לגובה המדיד, וביום שישי אני אבדוק את השמן+ מה הקילומטרז שנסעתי.

אבל אני צריך לדעת מה צריכה להיות צרכית השמן של הרכב על מנת לדעת האם הרכב "אוכל שמן" או לא.

קובי

פורסם

בודקים צריכת שמן לכל 1000 ק"מ (ככה גם לא יהיו סטיות שישפיעו באופן גס על המדידה)

אתה צריך למלא שמן עד המקסימום (בדיוק, גם לא מעל, ולבדוק על מנוע קר לחלוטין), לנסוע 1000 ק"מ ובסוף לבדוק שמן שהמנוע קר לחלוטין - ולמלא שמן לאט לאט (תזהר זה צריך להיות מדוייק [אפשר עם כוסות] ולא למלא יותר מדי) ובין כל מילוי לבדוק עד שמגיעים בדיוק למקסימום (אל תשכח שמרגע המילוי לוקח לשמן כמה דקות להגיע למטה. כן, זה ייקח קצת זמן העניין)

לגבי K44 ותוספים אין לי מושג

פורסם

כל 1000 קילומטר?

ניראה לי יקח איזה חודש עד שזה יקרה, לשם השוואה מיום שישי עד עכשיו נסעתי 45 קילומטר עם הרכב.

מה צריכה להיות צרכית שמן ברכב?

קובי

פורסם

אולי אמורה להיות 0 בתאוריה, אבל בפועל גם מכוניות חדשות וטובות צורכות שמן מנוע (בכמויות זניחות אבל)

אתה יכול לחשב את זה לכל 200 ק"מ, ואז תכפיל את הכמות שמילאת ב 5 (ואז תצטרך להיות עוד יותר מדוייק גם בבדיקה שלפני ובמילוי שאחרי [ואת כמות השמן תמדוד גם במדוייק] כדי שלא יהיו סטיות גדולות מדי). ויכול להיות שאם הצריכה בסדר לא תשים לב שהייתה צריכה כי היא זניחה, אבל בעצם ל 1000 ק"מ יש צריכה כלשהי (אבל ככה היא תהיה קטנה, אז אין לך מה לדאוג כל כך בינתיים)

פורסם
צריכת השמן אמורה להיות 0, אלא אם כן ישנה נזילה או שריפה של השמן כמו שנאמר לך כבר.

האמת שזה קצת לא מסתדר לי, לפי מה שאתה אומר אז הרכב יוצא מהמפעל ואין שום סיבה בעולם שיהיה חסר שמן מתישהו.

זה נכון אולי רק בתיאוריה, בפועל יש צריכה של שמן.

עכשיו מאוד מעניין אותי לדעת איך בודקים אם ישנה נזילה? לשים הבדיקה שמתי קרטון ענק מתחת לרכב במשך השישי שבת והוא יצא נקי.

אבל זה מאוד מעניין אותי לדעת מה עוד עושים? האם גם במקרה הנ"ל שמים מכסה לפתח מילוי וממלאים באוויר כמו שעושים למיכל עיבוי מים?

אשמח ללמוד איך לעשות את הבדיקה הנ"ל.

תודה.

קובי

פורסם

מה פתאום לחץ אוויר לפתח מילוי השמן....

פשוט מסתכלים על המנוע מכל הכיוונים ובדקים אם יש סימני שמן על המנוע מסביב.

אם אין סימני שמן מבחוץ, כניראה שהמנוע שורף את השמן, ז"א השמן חודר לצילינדרים ונשרף.

בכל מנוע יש צריכת שמן מסויימת, השאלה היא כמה שמן המנוע צורך.

צריכת שמן תקינה היא עד ליטר אחד ל 1000ק"מ, מעבר לזה הצריכה כבר מאוד מוגזמת.

פורסם

תודה רבה.

אבל איך אתה מוצא את מקור הנזילה? הרי אם יש נזילה השמן נוזל לכמה מקמות, אתה צריך לעשות משהו על מנת לראות מאיפה השמן יוצא, איך עושים זאת?

קובי

פורסם

מנקים את המנוע מבחוץ (אולי כדאי אפילו לעשות שטיפה), נוסעים זמן מה, ואז בודקים אם אין סימנים של שמן.

כמו שאמרו כאן, ליטר ל-1K ק"מ זה נחשב לצריכה תקינה, במיוחד לרכב ישן עם ק"מ גבוה. מה שכן, זה שהמנוע שורף/מעלים שמן, יכולים להיות כמה גורמים:

א) רינגים שחוקים (קורה עם הזמן, מדובר בבלאי טבעי, או כתוצאה מחוסר שמן), ולכן חודר יותר מדי שמן לתא הבעירה. אני אומר יותר מדי, כי בכל מקרה נשרפת כמות מסויימת של שמן, מאחר ומה שמערכת סיכה עושה, היא יוצרת שכבת שמו דקה על הבוכנות, כדי שאלה לא יישחקו בטרם עת, אז כמות מסויימת של שמן תבוא במגע עם תערובת הדלק, ותישרף.

ב) לא מגיע מספיק אוויר לתא הבעירה (פילטר אוויר סתום, חיישן דפוק, בעיה בקרבורטור(דורש כיוון)/מערכת ההזרקה, כיוון הצתה לקוי (אאל"ט, כמעט ולא קיים ברכבים מודרניים עם הצתה אלקטרונית), או מצערת מלוכלכת/לא תקינה). כאן נוצרת תערובת עשירה מדי, שיכולה גם לשרוף את מעטפת השמן, ולגרום בטווח ארוך לבעיה שתיארתי בסעיף א'. מתבטא גם בצריכת דלק מוגברת.

ג) חדירה של שמן למים. זה יכול לקרות בגלל אטם ראש פרוץ (מה שיכול לקרות בגלל סתימה במערכת קירור או טרמוסטט דפוק) או ראש מנוע שהתחמם והתעוות (במקרה של ראש מנוע זה מתבטא גם בשמן מהול במים, מה שאמרת שאין לך). לגבי השמן במים, רואים חומר שנראה כמו טחינה צף במים (הוא צף, כי שמן יותר קל מהמים). איך אפשר להימנע ממצב כזה? הקפד לשים נוזל קירור איכותי, ולהחליף טרמוסטט כשנדפק.

נ.ב. ב-VW טרנספורטר T4, אני מניח שיש מנוע דיזל, אז אם מישהו יכול להוסיף משהו שנוגע למנועי דיזל בפרט, או לתקן אותי אם אני טועה, אשמח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תודה על היעוץ.

הרכב שלי הוא אכן T4 אבל עם מנוע בנזין, רכב ביבוא אישי.

אני לא חושב שיש לי נזילה בגלל ששמתי קרטון מתחת לרכב ולא היה כלום, אני גם לא יודע אם הרכב אוכל שמן או לא, אני צריך לחכות שאני יעבור 1000 קילומטר.

אני עושה את הבדיקה בגלל שרציתי למכור את הרכב והרבה אנשים שאלו אותי על זה, עכשיו כל הרעיון של הבדיקה והשטיפה מאוד מעניין אותי ולכן אני יעשה זאת על מנת להעשיר את הידע.

איך שוטפים את המנוע? יש ספרי מיוחדת שמרססים על המנוע וזה ממסיס שאריות של שמן ואז עם סמרטוט מנגבים או משהו כזה? או שלקחת סמרטוט לח/ מגבונים ולנקות את המנוע? יש באיזור של הפתח מילוי שמן כי אבא שלי מפספס את הפתח מילוי לפעמים.

קובי

פורסם

מקפיץ למעלה.

אני מעוניין לנקות את המנוע ואת המקומות הנלווים אליו משאריות שמן שנשפכו בעבר כשפיספסתי את הפתח מילוי, על מנת שאוכל לבדוק אם ישנה נזילה של שמן.

איך לבצע זאת?

ישנו תרסיס יעודי שממסיס את השמן ואז יותר קל לנקות?

כמו כן מה לגבי השימוש בתוסף K44?

קובי

• תוכן חדש...